Sa-mi exprim oare si eu parerea? Hai s-o fac...
Deci, primul si cel mai mare avantaj pt desktop, eu il vad in posibilitatea upgradarii a muuuult mai multor componente decat la laptop. La laptop, in afara de memorie (si aia cu limitari din lipsa de socluri) si HDD, nu prea ai ce altceva sa schimbi.
Asa ca, daca ti s-a bulit ceva, recte placa video, ai cam pus-o original de alt laptop.
Referitor la fiabilitate, parerea mea si puteti s-o contestati cat o sa vreti, daca discutam de laptopuri sub 3000ron discutam degeaba. SUNT JUCARII. Asa ca, nu va asteptati si la finisari de calitate si la performanta si la fiabilitate.
De ex., Toshiba, oare de ce la gama Satellite da 2 ani garantie si la gamele Tecra si Portege da 3 ani?
Puneti 2 laptopuri ale aceluiasi brand, dar din game diferite unul langa altul si o sa vedeti diferenta...nu numai de pret.
Referitor la utilizarea unui laptop in mediul business in locul desk-ului, va spun ca tot mai multi prefera asa din comoditate sau din nestiinta. Un exemplu clasic: un director are desktop dar are si laptop. La birou, lucreaza preponderent pe desktop, dar cand pleaca in wk vrea sa-si ia datele pe laptop. Aici deja incepe sa-si prinda urechile pt ca, de obicei, pe langa documente de tip word, excel, o sa vrea si mailurile si inca multe altele. SI incep problemele si incepe IT-stul sa turbeze. Si atunci, e mai simplu pt toata lumea sa i se cumpere un dockstation si atunci, are pe O SINGURA masina tot ce-si doreste si UNDE doreste.
As mai scrie, dar sunt pe buda cu laptopul si ar trebui sa cam ies.
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."