Cind si cum se mai circula in Bucuresti ?!
Scris 14 decembrie 2007 - 09:32
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 14 decembrie 2007 - 09:54
Scris 14 decembrie 2007 - 10:02
tractiunea integrala te salveaza la plecari, dar la frana... poate doar niste cauciucuri bune adecvate fac o mica diferenta
La frina de motor, o integrala te auta foarte mult pe carosabil alunecos.
Scris 14 decembrie 2007 - 10:54
Scris 14 decembrie 2007 - 10:55
Scris 14 decembrie 2007 - 11:23
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 14 decembrie 2007 - 01:02
Ex-FN2 owner
Scris 15 decembrie 2007 - 12:18
Insa sprea seara, asa dupa 16:30, jale. Trebuia sa ajung din zona Dristor pe centura dupa Carrefour Militari si ma puse (nu stiu cine) sa o iau pe Stefan (era ok) pe 1Mai (si el ok) si apoi prin Chitila pe centura, care centura era blocata, iar cand am facut stanga imprejur ca stateam degeaba, evident ca toate drumurile erau bara la bara.
Scris 17 decembrie 2007 - 01:05
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
Scris 17 decembrie 2007 - 08:24
Scris 17 decembrie 2007 - 09:04
Scris 17 decembrie 2007 - 09:53
Eu sper sa isi mai lase oamenii masinile pe acasa
Ex-FN2 owner
Scris 17 decembrie 2007 - 10:13
Aici gresesti, Cata. ABS-ul e strict legat si de gume. Daca sunt proaste si nu au aderenta, intra ABS-ul. Ia gandeste-te: vara cand iti intra? Cand esti pe nisip sau pietris, nu? Acum, o sa-ti intre cand esti pe zapada sau ghetus, daca gumele nu-si fac treaba. Si nu, nu e bine sa intre repede. Cu cat intra mai greu, cu atat inseamna ca franele isi fac treaba cum trebuie.
Corect. Chiar vorbeam cu Relu si il intrebam unde sa ma duc sa-mi testez ABS-ul. Si am reusit, cu greu, sa-l pun la treaba pe stradutele neatinse de masini, si intrand in viteza. Apoi frana la fund.
Trecind peste faptul ca a trebuit sa curat de zapada 2 masini ( a mea si a sotiei ), am mers excelent azi dimineata. Masini parca mult mai putine si strazile fara zapada.
Da, masini mai putine. S-a mers chiar elegant, chiar daca un pic mai incet.
La ora 7:30 - 8:00 mie mi s-a parut destul de aglomerat ... acu vad ca e mai ok.
Eu sper sa isi mai lase oamenii masinile pe acasa
La mine intre blocuri daca au plecat dimineata cateva masini. Restul hiberneaza.
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 17 decembrie 2007 - 02:23
Scris 17 decembrie 2007 - 02:32
Scris 17 decembrie 2007 - 05:31
Aici gresesti, Cata. ABS-ul e strict legat si de gume. Daca sunt proaste si nu au aderenta, intra ABS-ul. Ia gandeste-te: vara cand iti intra? Cand esti pe nisip sau pietris, nu? Acum, o sa-ti intre cand esti pe zapada sau ghetus, daca gumele nu-si fac treaba. Si nu, nu e bine sa intre repede. Cu cat intra mai greu, cu atat inseamna ca franele isi fac treaba cum trebuie.
ABS-ul intra in functie de cum e setat. la subaru il simti greu, la alte masini intra instant (ex vw si reno, am impresia ca e chiar la fel). gumele saracele nu prea mai au ce face pe gheata, nici macar eu nu m-am indurat sa dau o caruta de bani pe gume cu insertii pt ca nu e suficienta zapada. am avut acum cativa ani gume cu crampoane si am mers pe drum uscat. imi clantaneau dintii in gura si masina tremura ca la balamuc.
la foresterul meu franele sunt destul de ciudate si nu te dau cu capul de volan, nu tin asa de bine, masina in sine e setata altfel. daca te obisnuiesti cu ea, mi se pare mai bine decat la masinile unde abia apesi si intra porcaria aia electronica de asistenta la franare si te trezesti pe bord. cam la fel e si cu abs-ul. probabil la skoda o sa-ti intre ABS-ul mult mai repede decat pe legacy, cu aceleasi gume.
la asta ma refeream. la golf totul e setat sa intre imediat si brutal.
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
Scris 17 decembrie 2007 - 05:59
Evident ca astea le stiati...
Pierderea aderentei e cauzata de o serie de factori,printre care si de,,calitatea'' cauciucurilor. .
Cum se poate seta sa intre ,,mai repede'',daca aderenta nu-i ,,rupta''?O fi avand si-o functie predictiva?
Desi, n-am ,,symetrical AWD'' ,iar in privinta cauciucurilor ,marca v-o pot dezvalui doar daca vreti sa va binedispun (totusi ,sunt all seasons...) ,,fortez'' acceleratia si directia pentru a rupe aderenta...
Ma tot rog sa fie zapada cat mai mare, pentru a justifica tractiunea ...
E posibil ca zapada de Bucuresti sa aiba alte caracteristici...
Aceasta postare a fost editata de mol: 17 decembrie 2007 - 05:59
Scris 17 decembrie 2007 - 07:16
Aici iar a nins in weekend, ieri a fost chiar furtuna de zapada, s-a circulat extrem de greu de aia au fost foarte putini temerari pe strazi. Pana azi dimineatza s-au mai depus 40 cm de zapada (si mai ramasesera 10-15 de data trecuta).
Chestia cu ABS-ul mi se intampla si mie cu cauciucurile all-season. Intra ABS-ul extrem de repede si se ducea sanie masina. De fapt e cunoscut ca sub 7 grade cauciucuril all-season nu mai sunt prea bune si deja la -5 sunt piatra. Si cum aici e intre -10 si -25 constant in ultimele saptamani, cauciucurile mele low-profile teoretic all season (mai mult de vara sunt ele dar...) mi-au dat foarte multe emotii pe drum.
Acum cu cauciucuri de iarna e cu totul si cu totul altceva. Am luat Blizzaks WS60, recomandate de foarte multa lume ca alternativa foarte buna daca nu-mi permit Nokian Hakkappelitta si ca si capacitati hivernale sunt excelente pana acum. ABS-ul nu mi-a intrat decat o data cand eram in coborare si a trebuit sa ma opresc la semafor, si am tractiune foarte buna cu ele. Ieri am iesit si chiar pe zapada mare care era m-am descurcat foarte bine, plecam aproape la fel ca cei cu SUV-uri, Traction control OFF si cu SNOW mode la transmisie chiar a fost mai bine decat credeam. Se mai ducea fundul intr-o parte din cand in cand dar nu mult. In curbe insa nu prea pot sa le iau fara "drifting" la o viteza normala dar oricum e super distractiv, vara nu prea pot ca intra imediat ESP si strica distractia
Asa ca Frank, pune Cauciucuri de iarna si n-o sa ai treaba.
Scris 17 decembrie 2007 - 08:16
ABS-ul habar nu are ce e pe jos, sau ca masina aluneca sau nu. El citeste vitezele unghiulare ale rotilor si le compara.
Dupa aia, functie de cum e "setat" ( adica la ce diferenta de viteza unghulara sa intervina ), si de viteza lui de reactie, va "da drumul" rotii care se invirte mai incet si va repune frina, in incercari succesive si masuratori de viteza unghiulara.
Diferentele intre diverse sisteme ABS e tocmai in viteza de reactie ( adica a momentului in care intervine ), si a frecventei cu care lucreaza ( dat drumul rotii/frinare ). Mai eficiente sunt sistemele cu viteza de reactie si frecventa de lucru cit mai mare.
Evident ca daca pe jos e sticla si mai ai si gume de vara, la frinare ferma pedala va tremura incontinuu si rotile nu vor fi lasate sa se opreasca, implicit nici masina....
Scris 17 decembrie 2007 - 08:38
Cauciucurile au un rol foarte mare in determinarea aderentei si,da,exista o sumedenie de sisteme ABS,(generatii diferite... ).
Aceste sisteme ,numite generic ABS,sunt destul de diferite ca performante(timp de raspuns) .
Este impropriu sa zici ca -,,ABS-ul intra in functie de cum e setat. la subaru il simti greu, la alte masini intra instant (ex vw si reno, am impresia ca e chiar la fel.''(cata69).
Un sistem invechit,nu-l prea mai poti ,,seta'' sa devina performant,sau, performanta-i cam limitata,adica, eu am dreptate si nu Cata...
Era un proverb romanesc legat de posibilitatea de a face dintr-un lucru prost ,ceva bun...M-a lasat memoria in a-l reproduce aici...
Scris 17 decembrie 2007 - 09:11
Da, AI dreptate ! :laugh:
Scris 17 decembrie 2007 - 10:59
despre fotografie
Scris 19 decembrie 2007 - 08:15
Scris 19 decembrie 2007 - 10:21
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!
Scris 20 decembrie 2007 - 12:44
Ninge in continuare constant, multe benzi de pe bulevarde si strazi importante sunt inca blocate(adica gen 1 din 2 sau din 3) si oamenii au intrat in criza cumparaturilor de Craciun. Nu mai am chef sa ies din casa pana dupa Craciun dar inca n-am cumparat totul si voi fi fortat.....
Aceasta postare a fost editata de dany_s: 20 decembrie 2007 - 12:46
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi