ATENTIE: ce am scris mai sus am scris la modul general. Cine se simte atacat, o face pentru ca vrea, nu pentru ca este in mod direct vizat
personal ma doare-n basca cine ma depaseste si cum. daca aleg sa merg incet, aleg metoda relu, adica astept pana se poate sau fac loc. legal, cum nu merge nimeni, e imposibil sa mergi si tu. nu de mult, am venit cu o coloana (pe care o tot schimbam unde se putea depasi in liniste) de la sibiu pana pe la valcea. COLOANA! MARE! era incredibil cat de incet si nejustificat mergeau. am depasit-o o data, am gasit alta, inca o data, in total tot sa fi fost cateva. din spate ne-a prins o colega de pe vwforum, cu un golf 1.9 TDI, nu vreo masina de curse si depasea in locuri unde eu mergeam in coloana, ii asteptam pe ceilalti si analizam cum merg coloanele la noi. unde se putea merge cu 50 (chiar 60 pe bord) se mergea cu 40 pe bord (e vreo 30 real). unde se putea merge cu 90 (chiar 100 pe bord) se mergea cu 70 pe bord. de ce asta, peste puterea mea de intelegere. cum nu-i inteleg nici pe cai care tin E85 cu 90 de la un capat la altul, rar mai pun o frana in localitati daca stiu ei ca e radar sau nu au loc de mine , care oricum nu merg cu 50 pe bord.
si cred ca totul se reduce la lipsa de drumuri si la faptul ca faci 100 de ani pana la destinatie. voi va legati de cazuri particulare de vitezomani, sunt putini totusi. aia fac urat si pe afara, sunt peste tot, ii vaneaza politia cum poate. nu e vreun gros. n-am intalnit pe A1 jumatate dintre masini sa mearga cu 180, nici macar cu 150, desi ar putea fara sa riste cine stie ce.
si nu discutam nici cum e mai bine pt el, sa mearga mai incet sau mai tare decat viteza legala. discutam despre fluiditatea traficului si ce trebuie facut in general.
nu are nimeni pretentia sa se mearga tare, ci macar in limite legale. apoi ca la noi legal daca mergi faci o zi pana la bistrita, e altceva. teoretic ar trebui sa fac cel mult 4 ore, asa ca mai opresc la masa. la nemti am parcurs distanta asta si de 2 ori mai repede, dar sa zicem ca e o tara particulara si normalul e undeva la 4 ore, nu 10. inca 6 ore la volan, inseamna milioane de fractiuni de secunda de oboseala acumulata si neatentie si tentatia de a calca mai mult pedala sa ajungi cat mai repede, sa mai fortezi o depasire. aici nu discutam despre teribilism de youtube sa ne vedem la tv. e un fenomen rutier.
interesant filmul pus de extremero, dracu stie daca mai apuci sa faci ceva in cazul ala, decat daca esti unul dintre soferii care chiar se uita in fata. multi insa cred ca focalizeaza pe geam. nu-si dau seama, dar imi spun de exemplu ca ii deranjeaza bordul pe parbriz. daca ma uit in fata departe, bordul nu are cum sa se reflecte acolo (bine, exceptand categoria care tine scaunul asa de jos, ca vede drumul printre volan si bord). de asemenea multi vad gazele de pe geam si cica nu va drumul. incercati cu un aparat foto sa faceti o poza in fata mult focalizat si apoi focalizat pe parbriz. asa se intelege despre ce vorbesc.
"in log de 60 legal merg cu 40"
asta s-ar intampla DACA ar fi semn de viteza min obligatorie..cum nu e, ei pot merge foarte legal cu 30 pe acolo si pot incurca traficul
spanie e singura tara unde am gasit astfel de semne. destul de des spre surprinderea mea.