Salt la continut

Fotografie
* * * * * 1 Voturi

Accidentele, mai aproape decat crezi - partea a 2-a

• Topic inchis Acest topic e inchis
1946 replies to this topic

#1801 Forester

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 31 august 2010 - 05:22

voi ati vazut filmul asta? eu nu pot sa inteleg de ce dupa ce a redresat si a ajuns in fata citroenului, logan-ul a luat-o brusc in dreapta....

Pentru ca, din cate imi aduc eu aminte din dinamica masinii, dupa ce a ocolit citronul prin dreapta, el avea volan bracat stanga. Ajunge in fata citroenului, si abia atunci incearca sa compenseze deplasarea exagerata catre stanga (catre axul drumului) si trage de volan, si tarziu si tare, moment in care masina o ia in dreapta. Probabil compensarea din nou catre stanga a venit tardiv, pentru ca fundul masinii deja fuge, efect probabil amplificat de vreo frana pusa in disperare. Fundul masinii o ia inaintea botului iremediabil, probabil doar o accelerare puternica (dar trebuia si motor pentru asta) ar mai fi putut salva ceva in acel moment. Per ansamblu pare un fel de testul elanului esuat.
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#1802 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 31 august 2010 - 05:41

voi ati vazut filmul asta? eu nu pot sa inteleg de ce dupa ce a redresat si a ajuns in fata citroenului, logan-ul a luat-o brusc in dreapta....

Dupa parerea mea, raspunsul e unul singur si infiorator de evident: VITEZA !!
La viteza aia, ORICE DERAPAJ a unei asemenea masini devine aproape de necontrolat !
  • 0

#1803 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 31 august 2010 - 06:26

Si una rece: Airstrip Crash- Florida- 5 killed. Si topic deschis de driver.

Pe 25 a deschis topicul, pe 26 a murit. Abia învăţa să o conducă.

Dupa parerea mea, raspunsul e unul singur si infiorator de evident: VITEZA !!
La viteza aia, ORICE DERAPAJ a unei asemenea masini devine aproape de necontrolat !

Ai dreptate, nu e pt. oricine şi n-ar trebui să ne supere asta. Eu nu mi-am pus niciodată mintea cu GTI-urile sau S3-urile asu alte maşini după care am mers. E important să înţelegi ce conduci şi cât poţi.

Viteza e doar catalizatorul, se vede clar că a reacţionat extrem de mult pt. ce a fost de fapt. A tras extrem de tare de volan şi normal că a destabilizat maşina (mai ales aia).
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#1804 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 31 august 2010 - 06:31

Cazanul ala odata "plecat", asa ramine aproape pentru oricine .....
  • 0

#1805 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 31 august 2010 - 06:35

Mai trist este ca il scot vinovat (si zau daca inteleg, poate sunt mai prost), pe ala cu Citroenu... Pana mea, daca vii ca lansat din tun din spate si te duci pe unde apuci, ce vina pot avea eu care trec intersectia si ma uit in primul rand in laterale si in fata? Dar mai spun o data, poate sunt io prost si chiar o fi vinovat ala cu Citroenul...
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#1806 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:
Inregistrat: 24-martie 05

Scris 31 august 2010 - 06:46

Ca o coincidenta naspa, ieri eram pe banda 1, pe banda 2 un mos lent. Cand sa trec pe langa el, trage de volan, incerc sa ma strecor intre el si masinile parcate dar nu reusesc si agat una. Mosul m-a ratat milimetric ca a auzit frana si a redresat. Mosul turc, zicea ca la ei asa e, dai semnal, ai prioritate. Mergem la politie, concluzie : mosul vinovat moral, eu vinovat legal. Nu comentez stupizenia deciziei in conditiile in care existau 2 declaratii in care se explica dublu ca unul a schimbat banda aiurea. In filmuletul de mai sus, daca ala nu-l atingea, nu avea nicio culpa legala. Putea sa intre loganul si intr-un grup de oameni. In fine, comentez doar ca n-am avut ce sa fac, instinctul si-a spus cuvantul, pana sa apuc sa judec cum e mai bine sa reactionez. Nici prin cap nu mi-a trecut ca ala dupa ce a mers jumate de statie pe banda 2 iar eu pe banda 1,deci vizibil in oglinda , sa-i treaca prin cap sa traga brusc de volan. A mai fost discutia asta cu mersul iarna. Ce teorie ai in cap, rar poti aplica in situatii extreme.

@1qle, sa schimbi banda pe trecerea de pietoni, in intersectie, fara sa te asiguri sau semnalizezi...

l.e. mai mult de 70 nu cred ca avea, ma uit la cel care vine imediat dupa , o masina neagra sau gri, care merge cam la fel
  • 0

#1807 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 31 august 2010 - 06:47

Da, am revazut filmul si am inteles acum ideea. Citro trage dreapta sa intre pe langa aia alba. Iar Loganul vine pusca din spate si nu intelege ce i se intampla... E ca la tine, cu vinovat moral si vinovat legal.
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#1808 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 31 august 2010 - 06:50

Mergea mult mai tare de 70. Cind a atins citroenul era pe frina !!

Aceasta postare a fost editata de Relu: 31 august 2010 - 06:52

• 0

#1809 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 31 august 2010 - 07:06

eu nu vad stop aprins la logan, la citro da. Ma tem ca nici nu a pus frana in prima faza, nici nu si-a dat seama ce se intampla daca era incepator. In cazul de fata vinovat e citro si moral si legal. M-am uitat de 5 ori, logan nu avea peste 70 si nu pune frana pana la impact, la citro se vad clar stopurile.

l.e. ba as spune ca exista sansa ca cei doi sa se fi intrecut, citro venea si el lansat, de aia pune frana si incearca sa schimbe banda,dar na, e dificil de zis

Aceasta postare a fost editata de tibitu: 31 august 2010 - 07:07

• 0

#1810 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 31 august 2010 - 07:27

Hai să ne mai chinuim cu piatra asta niţel.

Oricine e vinovat moral sau legal sau oricum o fi, rămâne problema dacă cel cu dacia putea evita sau nu. Şi eu zic că da, dacă nu trăgea aiurea de volan. Dar nu e primul şi nici ultimul.

Vi s-a întâmplat ca fiind în depăşire (cazul meu aproape fără excepţie în viteză) să mai intre cineva peste/în voi? Cum aţi reacţionat?
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#1811 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 31 august 2010 - 07:35

A tras aiurea de volan, si daca mergea LEGAL nu avea de ce sa-l ocoleasca pe ala cu citroenul ! Ar fi frinat si nu s-ar fi intimplat nimic.
Ramin la parerea mea ca avea mult mai mult de 70.
  • 0

#1812 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 31 august 2010 - 07:43

Avea spre 100 lejer (sau cel putin asa vede ochiul meu) si dupa ce ca mergea asa prin trafic, habar n-a avut cum sa traga de volan si ce pedale sa apese... Mi s-au intamplat de multe ori faze de genul asta (evident la viteze decente de oras) si le-am evitat fara nici o problema...
  • 0

#1813 Monitor_R

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.438 Mesaje:
Inregistrat: 16-septembrie 09
  • Marca:Mitsubishi
  • Model:Outlander
  • Motorizare:2.0 DI-D

Scris 31 august 2010 - 07:45

Oricat m-as uita la filmulet, nu vad frana la Dacia...
Dupa ce a inceput dansul, a incercat sa redreseze accelerand, nu a franat nici un moment.
Daca frana, chiar daca il lua pe sus pe cel cu Citroenul tot se oprea si nu mai ajungea pe trotuoar unde a facut prapad!

Vorba cui Cata, e chestie de experienta.

Era sa patesc si eu de mult ceva asemanator la Armeneasca, eu mergand pe banda 1 si indreptul strazii, chiar inainte de statia de troleibuz da unu' sa-mi sara in fata.
Am franat, mi-am ales stalpul dinainte de statie sa ma opesc in el ca sa nu matur statia de oameni si asteptam deznodamantul...
Din scartaitul de frane, cel care imi sarea in fata, s-a speriat si a redresat spre firul sau dar n-a mai avut timp sa franeze si a intrat in cel dinfata lui care astepta la coada. Atat am asteptat si am redresat si eu evitant la mustata stalpul si ramanand pe directiea benzii 1.
Am scapat doar cu sperietura dar mi-am felicitat masina de scartaitura reusita care a speriat lemurianu...
  • 0

#1814 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 31 august 2010 - 07:50

A tras aiurea de volan, si daca mergea LEGAL nu avea de ce sa-l ocoleasca pe ala cu citroenul ! Ar fi frinat si nu s-ar fi intimplat nimic.
Ramin la parerea mea ca avea mult mai mult de 70.

Nu ne interesează cum a ajuns acolo, ci dacă din situaţia aia putea să evite. Aşa mai bine lua metroul. De fapt era bine dacă-l lua.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#1815 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 31 august 2010 - 08:01

La viteza aia, UN logan nu putea evita accidentul decit ( probabil ) frinind, sau lucrind cu foarte mare grija cu volanul. Asta e parerea mea.

Cei mai multi ar trebui sa ia metroul ....
  • 0

#1816 alex230ro

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.936 Mesaje:
Inregistrat: 07-ianuarie 04
  • Model:325ti aka caaazaaan
  • Motorizare:2.5

Scris 31 august 2010 - 08:08

problema e de bulan,am scapat de vreo 2 ori din faze de genul cu Dacia 1310(nu asemanatoare dar masina plecata la garla cam la fel) odata cu ursul (m-am intors in pasaj la muncii mi-am vazut stopurile cum zice Relu) E46 e ceva mai docil si electronica ajuta dar nu sunt 100% sigur niciodata.So daca avea ceva bulan scapa,ma rog si un pic de sange rece.
  • 0
"PUTEREA BATE CUPLUL PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"

#1817 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 31 august 2010 - 08:26

Parerea mea este ca cel cu Loganul a ales metoda cea mai neinspirata sa-l evite pe cel cu Citro; frana nu vad sa fi pus, poate doar cand era deja ~perpendicular pe trotuar. Oricum dupa ce ca a ales cea mai neinspirata metoda de evitare pt el si masina lui, a tras prea mult de volan stg si de acolo a fost fatal, pt ca dupa aia parca nu a mai avut nicio reactie, exceptie sa traga dr fff mult.
Si daca ar fi tras stg si apoi frana, fara sa traga atat de mult dreapta ci f usor sau chiar deloc, acum nu numai ca era in viata, dar poate ca nici nu se intampla un alt accident.
O intamplare extrem de nefericita (in principal datorita mortii pietonilor) in care soferul a reactionat prost/cum nu trebuie si nici nu a mai stiut/dat seama ce sa faca.

.......................
Vi s-a întâmplat ca fiind în depăşire (cazul meu aproape fără excepţie în viteză) să mai intre cineva peste/în voi? Cum aţi reacţionat?

Din pacate da, pe drumuri extraurbane am evitat prin degajarea pe marginea drumului de pe contrasens - a fost un soi de triplare fortata; in oras am evitat franand zdravan. Din fericire am scapat fara probleme de fiecare data; dar nu tin sa se mai repete figura.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#1818 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 31 august 2010 - 09:58

Daca nu a franat - cum mi se pare mie - inseamna ca a facut "gresala cea mai mare a incepatorului" . Imi aduc aminte cand am facut scoala de soferi ca instructorul punea accent pe asta. "Cand pui frana, muti calcaiul, probabil sa-mi creeze reflexul". V-am spus ce am patit ieri. E adevarat ca aveam vre-o 50 si ca ala s-a gandit sa schimbe exact in dreptul meu, nici macar cativa metri ca sa am timp de ceva. Am pus frana si incercat sa evit. Asta saracul, a incercat sa evite. Chiar ii inteleg manevra. Viteza nu.

@pejte, nu te hazarda : daca avea spre 100 si nu a franat, inseamna ca a 3-a masina din filmulet avea tot pe acolo. Si nu compara comportamentul astrei tale cu loganul. Poate intr-o astfel de masina n-ai mai fi asa bun la evitat.
  • 0

#1819 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 31 august 2010 - 10:00

Un scurt dreapta-stânga era suficient, că nu l-a acroşat să destabilizeze maşina extrem de tare. Frână nu a pus că nu a mai apucat, preocuparea a fost volanul. E foarte dificil să iei de volan cât trebuie şi când trebuie.

Am pus în discuţie cazul de mai sus pt. că mulţi fie se lovesc de maşina care intră în depăşire, fie ajung într-un copac pe sensul opus, tocmai din cauza unei supra-reacţii.

De asta zic că se putea speria şi fără viteză, cazuri extreme când persoana de la volan şi accelerează în loc de frână.

Până la urmă, orice spunem noi, au murit nişte oameni. Dacă nu avea viteză, dacă lua sau nu lua sau făcea, e tardiv. Ţine de mulţi factori ce a făcut. Toate ipotezele, toate reacţiile sunt bune.

În plus am impresia că nu va învăţa nimeni nimic din asta. Deja e istorie.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#1820 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 31 august 2010 - 10:17

Vi s-a întâmplat ca fiind în depăşire (cazul meu aproape fără excepţie în viteză) să mai intre cineva peste/în voi?
Cum aţi reacţionat?

a Ultima oara duminica, de cateva ori - pe A2.
b La cat de paranoic sunt la volan probabil ca vor fi putine situatii care sa ma surprinda cu adevarat. Desi conduc de 24 de ani fara cateva luni, consider ca in continuare am de invatat, in situatia in care an de an conditiile de trafic se schimba.
Btw, ca amuzament, de ce unul care merge pe A2 pe banda a II-a cu ~125-128 km/h pune frana brusc cand vede MCV-ul cu girofar parcat intr-o benzinarie....
  • 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

#1821 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 31 august 2010 - 10:25

de ce unul care merge pe A2 pe banda a II-a cu ~125128 km/h pune frana brusc cand vede MCV-ul cu girofar parcat intr-o benzinarie....

Se pare ca multi au chestia asta in sange, orice viteza ar avea (in general sub limita legala) pun frana, nu conteaza ca mergeau cu 60 in limita de 70, ei franeaza pana la 40... :)
  • 0

#1822 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 31 august 2010 - 10:34

Pe ăla îl înţeleg. De principiu şi când aveam viteză, n-am pus frână dacă ar fi produs o perturbare gravă a traficului.

Dar de ce pun frână 20 de maşini care merg cu 50km pe oră în localitate să scadă şi mai jos??? E ceva în sângele nostru, ce să zic.

Ai dreptate, dacă nu eşti alert permanent, e grav. E şi ăsta un motiv pt. care nu-mi place să stau la volan prea mul timp.

Se pare ca multi au chestia asta in sange, orice viteza ar avea (in general sub limita legala) pun frana, nu conteaza ca mergeau cu 60 in limita de 70, ei franeaza pana la 40... :)

Heh, am scris înainte să apară asta :P
E o boală care mă disperă adesea. După ce că ne câcâim ca vai de noi, acum că-s multe radare nici măcar legal nu poti merge.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#1823 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 31 august 2010 - 10:40

......
Btw, ca amuzament, de ce unul care merge pe A2 pe banda a II-a cu ~125-128 km/h pune frana brusc cand vede MCV-ul cu girofar parcat intr-o benzinarie....

Eu am "alergie" la MCV, asdar cind le vad retrogradez si lipesc pedala din dreapta de podea :)
  • 0

#1824 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 01 septembrie 2010 - 12:21

Legat de intrebarea cu triplarea, am patit'o chiar in weekend. In fata mea un Sprinter care ajunge din spate o masina ce mergea mai incet. El nu a apreciat imediat situatia si nu s'a bagat in depasire, desi din fata era destul de liber. Am dat semnal, m'am bagat si cand eram cam la jumatea masinii lui, se baga si el, fara semnal, fara nimic. Ptr ca eram intr'o zona in care exista pe contrasens si o a doua banda temporara ptr cei ce faceau la stanga, doar am luat volan si mi'am continuat depasirea. Intre timp m'a vazut si el si s'a repliat, n'am avut timp sa'i urez ceva de bine.

Insa, de obicei, in situatii de genul asta, franez si doar iau un pic volan stanga, cat sa nu il acrosez. Din fericire, nu m'am trezit cu niciunul sa se cocoate pe mine cand eram trecut deja de jumatatea masinii lui, atunci e chiar riscant.
Am patit, in schimb, cum a zis Tibi. Mergand pe prima banda, mi'a iesit unul in fata de pe banda 2. Am franat si am tras maxim posibil dreapta. Am scapat doar julind bara unei masini parcate ... s'a curatat cu o carpa si benzina. Cel care mi'a taiat fata, normal ca si'a continuat drumul fara nici un stres.

Cat despre a frana cand vezi radarul ... la inceput si eu faceam asa. Acum sunt constient ca daca eu vad radarul, el m'a vazut de dinainte, asa ca nu mai franez, ci imi continui deplasarea cu aceeasi viteza. Ba chiar o data, desi stiam ca e radar, m'am trezit accelerand, insa probabil nu trecusem de 60km/h, ca nu am primit amenda :)
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#1825 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:
Inregistrat: 14-aprilie 08
  • Marca:Univega
  • Model:510
  • Motorizare:27 de viteze

Scris 01 septembrie 2010 - 08:45

...
Insa, de obicei, in situatii de genul asta, franez si doar iau un pic volan stanga, cat sa nu il acrosez.
...
Am patit, in schimb, cum a zis Tibi. Mergand pe prima banda, mi'a iesit unul in fata de pe banda 2. Am franat si am tras maxim posibil dreapta. Am scapat doar julind bara unei masini parcate ... s'a curatat cu o carpa si benzina. ...

in prima situatie de ce franezi? daca tot ramai in depasire nu mai bine accelerezi sa termini mai repede cu complicatenia asta? sau daca tot franezi, de ce nu maxim sa te bagi la loc?!

in a doua situatie: cum ai ai tras "maxim dreapta"? de ce nu doar un pic (ca in prima situatie)?
  • 0
If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right (Henry Ford).

http://florinpanait.wordpress.com

3 useri citesc subiectul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi