Sau intr-un excel, un export de oracle ? Sa nu zic din dwh...
sau intr-un contract cu 300 de trk-uri.
Scris 27 iunie 2013 - 05:54
Sau intr-un excel, un export de oracle ? Sa nu zic din dwh...
sau intr-un contract cu 300 de trk-uri.
Scris 27 iunie 2013 - 06:21
Incearca-l p-ala de la mar si-ti garantez ca-ti vei face mausu avion ...
Scris 27 iunie 2013 - 06:29
Eu n-as risca, atunci cand lucrez. De fun, asa, parca as incerca.
Scris 27 iunie 2013 - 06:31
Normal sa gandesti asa ca n-ai lucrat niciodata cu touciu de la mar.
Stiu ca e greu de crezut, dar e intr-adevar fantastic !
Scris 27 iunie 2013 - 06:40
Sunt convins.
Scris 27 iunie 2013 - 07:30
Dupa taciu marului, personal consider ca fiind "botonu" ibm-ului ( ma rog, lenovo acum ) care imi scapa cum ii zice. Am avut foarte multi ani ( si mai am inca ) ibm, si consider a fi mult mai prietenos/util decat orice alt tacipad.
Scris 27 iunie 2013 - 10:11
Am testat si touch-ul marului. Nu-i rau, clar peste touch-ul oricarui alt laptop dar daca ar fi sa aleg dintre touch-ul marului si stick-ul lenovo tot la stick as ramane. Asta desigur cand nu am mouse pentru ca pe ala nu-l bate nimeni la control si precizie.
Si vorbesc in cunostinta de cauza, am folosit ceva mac-uri (inclusiv ultimul model), am laptop lenovo la care touch-ul este dezactivat, si folosesc stick-ul doar cand imi uit mouse-ul wireless acasa.
Life must be taken one disaster at a time
Scris 27 iunie 2013 - 10:23
Am testat si touch-ul marului. Nu-i rau, clar peste touch-ul oricarui alt laptop dar daca ar fi sa aleg dintre touch-ul marului si stick-ul lenovo tot la stick as ramane. ....
Chestie de gust/obisnuinta. Si eu ador stiku lenovo !
Scris 27 iunie 2013 - 01:21
Touchpad-ul marului e clar unul dintre punctele sale forte. E de departe cel mai misto pe care l-am folosit, dar tot nu poate inlocui comoditatea unui mouse.
Cat despre capetele alea de stremeleag de pe thinkpad-uri... cat de defect sa fii sa folosesti de buna voie asa ceva
Scris 27 iunie 2013 - 01:23
Defect ca mine, grinch, si FOARTE multi altii ...
Scris 27 iunie 2013 - 01:36
Defect ca mine ...
deci recunosti ca esti defect ?!?!? tot e un inceput, cand crezi ca incepi sa accepti ideea ca ai nevoie de tratament ?
Scris 27 iunie 2013 - 01:41
Defecti iremediabil sunt aia care nu recunosc. Si nu-i cazul meu, stii doar ca ma tratez
Aceasta postare a fost editata de Relu: 27 iunie 2013 - 01:41
Scris 28 iunie 2013 - 03:55
Scris 12 noiembrie 2013 - 10:21
ce se poate face cu un SSD de 24/32GB instalat intr-o configuratie combo (Sata+SSD)? pun doar SO + office pe ssd si restul pe sata?
Scris 13 noiembrie 2013 - 07:52
Nici vorba. SSD-ul il folosesti doar pt cache. Ai putea sa pui DOAR OS-ul, dar fara Program Files. Alea ti le redirectezi pe SATA.
Dar e destul de riscant ca SSD-ul nu-ti da cine stie ce siguranta.
Scris 13 noiembrie 2013 - 09:41
...Ai putea sa pui DOAR OS-ul, dar fara Program Files....
Dupa 6 luni de update-uri de OS de la Microsoft nu o sa mai ai spatiu nici macar ...
Pe langa CACHE mai poti face director de TMP (temporare) si sa redirectezi toate programele (inclusiv OSul) sa foloseasca acel director temporar.
Meschin doar 32 GB SDD...mai bine NU.
Scris 13 noiembrie 2013 - 10:27
Minim 64Gb. Eu am de 128Gb si e arhisuficient pentru OS si programe. Datele le tin pe un HDD, singurele programe instalate pe HDD sunt jocurile pentru ca ocupa destul de mult spatiu restul le am pe SSD.
Apropo, TMP-ul nu se pune pe SSD pentru ca scrierea pe SSD produce o degradare a performantelor acestuia in timp. Sunt tutoriale despre cum sa configurezi windows-ul pentru SSD iar mutarea sau dezactivarea fisierelor temporare este una din operatiuni. Cu alte cuvinte cat mai putine scrieri pe SSD.
Scris 13 noiembrie 2013 - 11:15
Chiar asa firave sunt SSD-urile?
Scris 13 noiembrie 2013 - 11:45
La scriere da. Au numar limitat de scrieri si daca nu ma insel apare si un fenomen de fragmentare. D'aia nici nu se face defragmentare pe SSD-uri. In schimb la citire sunt beton.
Scris 13 noiembrie 2013 - 01:20
Generatiile noi de SSD-uri nu mai sunt chiar asa de limitate la numarul de cicluri de citire, exista o problema acolo dar numarul a crescut exponential si duce lejer 5 ani.
Iar ref. la defragmentare, astea noi nici macar nu apar in listele de defragmentare automata la Win7/8. Eu am vrut sa dezactivez defragmentarea automata la SSDul meu pe un Win7 din Scheduler si surpriza ... nu e in lista de HDDuri la care se aplica politica de defragmentare din scheduler.
Problema mare la SSDuri este ca daca s-a sters o informatie/fisier/etc. , voluntar sau involuntar, e bine stearsa, nu mai poate fi refacuta cu nimic.
In afara de informatie de nume, extensie, dimensiune si locatie nu mai poate fi refacut nimic.
Scris 02 decembrie 2013 - 09:15
pff abia acum mi-am amintit de topicul asta.Ce laptop recomandati pana in 20 mil ca specs sa fie i5(sau amd ehivalent?!) 4GB Ram eventual placa video dedicata.Mi-am luat de black friday un Lenovo Thinkpad E530c de la emag dar azi cand l-am primit am realizat ca nu merita de loc banii dati pe el.
Scris 02 decembrie 2013 - 09:26
La 20 mil nu gasesti ceva mai bun. De curiozitate, de ce nu merita?
Scris 02 decembrie 2013 - 09:29
Scris 02 decembrie 2013 - 09:30
Aceasta postare a fost editata de rares_dan: 02 decembrie 2013 - 09:31
Scris 02 decembrie 2013 - 09:31
sincer?cel mai mult m-a dezamagit aspectul,plastic ordinar tochpadul flexa voios literele lipite de taste.bine probabil ca si eu am sperat prea multe,am pe undeva pe la munca un T500 si chiar daca are 4 ani vechime ala e mult peste E530 asta(a costat si dublu parca ce-i drept),m-am mai jucat tot de la munca si cu un V500 sau V600?de la thinkpad si ala la fel ani lumina.practic ca sa zic asa nu mi-a placut calitatea constructiei:)
Aceasta postare a fost editata de alex230r: 02 decembrie 2013 - 09:32
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi