Pentru o persoana ca mine, pentru care 4000 de lei este o suma importanta si am bagat-o in calculator treptat, in decursul unui an, un desktop puternic este obligatoriu. Mai joc (chiar daca rar) cate un joc, vad un film HD, mai "curge" cu viteza mare cate o "cascada" (intelegeti voi ce vreau sa spun
), la unii dintre voi mai baga o procesare de imagine.
In paralel exista un laptop, care e adevarat ca acum 4 ani cand l-am luat era taricel (un dual core T5500), dar destul de pocnitoare dupa nume (Acer Aspire). As putea sa-l folosesc p-asta de tarat dupa mine, insa eu cand nu am chef de mess il las sa clipoceasca pana nu mai poate, daca e vreo urgenta ma suna cine o fi. Asa ca laptopul este suficient de tare sa duca un 720p, net, bateria e problema ca nu mai duce o ora am impresia.
Si mai am eu o mare problema cu laptopul: pana la chestia cu SSD, nu era hdd de laptop (din cate stiu eu) care sa concureze un black de pe un desktop, ori acolo mi se pare cea mai mare gatuire la un calculator: HDD-ul!
La vremea cand am luat laptopul, desktopul ramasese destul de in urma, era un Duron 1.6GHz, pe laptop rulam jocuri la care nici nu visam pe Duron. Insa cand era vorba de frecat hdd-ul, imi venea sa dau cu laptopul de pamant...
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.