Salt la continut

Fotografie
* * - - - 2 Voturi

Suspendarea presedintelui

• Please log in to reply
481 replies to this topic

Poll: Vot (37 membri au votat)

Va prezentati la vot?

1. Da (33 voturi [89.19%])

Procentaj din vot: 89.19%

2. Nu (2 voturi [5.41%])

Procentaj din vot: 5.41%

3. Nu sunt sigur (2 voturi [5.41%])

Procentaj din vot: 5.41%

Cum veti vota?

1. Da, pentru suspendare (15 voturi [40.54%])

Procentaj din vot: 40.54%

2. Nu, impotriva suspendarii (22 voturi [59.46%])

Procentaj din vot: 59.46%

3. Indecis (0 voturi [0.00%])

Procentaj din vot: 0.00%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#226 Spining

om

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.342 Mesaje:
Inregistrat: 09-iunie 02
  • Marca:Volkswagen
  • Model:T4
  • Motorizare:1,9L

Scris 10 mai 2007 - 02:46

Imagine amplasata

Imagine amplasata
Imagine amplasata
Imagine amplasata
Imagine amplasata

Imagine amplasata

Imagine amplasata

Imagine amplasata

Imagine amplasata

Imagine amplasata

Imagine amplasata
Imagine amplasata

Imagine amplasata
  • 0
<!--sizeo:2--><!--/sizeo-->Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele... trage draperia!<!--sizec--><!--/sizec-->

#227 VIPER

1Q

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 10 mai 2007 - 05:18

SENATUL EVZ: E mai rau decat credeati
8 Mai 2007
Sorin Ionita

Sorin Ionita: "A trecut o saptamana de la ultima decizie a Curtii Constitutionale privind Legea referendumului, ragaz in care s-a dezbatut imens in presa, cu comentatori si politicieni de toate culorile, care au intors chestiunea pe fata si pe dos."

Multi s-au enervat pentru ca s-au schimbat regulile in timp ce meciul se juca, altora asta li s-a parut ceva perfect normal. Dar abia citind cu atentie legea si amendamentul recent al parlamentului realizezi ca lucrurile stau mult mai rau decat se credea, pentru ca au aparut doua monstruozitati juridice neobservate pana acum.

(Intre altele, asta arata si cat de neprofesionisti suntem, experti, comentatori, dar in primul rand politicienii vorbitori la TV, pentru ca nu mergem direct la sursa, ci ne multumim cu ce apare pe fluxurile rapide in primele minute, tocand apoi la nesfarsit aceasta informatie uneori lacunara, iar alteori gresita.)

In cazul de fata era atat de simplu, pentru ca amendamentul parlamentar consta doar dintr-un paragraf de trei randuri. Mai precis, Legea referendumului are un articol 5, acelasi de pana acum, care zice asa:

�(1) Referendumul national si cel local se organizeaza conform prevederilor prezentei legi. (2) Referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin jumatate plus unu din numarul persoanelor inscrise in listele electorale�.

Noutatea o constituie reformularea in parlament a articolului 10, care acum suna asa: �Prin derogare de la art. 5 alin. (2), demiterea Presedintelui Romaniei este aprobata daca a intrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul tarii, ale cetatenilor care au participat la referendum�.

Ei, si aici vine lovitura de teatru: nu este adevarat ca �s-a eliminat pragul de participare�, asa cum s-a tot repetat. In primul rand, orice alt referendum, pe orice tema, inclusiv pentru demiterea unui primar, va avea in continuare conditia de participare de 50% pentru a fi valabil, asa cum cere art. 5.

In al doilea rand - iar asta este aberatia maxima - nici macar pentru presedinte nu s-a eliminat complet pragul de participare: acesta dispare numai daca majoritatea celor prezenti voteaza pentru demitere, dupa cum precizeaza clar art. 10. Daca in schimb majoritatea prezenta voteaza contra demiterii, dar nu vin la vot 50% din cei inscrisi, atunci nu se mai face nicio derogare de la art. 5, deci pragul de participare ramane valabil.

V-a stat mintea in loc? Pe buna dreptate. Dar cititi inca o data textul si veti vedea ca este de-adevaratelea: ca sa-l dai jos pe Basescu, nu se cere prag de participare; dar daca votezi pro-Basescu, da. Pe scurt, s-a creat un sistem de cenzura a celor doua functii alese uninominal in Romania in care este mai usor sa demiti presedintele tarii decat un primar.

Si, realizare suprema, intram in Guinness Book cu aceasta inovatie electorala mondiala, la care nici cei din Africa Sub-Sahariana nu s-au gandit. Anume, referendumul cu doua viteze: fara prag de participare daca votezi DA; si cu prag de participare daca votezi NU.

Cu numai trei randuri de text (art. 10) parlamentarii au reusit sa produca o contorsiune logica cu grave efecte constitutionale. Sau, altfel spus, o prostie cat ei de mare, pentru care un elev de clasa a VIII-a pica la extemporalul de logica.

Intr-o lista simpla cu doua criterii - unul procedural, reprezentand conditia de validare a scrutinului; iar celalalt de substanta, precizand cum se citeste votul - ei n-au reusit sa le tina separate, ci le-au amestecat pana le-au facut praf.

Asta fiind, bineinteles, interpretarea binevoitoare si naiva. Dar este foarte posibil ca aceasta aparenta stangacie juridica sa fi fost intentionata, cu scopul de a crea confuzie si motiv ca garagata in mass-media sa continue si dupa 19 mai, in cazul foarte probabil in care lumea voteaza pro-Basescu, dar nu vine in proportie de 50% la vot.

Asa se explica si acea decizie stranie, aparent inutila, prin care parlamentul si-a dat singur voie sa ia decizii in continuare (?!) daca pragul de participare nu este atins. Impreuna, cele doua prevederi capata acum sens si marcheaza iesirea Romaniei din sistemul rational de drept. Iar ca sa-si atinga pe neobservate acest scop, majoritatea parlamentara a mizat pe superficialitatea comentatorilor, pe indiferenta oarecum bovina a polulatiei fata de principii si pe controlul asupra unei fanfare mediatice care la ordin poate sa acopere orice cu sunet de trompete vesele, asa cum veti vedea imediat dupa 19 mai.

VA PUPA 1Q!
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#228 bigfoot17ro

e36 fan

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 784 Mesaje:
Inregistrat: 13-februarie 05
  • Marca:BMW
  • Model:e36
  • Motorizare:2.5i 192CP

Scris 10 mai 2007 - 05:52

f tari pozele, felicitari ptr cine lea realizat
  • 0
BMW: Angel body + devil power = deadly combination
Posted Image

#229 Spining

om

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.342 Mesaje:

Scris 10 mai 2007 - 06:05

Viper, frate, am citit cateva pasaje de 3 ori si tot nu-mi vine sa cred!

Chiar nu mai are nimeni nici o limita?!
  • 0
<!--sizeo:2--><!--/sizeo-->Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele... trage draperia!<!--sizec--><!--/sizec-->

#230 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 10 mai 2007 - 06:07

Eu tind sa cred ca eroarea aparuta cand cu modificarea legii referendumului este doar o greseala. Pentru ca daca este intentionata cineva acolo in Parlament isi bate joc de referendumul care vine si implicit de cei care voteaza.
  • 0

Life must be taken one disaster at a time

#231 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 10 mai 2007 - 06:58

Greseala, negreseala, astea sunt regulile jocului de pe 19.05...

Apropos, fara nici o legatura... Mai stie oare cineva ca ieri s-au implinit 130 de ani de cand ne-am castigat Independenta? Ca la stiri altceva decat ziua Europei nu am vazut...
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele

#232 Spining

om

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.342 Mesaje:

Scris 10 mai 2007 - 07:12

Serifu, deci tu-mi spui ca asa arata textul de lege publicat, lege sub care se va desfasura referendumul?
Ca de e asa, sunt sanse mari sa mergem degeaba la vot.

Eu oricum merg, dar mi se pare ca alerg dupa un tramvai fara statie...
  • 0

#233 bigfoot17ro

e36 fan

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 784 Mesaje:
Inregistrat: 13-februarie 05
  • Marca:BMW
  • Model:e36
  • Motorizare:2.5i 192CP

Scris 10 mai 2007 - 07:21

sper sa existe organizatii nonparlamentrare care sa mearga la sate ptr protejarea fraudarii alegerilor cum a fost in 2004
  • 0
BMW: Angel body + devil power = deadly combination
Posted Image

#234 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 10 mai 2007 - 07:22

De mers mergem. Conform ultimelor sondaje se pare ca prezenta la vot va fi mai mai mare de 50%. Insa ma ingrijoreaza lipsa de informatii. Am vorbit cu maica-mea care e de vreo doua luni in Italia si mi-a zis ca nici nu stia ca Basescu a fost demis nu mai vorbesc de tot scandalul care a urmat. Mai nou, azi la tv, ministrul de externe (parca) a afirmat ca romanii din strainatate care nu au acte de sedere acolo nu pot vota .. mie unul mi se pare neconstitutional sa ti se anuleze unul din drepturile pe care Constitutia Romaniei ti le da si anume dreptul de vot pe un motiv absurd:

ARTICOLUL 36 - Dreptul de vot
(1) Cetatenii au drept de vot de la varsta de 18 ani, impliniti pana in ziua alegerilor inclusiv.
(2) Nu au drept de vot debilii sau alienatii mintal, pusi sub interdictie, si nici persoanele condamnate, prin hotarare judecatoreasca definitiva, la pierderea drepturilor electorale.

Dupa cum vedeti nu scrie nicaieri in constitutie ca n-am voie sa votez daca nu am acte de sedere intr-o anumita tara. La o adica pot sa fiu in excursie.
  • 0

#235 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 10 mai 2007 - 07:57

In curand se va da lege ca nu vei putea vota daca nu esti la tine in oras, nu in alta tara...
  • 0

Flickr - pozele mele

#236 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 10 mai 2007 - 09:33

ce desene penibile
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#237 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 10 mai 2007 - 09:34

Daca erau cu Base erau exceptionale, nu? :P
  • 0

Flickr - pozele mele

#238 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 10 mai 2007 - 09:51

nu ma dau in vant dupa maimutareala si nici dupa polulism.....:P
  • 0

#239 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 10 mai 2007 - 11:51

Sase anchetatori anticoruptie convocati la parlament

Miercuri Bogdan Olteanu le-a cerut procurorilor Mihai Iustin, Aurel Gogoci, Aristotel Mihai Popa si Florin Chiracu si ofiterilor de politie judicara Stefan Florin si Petre Adrian sa se prezinte in fata Comisiei parlamentare de verificare a informatiilor privind interceptarea comunicatiilor.

Primii doi au lucrat pana la inceputul acestei luni la DNA Pitesti, unde au ocupat, pe rand, functia de procuror-sef al acestui serviciu teritorial. La inceputul acestei luni s-au transferat la Parchete locale din judetul Arges. Procurorii Aristotel Popa, Florin Chiracu si cei doi ofiteri de politie judiciara lucreaza in prezent in cadrul DNA.

In prealabil, cei sase au fost convocati la Comisia parlamentara, insa procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, si procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, au refuzat sa dea curs solicitarii, pe motiv ca magistratii si ofiterii citati fac parte din autoritatea judecatoreasca, si nu din administratia publica.

Rusanu: �Sa blocam conturile la DNA si Ministerul Public�

In aceeasi zi, acest refuz a fost pus in discutie in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, ocazie cu care deputatul PNL Dan Radu Rusanu a reusit sa dea o interpretare naucitoare atitudinii celor doi sefi de Parchete.

�In Legea bugetului de stat nu scrie ca se finanteaza autoritatea judecatoreasca, se finanteaza administratia publica centrala si locala. ...Daca Ministerul Public si DNA nu sunt organe ale administratiei publice centrale, noi nu putem sa-i mai finantam. Trebuie sa le blocam conturile si sa le luam banii. E o problema foarte serioasa�, a afirmat Rusanu.

Cititi tot articolul. Mie unul mi s-a ridicat parul pe maini. Unde esti tu Tepes doamne ...
  • 0

#240 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:
Inregistrat: 29-august 03
  • Marca:Daewoo/Dacia
  • Model:Tico SL/Solenza
  • Motorizare:796/1.4

Scris 11 mai 2007 - 01:17

Pe mine unul nu ma mai mira nimic in tara asta..
Absolut nimic.
Daca mai aveam speranta cu ceva ani in urma.. daca visam in '89 la ceva.. pe zi ce trece sunt tot mai dezamagit.
In '90 "parlamentul" macar era fun.. era dinescu acolo, facea ca tot dracii si ma uitam la tv sa mai rad... pe zi ce trece ma intreb .. de ce nu poate fi si romania o tara normala?
Cum pot oam4eni aia care stau acolo si unii dormn, al;ti nici macar nu trec, ce nu le mai ajunge toata casa poporului si se plang ca sunt inghesutiti.. sa faca legi atat de proaste si interpretabile..

Ok.. Basescu nu este cel mai onorabil presedinte ce il putem avea.Inteleg asta, dar nu aveam ce alege.
In cazul alegerilor anticipate, iarasi nu vad momentan alta solutie viabila, daca tin cont de "prezidentiabili" partidelor politice.
In schimb vad altceva.. Prim-ministri putem avea mult mai multe opiuni. Ministri.. imens de multe daca stau si ma uit la nume ca Orban, Vozganian, Atanasiu(fost), Chiuariu, Marko, Remes, Nicolaescu, Nagy .. astea sunt persoane care nu cred ca intro tara normala ar putea avea functia de ministri.. dar in romania.. totul e posibil.
Oare nu avem oameni mai buni pt aceste functii?.. Incep sa cred ca meritam asemenea conducatori..
Ajungem si la parlament si la liderii de partide.. Nume ca Boc, Voiculescu, Geoana, Vadim... sunt cei care conduc partidele politice.... mi-e scarba pur si simplu..
si in general mi-e scarba de politicieni si.. solutile oferite de ei..
O sa ma duc la vot.. stiid ca nu fac cea mai buna alegere.. dar in momentul de fata trebuie sa pun in balanta si sa privesc atent ce mi se ofera pe plan politic.. si din pacate singura optiune viabila este una singura...poate si radicala.. intr-un fel vreau sa vad cat poate sa mearga mai departe asa.. cat mai trebuie sa induram.
Poate daca Regele Mihai avea pana in 50-60 ani era o solutie viabila si agreabila.. din pacate nu mai are varsta asta si un urmas demn nu vad momentan.
  • 0
calator prin timp si spatiu...

#241 valentin_iordan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 875 Mesaje:
Inregistrat: 24-februarie 06
  • Marca:KIA - THE POWER TO IGNORE
  • Model:2007
  • Motorizare:1.5 CRDI 110 CP

Scris 11 mai 2007 - 10:19

am voie sa votez cu Basescu ? Mike astept un raspuns ...
  • 0
Dachau, Auschwitz, Buchenwald

#242 valentin_iordan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 875 Mesaje:
Inregistrat: 24-februarie 06
  • Marca:KIA - THE POWER TO IGNORE
  • Model:2007
  • Motorizare:1.5 CRDI 110 CP

Scris 11 mai 2007 - 10:33

putem interpreta toate vorbele lui Base ..dar sa cred cu gasca lui " PROSTANACU " e o alternativa viabila nu tine.
oricum eu mai mult poate decat tine vreau ca totusi in final cineva sa-i numere ouale lui domn" Nastase .

Aceasta postare a fost editata de valentin_iordan: 11 mai 2007 - 10:35

• 0
Dachau, Auschwitz, Buchenwald

#243 EvilOne

shapeshifting master

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.082 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 11 mai 2007 - 10:33

Sint cu mike la faza asta. Mai ales la aia cu "daca esti impotriva lu Basexu, esti cu Patriciu si alti "capitalisti" demni de spinzurat in piata".Nimic mai fals. Si total necaracteristic, o sa ma duc la vot de data asta.
  • 0
CIOKY PERFORMANCE TEAM
ACrew style

#244 Sandman_

software engineer

• Members
  • PipPipPip
  • 163 Mesaje:
Inregistrat: 21-martie 05
  • Marca:Renault
  • Model:Megane 2 CC
  • Motorizare:2.0 16v 136CP

Scris 11 mai 2007 - 03:50

si ar trage tare premierul, pentru ca nu se stie cat mai are suportul parlamentului.
  • 0
Renault Megane 2 Coupe-Cabriolet: 2,0 16v 136CP
and the best is still to come...

#245 SHARANEL

sculer-matriter

• Members
  • PipPipPip
  • 429 Mesaje:
Inregistrat: 05-februarie 05
  • Marca:.
  • Model:-
  • Motorizare:.

Scris 11 mai 2007 - 04:23

da sandman, dar la noi trage tare si presedintele, si premierul, si intreaga ceata (NU ceatza) de pe langa ei. Mai elimini cativa "tragatori" ;)
  • 0
retras la depou in semn de protest impotriva unui moderator-agitator obraznic

#246 Sandman_

software engineer

• Members
  • PipPipPip
  • 163 Mesaje:
Inregistrat: 21-martie 05
  • Marca:Renault
  • Model:Megane 2 CC
  • Motorizare:2.0 16v 136CP

Scris 12 mai 2007 - 01:22

Asta nu inseamna ca toti sustinatorii destituirii lui Bashescu sunt si sustinatori ai PSD, votanti ai PSD, impotriva proprietatii private si doritori de comunism...
Sau poate imi scapa mie vreun detaliu din statistica aceea fabuloasa.
Atentie, nu a spus ca majoritatea celor care nu-l sustin pe basescu sunt asa si pe dincolo, ci "cei care nu-l sustin pe Basescu...". Mie asta mi se pare o generalizare superficiala si lipsita de substrat...

LE: oaspetele: "in mare" este un concept foarte fluid. Poate insemna si 51%, si 99%, si orice valoare intre ele. Ai scos porumbelul, acum nu te mai fofila...
Deci singurul lucru pe care l-a evitat regele a fost o nenorocire care s-ar fi abatut asupra lui. De ce nu l-au asasinat din start?

Aceasta postare a fost editata de Sandman_: 12 mai 2007 - 01:30

• 0
Renault Megane 2 Coupe-Cabriolet: 2,0 16v 136CP
and the best is still to come...

#247 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 12 mai 2007 - 02:00

Mike, carti stie sa citeasca oricine are un dram de inteligenta. E foarte simplu sa te dai destept de la tastatura, dar e foarte greu sa iei decizii bune in situatii critice.

la fel de bine cum e simplu sa explici situatia din romania traind in alta parte. sorry, dar daca afli ce e in tara de pe hotnews nici nu ma mir ca gandesti asa.

si nu ma baga in discutie, ca prostia mea nu are de a face cu prostia regelui. ma scuzi, dar faptul ca un conducator paraseste tara la greu e cea mai mare rusine pt el. nu exista scuze, nu exista motive.

restul ce spui tu e poveste si demagogie. un mic SF destul de dragut, dar rupt de realitate
  • 0

#248 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 13 mai 2007 - 10:46

Nu ca ce vorbiti voi are maaare legatura cu subiectul de aici...
  • 0

Flickr - pozele mele

#249 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 13 mai 2007 - 10:52

Pa-i nu are? :)

6 zile 8 minute pana la referendum :)
  • 0

#250 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 13 mai 2007 - 11:19

Nu, nu are... Faceti topic separat... Aici se vorbea de suspendarea presedintelui (cred...). Acum citesc de 2 pagini de rege, monarhie, pcr etc... As vrea, sincer, sa tin ce am mancat in interiorul stomacului...
  • 0

Flickr - pozele mele

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi