Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Navigatie GPS in Romania

• Please log in to reply
681 replies to this topic

#26 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 02 noiembrie 2003 - 08:51

inca una
  • 0

#27 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 02 noiembrie 2003 - 08:52

si iar...
  • 0

#28 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 02 noiembrie 2003 - 08:56

asta si gata
  • 0

#29 jaffar

member

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.922 Mesaje:
Inregistrat: 02-iulie 03
  • Marca:BMW
  • Model:Z4 2.5si + R1200GS
  • Motorizare:218 HP + 110HP

Scris 24 noiembrie 2003 - 05:27

solutia descrisa (cea cu palmul si cu gps locator-ul) este buna... am 2 prieteni care o au deja pe masina...

problema este insa ca in romania este total useless; au aparut acum vreo 3 saptamani niste harti noi, dar care la fel ca si celelalte deja existente, au doar cateva bulevarde principale din Buc si alte cateva mari orase, si drumurile nationale si europene...

spining, cum as putea sa obtin si eu softulica ala si hartile ? merg pe palm Vx ?
  • 0
Bleib am Leben. Geh vom Gas.
A physics truck just turned over outside! There's physics everywhere!

#30 jaffar

member

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.922 Mesaje:

Scris 25 noiembrie 2003 - 11:17

unde este za masters ? :)

am mai gasit un softulica numit "navegador" care arata binisor.

sincer, deja nu ma mai intereseaza foarte tare sa am harti, pentru ca am descoperit ca softulicii astia pot inlocui cu mare succes si cu mare precizie computerul de bord. iti arata viteza medie, maxima, timpul, tot ce vrei..

/me descoperind minunile tehnologiei
  • 0

#31 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 25 noiembrie 2003 - 01:09

Pentru cine vrea NAVIGATIE problema sta cam asa:
Dupa stiinta mea TomTom-ul e cam singura vrianta in afara de Garmin.Softul nu e unul singur ci in mare sunt impartite in 2:o parte e pentru navigatie INTRE orase-Route Planner-,si asta insemna ca orasele sunt incluse doar cu strazile principale de care ai nevoie sa le traversezi si cuprinde si Romania.Cealalta categorie cuprinde NUMAI orasele la un nivel de detaliu FOARTE mare-City Maps-.Nenorocirile sunt urmatoarele:1.partea de navigatie pentru orase NU cuprinde si orase din Romania,2.Harta Bucurestiului in Route Planner e la fel de proasta IN CENTRUL ORASULUI ca si celelalte harti pe care le avem cu totii.Cind spun proasta ma refer la abaterile -probabil voite- care sunt ACELEASI si pe harta Microsoft si Garmin si TomTom etc..Cert este ca atunci cind te apropii de iesirile din oras(ma refer la Bucuresti) devine incredibil de precisa.Acum ajungem la partea cea mai importanta si anume este SINGURUL soft pe care eu l-am gasit care face cu adevarat Navigatie in Romania.FARA ghidare vocala dar creeaza trasee,gaseste localitatile,chiar si satele foarte mici din Romania si poate face trasee dindu-i si citeva puncte de trecere obligatorii.Vezi http://www.tomtom.co...ry=2&Language=1
Pretul este deosebit de atractiv si eu personal sunt mai mult decit multumit de aceste softuri.Mai e o mica problema si anume ca in Romania nu-l aduce inca nimeni dar asta se poate rezolva usor.
In concluzie,daca vreti navigatie pentru Romania,IN MOMENTUL ASTA,nu exista altceva decit TOMTOM sau Garmin V -cel putin- cu Basemap-ul de Europa.
Daca nu stiu bine,veniti voi cu date noi ca d-aia exista forumul asta.
A+
  • 0

#32 jaffar

member

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.922 Mesaje:

Scris 25 noiembrie 2003 - 03:21

in prima faza eu nu vreau _navigatie_ ci doar sa vad pozitia si sa pot beneficia de calcule (viteza medie, distanta, etc). asta se intimpla pentru ca am primit moka un palm si un senzor de gps si nu trebuie sa investesc in nimic decit in timp.
cind va fi cazul sa investesc, o sa caut o solutie comerciala, evident :)
  • 0

#33 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 28 noiembrie 2003 - 03:29

Greucene,unde ziceai c-ai vazut beculetele alea albastre?
  • 0

#34 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 02 ianuarie 2004 - 01:49

"LA MULTI ANI" in primul rind.
Se pare ca noul an va aduce o noutate deosebita in ceea ce priveste navigatia pentru Romania.
Sunt in posesia variantei beta la un soft,dupa parerea mea EXCEPTIONAL!! care va fi disponibil probabil in a 2-a jumatate a lunii ianuarie.Softul este numai pentru PDA-uri pe platforma Windows CE.Detaliile sunt formidabile,pina la nivel de alei intre blocuri....Harta acopera numai Romania.In prima faza navigatia este numai cu pozitionare,urmeaza probabil curind functia de rutare si in final ghidarea vocala.
Cum apare varianta comerciala voi posta imediat pretul si modul de procurare.
Am testat softul si am ramas impresionat de acuratete si complexitatea detaliilor.Mai mul decit atit resursele necesare in PDA sunt de aprox 50 Mb ceea ce nu-i deloc mult-dupa parerea mea-.
Gheata s-a spart....Doamne ajuta sa apara cit mai repede,inclusiv restul de optiuni.
A+
  • 0

#35 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 02 ianuarie 2004 - 07:16

Apreciez informatiile extrem de detaliate cu privire la GPS in general,numai ca topicul de fata trateaza un subiect foarte clar si de sine statator NAVIGATIA in automobil!!!-care nu are legatura cu sistemele UTI si multe altele...- Ceea ce prezentati dvs. ar fi interesat de postat la categoria ALARME AUTO.
Daca cei de care pomeniti au deja in oferta softul+basemap-ul romaniei care poate fi folosit la NAVIGATIE! chiar rugam sa ne dati de stire.Eu personal nu am gasit NIMIC pina acum in afara de softul de care am pomenit,(si caut cam de mult timp).
Tin sa precizez ca o solutie practica nu poate fi decit pe device-uri gen PDA sau GPS OM.Solutii gen laptop + diverse nu au ce cauta in automobil.Oricum despre asta s-a discutat mult in acest topic mai pe la inceputuri si pot fi consultate.
Daca ne uitam la ce folosesc "fraierii" din afara tarii noastre-si cam avem de invatat de la ei-,vom vedea exact cele 3 sisteme:
1.Sistem de navigatie "pur" livrat de fabricantul auto sau procurat dupa
2.Navigatie pe PDA
3.Mavigatie cu GPS OM gen Garmin,etc...
Si GATA
Asteptam cu interes noutati
A+
  • 0

#36 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 03 ianuarie 2004 - 03:06

Exact,e varianta pe care se fac testele.Asa cum am spus vor fi 3 etape:1-lansarea navigatiei cu pozitionare,2-rutarea,care in momentul de fata s-ar putea face dar neavind sensurile unice in mod oficial confirmate,nu se poate lasa activa.-imagineaza-ti sa ai un traseu care sa cuprinda o portiune intre Calea Victoriei 1 si senat PE Calea Victoriei......-3-navigarea cu ghidare vocala.
Pentru prima etapa sunt promisiuni dupa 15 ian.Pentru urmatoarele se spera sa nu dureze foarte mult.
Apropos,am gasit pe net interfete pe CF care introduse in PDA ofera vide-out!!!!Mie mi se pare extrem de interesant pentru ca poti monta in auto un display de ex. de 7" si gata navigatia ca cea de fabrica.Mai mult decit atit,kit-ul video-out se livreaza si cu telecomanda.
Chiar ca nu stiu cu ce ar fi mai jos decit sistemele de navigatie OM.Ba cred ca stiu,PRETUL!
A+
revin cu link-ul pentru interfata video
http://www.periphera...products_id/217

[Edited on 3-1-2004 by Kroko]
  • 0

#37 jaffar

member

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.922 Mesaje:

Scris 22 ianuarie 2004 - 03:07

un pret de antena m-ar interesa si pe mine. habar n-am de cite feluri pot fi, eu am nevoie sa o conectez prin portul serial al unui palm Vx. ar fi ideal daca ar sta in masina, si nu pe afara.

multumesc
  • 0

#38 jaffar

member

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.922 Mesaje:

Scris 22 ianuarie 2004 - 08:01

sorry, sint prost: ma refeream la receptor+antena, evident :D
exact combinatia cu palmul imi place si mie... softulici am gasit destule dar nu am nici un fel de receptor sa pun jucaria in functiune. ai incercat "navegador" ? o fi bun pentru scopul dat ?
  • 0

#39 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 23 ianuarie 2004 - 12:59

Dupa parerea mea forumurile au ca scop circulatia informatiei.
In cadrul unui forum fiecare face cadou experienta lui si ofera posibilitatea oricui sa traga concluziile.
Consider ca aceste informatii sunt foarte valoroase pentru cineva care este cu adevarat interesat,pasionat si nu posteaza doar de dragul de a fi bagat in seama.
Personal,caut si experimentez de peste un an diverse solutii pentru navigatie in Romania,si va asigur ca am cheltuit multi bani si timp pentru asta.
Cu GPS-uri profesionale lucrez de mult mai demult dar am cautat solutia cea mai ieftina,configurabila si de ce nu polivalenta.
Pentru noii veniti ar fi foarte util sa citesca topicul de la inceput pentru ca informatiile postate sunt multe si o foarte mare parte din ele extrem de valoroase.
Cu foarte mare placere pun la dispozitia oricui experienta mea-cit o fi ea- si sunt in continuare receptiv la orice informatie noua pentru mine.
Raspund cu placere oricui la u2u si tot cu mare placere ajut cu ce pot.
De asemeni pot ajuta cu antene active sau pasive,GPS pe CF si multe altele...
In legatura cu aplicatia pe care o detin in varianta beta,astept si eu ca si voi raspuns de la producator.
Ce pot sa spun in plus este ca o testez in continuare si sunt,pot spune, indragostit.Nu am gasit inca in Bucuresti strada care sa nu apara pe harta,-inclusiv aleile intre blocuri!!-.
Nu stiu cit va costa dar dupa etapa 2 si 3 adica rutare si ghidare vocala,apreciez ca mai avantajoasa decit navigatia "profi"din 2 considerente:1-pret,2-multifunctionalitate.
Promit sa anunt imediat cum apare.
p.s. pentru noii veniti
in mesajele anterioare gasiti si poze de instalatii pe auto
A+
  • 0

#40 jaffar

member

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.922 Mesaje:

Scris 23 ianuarie 2004 - 10:14

incercat "navegador", e ok minus treaba cu hartile. Eu am mestesugit urmatorul sistem: antena Kathrein pe masina -> receptor GPSV pus pe suport proclip cu alimentare&date -> datele se duc pe doua mufe seriale montate una pe bord si una pe consola dintre dintre scaune -> de la oricare din ele cu un cablu serial standard ma duc la Palm

momentan ma intereseaza doar optiunea aia care indica viteza momentana si viteza medie... un fel de on-board computer. dupa care am vazut ca navegador are treaba d-aia cu "invatat" puncte, ceea ce ar fi suficient pentru inceput. adica mi-as memora acolo citeva orase prin care circul, ca sa am niste repere grosiere. hartile si navigarea propriu zisa nu ma intereseaza deocamdata, si nu cred ca as avea curaj sa circul dupa un sistem de navigatie prin bucuresti :D

concluzionind, cit ar costa antena + receptorul + conectica pina la palm ?
  • 0

#41 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 23 ianuarie 2004 - 01:11

De retinut urmatoarele:1-daca se pune antena activa,ca sa fie activa trebuie alimentata phantom,iar functia asta nu o are orice GPS.2-incearca http://gpsdash.com/g...ontent=overview dar numai daca ai pocket pc.Daca ai palm incearca
http://www.palmblvd.com/software.html site care este dealtfel valabil pentru mai multe tipuri de device-uri.
http://www.palmblvd....25-palm-pc.html http://search.intern...ww.palmblvd.com si multe
altele........,rabdare sa ai...
A+
  • 0

#42 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 23 ianuarie 2004 - 04:41

negativ ! e vorba de un soft pentru pocket PC
  • 0

#43 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 23 ianuarie 2004 - 05:21

nu am primit nimic inca iar in ce priveste portarea nu stiu nimic si mai mult nu stiu daca e posibila.
A+
  • 0

#44 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 30 ianuarie 2004 - 12:23

OK,hai sa vedem ce-i de facut:
Ai nevoie de 2 lucruri:1.GPS si 2.Aplicatia.
GPS poti opta pentru unul extern-vorbesti cu Greuceanu-,dar va fi un pic dificil la legatura seriala cu PDA-ul.antena actva te ajut eu.
Daca vrei GPS pe CF te ajut eu dar ai grije ca PDA-ul sa aibe slot CF.
Aplicatia TomTom nu-i o problema si mai nou cind apare GPS Romania il cumperi si gata.
In final trebuie un holder activ pentru care te ajut tot eu.
In concluzie,vezi la care varianta te opresti si mai vorbim.
A+
  • 0

#45 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 30 ianuarie 2004 - 01:18

Daca folosim GPS pe CF nu mai trebuie antene pentru ca e inclusa in GPS.
A+
  • 0

#46 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 30 ianuarie 2004 - 02:39

Scuze am uitat complet de Route 66.iar in ceea ce priveste antena este evident ca e mai bine cu antena exterioara dar daca nu se doreste nu-i obligatoriu DACA!! se foloseste un GPS pe CF super sensibil ca SysOn Plus.
A+
  • 0

#47 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 03 februarie 2004 - 05:19

In legatura cu aplicatia pentru Romania,chiar azi am primit promisiuni ca nu va mai dura mult,eu sper sincer sa fie vorba de zile sau cel tirziu sfirsitul lunii. Atasez o poza cu o imagine a PDA-ului cu aplicatia respectiva.
A+
  • 0

#48 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 05 februarie 2004 - 04:26

Originally posted by BlackCar

Originally posted by Kroko
In legatura cu aplicatia pentru Romania,chiar azi am primit promisiuni ca nu va mai dura mult,eu sper sincer sa fie vorba de zile sau cel tirziu sfirsitul lunii. Atasez o poza cu o imagine a PDA-ului cu aplicatia respectiva.  
A+

Kroko e si la nivei de alei,stradutze?Ca bulevardele principale sunt deja pe TomTom.

Daca vei incerca sa navighezi in Bucuresti bazindu-te pe strazile lui TomTom,Route66,etc... care sunt dealtfel identice,vei avea o foarte mare surpriza.....
Exemplu:daca te afli la Sala Palatului,pe harta vei fi pe undeva pe Calea Grivitei...
Ce trebuie insa retinut este ca incepind de la Arcul de Triumf catre iesire sau de la Belu catre iesire,harta devine axtrem de precisa.Cu alte cuvinte NUMAI centrul orasului este total aiurea.Explicatia e clar ca exista ....
In ceea ce priveste aplicatia pe care o asteptam,are nu numai aleile dintre blocuri,dar daca ai tupeul sa mergi cu masina prin Cismigiu sau parcul Herastrau,vei naviga perfect pe alei.
Daca te uiti bine pe imaginea pe care am postat-o vei observa clar si aleea infudata care se termina in Consulatul Frantei.
A+
  • 0

#49 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 06 februarie 2004 - 09:47

Originally posted by indianu
Fratilor se pare ca eu nu am asa multe probleme ca voi,desi incep sa devin din ce in ce mai entuziasmat pe masura ce citesc replicile voastre.

Am si eu un BMW 523 din 2000 cu navigatie pe el(din fabrica).Masina e recent adusa numai ca CD-up care venea cu ea este din 2000-2001 si nu are harti decat pina la granita cu Austria si de acolo totul devine alb.
Intrebarea mea este acum:Unde si la cati bani gasesc si eu un CD cu software care sa aibe pe el si hartile romaniei cat mai detaliate posibil(dar nu tin neaparat).
Am auzit ca la BMW costa 210 euro... cam mult.Stiti ceva?

Adevarul e ca am vorbit si eu cu niste "baieti" care au reusit-nu stiu cum- sa puna mina pe un CD ca cel de care vorbesti.
Problema noastra e ca noi nu avem posibilitatile tale si anume (cred eu) ca noi cei de aici nu ne-am permis o asemenea masina,la care numai sistemul livrat de fabrica (ca cel pe care-l ai deja instalat),costa cit cel putin 4 sisteme complete pe care ne chinuim sa le incropim,si sa mai si mearga...
Pentru Greuceanu: ma mir ca n-ai auzit inca de acest soft,ca eu stiu de el de asta primavara.
Ar fi interesant sa stim macar si noi cam ce facilitati are sistemul-sau softul- dupa ce vei reusi sa-l obtii,pentru ca sunt convins ca vei reusi sa pui mina pe el.
Ar fi interesant de stiut daca merge NUMAI pe sistemele de navigatie BMW sau sunt compatibile si cu celelalte sisteme OM sau brand ex:Clarion,Pioneer,Kenwood,etc...
Sa nu uit,"baietii" aveau BMW-uri....
Asteptam cu nerabdare vesti.
A+
  • 0

#50 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 15 februarie 2004 - 05:36

Am asistat partial la un asemenea montaj cu ceva luni in urma la baietii de la Tottal (ai contactul la www.tottal.ro ).Cel mai bine ar fi sa-i intrebi pe ei,si sunt convins ca te vor ajuta sau cu montarea profi sau cu sfaturi competente daca vrei sa faci singur treba.Din cite stiu eu,fac de ani buni instalari de asemenea sisteme si sunt foarte de treba.
A+
  • 0

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi