Salt la continut

Fotografie
* * * * * 1 Voturi

Accidentele, mai aproape decat crezi - partea a 2-a

• Topic inchis Acest topic e inchis
1946 replies to this topic

#1876 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:
Inregistrat: 14-aprilie 08
  • Marca:Univega
  • Model:510
  • Motorizare:27 de viteze

Scris 02 septembrie 2010 - 11:05

hai hai
  • 0
If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right (Henry Ford).

http://florinpanait.wordpress.com

#1877 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:
Inregistrat: 14-noiembrie 03
  • Marca:Mazda
  • Model:6
  • Motorizare:2.0l, 147CP

Scris 02 septembrie 2010 - 11:06

Am uitat sa va spun ca ieri am facut iar o "nefacuta". Trecand pe la Gara de Nord, bineinteles, erau 2 masini de Politie acolo, pandind care trece si nu acorda prioritate la trecerea de pietoni. Mentionez pt cei care nu stiu zona, ca acolo sunt PATRU benzi (cum vii dinspre Golescu, spre Grivitei, prin lateralul garii), deci, cel putin 20m de trecere. Dar, chiar daca tu esti pe prima banda din dreapta si pietonul abia pune piciorul pe carosabil pe prima banda din stanga (este si scoar intre cele 2 sensuri pentru pietoni), Politia te opreste si-ti salta carnetul pt ca, conform Regulamentului p...mele, era pe sensul tau de circulatie. Si, cum unii zevzeci nu opresc deloc la treceri, ba mai dau si peste pietoni (vezi cazul de la Cluj), normal ca acum s-a inceput o adevarata vantoare in acest sens. Asta in conditiile in care, pe str. Transporturilor, unde sunt doua benzi si troneaza din 50 in 50m indicator de oprire interzisa, FIX in intersectie, ba chiar pe trecerea de pietoni, stau zi de zi cate 2-3 taxi-uri si blocheaza intrarea in intersectie de pe prima banda. Inutil sa spun ca pe acolo circula si mijloace te transport in comun, deci se face ditamai coada din cauza asta.
Drept urmare, m-am oprit in fata lor, am pus avariile si i-am inttrebat cine se ocupa de acest lucru, de fluidizarea traficului in zona respectiva si cu ce drept stau zilnic taxi-urile acolo. N-a comentat nimic, a spus ca se duce imediat sa vada. Nu stiu daca s-a dus sau nu, dar azi erau taxi-urile in acelasi loc (si masina de politie un pic mai incolo).
Am mai facut odata una din asta cand m-am oprit pe Valea Oltului, sa-i intreb de ce nu opresc si masinile care incetinesc la 30km/h cand vad masina de Politie pe zona cu limita de viteza la 70km/h, pusa special ca sa se fluidizeze traficul. Mi-a raspuns nonsalant ca nu e prevazut nicaieri in lege asta si ca ei stau acolo tocmai ca sa previna accidentele. Dar faptul ca se fac cozi kilometrice si apoi fiecare incearca cum poate sa recupereze timpul pierdut, nu-l ia nimeni in calcul. Asa cum tot zice si Cata (si nimeni nu-l intelege :) :D :D :) ), nu viteza e problema accidentelor la noi ci stupizenia din trafic, generata de mult prea multi factori.

LE: Legat tot de subiectul de mai sus, am o vecina careia i-a fost suspendat carnetul ghiciti unde? In fata Palatului Victoriei, unde e sens unic, si sunt 6 sau 8 benzi, ca daca esti pe prima banda nici nu vezi partea cealalta a drumului. Sa-mi zica cineva daca e logic sa stai si sa astepti 5 min sa treaca un pieton dintr-o parte in alta, pe un tronson din ala de drum.

Aceasta postare a fost editata de adytzu: 02 septembrie 2010 - 11:11

• 0
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#1878 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 02 septembrie 2010 - 11:13

Si unde-i "nefacuta" ? :)

.. nu viteza e problema accidentelor la noi ci stupizenia din trafic, generata de mult prea multi factori.
..

Viteza amplifica EXPONENTIAL gravitatea accidentelor datorate tocmai stupizeniei de care vorbesti.
  • 0

#1879 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 02 septembrie 2010 - 11:17

Cred ca ideea era ca s-a luat de Garcea&Co...
  • 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

#1880 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 02 septembrie 2010 - 11:22

Si eu ma iau. Rar ce-i drept, dar sunt momente cind cedez ..

hai hai

Unde, la o bere pe care o vei da tu ca te invat de bine ? :)
  • 0

#1881 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:

Scris 02 septembrie 2010 - 11:24

Nu Garcea...va rog...sa fim respectuosi. De d-nul agent de circulatie in misiune.
  • 0
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."

#1882 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 02 septembrie 2010 - 11:26

de orgam, adytzule.

salesman, pe partea stanga, a mai patruns soseaua noua si a mai diminuat din distanta. dar in mod normal asa iti dai seama de satele sasesti, dupa distanta relativ mare a amplasarii caselor de sosea.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#1883 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:
Inregistrat: 14-aprilie 08
  • Marca:Univega
  • Model:510
  • Motorizare:27 de viteze

Scris 02 septembrie 2010 - 11:37

Unde, la o bere pe care o vei da tu ca te invat de bine ? Imagine amplasata

normal! dupa alea doua pe care le dai tu ca te invat cum e cu megapixelii si bokeh-ul! Imagine amplasata

apropo, a fost bun vinul?

de orgam, adytzule.

salesman, pe partea stanga, a mai patruns soseaua noua si a mai diminuat din distanta. dar in mod normal asa iti dai seama de satele sasesti, dupa distanta relativ mare a amplasarii caselor de sosea.

nu mai fuma, ca nu-ti face bine !!!
imi plac satele sasesti, mereu le apreciez cand le traveresez! nu inteleg de ce trebuie sa inghesui casele pana in strada cand poti sa ai pomi, spatiu, umbra, aer. foarte misto!
  • 0
If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right (Henry Ford).

http://florinpanait.wordpress.com

#1884 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 02 septembrie 2010 - 11:53

Intotdeauna trebuie sa te uiti in spate cind frinezi. Vezi faza povestita de salesman :)

Într-un singur caz mă uit în spate, când depăşesc, şi consider o imbecilitate să frânez brusc, doar acolo caut alte soluţii. Au fost şi cazuri când m-am pus eu de-a latul aproape ca să fiu sigur că cel din spate să nu cumva să mă evite sau să mă depăşească şi să lovească pietonii. Desigur, puţini pricep ce se întâmplă.

Viaţa oamenilor din faţă e mai importantă ca fundul maşinii mele. Nu discutăm despre o oprire la semafor Unde frecvent mă dun 1-2m în faţă sau evitarea unei maşini etc. Am precizat că e strict legat de oameni.

Şi da, m-au mai lovit femei în spate, când am dat prioritate la trecerea de pietoni. Nu eram bou să mă urc pe ăla de pe trecere sau să încerc să-l evit, că nu ştiu cum fuge şi am belele mai mari. Să se proptească în mine dacă atât îi duce capul. Mai nou, dacă am viteză mai mare (şi 50 e viteză mare când pietonul se bagă în 10m să treacă) nici nu mai opresc dacă e cineva aproape de mine, decât dacă chiar e pe trecere cu intenţia fermă de a trece şi chiar şi atunci am dubii, pt. că am trecut prin faze în care cel din spate mă evită şi mai să se urce pe oameni sau trece la mm pe lângă ei. Dacă se impune, mă mai pun şi pe 2 benzi, depinde de caz. De obicei mă uit mult în faţă şi văd cine vrea să treacă şi reduc cât să nu mai opresc, dar sunt şi cazuri când pietonul apare foarte aproape.

Păi spun de mulţi ani că viteza e un catalizator, nu un factor cauzator de accidente, dar nu mă aude nimeni. Ce faci? Nu elimini viteza, că e ca şi cum ai pune un bărbat în faţa a 10 femei frumoase dezbrăcate să le vadă non-stop dar să nu pună mâna. Într-un final ăsta o să-şi bage ceva. Controlezi viteza şi pui la punct un sistem care să permită o deplasare decentă. La noi media de viteză normală e cam 50% din cea a vesticilor.
A, apropo, plouă rău şi pe la nemţi. Uneori (ăia au camere peste tot şi văd traficul şi condiţiile meteo şi pun limite în timp real) scad şi el limitele de viteză la 80, dacă traficul în primul rând o impune. Dar nu mereu. Eu am prins acum ploaie gravă, dar fiind destul de liber, nu era activată nici o limitare. În Franţa, pe ploaie ai 110 de la 130 (bine, că n-am ţinut cont de ea, e altceva). În Elveţia parcă nu era specificat, nu mai ştiu. La noi, după ce că e o amărâtă de autostradă, au pus din străfundul gândirii lor, cum picură să reduci la 80. Şi te opreşte agentul şi cică, mai mult de 50km în plus peste viteza legală. Serios? Aşa e când rigiditatea în gândire ascunde incompetenţă şi imbecilitate.

Aceasta postare a fost editata de cata69: 02 septembrie 2010 - 11:54

• 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#1885 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 02 septembrie 2010 - 12:17

N-am spus sa nu te uiti in fata sau sa calci oameni, dar neaparat sa te uiti si in spate !
Dealtfel, a sti in permanenta ce-i in spatele si-n jurul tau, e unul din cele mai importante lucruri cind esti la volan.
  • 0

#1886 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 02 septembrie 2010 - 12:26

Aia e, nu te uiţi atunci :)

Dar pt. mine "mă uit" = "ţin cont mai mult de". Chiar nu m-am gândit că cineva se uită numai atunci. Am greşit?
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#1887 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 02 septembrie 2010 - 12:27

Sa mor daca pricep ce vrei sa zici :)
  • 0

#1888 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 02 septembrie 2010 - 12:30

Mi-a raspuns nonsalant ca nu e prevazut nicaieri in lege asta

... ceva dreptate se pare ca avea organu' cu pricina ... singura treaba legata de circulatu' ca melcu' pe care am gasit-o este asta:

Art. 99. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice:
1. conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteză cu cel puţin 10 km/h sub limita minimă obligatorie stabilită pe tronsonul de drum respectiv

Da' am gasit o treaba interesanta si pe care evident n-o aplica nimeni:

Art. 50.
(4) Viteza maximă admisă în afara localităţilor pentru autovehiculele ai căror conducători au mai puţin de un an practică de conducere sau pentru persoanele care efectuează pregătirea practică în vederea obţinerii permisului de conducere este cu 20 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.

Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 02 septembrie 2010 - 12:31

• 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#1889 adytzu

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.294 Mesaje:

Scris 02 septembrie 2010 - 12:34

Da, si probabil, TOTI cei din coloana care incetineau erau incepatori. :) :) :D
Stiu ca avea dreptate legat de faptul ca nu-i putea opri sa le ceara socoteala, dar, in loc sa stea bat in marginea drumului, putea sa se ratzoiasca un pic la ei sa se miste mai repede.
  • 0

#1890 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 02 septembrie 2010 - 12:38

Sa mor daca pricep ce vrei sa zici :)

Când puneţi voi frână, cică vă uitaţi în oglinzi. Asta oricum o fac mereu. Dar la o frână mai serioasă "mă uit în olgindă" eu nu am luat-o ca atare, adică mă uit atunci să văd ce e, ci "ţin cont de ce e mai mult".
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#1891 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 02 septembrie 2010 - 12:38

Da, si probabil, TOTI cei din coloana care incetineau erau incepatori. :) :) :D

Treaba cu incepatorii am pus-o pt. ca am dat intimplator peste ea ... n-are nici o legatura cu incetinitu' de care pomeneai tu :D

L.e. - incetinitu' asta de care zici ... e floare la ureche pe linga o RABA cu lemne pe Valea Oltului http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif

Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 02 septembrie 2010 - 12:40

• 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#1892 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 02 septembrie 2010 - 12:42

http://www.youtube.c...player_embedded
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#1893 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 02 septembrie 2010 - 12:49

normal! dupa alea doua pe care le dai tu ca te invat cum e cu megapixelii si bokeh-ul! Imagine amplasata

:) :) :D

apropo, a fost bun vinul?

Nus', s-o intreb pe navasta-mea .. :D
  • 0

#1894 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:
Inregistrat: 29-august 03
  • Marca:Daewoo/Dacia
  • Model:Tico SL/Solenza
  • Motorizare:796/1.4

Scris 02 septembrie 2010 - 01:07

Daca aveti chef... vedeti si ce se intampla pe la noi, cu camere de filmat in masini..
Dar oicum sunt situati atat de des intanlite incat...cred ca plictisesc,.

http://www.trafictube.ro/
  • 0
calator prin timp si spatiu...

#1895 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 02 septembrie 2010 - 01:23

Aia e, nu te uiţi atunci ;)

Dar pt. mine "mă uit" = "ţin cont mai mult de". Chiar nu m-am gândit că cineva se uită numai atunci. Am greşit?

Pai eu am zis altceva ?

....
Dealtfel, a sti in permanenta ce-i in spatele si-n jurul tau, e unul din cele mai importante lucruri cind esti la volan.

• 0

#1896 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 02 septembrie 2010 - 04:47

Păi tu, da. EU la ce am răspuns ;)
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#1897 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 02 septembrie 2010 - 08:10

Sa mor daca inteleg ideea. L-ai "taiat" pe salesman ;)
  • 0

#1898 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 02 septembrie 2010 - 08:21

Ne-am înţeles :P
Submarinul :P ;) ;)
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#1899 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 02 septembrie 2010 - 08:21

:P :P ;) ;)
  • 0

#1900 DMIHNEA

Membru scamator

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.539 Mesaje:
Inregistrat: 09-iulie 04
  • Marca:Mercedes +Audi
  • Model:C220+A3 quattro
  • Motorizare:2.2+1.9

Scris 02 septembrie 2010 - 09:11

io nu pricep de ce mai zugraviti diverse cazuri....in RO e doar survival,no man's land......ma gindesc cu groaza ca vin curind.....sper sa se intimple dupa ce iau pistolul legal,sa fac western-uri p-acolo printre smecheri mioritici.... ;) ;)
  • 0
mai bine singur decit in companie proasta......

3 useri citesc subiectul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi