Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Versus Mare - CLASA MICA...

• Please log in to reply
343 replies to this topic

#301 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:
Inregistrat: 06-august 05
  • Marca:SEAT
  • Model:Leon
  • Motorizare:1.4 TSI

Scris 04 noiembrie 2007 - 09:53

Nope, nu e doar la Skoda, aia e o mostenire VAG, minunatia respectiva existand si la VW :D
  • 0

#302 adrian_r5

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 04 noiembrie 2007 - 11:04

aia e o mostenire VAG, minunatia respectiva existand si la VW :D

... pai stii cum e ... "ce naste din pisica, tot soareci maninca !"
  • 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#303 Legionaru'

master of VVT-i

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 660 Mesaje:
Inregistrat: 28-iulie 05
  • Marca:Toyota
  • Model:Avensis
  • Motorizare:1.8 VVT-i

Scris 05 noiembrie 2007 - 12:56

Normal ca ofera optiunea "fara inscriptionare tip motorizare".
Nu ati vazut ce frumos sa 1.2 HTP?
Doar 1.9 TDI il intrece! :closedeyes:
  • 0
TODAY TOMORROW TOYOTA

#304 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2007 - 08:17

Un versus interesant cu benzinare din clasa mica :

Mazda 2 1.5 MZR | Opel Corsa 1.4 Twinport | Peugeot 207 95 VTi | Renault Clio 1.2 16V TCE | Skoda Fabia 1.6 16V | VW Polo 1.4
  • 0

#305 neron

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 644 Mesaje:
Inregistrat: 24-martie 04
  • Marca:Citroen
  • Model:C4
  • Motorizare:1.6HDI 110cp

Scris 08 noiembrie 2007 - 10:14

Wow, Vrabia pe primul loc, daca o sa am 15400 euro sigur o sa-mi iau si eu una :D
Extraordinar test.
  • 0

#306 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2007 - 10:20

Eh, in testul de mai sus are cea mai puternica motorizare (1.6, 105CP) dar cel mai bine e de luat PDF-ul unde se gasesc timpii, acceleratiile, reprizele, franarea, consumul, emisii, totul in cifre, si nu in puncte. O sa vedeti ca noua Mazda 2, cu motor de 1.5 benzina, este cea mai dinamica din test in conditiile in care consuma cel mai putin. Interesant este si Clio cu al sau motor de 1.1 turbo, 100CP :D Si 207-le apare cu un motor nou, cu distributie variabila de 1.4, 95CP.
  • 0

#307 neron

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 644 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2007 - 10:30

La banii aia sunt destule compacte care ofera mai multe din toate punctele de vedere. Chiar nu vad rostul testului.
  • 0

#308 Cristian

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.342 Mesaje:
Inregistrat: 10-septembrie 06
  • Marca:Fiat
  • Model:Albea
  • Motorizare:1.4 77CP

Scris 08 noiembrie 2007 - 10:35

Pentru ca unii poate nu cauta dimensiuni . Sincer si eu m-am gandit o gramada de vreme ce as face daca as avea 15.000 EUR buget pentru o masina , si am ajuns la concluzia ca o sa-mi iau ceva din clasa mica deoarece nu am ce face cu una din clasa compacta . M-am gandit la nevoi , la consum , exploatare etc.

Stiu ca unii au mentalitate de genul .... domne la bani mai multi masina mai mare . Sincer eu daca as avea 35.000 EUR nu mi-as lua nici un BMW serie 3 ci un Volvo C30 T5 echiparea Summum .
  • 0
Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein

#309 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2007 - 10:36

La banii aia sunt destule compacte care ofera mai multe din toate punctele de vedere. Chiar nu vad rostul testului.

Cum nu-l vezi ? Este test de clasa mica, in care se masoara niste parametrii. Asa putem spune ca nu au sens masinile de clasa mica in general. Si tu ignori doua aspecte, cele testate acolo sunt foarte bine dotate si sunt date cu preturi de Germania. Aici ar putea fi mai ieftine...

Aceasta postare a fost editata de Artanis: 08 noiembrie 2007 - 10:37

• 0

#310 neron

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 644 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2007 - 10:57

Diferentele de dimensiuni intre clasa mica si compacta nu sunt asa mari, in schimb diferentele calitative sunt, din cauza ca au alt target. Clasa compacta e cam cea mai mica clasa care ofera un confort decent.
@Cristian, si eu am dat 20000 euro pe o compacta cu toate ca puteam sa-mi iau ceva din clasa medie. Dar intre compacte si medii sunt diferente destul de mari de dimensiuni, plus ca o masina din clasa medie o luam mult mai slab dotata.
  • 0

#311 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:
Inregistrat: 01-septembrie 04
  • Marca:VW
  • Model:Jetta 2007
  • Motorizare:1.9TDI 105cp

Scris 08 noiembrie 2007 - 11:46

sunt diferente de gabarit la fel (de mari sau mici, depinde cum o iei si cum consideri) intre compacte si mici exact la fel cum sunt si intre medii si compacte

Aceasta postare a fost editata de sandumbogdan: 08 noiembrie 2007 - 11:47

• 0

#312 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2007 - 12:30

Diferentele de dimensiuni sunt in general mai mari la exterior decat la interior, si exista masini din clasa mica mai spatioase decat unele din clasa compacta. E drept ca in clasa compacta ai in general materiale/imbinari/finisari/dotari mai bune, dar si la cap. asta exista supermini-uri mai calitative decat anumite compacte.
  • 0

#313 neron

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 644 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2007 - 01:52

A mai fost pe aici un versus intre Cee'd si Corsa, cam pe la banii aia, bineinteles ca oricum ai da-o Cee'd-ul castiga. Cred ca e valabil pentru toate masinile din testul ala.

sunt diferente de gabarit la fel (de mari sau mici, depinde cum o iei si cum consideri) intre compacte si mici exact la fel cum sunt si intre medii si compacte

Pai iti dau un exemplu. Diferenta de stabilitate intre o masina din clasa mica si o compacta e enorma insa intre o compacta si o medie nu-i chiar asa mare diferenta.

PS. Sorry, am cam deviat de la subiect.

Aceasta postare a fost editata de neron: 08 noiembrie 2007 - 01:52

• 0

#314 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2007 - 02:03

Da, e cam offtopic, dar chiar si la stabilitate sunt cateva exceptii in clasa mica, gen Mini, Smart forfour, dar mai ales cele cu nota sportiva (Clio Sport, Corsa OPC, Fiesta ST, forfour brabus, Colt CZT, etc.).
  • 0

#315 neron

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 644 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2007 - 02:12

Nu cred ca vreuna din astea e prezenta in testul ala si nici nu se incadreaza in banii aia.
  • 0

#316 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2007 - 02:20

Nu sunt chiar alea, dar sunt destule in test care au timpi buni pe circuit, franeaza bine, si au viteza buna in testul de slalom printre piloni situati la 18 m. Si dintre toate se remarca la cap. asta, noua Mazda 2 1.5 (care de ex. in cifre, bate in testele de care am spus, un Cee'd 1.6, benzina).
  • 0

#317 neron

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 644 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2007 - 02:22

I rest my case.

Scuze din nou de off topic.
  • 0

#318 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2007 - 02:35

eu ma refeream la dimensiuni exterioare nu la stabilitate, usurinta de parcat si de condus in trafic aglomerat, si pentru cineva care foloseste exclusiv masina in oras si mai are si o medie pentru durmuri lungi, nuprea are sens sa ia compacta in detrimentul unei mici chiar la acelasi pret, mai ales pentru o femeie sau fata, o masina de clasa mica chiar si mai scumpa daca ar fi tot ar avea clar avantaje fata de o compacta, spun asta nu ca ipoteze inchipuite si chiar situatia practica a unor cunostinte f. apropiate

Aceasta postare a fost editata de sandumbogdan: 08 noiembrie 2007 - 02:37

• 0

#319 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2007 - 02:38

Ar putea sa o ia in considerare o compacta pentru volumul portbagajului :) La cap. asta, cel mai mic portbagaj din clasa compacta cred ca este mai mare decat cel mai mare din clasa mica. Alte motive serioase nu prea gaesc nici eu.

Aceasta postare a fost editata de Artanis: 08 noiembrie 2007 - 02:39

• 0

#320 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2007 - 02:39

cred ca cea mai mare parte a cumparatorilor de hatch-uri nuprea folosesc portbagajul decat foarte rar, altfel ar fi ales un sedan, si in definitiv sunt acum si masini din clasa mica sedan, cu portbagaj mare, chiar si modele break
  • 0

#321 neron

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 644 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2007 - 03:33

cred ca cea mai mare parte a cumparatorilor de hatch-uri nuprea folosesc portbagajul decat foarte rar, altfel ar fi ales un sedan

Asta a fost foarte tare. Zi-mi tu ce-ti bagi in portbagaj la sedan si nu incape la hatch si iti zic si eu invers.
  • 0

#322 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2007 - 03:36

Este clar ca un hatch este mult mai versatil, iar volumul portbagajului este mai usor si mai practic de folosit decat la sedan. Prefer oricand un portbagaj de 400l hatch, decat un 500l sedan.
  • 0

#323 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2007 - 03:55

eu prefer 550 litri de sedan decat 350 litri de hatch :) pentru ca a trecut vremea cand caram dulapuri cu hayonul deschis, acum am de carat multe velize cu haine pentru care imi trebuie spatiu mult, haine pentru mine, pentru sotie, pentru copil, jucarii, si o gramada de chestii mai mult sau mai putin utile, inclusiv sanie, carucior, si alte multe prostii care intr-un hatch cu portbagaj mic nu ar incape, am avut si stiu ce zic, ca sa nu mai spun de confortul incomparabil mai mare la un sedan, singurul avantaj la hatch e dupa cum spuneam ca am carat un dulap, o masa, un televizor mare, monitor de 21", chestii voluminoase la care am rabatat bancheta si au incaput fiind accesul facil dar nu am mai avut de carat de mult si oricum daca e absolut neaparat nevoie am si hatch, am golful sorei mele care sta in curte si are 600 km facuti in 2 luni, si faptul ca e golf hatch sau polo hatch ar fi tot aia, tot cu portbagajul gol merge, deci daca cari 400 litri de aer sau 300 litri de aer e tot aia

oricum ideea aici nu era versus hatch vs sedan ci vs intre clasa mica hatch fata de compacta hatch dpvd al portbagajului si din acest punct de vedere mie nu mi se pare asa de importanta chestiunea pentru ca si la clasa mica hatch ai aceleasi avantaje si dezavantaje si prin profilul celor doi cumparatori, diferenta de spatiu nu e asa importanta

Aceasta postare a fost editata de sandumbogdan: 08 noiembrie 2007 - 03:58

• 0

#324 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:

Scris 08 noiembrie 2007 - 04:03

Da, poate ca preferi tu 550l sedan, dar nu stiu de cate ori folosesti la max. volumul portbagajului (btw, Jetta are 527l daca e sa fim corecti). Un sedan inseamna automat o masina mai lunga, si mai greu manevrabila in oras, si care poate in 90% din timp merge cu portbagajul gol. Si daca e sa ne incapatanam, exista hatch-uri cu portbagaje de aproape 500l, fara sa fie break: Civic cu 456l - si masina este compacta si arata extraordinar de bine dupa gusturile mele.
Dar hai ca am deraiat offtopic.
  • 0

#325 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 08 noiembrie 2007 - 04:09

Da ... da nu toti au cate'un Golf in curte la dispozitie.
Cand am cumparat acum vreo 2 sapt o banda de alergare ptr apartament am vazut ce inseamna sedan. In Clio cu grau am reusit s'o bag inauntru ... si am constatat si ca bancheta rabatabila e fix pix ... nu ma ajuta cu absolut nimic. Asta in timp ce la Kia ar fi incaput fara probleme si probabil as fi putut si inchide portbagajul

Intr'adevar, decizia intre o compacta si o reprezentanta a clasei mici, dar mai dotata ... poate sa'i uimeasca pe unii, insa daca ne uitam pe strazi si vedem cate Yaris sunt (masina care ajunge si la 16k DDP, vedem ca parerile's impartite
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi