Suspendarea presedintelui
Scris 14 mai 2007 - 11:00
Da - pt demitere
Nu - impotriva demiterii
Asa, un mic sondaj preliminar al acestei comunitati.
Scris 14 mai 2007 - 11:10
and the best is still to come...
Scris 14 mai 2007 - 11:20
Scris 14 mai 2007 - 12:52
Scris 14 mai 2007 - 03:13
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 14 mai 2007 - 11:28
Azi la Nasul a fost presedintele Basescu. Mie unul mi s-a parut un discurs cat se poate de coerent, fara prea multe mesaje de campanie si cu cateva explicatii .. inclusiv legate de dosarul flotei. Ah da .. s-a si ras din cand in cand. Daca l-ati pierdut merita sa-l vedeti daca nu l-ati pierdut va invit sa comentati pe marginea declaratiilor
Life must be taken one disaster at a time
Scris 15 mai 2007 - 02:26
Scris 15 mai 2007 - 07:39
stiu ca nu va fi asa.. dar asta mi-a mai ramas.. .
Ca romania nu e o tara normala.. stim cu totii, ca politicieni si politica e de sunt prost, iarasi stim....
sa speram intr-o viata normala inca mai putem.
Caci altfel acea revolutie de acum 17 ani nu cred ca ar mai insemna nimic.. decat trecerea de la un sistem totalitar la unul... sa spunem doar .. gaunos si cariat.
Scris 15 mai 2007 - 10:33
Asta nu ma speria asa tare, ce ma sperie este lpsa de perspectiva.
La vremuri noi tot noi
sau
la vremuri noi tot cei ca noi
Asa am ajuns, sa nu avem ce alege, sa fie 2-3 mai rasariti (sau cu "rasarit look") si in rest toti o apa si-un pamant.
SI acum votul asta... Nu ma incalzeste ca iese iar Basescu cu toate ca o sa-l votez. Mi-ar placea sa avem alegeri totale, sa avem vot uninominal, sa se mai sparga gastile astea si sa inceapa politicienii tineri sa performeze. Din pacate ma uit la politicieanii tineri si e atat de evident ca s-au format si ca au luat metehnele batranelor hiene incat nici partea asta nu are nimic optimist in ea.
SICTIR!
Scris 15 mai 2007 - 11:00
Crezi ca votul uninominal le rezolva pe toate? Exista perspectiva sa fie chiar mai rau: Nu se vor mai vota liste de 30 de oameni, ci liste de 1 om, pentru ca 60% dintre alegatori vor vota tot sigla din spatele "catindatului". In alta ordine de idei, luam exemplul 2004: D.A. a luptat contra PSD. Intr-un judet cum e Gorjul, unde PSD este partid important si foarte votat, sunt 2 senatori. Daca avem vot pe liste, PSD obtine undeva la 60%, ceea ce inseamna un senator, iar restul de 30% pt D.A. si 10% pt PRM (parca) s-au redistribuit. In cazul votului uninominal, vor fi doua circumscriptii in Gorj (de ex, est si vest), si este foarte probabil ca PSD sa obtina 51%+ in fiecare dintre ele, ceea ce implica 2 senatori pt PSD in loc de 1.
In cazul v.u. fiecare candidat va avea nevoie de resurse financiare si/sau logistice pentru campania electorala; asta presupune 4 variante:
1. nu are resurse, deci candideaza aproape degeaba, oricat de valoros ar fi
2. este membru de partid sau are sustinerea unui partid, lucru care ne readuce in situatia de acum: respectivul parlamentar este controlat de la centru de un presedinte de partid
3. primeste finantare din partea unui personaj care are putere financiara, dar nu poate candida (probleme de imagine, etc...), caz mai rau decat primul, pentru ca astfel respectivul poate deveni marioneta unui personaj discutabil, care vrea sa spele niste afaceri sau sa-si creeze alte oportunitati
4. este un om de afaceri care vrea si o cariera politica si are cu ce sa-si sustina campania, caz destul de improbabil, deoarece putini vor sa investeasca in asa ceva sau n-au calitati de om politic, etc...
Pe langa asta, prin vot uninominal se pot pierde personalitati politice din capitala. (Ex: un candidat local al PSD, partid polular intr-un anumit judet, candidat cu notorietate in judet, insa slabut dpdv politic, contra unui candidat PNL, adus de la Bucuresti, pentru ca organizatia judeteana PNL nu are cadidati valorosi pentru parlament, insa un candidat valoros dpdv politic; acesta din urma n-are aproape nici o sansa, cu toate ca poate ar fi mai bun in parlament decat primul). Este un caz destul de rar, dar este.
Deci prea roz nu e treaba nici cu votul uninominal.
Scris 15 mai 2007 - 12:39
Problema din pmdv este lipsa concurentei intre indivizi. Exista o concurenta acerba intre partide, intre factiuni si grupuri.
Dar problema la aceasta incrucisare de arme este faptul ca se ascund toti sub o umbrela. Si printre 2-3 buni din fiecare tabara se insurubeaza 20-30 de uscaciuni care n-au nici o legatura.
Noi acum votam un logo, ce e in spatele lui in afara de capetenii, nu stim.
Daca politica ar fi un mediu concurential si intre indivizi, atunci poate ca exista sansa sa avem si noi politicieni de meserie, nu de conjunctura si de ocazie.
Oameni care isi fac un nume (in timp), care sunt in stare sa urmeze interesele judetului pe care il reprezinta. Tu vezi ca daca te uiti la majoritatea senatorilor din tara ca marea majoritate n-au avut nici macar o interventie la microfon, ca n-au venit cu nici un proiect, ca N-AU FACUT NIMIC?
Daca ar fi fost un mediu concurential individual atunci am avea alte probleme, cel care-i sufla in ceafa nu era partidul ci oponentul direct care ii urmarea fiecare miscare si greseala.
Eu asa vad lucrurile, poate nu le vad bine dar asta cred.
Eu de ex. as vota-o pe Elena Basescu dar nu s vota-o si pe soru'sa. Dar acum nu pot sa fac altceva decat sa votez logo-ul partidului si sa astept sa vad ce hotaraste seful lor, care iese in fata si care nu.
Si asta nu-mi convine...
(exemplul de fata este total la intamplare, n-am vrut sa aleg persoane implicate real in politica pentru ca dadeam curs altor polemici).
Scris 15 mai 2007 - 01:25
Las', că nici aia nu-i mai brează ca ta-su. Doar că arată ceva mai bine ca el.Eu de ex. as vota-o pe Elena Basescu
Scris 15 mai 2007 - 01:41
Problema mare in Romania nu este Nastase, Basescu, PD sau PSD; nici macar sistemul greoi, ci sistemul prost inteles, datorita diverselor cauze (dezinformare, neinformare, nostalgie, ura pe trecut, etc...)
Scris 15 mai 2007 - 03:00
Incep sa incerc sa ma detasez tot mai mult de intrigile politice si sa incerc sa i-mi inchipui ca politica nu va avea influenta asupra vietii personale..
stiu ca nu va fi asa.. dar asta mi-a mai ramas.. .
Ca romania nu e o tara normala.. stim cu totii, ca politicieni si politica e de sunt prost, iarasi stim....
sa speram intr-o viata normala inca mai putem.
Caci altfel acea revolutie de acum 17 ani nu cred ca ar mai insemna nimic.. decat trecerea de la un sistem totalitar la unul... sa spunem doar .. gaunos si cariat.
Din pacate aceasta mocirla ne va influenta si pe noi (cei neimplicati in ceea ce impropriu, la noi, se numeste clasa politica) si direct si indirect.
Acum ~17 ani de zile nu a fost revolutie propriu zisa, ci o rasturnare de sistem, lovitura de stat, o mare imbulzeala (pt noi astia mai ...... creduli asa) sau cum vrei tu sa-i spui, insa SIGUR NU o (adevarata) revolutie.
Scris 15 mai 2007 - 03:11
O revolutie trebuie sa aiba un lider; foarte important: liderul nu trebuie sa apara la 3 zile dupa inceperea revolutiei, ci cu mult inainte. In Cehia a fost Havel. La noi n-a fost nimeni.
Scris 15 mai 2007 - 03:23
Scris 15 mai 2007 - 03:48
Scris 16 mai 2007 - 02:19
cine l-a numit pe tariceanu prim minstru?
In interviul sustinut de Basescu la nasul a explicat ca nu el l-a ales pe tariceanu ca prim ministru ci PNL-ul. Iar el a fost obligat sa-l numeasca pentru a respecta protocolul D.A.
Scris 16 mai 2007 - 06:51
Scris 16 mai 2007 - 07:20
Scris 16 mai 2007 - 09:19
Asta care e acum cu un ochi se uita la furat si cu altul la ciordit.
Nu cred ca o sa-l suspende , oricum prezenta la vot nu cred ca o sa depaseasca 40%.
Daca maine sunt alegeri nu am cu cine vota, niciunul nu imi inspira incredere si nu mai vreau comunisti la putere.
Scris 17 mai 2007 - 09:40
De acord cu tine spining cu competitia. Si eu sunt in favoarea votului uninominal si chiar al parlamentului unicameral, insa ma tem ca va fi (din nou) prost inteles un astfel de sistem si ti-am explicat care sunt problemele lui. Pana la urma prefer sa votez o data lista (de 6 membri) a unuia dinre 2 partide si sa stiu ca primii 1 sau 2 de pe lista partidului meu aproape sigur vor iesi, decat sa votez de sase ori lista de 1 membru a unuia din cele 2 partide si sa fie destul de probabil sa nu iasa nici unul din cei 6 candidati ai partidului meu. Pentru ca, fiti foarte atenti, 60% din polulatia tarii (daca nu mai mult) va vota tot o sigla si la votul uninominal. La fel ca la primarii. Cu exceptia lui Ontanu, care se pare ca a facut multe in Sect2, toate sectoarele au votat impotriva PSD, motiv pentru care Vanghelie a candidat ca si independent....
Problema mare in Romania nu este Nastase, Basescu, PD sau PSD; nici macar sistemul greoi, ci sistemul prost inteles, datorita diverselor cauze (dezinformare, neinformare, nostalgie, ura pe trecut, etc...)
de ce ai vota partidul si nu oamenii de isprava? chiar si de la concurenta? eu unu as face-o, e drept ca as avea unele prejudecati, insa daca omul demonstreaza ca a facut ceva, de ce nu? Odata si odata trebuie sa rupem pisica in doua, poate la primul vot nu va fi tocmai ideal, insa incetul cu incetul trebuie sa intram si noi in normalitate
Scris 17 mai 2007 - 10:32
Scris 17 mai 2007 - 11:31
"dintr-un forward:
Am gasit un site f tare! Noi stim ca parlamentul e corupt, dar nu cat de corupt.
Se pare ca unu a luat lista celor 322 si a investigat manariile lor http://lista322.yeahost.com/ !
Dar va avertizez, nu e pentru cei slabi de inima, cel putin pe mine m-a ingrozit ce am citit
dai click pe un nume si vezi detalii........ "
Aceasta postare a fost editata de aztec: 17 mai 2007 - 11:31
Scris 17 mai 2007 - 11:39
de ce se rezuma investigatiile la cei 322 si nu la toti?
p.s. sunt anumite nume care nu au linkuri atasate, nu au facut nimic. sunt tot porci?
2 useri citesc subiectul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi