Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 14 iunie 2010 - 09:57
Stiri si zvonuri din industria auto
Scris 14 iunie 2010 - 09:56
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)
Scris 06 iulie 2010 - 06:46
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)
Scris 06 iulie 2010 - 07:41
......
... daca le fac TDI ... au dat lovitura
Scris 06 iulie 2010 - 08:03
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 06 iulie 2010 - 08:35
Scris 06 iulie 2010 - 08:57
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 09 iulie 2010 - 01:50
Duster a turat la maxim producţia de la Mioveni: peste 1.300 de Dacii ies zilnic pe poarta fabricii
Scris 09 iulie 2010 - 02:44
Scris 09 iulie 2010 - 02:53
Scris 09 iulie 2010 - 03:22
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
Scris 09 iulie 2010 - 03:29
In logica, e adevarat, faza e insa ca la noi serviciile sunt si au fost oricum f proaste (parca s-ar putea mult mai proaste?)
Aceasta postare a fost editata de Frank SF: 09 iulie 2010 - 03:30
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
Scris 09 iulie 2010 - 03:30
Care se poate referi in medie, sauin genere, per total la piata; asta pt ca au fost si destule situatii particulare, mai bune.
Dar daca ma gandesc la ce servicii postvanzare, in garantie si postgarantie, ofera dealer-ii din RO ............... e tristete mare.
Scris 09 iulie 2010 - 04:23
Serviciile in ateliere au fost si vor fi intotdeauna mai slabe per total la noi decit in alte parti. Motivele tin de noi in primul rind, dar nu discutam asta acum.
Tot de noi tine si politica importatorilor care ne-au dat ce am dorit in primul rind, si anume magazine de prezentare, in loc sa dezvolte reteaua de service.
In final, regiile fiind asa de mari + nevoia de piese de schimb pe stoc, ( care vin peste vinzarile slabe ) iaca motivele cresterii tarifelor la manopera si a preturilor la piesele de schimb. Cresteri dealtfel inevitabile dupa parerea mea.
S-ar putea face in asa fel incit sa scada atit tarifele cit si preturile la piese, dar am sta cu lunile pentru un furtun/capac, etc .. si cu lunile la programari.
Scris 09 iulie 2010 - 04:51
Insa sunt ffffff multe lucruri pe care dealer-ii (in special cei din Buc) le pot face pt a imbunatatii considerabil serviciile prestate in ateliere. Dar crezi ca-i intereseaza ? mai deloc, poate acum cu criza asta sa mai miste si ei ceva, oricum nu prea mult ca nu cumva sa le gafaie neuronul de efort si sa le curga transpiratia peste slanina.
Sa-ti dau un ex., in reteaua dealer-ilor Skoda, in Buc este 120 ron/h de manopera, in Brasov este 60 ron/h. Cei din Brasov (care nu-s neica nimeni), au vrut si au putut.
Scris 09 iulie 2010 - 04:57
Aceasta postare a fost editata de tibitu: 09 iulie 2010 - 04:58
Scris 09 iulie 2010 - 05:54
Scris 09 iulie 2010 - 05:59
1.
- mi-ati schimbat farul
- domnule , va asiguram ca nu
- ma, voi mi-ati schimbat farul , uite e zgariat
- domnule , priviti aceste poze de la receptia masinii (era pe asigurare deci poze) , unde masina asa a venit la noi
- voi ati falsificat pozele !
2.
- mi-ati furat xenonul
- domnule, dar noi nu ...
- eu am avut bixenon cand am venit in service si acum am doar xenon
- :-|
- mi-a zis vecinul si mi-a aratat , la masina lui are bixenon si are doo d'astea (lupe)
- :-|
3.
- va rog sa va treceti datele in josul facturii
[ala mazgaleste ceva indescifrabil]
- domnule, datele dvs, nume , prenume , serie de buletin va rog
- pai ia scrie tu ca d'aia esti aici , ce nu vezi ca eu nu stiu sa scriu ?!?! - WTF ?!?!? are carnet dar nu scrieste romaneste deloc
4. exemplele ar putea continua
Scris 09 iulie 2010 - 06:12
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
Scris 09 iulie 2010 - 06:18
Scris 09 iulie 2010 - 06:51
Recunosc că experienţa de afară pt. mine este limitată doar la Germania direct şi din relatări la unguri. În România poate fiul patronului să mai fie tratat cu atât de mult respect şi amabilitate. La mine nu a fost caz izolat, pt. că am luat pe sărite service-uri BMW din Bonn până la Munchen. Toţi au fost amabili, cu mulţi nici nu mă înţelegeam prea bine, dar tot au încercat să mă ajute. Din păcate nu se putea face revizia fără programare şi nici să schimbe o apărătoare de noroi, că nu aveau. Iar la Munchen m-am dus cu noaptea-n cap să le spun că mai vreau câte ceva, ei deja lucrau la maşină (eu speram să ajung înainte să se apuce) pt. a putea pleca în aceeaşi zi şi aşa am şi făcut. Dn ce mai povestesc şi alţii care au mai trecut pe la nemţi, nu a fost o excepţie şi oricum eu nu arăt cine ştie ce, să zici că se mai uită şi la om.
De ce a fost aşa acolo. Am o bănuială, în Munchen erau ceva gen 20 de service-uri BMW (sau 50, nu mai ştiu), plus alte zeci de service-uri acreditate prezente chiar pe site-ul oficial. La noi monopolul deja scade calitatea serviciilor mult. Când ai clienţi mulţi care nu au unde să se ducă, normal că-ţi permiţi orice. Nu vreau să intru în detalii mai negre cum se vând piesele în service-urile BMW sau Renault sau cum se fac că ţi-au schimbat uleiul, astea fiind boli cronice. Altele mai subtile, gen schimbat turbine pt. că de fapt era un furtun spart, sunt de altă natură.
despre fotografie
Scris 09 iulie 2010 - 07:09
Mai Cipriane, cum poti compara tarifele din Bucuresti cu cele din provincie ? Tu ai idee de unde iau aia piese de schimb ? Ai tu idee care sunt stocurile de p/s ale "dealerilor" din tara ? Cum poti compara chiriile din provincie cu cele din Bucuresti ? etc,etc, etc............
Sa-ti dau un ex., in reteaua dealer-ilor Skoda, in Buc este 120 ron/h de manopera, in Brasov este 60 ron/h. Cei din Brasov (care nu-s neica nimeni), au vrut si au putut.
Hai sa nu fiu de acord cu tine. Sa-ti spun de ce:... La noi monopolul deja scade calitatea serviciilor mult. Când ai clienţi mulţi care nu au unde să se ducă, normal că-ţi permiţi orice. Nu vreau să intru în detalii mai negre cum se vând piesele în service-urile BMW sau Renault sau cum se fac că ţi-au schimbat uleiul, astea fiind boli cronice. Altele mai subtile, gen schimbat turbine pt. că de fapt era un furtun spart, sunt de altă natură.
- Uleiul nu ti-l subtilizeaza sevice-ul ci lucratorul
- Piesele nu ti le subtilizeaza atelierul, ci tot lucratorul
Suntem un popor de hoti prosti !
Scris 09 iulie 2010 - 07:36
Dar de acord, cum spuneam, problema e generalizată în materie de servicii, ăştia suntem.
despre fotografie
Scris 09 iulie 2010 - 08:00
Cind insa esti implicat in conducerea unui asemenea service, nu poti sta tu personal in spatele fiecarui lucrator.
Eu nu zic ca nu se intimpla porcarii in ateliere, dar nu service-ul e de vina, ci tot OMUL, Romanul, care nu stie decit sa se vaite, sa nu munceasca, si sa fure.
Scris 09 iulie 2010 - 08:11
despre fotografie
Scris 09 iulie 2010 - 08:33
Pina si legea te impiedica.
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi