Bai nene...zice-ti-i careva lu' Grinch-u sa mareasca intervalul in care poti modifica un post ca io i-am zis dar nu vrea.
Am incercat sa modific postul de mai sus, scriind intreaga epopee. Cand sa dau Save, imi zice ca nu pot face modificare ca a expirat timpul. (cuvant urat)...lasati-l fratilor macar la o ora. Si acum, ce scrisesem.
Nu mai cautati ca e degeaba. Cred ca m-am convorbit pe mess cu mecea si relu ca vad ca aici nu e nimic.
Povestea e urmatoarea:
Am sunat la www.baterii-varta.ro si initial am intrebat de o baterie Varta Silver Dynamic, asa cum recomanda si site-ul lor, la care, marel;e sef de acolo, un anume Visoiu, mi-a spus ca de ce nu iau o baterie cu AGM ca e catergoric mai performanta decat una clasica. Fiindca de obicei pun ce cred ca e mai bun pt masina, am acceptat, nu inainte de a mai cere inca o data confirmarea ca e buna pt masina mea, bateria numindu-se Start Stop Plus.
Am fost asigurat ca nu are nici o legatura cu sistemul cu acelasi nume de pe masinile noi, decat ca intr-adevar, sunt recomandate pt acestea, dar merg cu siguranta si pe masinile normale.
Ok, am lansat comanda, a doua zi vine baiatul sa mi-o monteze pe masina, pune aparatul de masura...ghinion..nu masoara pe incarcare decat 13,68V, Varta cere min. 13,8V, deci canci garantie.
De buna credinta, il sun pe Maxy, vine, imi ia masina, merge cu ea ea la ervice-ul lor, masoara tot sistemul electric....masina nu are nimic.
Pentru ca Maxy nu e autorizat mazda, aveam nevoie de ceva scris de la dealer. Sun la BDT, fac programare, ii chem si pe aia de la Varta sa fie de fata...
Intre timp, sun si la Repr. Varta Romania sa ma interesez daca limitele alea impuse de ei chiar sunt batute in cuie. In fine, vin aia la service si incepe un intreg circ intre seful de service si acel Visoiu, de genul, care are OO-le mai mari.
Pana la urma, a ramas ca cei de la service sa-mi emita hartie oficiala prin care Mazda imi confirma ca masina e in toate mintile si ca asta e gradul ei de incarcare, intre 13 si 14.9V (n-au putut chiar atunci ca ramasesera fara curent).
Specific ca atat pe aparatul celor de la service cat si pe al celor de la Varta nu trecea de 13.78 (cel mai mult inregistrat pe aparatul service-ului). In fine, epopeea e mai mare. Visoiu sustinea sus si tare ca e alternatorul prost, am luat faimoasa baterie si am dus-o afara pe masina lor, o dacia papuc...bineinteles ca si la ei arata 13,79-13.81 (ei sustinand sus si tare ca va arata 14V). Le-am demosntrat ca nu e asa si au inceput so scalde ca probabil acum e consumata bateria si de aia..
In fine, dimineata urmatoare m-am oprit si la un alt service, de pe Sos. Alexandriei, unde il stiu pe director. Ideea era de a pune bateria buclucasa de pe masina mea pe Opelul prietenei si daca da peste 13,8V, se le spun alora de la Varta ca o voi folosi pe acea masina. Surpriza a aparut cand au pus aparatul pe masina mea: 13.94V.
Dupa care, mi-a aratat baiatul de acolo ca trebuia pe tester setat ca bateria e de tip AGM, ca daca o lasa pe normal va arata gresit si asa si era. Pus aparatul pe normal, arata 13.78 ca la aia.
Intre timp, in seara precedenta, pentru ca muistul ala m-a enervat maxim, am facut reclamatie si la ANPC deoarece la un moment dat, vazand ca n-o scot la capat cu ei, le-am spus ca le-o dau inapoi si sa-mi dea banii.
Fiind luata online, conf. OG 28/2007, cred, nu-l mai stiu acum cu exactitate, privind protectia consumatorului, aveam dreptul ca in termen de 10 zile s-o pot inapoia fara un motiv anume (sincer, mi se pare cam tampita legea asta pentru romani si stiu cazuri destule care au traansformat asta intr-un sport...i-au produse, le testeaza 4-5 zile dupa care le duc inapoi),
In momentul ala, cretinul ala a explodat, ca nu-mi primeste nimic inapoi, ca e deja folosita ca se pisa pe toate legile ca are si el avocati. Nu i-am spus decat: Ok, ramane devazut.
Revenind la problema, a doaua zi, cu testul ok in mana, l-am sunat pe asociatul lui sa vina sa-mi dea in (cuvant urat) certif de garantie. A mai carait el ceva, dar pana la urma n-a avut ce sa faca. Precizez ca testerul lui tot aiurea arata.
Acum vreo 3 zile ma suna disperat ca l-au sunat de la ANPC si ca ce nemultumire mai am. I-am spus ca reclamatia am facut-o atunci, ca urmare a comportamentului colegului lui si ca urmare a refuzului de a-mi fi primita inapoi.
M-a rugat cu cerul si pamantul sa-mi retrag plangerea ca pe viitor vor fi cuminti. Fraier cum sunt si bun la suflet, l-am crezut. Cateodata e bine sa mai dai si credit oamenilor. Nu poti sti cand mai dai de ei.
Ideea e ca a durat mai mult de-o saptamana sa schimb o nenorocita de baterie si numai pentru ca am vrut sa pun ceva BUN pe masina...de aia rade mecea.
Ca daca puneam o ROMBAT de 2 lei, probabil ca nu aveam circul asta.
Aceasta postare a fost editata de adytzu: 23 august 2013 - 11:16
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."