Jurnal de Bord: VW Tiguan 2.0BiTDi 4Motion Highline
Scris 25 aprilie 2012 - 03:53
Scris 25 aprilie 2012 - 04:22
ma lasa, iar pe sosea se trag infinit mai repede pe dreaptaMecea, pe tine te lasa oamenii in trafic sa treci de pe o banda pe alta, iti lasa loc, sau nu?
......
Am fost surprins si eu de performantele X3-ului lui Mecea, sigur nu l-ai resoftat?
si mie in suta nu e resoftat
touaregul de 204 cp NU isi face banii, ai acelasi spatiu interior, aceleasi prestatii dinamice a motorului cu o tinuta de drum mult mai slaba, la un pret mai mare decat un bmw x3, care e totusi o masina premiumTouaregul este foarte misto si face toti banii, ....
soft-offroad. Se aseaza foarte bine pe sosea, dar gabaritul isi spune cuvantul - legile fizicii nu prea pot fi pacalite mereu.
soft-offroad ? ma indoiesc, iar referitor la legile fizicii am mers cu un cayenne v8 aspirat cu suspensie de otel clasica si se descurca bine rau cu legile astea a fizicii.
ma jur ca dupa ce m-am inteles cu el la telefon pentru ora de intalnire, exact asta i-am zis : "sper ca esti constient ca tot x3 iti iei pana la urma ?"Frank, X3 scrie pe tine!
exact parerea mea pe care i-am impartasit-o si luitouaregul de 245cp + pneumatica ar fi de vis, daca ai putea shfortza nota cu niste reduceri babane
vrajeala de agent de vanzari sa te faca sa cumperi 204 cp, maximul de diferenta e de 0.5 litriOricum cica ala de 245 CP consuma cu 1-2 litri in medie mai mult decit asta de 204 CP...
al meu ia maxim 9 in oras, de fapt acuma putin peste 8, daca nu folosesc start stop se duce in 10bai, deci Touareg-ul mi-a luat in afara 11 in medie (e drept ca i-am dat) si in oras 12-14. E drept ca avea 1500 km cind am luat-o, deci poate nu s-a asezat.
bimmer-ul actual imi ia 13-16 in oras, deci aici e cit Touareg-ul, dar 8.5-9 in afara. Poate se mai lasa touareg-ul in afara, eu stiu?
lui Mecea, X3-ul ii ia 9-10 in oras (folosind mereu start-stop)
consumul de oras s-a lasat, insa la drum intins consuma ca in prima zi, cand l-am luat de la bavaria am iesit cu el otopeni-ploiesti-sinaia-parau rece-rasnov-bran-moeciu-rucar-pitesti-bucuresti > pe pitesti bucuresti pe a1 mi-a luat undeva la 7 la 130, nu am folosit atuncea cruise, dar acuma la 130 ia 6.7% pe acelasi traseu.
VW Touareg 7P V6TDI BMT / VW Eos 2.0 TFSI
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! © Si daca vrei sa fi capitanul lor pune xenon in proiectoare.
Scris 25 aprilie 2012 - 04:25
Doar vroia el sa(-si) stranga dovezi ca e bine ce face
Ex-FN2 owner
Scris 25 aprilie 2012 - 04:27
vrajeala de agent de vanzari sa te faca sa cumperi 204 cp, maximul de diferenta e de 0.5 litri
te rog, cred ca ar trebui sa ai o parere mai bine despre mine deja: niciodata nu m-as baza pe parerea de agent de vinzari, informatia o am din diverse drive teste din reviste si de pe site-uri din Europa de Vest.... si oricum nu prea vad motivatia - agentul de vinzari ar vrea cred sa impinga clientul spre versiunea de 245 CP, ca sa le dau mai multi bani....
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
Scris 25 aprilie 2012 - 04:36
motoarele de 2 litri de 140 si 170 cp de la vag au diferenta de consum ? eu zic ca nu, de unde si afirmatia de mai sus.
inca ceva eu am iesit cu touareg de 240cp pe autostrada si la 145 lua tot cam 11 cat lua si asta de 204cp, si era tot nou, masina de DT de la midocar.
cele cu suspensie pneumatica consuma mai putin cu pana la 1 litru dupa spusele proprietarilor daca se pune suspensia pe garda minima.
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! © Si daca vrei sa fi capitanul lor pune xenon in proiectoare.
Scris 25 aprilie 2012 - 04:56
Asta am zis si euOricum de cand a deschis thread-ul stim ca o sa ia X3
Si unele chiar sunt masini, nu sifonieree si el constient ca ai si alte optiuni la banii astia
Scris 25 aprilie 2012 - 05:06
masina e mare si grea, deci un motor mai puternic s-ar simti mai bine si la relaxat decat unul mai "sugrumat".
in plus, cum zice si mecea, cu suspensia pneumatica, masina mai coboara in garda, deci la viteza mare, cred ca rezistenta la inaintare e mai mica, deci consum (teoretic) mai mic.
problema e diferenta de pret (2700eur+tva la motorizare 204->245) si (2800eur+tva suspensia reglabila). sun totusi >5000EUR+tva...
feelingul de "drivers car" cred si sunt mai mult ca sigur, ca e mult mai bine produs de X3.
am avut si eu pe mana X3 20d xDrive, 2 zile, si mi-am cam putut face o parere. e destul de aproape de un seria 3, dar cu garda la sol ceva mai mare.
oricat de misto e Touaregul, si chiar e ( adica mie imi place foarte mult, mai ales un V8 TDI ), e un raport calitate/pret foarte bun, dar avand in vedere si bugetul tau, cred ca mai bine iesi, chiar si financiar cu un X3 20d.
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 25 aprilie 2012 - 05:12
Scris 25 aprilie 2012 - 06:12
afara a insemnat si goneta aia ??
ce goneta?
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
Scris 25 aprilie 2012 - 06:14
Scris 25 aprilie 2012 - 06:25
Oricum de cand a deschis thread-ul stim ca o sa ia X3
Corect !
Si la fel de corect, va gresi.
Oricum NIMENI nu recunoaste "dupa" ce face greseala, ci depune eforturi ( de multe ori supraomenesti ) sa se sugestioneze ca defapt nu-i asa ...
Scris 25 aprilie 2012 - 06:29
Scris 25 aprilie 2012 - 06:33
2- sa-l fereasca al de sus sa aibe nevoie de "service" dupa garantie !
Poate chiar si inainte ....
Scris 25 aprilie 2012 - 06:36
Scris 25 aprilie 2012 - 06:40
l.e.
Ce nu pricepi nici TU sau altii, e ca Subaru e ( sau cel putin a fost ) o masina pentru pasionati.
Ce vrea Frank, e o utilitara de lux, care va costa o carca de bani ! Cam cat 2 ( DOUA !!! ) Impreze !
Asa ca incearca sa-ti folosesti cerebelul inainte de a scrie tembelisme pe forum !
Aceasta postare a fost editata de Relu: 25 aprilie 2012 - 06:46
Scris 25 aprilie 2012 - 06:49
da masina de ce-i?1- nu-i masina de familist
eu zic ca nu va gresi daca va lua X3ul.
subaru nu are ce sa ia, decat second. si nu cred ca-i cazul.
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 25 aprilie 2012 - 07:14
Servisarea este excelenta cata vreme se face in pitesti la motor ag1- nu-i masina de familist
2- sa-l fereasca al de sus sa aibe nevoie de "service" dupa garantie !
Poate chiar si inainte ....
Scris 25 aprilie 2012 - 09:00
In fine, Frank, as vrea sa-ti amintesti cum am incercat sa caut un loc de parcare prin Berceni si pe la mine pe Campia Libertatii - unde stiu toate 'pozitiile' - si bineinteles NU am gasit. Ok daca ai loc de parcare rezervat acasa si la firma. Cand ai nevoie s-o proptesti prin alte parti.... te abtii!
Mai ma roade ceva: de ce plusam doar pe X3? Te-ai dat cu a lui Mecea, te-ai mai dat parca si alta data cu un X3, acuma il vrei iarasi la DT dar iesirea cu GLK-ul o tratezi ca optionala..... Bun, nu am pretentia sa mergi sa te dai si cu Rav4 doar pt ca mie imi place, dar GLK chiar intra in planul tau.....
Scris 25 aprilie 2012 - 09:02
Aceasta postare a fost editata de pejte: 25 aprilie 2012 - 09:02
Scris 25 aprilie 2012 - 09:02
Si i-o platesti tu ?Servisarea este excelenta cata vreme se face in pitesti la motor ag
Scris 25 aprilie 2012 - 09:13
Frank vrea BMW X3, ce nu intelegi. De ce ar testa si altceva?
eu nu pricep de ce s-a blocat pe X3, chiar nu-l inteleg, mai ales ca mai are un bmw acasa....
Scris 25 aprilie 2012 - 09:27
@Relu, la BMW e inclus in pret pachetul cu service'ul gratuit 5ani/100k km, deci nu as fi asta problema
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
Scris 25 aprilie 2012 - 09:33
Am un bun amic caruia i s-a SPART motorul la beheeemve seria 3 deesel, stand la semafor, dupa fix 1 luna de la iesirea din garantie ( parca 2 ani ). Masina extrem de bine ingrijita si mers FOARTE linistit cu ea !!!
Asa ca lasati-o mai moale cu anii astia si calitatea behemveului !
Aceasta postare a fost editata de Relu: 25 aprilie 2012 - 09:38
Scris 25 aprilie 2012 - 09:36
O plateste bmw-ul 5 ani sau 100k km, tot, manopera, filtre, ulei. Iar la bmw garantia e garantie nu ca la altii.Si i-o platesti tu ?
Ia si tu un x3 o saptamana si o sa pricepi cand o sa trebuiasca sa-l dai inapoieu nu pricep de ce s-a blocat pe X3, chiar nu-l inteleg, mai ales ca mai are un bmw acasa....
Iar glk e mai scump si mai mic si mai naspa pt ce il vrea frank.
Scris 25 aprilie 2012 - 09:40
O plateste bmw-ul 5 ani sau 100k km, tot, manopera, filtre, ulei. Iar la bmw garantia e garantie nu ca la altii.
..........
http://www.garajul.r...697#entry499697
Aceasta postare a fost editata de Relu: 25 aprilie 2012 - 09:42
5 useri citesc subiectul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi