Salt la continut

Fotografie
* * * * * 1 Voturi

Accidentele, mai aproape decat crezi - partea a 2-a

• Topic inchis Acest topic e inchis
1946 replies to this topic

#1826 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 01 septembrie 2010 - 09:14

fiindca stanga nu-i ca dreapta.
:)
vezi ca ai scapat un "posibil", care duce la o cu totul alta dezvoltare a povestii.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#1827 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 01 septembrie 2010 - 01:27

Pai, eu m'am referit la situatia in care deja am intrat in paralel cu masina depasita, nu as avea unde sa ma repliez decat cu franare brusca si risc sa ma trezesc cu unu din spate in fundul meu. Iar accelerand in continuate pot ajunge in dreptul masinii depasite, moment in care daca respectivul continua sa se incadreze pe banda pe care sunt eu ... continuarea nu prea are cum sa fie fericita: ori ma acroseaza pe mine, ori se repliaza brusc si cine stie ce mai poate urma.

In a doua situatie am tras maxim dreapta in sensul ca in dreapta aveam masini parcate in spic. Si ca dovada ca am depasit maximul posibil a fost faptul ca am zgariat bara uneia din masinile parcate.

Oricum, nu exista manevra universal aplicabila, ci difera de la o situatie la alta ...

Aceasta postare a fost editata de andrei041: 01 septembrie 2010 - 01:29

• 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#1828 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:
Inregistrat: 29-august 03
  • Marca:Daewoo/Dacia
  • Model:Tico SL/Solenza
  • Motorizare:796/1.4

Scris 01 septembrie 2010 - 02:15

Ala cu loganul un prost ce a mers tare si care a dat peste un imbecil care nu se asigura cand schimba banda. Prostul(cu loganu) pe langa faptul ca merge tare, nici macar nu franeaza si incearca sa se creada la raliu. Imbecilul vede in ultimul moment si incearca sa se fereasca,.
Daca prostul decat frana violent nu mai exista contact fizic si nici urmari cu pierderea controlului.
Oricum, din ce in ce mai multi imbecili si prosti in trafic, cu impresi in cap de superpiloti. Mi-e sila.. am greata fata de stilul de condus din orasele noastre, fara sa vad o rezolvare a situatie actuale. Binenteles politia romana poate sa se declare satisfacuta de rezultat. Primul loc in europa la clasament. Dar ala negativ.
Recunosc.. si eu mai sunt cate-odata tampit. Dar ma tratez.

Aceasta postare a fost editata de aztec: 01 septembrie 2010 - 02:16

• 0
calator prin timp si spatiu...

#1829 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:
Inregistrat: 24-martie 05

Scris 01 septembrie 2010 - 05:51

Poate si ala cu loganul a fost tampit din cand in cand cum zici ca si tu esti. Si cum banuiesc ca am fost sau suntem majoritatea. Ce usor e sa dai cu pietre cand stai in cur la monitor : trebuia sa faca aia sau ailalta, ca a avut nu stiu ce viteza. Sa vina ala care n-a incalcat in viata lui regulile de circulatie, care a oprit la fiecare stop mereu, care nu a mers peste viteza legala niciodata si sa vorbeasca, ala are dreptul. Daca se intampla asta unui cunoscut sau mai rau, unui apropiat am fi fost plini de indignare fata de boul care schimba banda in intersectie, pe trecerea de pietoni, fara sa se asigure si fara sa dea semnal. Insa e de vina mortul ca n-a avut destula experienta si ca a avut o masina de cacao care nu l-a scos din groapa sapata de altul. Si nici nu privim atenti daca tot avem filmulet. DACA NU PUNE FRANA, NU AVEA VITEZA MAI MARE DECAT A 3-A MASINA CARE INTRA IN CADRU SAU CHIAR SI DECAT CITROENUL CARE A FRANAT INAINTE DE A SCHIMBA BANDA. am privit filmuletul de 10 ori cred , poate mai trebuie sa-l priviti si voi, iar daca si atunci vi se pare ca ala avea peste 70, ganditi-va de cate ori ati mers si voi asa pe un bulevard larg. Daca raspunsul e macar o data ziceti merci ca nu vi s-a intamplat la fel. Eu am mers, mai merg insa niciodata nu am schimbat sau voi schimba asa banda. Nici la 20/ h nici la 100. Mosul care m-a fortat sa fac accident prin schimbarea benzii aiurea, e mai periclos pentru cei din jur decat unul care merge tare.
  • 0

#1830 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 01 septembrie 2010 - 07:19

Nu ştiu cum percepeţi voi traficul în Bucureşti, dar pe mine mă oboseşte rău. Azi am simţit imediat cum am intrat în oraş. Nu mai există nici o bandă, nici o încadrare, zeci care vorbesc la telefon, pleacă după 100 de ani de la semafor, că deja prinzi roşu, intersecţii blocate, o debandadă totală. Şi deja cum m-am apropiat de Bucureşti s-a simţit că şoferii sunt mai şoferi. Nici măcar cu viteza legală nu mergeau. Abia am scos o oră. Glumesc :lol:
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#1831 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 01 septembrie 2010 - 07:25

Tibi,
Crede-ma ca loganu mergea TARE ! Nu-ti imagina ca daca mergea cu 30/h in plus fata de ala din fata l-ai fi vazut zburind pe linga el.
Incearca sa vezi cum treci pe linga cei pe care-i depasesti cind TU mergi cu 50/h in plus fata de ei.
  • 0

#1832 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 01 septembrie 2010 - 07:27

Zici că stai. Mă uitam azi :lol:
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#1833 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 01 septembrie 2010 - 07:53

Cel cu Loganul este vinovat 100%. Probabil ca lipsa de experienta si-a spus cuvantul, insa nu cunosc indeaproape speta asa ca nu pot pronunta asta ca un verdict, este parerea mea personala. Seamana accidentul foarte bine cu ce li se intampla motociclistilor. Chiar daca cel cu sitroaienul s-a uitat in oglinda cu o secunda inainte de a schimba directia de mers, viteza cu care se deplasa dacia si incercarea acesteia de a trece pe banda unu cred ca a fost o surpriza totala. Din pacate pentru cel cu dacia, nu a putut gestiona situatia si din acest motiv a survenit o tragedie.
Pentru ca am amintit de lipsa de experienta- la fel de bine se poate sa fie o lipsa de indemanare sau pur si simplu cea a aptitudinilor. Am un vecin, carnetul luat prin '9x, nu retin exact anul. Mers cu masina, initial pana la job in Militari, acum are un job care implica si drumuri prin tara. Din cate mi-a spus a fost de cateva ori pieton, insa dupa atatia ani nu pot sa nu ma uit de fiecare data cand parcheaza masina. Spectacol. Loc de parcare generos, parcheaza cu spatele. Minim 4 manevre. Tot stramb. In primul an dupa obtinerea permisului a parcat dand cu spatele si apasand pe acceleratie. Tare. Acum cam o luna si jumatate era sa calce o mama+copil cand parca. Nu se uita in dreapta.
  • 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

#1834 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 01 septembrie 2010 - 07:53

Zici că stai. Mă uitam azi :lol:

BINGOOO !!
  • 0

#1835 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 01 septembrie 2010 - 08:09

Cel cu Loganul este vinovat 100%.

Afirmatia e incredibila din punctul meu de vedere. Cu sau fara lipsa de experienta, lasand la o parte faptul ca legal e vinovat cel cu citroenul. Afirmatia imi spune ca autorul chiar nu are habar macar de teorie , eu nu am uitat ca schimbarea directiei de mers se face semnalizand intentia cu 50 metri inainte, putem calcula cat inseamna in secunde. Ala nu s-a asiurat macar, avea viteza mare fata de masina din fata a schimbat exact cum schimba aia la semafor banda. Incredibil

Relu, te intreb si te rog sa-mi raspunzi cu da sau nu. Ai vazut a 3-a masina care apare in cadru dupa logan si citroen? Nu ti se pare ca are cam aceeasi viteza ca si loganul care NU FRANEAZA? Citroen apare in cadru cu frana calcata, cred ca avea cam la fel. Va garantez ca logan nu avea mai mult de 5-10 km/ h fata de citroen inaintea franarii acestuia sau de a 3-a masina din cadru. Mai priviti o data , atenti la ce am subliniat.
  • 0

#1836 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 01 septembrie 2010 - 08:15

Iti raspund la intrebare fara sa mai vizionez filmul: NU
Si nici nu ma intereseaza, pentru ca vad clar ca loganul avea in opinia mea in jur de 90/h.
Inca ceva extrem de important dupa parerea mea: DACA loganul ar fi avut 50/h, cum ar fi fost "filmul" ??
  • 0

#1837 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 01 septembrie 2010 - 08:38

Afirmatia e incredibila din punctul meu de vedere. Cu sau fara lipsa de experienta, lasand la o parte faptul ca legal e vinovat cel cu citroenul.

Eu stiamn ca daca lovesti din spate esti vinovat...
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#1838 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 01 septembrie 2010 - 08:42

1qle, repeta ca nu inteleg la ce te referi

Daca loganul avea 50, era mult in urma citroenului. Degeaba afirmi ca avea 90 daca refuzi din nu stiu ce motiv sa afirmi ceva fara sa fi atent la toate elementele. Nu pot sa scriu de 3 ori aceleasi chestii care sunt ignorate din a fi citite. Daca vrei(vreti) cu orice pret sa-l declarati vinovat pe loganist (RIP) e treaba voastra. Dar sunteti fixisti, ala a incalcat 4-5 reguli intr-o singura manevra , a bagat 2 oameni in pamant si problema voastra e ca loganul avea viteza mare desi va inselati amarnic.
  • 0

#1839 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 01 septembrie 2010 - 08:50

Nu am zis nimic de viteza. Putea sa aibe si 100, si 2km/h. Eu cand am facut scoala am invatat ceea ce se numea conduita preventiva. Acum? O laie, nu se mai face nimic. Nu mai exista distanta fata de cel din fata (imi zicea instructorul ca daca nu ii vad rotile din spate celui din fata mea, sunt prea aproape), nu exista aprecierea distantelor si gandirea cu 2-3 mutari inainte. Swiby a zis mai mult decat "ala e 100% vinovat", a dat o explicatie foarte pertinenta. Si daca nici el nu stie sa conduca, atunci exista o problema clara de perceptie. Zici ca ala a bagat in pamant 2-3 oameni? Nu te supara, dar nu el i-a bagat. Soferia nu e o chestie obligatorie, si pana nu se intelege asta in RO, vom avea cu totii probleme.

Ieri m-a sunat un prieten. L-a pupat una in koor. El Ford Focus 1 break, ea Citroen C1 sau C2, vorbea la telefon si a schimbat banda si s-a infipt in curu lui. El fiind OPRIT la semaforul rosu! Tot ea tipa ca el a intrat in ea, si la fel a declarat si la politie (in rasetele generale ale celor din jur care fusesera martori). A fost intrebata de politist, suav: dansul a dat cu spatele in Dvs? Nu. OK, dansul ce facea? Statea la semafor. Deci Dvs ati intrat in spatele dansului, nu invers. Tanti a ramas fara fatza masinii (a intrat in cuiul de rulota al breakului), si si-a troznit si carma ca nu purta centura, ce pana ei!

Astia sunt şuMahării Romaniei...
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele

#1840 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 01 septembrie 2010 - 08:54

@tibitu
Poate gresesc, dar mi se pare mai mult decit evidenta vinovatia loganistului.
Repet, dupa parerea mea, e vinovat 1000% pentru ca mergea TARE !
Daca n-ar fi mers tare, o mingiiere de frina l-ar fi salvat atit pe el cit si pe amaritii aia de pe trotuar de la groapa.
Nu te supara pe mine, dar asa consider eu.

Aceasta postare a fost editata de Relu: 01 septembrie 2010 - 08:56

• 0

#1841 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 01 septembrie 2010 - 09:04

Eu intreb cat e ceasul, tu imi spui ca afara ploua. Ce tot imi povestiti de alte accidente la semafoare si parcari si ca unii habar nu au sa conduca, sunt idioti s.a.m.d.

1- schimba unul banda fara sa asigure ?
2- semnalizeaza?
3- o face in intersectie pe trecerea de pietoni? deja 2 contraventii + infractiune in cazul de fata
4- acroseaza o masina de pe banda unde s-a incadrat?

Cum pana mea sa vina cineva sa-mi zica ca 100% e vinovat alalt? Si nu-l cunosc pe swiby, nu-i cunosc experienta. Daca o are dupa parerea mea e si mai grava afirmatia. Cum sa-l blamezi pe unul care are permis de 6 luni ca n-a pus frana in situatia aia, ca a bracat prea mult volanul, ca e un idiot care s-a pierdut cu firea sau ca mergea cu viteza cu care mai mergea inca unul si posibil si citroenul? V-a invatat cineva la scoala de soferi asta? Ati facut practica acestei manevre in trafic? NU. Va zic eu ce ne-au invatat. Punctul 1,2 si 3 ca sa nu apara punctul 4.

@ relu nu ma supar dar ma mir la cata experienta ai si tu ca ai parerea asta si ma mir ca, la cum te stiu refuzi sa iei in calcul elementele subliniate de mine ( citreon care vine franand si a 3-a masina din cadru )
  • 0

#1842 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 01 septembrie 2010 - 09:04

Ma ierti ca mi-am permis sa povestesc si altceva pe topicul dedicat... Nu inteleg de ce te turezi asa, avem pareri diferite, incearca sa accepti asta.
  • 0

Flickr - pozele mele

#1843 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 01 septembrie 2010 - 09:11

Eu stiamn ca daca lovesti din spate esti vinovat...

Vi si afirmi asa ceva, ce pot sa inteleg eu de aici? Te-am rugat sa-mi explici si ai povestit faza cu stopul? Pur si simplu nu inteleg ce legatura are cu cazul de fata. Banuiesc ca te-ai referit la el,altfel nu ma citai .

Si normal ca ma turez cand am patit acelasi lucru acum 2 zile, din fericire cu urmari minore. Si ma mai turez ca -vezi mai sus-
  • 0

#1844 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 01 septembrie 2010 - 09:15

Daca tu doresti sa te infierbanti, e ok, e alegerea ta. Credeam totusi ca putem discuta in contradictoriu si fara astfel de probleme... M-am inselat...

Ca sa iti traduc ce am scris mai sus si ai citat: dpmdv Loganul e vinovatul principal pentru ca a lovit din spate. E mai clar acum? Daca tu ai alta parere, eu am alta, asta nu inseamna ca tu ai dreptate si eu nu sau invers. Sunt pareri. E permis? Multumesc :lol:
  • 0

Flickr - pozele mele

#1845 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 01 septembrie 2010 - 09:19

.....
2- semnalizeaza?
3- o face in intersectie pe trecerea de pietoni? deja 2 contraventii + infractiune in cazul de fata

Ok, sa fie amendat

AICI e buba ! Nu citroenul a acrosat loganul ci invers !!!
Daca unu imi taie FATA, frinez daca nu merg ca pe circuit, si nu se intimpla nimic !
Daca citroenul mergea si el tare, cu atit mai rau, inseamna ca loganul mergea si mai tare !

.. Va zic eu ce ne-au invatat. Punctul 1,2 si 3 ca sa nu apara punctul 4.

Daca l-ar fi lovit in lateral DA, dar in cazul asta NU. Primele 3 puncte nu pot fi infractiuni generatoare de mortaciuni daca nu apare in ecuatie si viteza !

@ relu nu ma supar dar ma mir la cata experienta ai si tu ca ai parerea asta si ma mir ca, la cum te stiu refuzi sa iei in calcul elementele subliniate de mine ( citreon care vine franand si a 3-a masina din cadru )

Ti-am raspuns mai sus :lol:
  • 0

#1846 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 01 septembrie 2010 - 09:24

te pusesem sa-mi explici, credeam ca nu am inteles bine. Din pacate intelesesem bine...cred ca afirmatia e facuta in vre-un fel de misto
  • 0

#1847 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 01 septembrie 2010 - 09:30

2- semnalizeaza?

Infractiune?! De unde pana unde? Adica daca faci cele 3 puncte zise de tine iti face dosar penal? Cred ca e o mica necunoastere a unor termeni juridici...
  • 0

Flickr - pozele mele

#1848 tibitu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.924 Mesaje:

Scris 01 septembrie 2010 - 09:33

AICI e buba ! Nu citroenul a acrosat loganul ci invers !!!
Daca unu imi taie FATA, frinez daca nu merg ca pe circuit, si nu se intimpla nimic !

Daca ajung zilele astea la tine, ne uitam impreuna la filmulet si vedem. Sunt 90% sigur ca fata in fata o sa-mi dai dreptate. Tie iti lipseste un element. Viteza pe care o interpretezi mai mare decat a fost sau in cel mai rau caz care a fost asemanatoare .

Am permis de 10 ani, peste 150k km, si acum 2 zile n-am avut ce sa fac , seamana enorm spetele, diferenta e ca eu am franat si m-a ajutat o masina parcata sa raman pe traseu. Cum ziceam, mai vb la tine si dai un gratar daca te conving. Daca nu dau eu

viper, tu chiar nu mai esti atent la discutii, zau. Omorul din culpa e infractiune... am scris "in cazul de fata", cand contraventia se transforma in infractiune
  • 0

#1849 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 01 septembrie 2010 - 09:35

Zau ca sunt atent, dar punctele tale, cele 4, au lacune. De exemplu pct 4 e gresit fundamental, deoarece nu citroenul a acrosat loganul ci exact invers. Iar cu omorul din culpa pentru soferul din citroen, nu sunt de acord. Din nou, parerea mea.
  • 0

Flickr - pozele mele

#1850 Swiby

Membru senior

• Administrators
  • 6.283 Mesaje:
Inregistrat: 21-octombrie 02
  • Marca:New one
  • Model:crossover
  • Motorizare:nu-i dizel

Scris 01 septembrie 2010 - 09:35

Daca un dobitoc face dreapta peste unul care merge pe banda din dreapta e una. Ce s-a intamplat pe Magheru este cu totul si cu totul altceva.
  • 0
Inteligenţa Artificială nu are nici o şansă în faţa prostiei naturale

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi