din ce stiu cam asa e in Franta, de nu mai are lumea carnet ...Eu ma gandesc si din alt punct de vedere - daca nu era terasa, respectivul ajungea imediat pe trotuarul pietonal si se putea intampla un carnagiu. Desi daca nu era terasa ar fi fost parcare in spic, probabil plina la ora aia - si am fi bifat doar 2-3-4 masini cu diverse daune.
Din pacate legea e construita numai pe ideea sanctionarii contraventiilor si infractiunilor "imediate", cu adaugirea minora ca la un numar de puncte ramai pieton o perioada scurta de timp. Poate ar trebui regandita legislatia si intr-un alt sens, cel al prevenirii - de exemplu asta avea 20 de amenzi la activ in 3 ani (nu ca mine, 2 in in 9 ani); ce-ar fi fost daca:
- "prescriptia" sa nu fie de 6 luni, ci de 2-3 ani
- de la a 3-a amenda intr-un an, se adauga "spor" de amenda 50%, etc
- la contraventii grave (+50km/h in zone rezidentiale) - sa se faca automat 1-2 zile de puscarie, plus repetarea testului psihologic
- la accidente cu victime umane (ma refer la deces) chiar sa se faca puscarie, nu sa se dea ca pana acum "cu suspendare"
in alta ordine de idei, cred ca si eu strang 20 de amenzi in 3 ani plus situatiile in care ... evit amenda ...
dar cel mai grav accident a fost cand a intrat unu' in mine si mi-a infundat roata stanga-fata (n-am acordat prioritate).
a fost in primul an de carnet, acum vreo 7-8 ani.
asa ca nu mi-ar placea ce spui tu!