Salt la continut


Fotografie
* * * * * 2 Voturi

Pas Cu Pas ... Cumparare Masina din Belgia si Germania


  • Topic inchis Acest topic e inchis
263 replies to this topic

#201 imircea

    Membru

  • Members
  • PipPipPip
  • 106 Mesaje:
Inregistrat: 22-februarie 04
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Audi
  • Model:A6 2007 quattro
  • Motorizare:3.0 TDI 232 CP

Scris 08 octombrie 2007 - 02:43

Nu e adevarat ce spui acolo... e teapa bancilor care vor sa ne arda la comision si la cursul de schimb. Asa mi-au zis si mie, ca nu pot alimenta contul cu valuta, pana am facut scandal si le-am cerut sa scrie cu mana lor pe hartia de transfer ca refuza operatiunea si sa puna stampila... atunci s-a putut. Am alimentat contul firmei in Euro atat prin transfer bancar cat si numerar, platind la casera bancii cash direct in contul firmei.
Nu exista nici o norma bancara care sa interzica sa imprumuti firma cu valuta, tu, ca persoana fizica.

Aceasta postare a fost editata de imircea: 08 octombrie 2007 - 02:45

  • 0
Audi A6 3.0 TDI - quattro 232 CP / VW Golf 1,6 Tiptronic / Skoda Octavia 1.9 TDI - 90 CP (la tata)

#202 Relu

    kroko

  • Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Location:Bucuresti
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 08 octombrie 2007 - 03:56

S-ar putea sa ai dreptate. Dar in cazul in care ai, inseamna ca avem inca odata confirmarea faptului ca TOT sistemul nostru bancar e varza, si fiecare banca face ce vrea muschiul ei.
Scandalul de care vorbesti l-am avut si eu la depunerea banilor. Insa fiind extrem de presat cu timpul pentru ca nemtii mi-au spus clar ca nu rezerva masini, am acceptat schimbul la casa din si in euro, sa nu pierd masinile.
Traim intr-o tara de C...T, si gata.
Oricum orice tranzactie peste 10.000 euro e raportata de banca la oficiul care urmareste spalarea banilor.
Ce stiu insa foarte sigur este ca in cazurile astea, controalele vin. Pot veni si peste citiva ani, dar vin. Ce trebuie facut in cazul in care se imprumuta firma cu sume mari, e sa ai justificare pentru sumele respective.
  • 0

#203 oaspetele

    Addicted

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Location:Bistrita
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 08 octombrie 2007 - 04:32

am vorbit cu un expert contabil
o persoana fizica poate sa imprumute o firma cu orice suma in euro.
daca suma depaseste 10 000 euro, trebuie sa faca o declaratie la oficiul pentru spalarea banilor, vizavi de provenienta lor.

singura problema care se pune la o astfel de achizitie este modalitatea de a scoate mai mult de 10 000 euro peste granita, fara a-i declara.
multi nu-si fac problema vizavi de acest aspect.
ma rog, se pare ca in ultima vreme nu mai prea accepta dealerii de masini din germania decat plata prin banca, sau macar a unei sume din total. astfel isi mai iau o masura de precautie, firma are cel putin cont bancar in valuta, deci in proportie mare are activitate.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#204 nicukla

    membrru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 893 Mesaje:
Inregistrat: 02-octombrie 04
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Renault
  • Model:Scenic II 2004
  • Motorizare:1.5 DCI 101 CP

Scris 13 octombrie 2007 - 01:01

In Nurnberg este o strada cu multe parcuri auto,vreo 30 de parcuri dintre care vreo 25 sunt numai cu rable pt Bulgaria si Romania adica masini lovite,zgariate,rasturnate sau cu peste 200.000 de km,vreo 2 sunt OK inca 2 sunt cu masini mai scumpe intre 20-50.000 euro si unul care face concurenta salonului auto de la Bucuresti:http://home.mobile.de/Auto-Zitzmann
am facut si niste poze.
  • 0
In acest birou , O zi se munceste , O zi nu se munceste , AZI NU se munceste.

#205 nicukla

    membrru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 893 Mesaje:
Inregistrat: 02-octombrie 04
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Renault
  • Model:Scenic II 2004
  • Motorizare:1.5 DCI 101 CP

Scris 14 octombrie 2007 - 08:04

Am plecat luni dimineata din Bucuresti de la Baneasa cu avionul 5 persoane pentru 3 masini.
unul din Targu Jiu care vroia BMW X5 alb nou cu zero km modelul nou,altul din CT care vroia golf sau astra si inca cineva din Bucuresti care vroia astra.Acesta din urma mergea impreuna cu tatal sau si la intoarcere conduceam eu masina .
Am facut 2 ore si 40 de minute cu avionul pana la Koln.
La aeroport am fost asteptat de cineva de la dealerul cu bmw-ul X5 alb.Masina o comandasem acum 2 saptamani cand am fost in concediu si am dat avans 5000 euro.Tipul din Tg.Jiu a plecat cu respectivul la parc sa ridice masina si eu cu ceilalti 3 am plecat sa inchiriem masina de la avis.
Am inchiriat o Honda Civic benzina 1.3 Hibrid cutie automata sedan.
Pentru prima zi am zis sa vedem masinile din nord nord-estul Kolnului ,aproximativ 15 oferte.
Ne-am dus spre prima masina un Golf IV 1.4 benzina,dealerul de arabi ,masina neingrijita ,zgomot ciudat la motor asa ca plecam.Am mai fost la cateva parcuri dar am avut ghinion ,masinile se vandusera.Ajungem la o reprezentanta Opel si vedem o astra albastra 1.6 benzina cu 62.000 km din 2003.Masina impecabila,interiorul aproape nou,reduc pretul la negocieri de la 7990 euro la 7500 euro .De masina erau interesati cei 2 din Bucuresti.Masina am hotarat sa o luam miercuri si tot atunci sa facem plata , numerele si asigurare.Cei de la reprezentanta au zis ca nu ne pot ajuta cu actele si numerele dar oricum in Essen am mai facut actele la mai multe masini si stiam unde sa merg.Am facut factura si am plecat.Ne cazam la Offenbach la Etap unde facusem rezervare si ma suna tipul din Tg.Jiu ca nu ii place masina ca nu are scaune sport cum vorbisem cu repectivi sa ne faca rost si nu avea trapa electrica.Vorbesc cu respectivi si dupa mii de scuze ne spune ca daca vrem masina aceasta pe care o au ne fac 3000 euro reducere sau daca vrem alt model de X5 dar nu mai aveau albe.Refuzam si ma duc sa-l i-au pe tipul din Tg.Jiu.Cei 2 din Bucuresti au zis ca vor sa faca cumparaturi in Frankfurt si raman la hotel.La ora 18.00 plec impreuna cu cel din Constanta la tipul din Tg.Jiu,ajung in 2 ore jumate si plecam spre Munchen la alt dealer unde vazusem niste X5 albe,cum cel din Ct vroia sa vada niste astre model nou la schuster automobile in apropiere de granita Germania cu Austria ne hotaram sa mergem cat mai mult si sa dormim in apropiere de Munchen.Ii sun pe cei din Munchen sa le zic ca ajungem dimineata la 8-9.Vorbisem si cu cei de la Schuster unde aveau vreo 20 de astra model nou si ne zic ca au cateva zgarieturi care cu 100 euro se rezolva.Ajungem la X5 si aveau vreo 10 albe.Din astea 2 ii plac foarte mult si nu stia la care sa se hotarasca asa ca o alege pe aia mai scumpa.Ramane ca cei de la parcul respectiv sa-i rezolve cu cazarea la un hotel de 4 stele din Munchen pana sunt virati bani in cont ei ocupanduse deabsolut toate actele. Plecam spre astrele de la schuster si ajung pe la 11.Aici un parc imens cu vreo 1000 de masini.Astrele care ne interesau erau intr-o stare foarte foarte proasta.Absolut peste tot erau zgarieturi si lovituri.Unele aveau oglinzile rupte.Placam sa vedem la Nurnberg un Golf IV cutie automata .La telefon ne-a zis ca masina este ok insa la fata locului vedem o zgarietura urata la portiera dreapta ce necesita reparatie majora.Acolo mai erau mai multe parcuri si ne uitam pe acolo insa nu vedem nimic interesant.In drum spre hotel mai vedem cateva parcuri insa 2 astre nu aratu bine si inca 2 se vandusera deja.Miercuri dimineata plecam in Wurzburg sa vedem niste astra.La un parc nu ne-au placut deloc.La altul avea 3 astre,una verde si 2 argintii.Toate benzina de 1.6 euro 4.
Alegem cea mai buna dintre astea .Lasam bani sa faca ei actele si plecam sa ridicam astra albastra de la sud de Essen.Dam fuga repede si facem numere si asigurare si plecam spre Nurnberg sa lasam masina de inchiriat.Prindem niste blocaje pe autostrada si sun la inchirieri sa le zic ca aducem masina joi dimineata la 8.00.Ne oprim langa Wurzburg la un Outlet pt. cumparaturi si ne cazam in Nurnberg la Etap din oras , mergem in centru sa mancam la Pizza Hut.Ne plimbam prin centru,facem poze la catedrala si ne intoarcem la hotel.Dimineata dupa ce lasam masina la Avis plecam sa luam cealalta masina din Wurzburg.
Plecam cu ambele masini pe la ora 11.00 din Wurzburg si mergem pe la Inglostad la alt Outlet pentru cumparaturi.
Plecam spre Munchen si mai departe spre Salzburg.Inainte de Rosenheim ne opreste Politia si tragem in prima parcare.
Mai erau inca 2 masini orpite acolo pt. verificari.Pe ei i-au oprit un A6 kombi argintiu iar pe noi o seria 3 model nou gri inchis.
Se tot uitau la permisul meu ai al tipului din Constanta cu o lupa si cu un aparat.La calculatorul masini aveau mai multe modele scanate de permise de Romania.Plecam in 15 minute si ne oprim inainte de Parndorf la un OMV sa dormim pana dimineata ca vroiam sa mergem la Outlet.Dimineata la 9.30 se deschid magazinele la Outlet si cam 80% din cumparatori erau romani.Preturile un pic mai mari decat Outletul de la Inglostad. Plecam la 12.00 de aici.Trecem granita la unguri si o traversam in aproximativ 4 ore fara oprire. Cum intram in Ungaria ne depaseste si tipul din Tg.Jiu cu BMW-ul.Intram pe la Nadlac.La Sibiu oprim pentru odihna si alimentare .La 2.30 plecam mai departe.La 6.00 sunt in Bucuresti las masina si pe cei 2 acasa la ei mergem la mine acasa si dupa un dus fierbinte si o cafea cel din Constanta pleaca mai departe.La 9.30 a ajuns si el in siguranta in Constanta.
masina de inchiriat a costat 160 euro pt.3 zile de la AVIS cu rezervare facuta de pe net cu vreo saptamana inainte.
consumul a fost de 7% in 2800 de km lamers 150-170 km/h in Germania unde se putea in rest 130 sau cat era nevoie daca erau interdictii.
cazari 60 euro camera in Offenbach si 50 euro in Nurnberg.
consumul la cele 2 Astre a fost de 6,5% la un mers de 140 km/h in Germania si 130km/h in Austria si Ungaria si 100 km/h in Romania in afara localitati,60-80km/h in localitate si 130 km/h peA1.
Cam asta a fost excursia.

Aceasta postare a fost editata de nicukla: 14 octombrie 2007 - 08:12

  • 0
In acest birou , O zi se munceste , O zi nu se munceste , AZI NU se munceste.

#206 masterblaster

    Addicted

  • Moderators
  • 6.376 Mesaje:
Inregistrat: 30-octombrie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 14 octombrie 2007 - 08:59

misto relatarea. citesc cu interes fiecare post de-al tau de aici :D
am si eu cateva intrebari:
cat a fost a doua astra?
X5-ul e mai ieftin in de decat la noi?
cum ti s-a parut hibrida?
  • 0
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#207 Bmw19

    100% Predator

  • Members
  • PipPipPip
  • 177 Mesaje:
Inregistrat: 11-mai 02
  • Location:Bv
  • Marca:Renault
  • Model:Megane Hatch 2001
  • Motorizare:1.6 16v 107CP

Scris 14 octombrie 2007 - 09:43

Sunt curios , in caz ca poti sa ne spui (eventual Pm) , la cat ajunge in Ro o Astra, ca cele mentionate mai sus (pret final = pret achizitie , Tpi , cheltuieli de drum , comisionul tau..etc)? Mersi.
  • 0

#208 oaspetele

    Addicted

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Location:Bistrita
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 14 octombrie 2007 - 09:51

in cat timp se rezolva actele la o masina ??
(factura + achitat masina, radiat + inmatriculat provizoriu si asigurari) ??
mai trebuie mers la vama ??

aa, si cum ii zice la certificatul in scopuri de tva ??
cu ce hartie dovedeste dealerul ca e platitor de tva ??

Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 14 octombrie 2007 - 09:53

  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#209 nicukla

    membrru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 893 Mesaje:
Inregistrat: 02-octombrie 04
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Renault
  • Model:Scenic II 2004
  • Motorizare:1.5 DCI 101 CP

Scris 15 octombrie 2007 - 12:11

masterblaster
cat a fost a doua astra?...pretul masini a fost 7200 euro si noi am platit 7000 euro ,dealerul a redus pretul cu 200 euro.
X5-ul e mai ieftin in de decat la noi?...la noi se astepta intre 6 luni si un an de zile si daca cumpara masina de la noi dadea cu 15.000 euro mai mult.
cum ti s-a parut hibrida?....interesant interiorul,motorul cam lenes,interesant ca se oprea motorul la semafor cand tineam piciorul pe frana.

Bmw19
Sunt curios , in caz ca poti sa ne spui (eventual Pm) , la cat ajunge in Ro o Astra, ca cele mentionate mai sus (pret final = pret achizitie , Tpi , cheltuieli de drum , comisionul tau..etc)? Mersi.
astre gaseam si cu 1000 mai ieftine dar cu rulaj mai mare si cu ceva zgarieturi si interior mai neintretinut,insa acestea sunt masini care vor ramane la propietari dupa spusele lor in medie 5 ani si au preferat sa fie un pic mai scumpe si cu interior foarte curat si ingrijit si rulaj cat mai mic. Bilet de avion 100 euro, chirie masina 150 euro pe 3 zile,benzina masina inchiriata cam 100-150 euro depinde de cat mergi sa cauti masina,asigurare si numere Germania intre 180 si 250,combustibil masina pana in Romania cam 200 euro,cam o zi de cazare intre 35 si 70 euro,mancare cam 20 euro pe zi si comisonul meu este mare din cauza asta povestesc aici cum se aduce masina de afra ca sa incerce fiecare sa isi aduca masina de afara.

oaspetele
in cat timp se rezolva actele la o masina ??
(factura + achitat masina, radiat + inmatriculat provizoriu si asigurari) ??
.....in 10minute iti face factura si dai banul daca platesti cash,daca platesti prin banca poate dura si 2 zile, la acte dureaza intre 30 de minute si 2 ore,cam o ora e media de cat dureaza la acte daca le faci singur,iesi si mai ieftin . Daca le face dealerul,dealerul iti zice 250 euro cu numere pe o luna dar ele costa 180 euro de fapt.
mai trebuie mers la vama ?? nu

aa, si cum ii zice la certificatul in scopuri de tva ??..certificatul fiscal al firmei asta care l-ai primit de la 1 ianuarie 2007.
cu ce hartie dovedeste dealerul ca e platitor de tva ?? .... nu am vazut cumarata hartia lor de TVA,dar au nr de tva pe factura si stampila si oricum tu trebuie sa dovedesti ca esti platitor de tva ca altfel iti vindea masina la pret brutto.

Aceasta postare a fost editata de nicukla: 15 octombrie 2007 - 12:13

  • 0
In acest birou , O zi se munceste , O zi nu se munceste , AZI NU se munceste.

#210 oaspetele

    Addicted

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Location:Bistrita
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 15 octombrie 2007 - 12:52

al meu l-am tradus si legalizat ca sa nu fie probleme, da ma interesa ce act (copie) sa-i cer lui, ca sa fie linistita si contabila mea...
:D
mersi de raspunsuri.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#211 masterblaster

    Addicted

  • Moderators
  • 6.376 Mesaje:
Inregistrat: 30-octombrie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 15 octombrie 2007 - 01:54

multam si eu pt raspunsuri. wow uriasa diferenta la X5, si asteptarea la fel. oare or fi diferente si la celelalte modele? :P
  • 0
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#212 nicukla

    membrru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 893 Mesaje:
Inregistrat: 02-octombrie 04
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Renault
  • Model:Scenic II 2004
  • Motorizare:1.5 DCI 101 CP

Scris 15 octombrie 2007 - 02:00

daca te duci in targ o sa vezi zeci de masini gen Audi A6,Audi Q7,BMW X5 ,Mercedes C-classe noi.
  • 0
In acest birou , O zi se munceste , O zi nu se munceste , AZI NU se munceste.

#213 masterblaster

    Addicted

  • Moderators
  • 6.376 Mesaje:
Inregistrat: 30-octombrie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 15 octombrie 2007 - 02:22

te cred si banuiam. dar nu la asta ma refeream, ci la diferenta de pret intre una noua aici si una noua acolo. in postul de mai sus intrebam strict de bmw, dar acum ca ai adus in discutie cum e la alte marci? daca poti sa dai cateva exemple. multam!
  • 0
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#214 Cristian

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.342 Mesaje:
Inregistrat: 10-septembrie 06
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Fiat
  • Model:Albea
  • Motorizare:1.4 77CP

Scris 15 octombrie 2007 - 03:19

masterblaster ... la noi ca la nimeni ... ai vazut si la Volvo ... in state pretul unui Volvo C30 Version 2.0 cu motorul T5 227 CP este de
26.445 $ care contine si OSD-ul de 775 de dolari .
dotari standard
# Dynamic Chassis
# 18" Atreus Alloy Wheels
# Sport Body Kit and Rear Roof Spoiler
# Dynaudio, 650-Watt, 10-Speaker Audio System with Dolby ProLogic II Surround Sound
# Aluminum Dash Inlays
# Leather Steering Wheel and Gear Shift Knob
# 3 1/2" Polished Sport Exhaust Pipes
sa nu mai vorbim de interior din piele , toate sistemele de siguranta si airbaguri incluse si A/C automat .
La noi daca vrei sa iei IDENTIC aceeasi masina platesti cu cam 28.000 de euro . Numai body kitul si pielea te mai costa 3000 de euro . Sa nu mai vorbim si de sistemul Dynaudio si de jentile de 18 inchi .
  • 0
Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein

#215 oaspetele

    Addicted

  • VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Location:Bistrita
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 15 octombrie 2007 - 03:39

nu faceti greseala sa comparati preturile din state cu cele din europa, mai ales romania...

o mazda 6 mps incepe de la 28600 $...
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#216 Cristian

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.342 Mesaje:
Inregistrat: 10-septembrie 06
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Fiat
  • Model:Albea
  • Motorizare:1.4 77CP

Scris 15 octombrie 2007 - 03:50

Dar de ce nu ? Nu prea vad care ar fi problema de a le compara . Eu inteleg ca acolo masinile sunt mai ieftine ca in Europa . Nu stiu exact motivele si sincer nu prea ma intereseaza . Dar se pare ca discrepantele sunt mari intre Romania si alte tari europene cand teoretic nu ar trebui sa fie . 15 mii de euro e o suma imensa .
  • 0
Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein

#217 R&D

    Membru

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 Mesaje:
Inregistrat: 06-februarie 03
  • Location:Cluj-Napoca
  • Marca:Volvo
  • Model:V40 transat
  • Motorizare:2.0T 165cp

Scris 15 octombrie 2007 - 04:49

Sambata 6 octombrie ma uit pe net si vad un Volvo V40 2.0T interesant. In poze apare putin lovit in stanga spate. model 2002, piele, xenon, clima automata, trapa electrica,jante aliaj, full... Masina avea instalatie pe gaz si trei proprietari. oricum aveam motor si cutie pe epava mea, asa ca nu era problema. Bara spate era lovita, la fel si semnalizatorul de pe aripa. Le aveam pe toate. Duminica plecau 2 prieteni impreuna cu fratele meu in Germania si mai aveau loc si pentru mine. Asa ca ma hotarasc ca duminica sa plec si eu.
Vorbesc cu persoana care vindea Volvo, era un privat. Mai greu cu engeleza, oricum i-am obtinut adresa si duminica am pornit. Dimineata buna , pe la 6 pornim cu un Sharan. Ii trimit un SMS la cel cu Volvo daca e acasa duminica sa vad masina. Nu-mi raspunde. Trecem de Nurnberg (masina era in Nassig, undeva dupa Nurnberg, spre Frankfurt) si reusesc sa dau de om la telefon. Ne spune ca ne asteapta. Ajungem condusi de i-Go pana la casa omului. Deja era intunerec. Acolo erau trei tinerei cu accent de rusi. Masina era deja pornita, motorul cald. Asta nu m-a incantat prea mult. La bord era aprins si martorul de defect motor, ala galben. Ma rog.. zic eu, o fi de la gaz. Ne uitam la exterior... destul de neingrijit. Cateva zgarieturi pe care le vedem si cu lanterna ;)). Mergem in spate unde era lovita... de fapt masina fusese lovita destul de rau, in poze nu arata chiar rau pentru ca fusese trasa cat de cat la loc... dar era de lucru pe ea. Ne urcam in masina.. hopa. Becul de la airbag aprins. Nici unul sarit... doar ambele centuri fata erau detensionate. Dreapta nu se putea folosi deloc. Asta nu stiam cand am pornit de acasa. Iesim in proba cu masina, xenonul batea la 2 metri in fata. Cu faza scurta aproape nu mai vedeai nimic. In rest motorul mergea ok. Pe benzina mergea chiar bine. Dar prea multe deja... xenonul decalibrat, calculatorul de airbag si centurile, lovitura mare din spate... Plus ca nu au vrut sa lase sub 6000 de euro. Deloc. Asa ca am plecat de acolo. Aveam rezervata pana luni la 12 un Megane Grandtour din 2004, 1.9 dCi, 6 viteze, 150k km in Wilhelmshaven. Aproape in Danemarca :P. Trebuia sa ajungem la Formula 1 in Kassel, unde urma sa dormim. Ajungem pe la 12... la Formula1 receptia se inchidea la 10. Mergem la hotelul de langa, Ibis, incearca cel de la receptie sa vada camere libere in Formula1.. nimic. Asa ca luam camera in Ibis. 50euro camera dubla fata de 22 la Formula1. Pe dimineata la 6 ne trezim sa ajungem pe 9 in parcul cu Megane. Intarzaiem pe drum.. ajungem pe la 10. Vedem Megane-ul... grila fata sparta si condensorul de AC la fel. In spate se vedeau in poze doar mici lovituri. De fapt arabii au schimbat bara spate, si sub bara era dezastru. Masina fusese lovita destul de bine. In interior volanul f.f. uzat.AM vazut megane-uri cu peste 200k km si aratau mai bine. Centurile ok, airbagurile pareau la locul lor dar in bord era aprins becul de airbag. Ma rog... am zis ca dam 4800 pe masina. Nu au lasat-o sub 5100. Sa le fie de bine... am plecat de acolo.
Urmatoarea masina era in Duseldorf. Un Laguna Concorde 1.8 16V din 01.99. Prima inmatriculare... de fapt ea era din 1998 fabricata. Masina o lua un prieten, pentru vanzare. Masina arata chiar bine... Astia nu au vrut sa lase nici macar 50 de euro din ea. In acte era euro2... dar ce mai conteaza daca in Romania e euro3... Acolo lanaga ei la numere se inchisese la 3. Nu vreau sa vina nici cu noi la numere in Neuss la ~15km distanta cu masina aia. Asa ca singura solutie a ramas sa luam numere galbene. Intre timp am sunat si noi la o Laguna 1.8 16V in Worms. Prima inmatriculare 10/99. Ne intelegem la pret prin telefon, si zicem ca ajungem pe ora 19. Stiam ca la numere se inchide, si sa nu mai fim nevoiti sa asteptam inca o noapte pe acolo, am zis ca luam numere galbene si noi, platim masina si tot mergem. Asa ca ajungem la biroul de numere, unde toti vorbesc doar germana ;)... Scoatem 2 numere galbene pe 5 zile cu ~90 euro perechea, ne intoarcem in Dusseldorf, prietenul le pune pe masina si porneste spre tara, noi mergem in Worms sa luam Laguna.
Ajungem pe la 7... stupoare. Masina arata deplorabil. Farurile parca au stat luni de zile in gunoi de grajd. Masina era tot fabricata in 98... desi era inmatriculata prima data in 10/99.. mai rar asa ceva. Avea pe ea 4 cauciucuri de iarna uzate.. nu stiu daca erau 2 de un fel. Motorul ala... mai prost sa mearga nu am auzit un motor... Spalat proaspat si tot arata ca un motor de Saviem din '70.
Ok.. buna treaba pana aici. Intrebam de un internet cafe, il gasim, ne uitam .. nimic care sa ne convina prin apropiere. Aevam si niste numere platite... parca nu am fi venit cu mana goala... ;) dar ce sa aduci daca nimic nu e ok?
... Inainte de a veni de acasa am vazut pe net un anunt cu un alt Volvo V40 din 2001, turbo 181.000 km. Masina de la privat, dar vorbea engleza. Am povestit cu el sambata din Romania sa lase 200 de euro din pret. A zis ca nu lasa. Daca nu o vinde in 2 luni atunci mai scade.. dar el nu se grabeste... ca masina e ok, ca etc. etc. In dusseldorf l-am sunat a doua oara si i-am spus casunt in Germania si daca lasa masina la pretul meu o iau. Mi-a multumit pentru telefon si a inchis.
Intamplator sau nu, masina era tot in Worms. Dupa dezamagirea cu Laguna, am zis: "Daca tot suntem aici, ce ar fi sa ma duc sa o vad?" Daca nu lasa cei 200 de euro, am zis.. nu iau masina. Dar macar sa o vad cum arata si ce stie. Asa ca il sun , desi era intunerec si il rog sa-mi dea adresa daca nu deranjam sa vedem masina. Trimite SMS cu adresa, o bagam in navi.. si la drum. In 10 minute suntem langa masina. Exterior f. frumos. Iese omul din casa, intram in masina, excelent intretinuta... nu ii dadeam mai mult de 100k km. Ma rog, masina cu care facuse drumuri lungi, etc. Dotari din plin: jante aliaj, 4 anvelope de vara noi, scaune din piele incalzite, DSA, clima automata, pilot automat,4 geamuri electrice.. un volvo dragut. Pornim motorul, mergea ok. Povestim putin cu omul, om serios, ulterior aflam ca este doctor si a avut drumuri si prin ROmania, stia de Arad si Sibiu.
Ii spun ca vreau sa facem un test cu ea. Ne da cheile. Zice ca el nu vine cu noi si nici nu ia nimic garantie, spune doar: "Am incredera ca va veti intoarce". Ne spune pe unde iesim in afara localitatii sa vedem cum merge la drum lung. Ne urcam in masina, dam bataie, motorul mergea excelent, la fel si cutia de viteze.. si masina in general se simtea foarte OK.
Ne intoarcem, ii spun ca e masina imi place dar daca o lasa la pretul meu, adica sa lase 200 de euro. Sta un pic se gandeste si accepta. Apoi se consulta cu sotia lui si spune, da, masina e a voastra la pretul vostru. Nu stiu de ce fac asta... dar azi dimineata cand m-ai sunat eram 100% hotarat sa nu reduc pretul la masina. El mai avea un Audi A6 avant din 2006, masina de firma a sotiei lui asa ca nu era stresat deloc sa o vanda.
Ii spunem ca a doua zi la 8:30 o sa fim la el, sa fim pe 9 sa radieze masina si sa venim spre casa.
Dimineata suntem la 8:30 la el, deja povesteam ca niste amici, era un om deosebit de serios si serviabil in acelasi timp. Ne-a dat si rotile de iarna, 4 anvelope Kumho pe jante de tabla, noi si astea. Facute in 2006, rulate f.f putin, practic nici nu se vede ca ar fi rulat. Ne mai da si 6 capace pentru jante. Mergem si radiem masina, semnam actele, mergem la el la banca unde depune banii in cont si cu ocazia asta se verifica si autenticitate lor. Ne conduce la un magazin unde aveam de facut ceva cumparaturi, ne salutam si pornim spre casa. Masina mergea excelent, am ajuns in Ungaria pe autostrada (cu tempomatul pus pe 130km/h si uneori mai mult in depasiri, dar respecatand si limitarile de 100 si 120) la un consum de 7.8%. Dupa ce m-am dat jos de pa autostrada in Dabas-Pilis am lasat-o incet.. pe la 100-110 in afara si 60-70 in localitati, regulamentar. Am ajuns in Bors cu 7.6%.
In Cluj am ajuns tot cu 7.6, apoi in oras a inceput sa creasca.. acuma am undeva la 7.8 sau 7.9. Pentru 165cp este chiar rezonabil.
Destinatia masinii inca nu este hotarata.este de vanzare pe autovit http://www.autovit.r.../7/9/668579.php Daca iau pe ea pretul dorit de mine , cu tot regretul am sa o vand si recuperez ceva bani. Este prea scumpa pt. mine ,deocamdata, dupa evenimentul pe care l-am avut cu celalalt V40. Daca intr-o luna nu o vand, pana expira numerele rosii, atunci va ramane masina mea. Oricum tot pe un V40 2.0T ma opresc. O fi asta.. sau altul... o sa vedem.

Aceasta postare a fost editata de R&D: 15 octombrie 2007 - 04:56

  • 0
Ford Mondeo limousine 2.0TDDI GHIA 116cp 2001 - de vanzare 6500 euro
Proud to be Renault F1 fan

#218 masterblaster

    Addicted

  • Moderators
  • 6.376 Mesaje:
Inregistrat: 30-octombrie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 15 octombrie 2007 - 06:50

@cristi exact ce a spus oaspetele vroiam sa zic si eu, in US toate's mai ieftine. eu intrebam de Germania, tara din Europa :P e drept ca pana la noi costa si transportul, dar X5-ul din cate stiu e construit exclusiv in US, d'aia si are preturi mari, la fel ca ML.
  • 0
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#219 Cristian

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.342 Mesaje:
Inregistrat: 10-septembrie 06
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Fiat
  • Model:Albea
  • Motorizare:1.4 77CP

Scris 15 octombrie 2007 - 07:09

da man de acord cu tine ... dar nu mai da vina atata pe Transport .... taxa maxima de OSD e de 1000 de dolari/euro ... dar pana la 15.000 ?

Aceasta postare a fost editata de Cristian: 15 octombrie 2007 - 07:12

  • 0
Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein

#220 nicukla

    membrru

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 893 Mesaje:
Inregistrat: 02-octombrie 04
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Renault
  • Model:Scenic II 2004
  • Motorizare:1.5 DCI 101 CP

Scris 15 octombrie 2007 - 07:38

la noi modelul care era vizat costa 75.000 euro si de afara l-a cumparat cu 62.000 euro.Daca cumpara pe firma avea de platit decat 52.000 euro.
la noi astepta 10 luni am inteles pentru ca stocul pe 2007 a fost epuizat inainte de lansare si dupa iulie ii venea masina.
si omului ii place foarte mult masina si nu avea de gand sa astepte 1 an.
dealeri de afara au comandat foarte multe masini si au masini care trebuie sa iasa din fabricatie si in 2008 care deja sunt vandute si imi spuneau ca au mari reduceri daca comanda multe modele.
Dealerul din Luxemburg a zis ca are cam 70 de Audi Q7 si preturile sunt cu 10% mai ieftine decat de la reprezentanta Audi din orice oras din Germania.
  • 0
In acest birou , O zi se munceste , O zi nu se munceste , AZI NU se munceste.

#221 Cristian

    Membru senior

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.342 Mesaje:
Inregistrat: 10-septembrie 06
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Fiat
  • Model:Albea
  • Motorizare:1.4 77CP

Scris 15 octombrie 2007 - 08:18

Super tare ... apropo , reducerile astea la masinile noi se aplica numai pe cele nemtzesti ? Sau poti gasi si masini ca Volvo C30 noi noutze spre vanzare la reduceri ?
  • 0
Computers are incredibly fast, accurate and stupid. Human beings are incredibly slow, inaccurate and brilliant. Together they are powerful beyond imagination. Albert Einstein

#222 masterblaster

    Addicted

  • Moderators
  • 6.376 Mesaje:
Inregistrat: 30-octombrie 05
  • Location:Bucuresti
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 15 octombrie 2007 - 09:29

@cristi te bate gandu, huh? :P
@nicu si garantia e aceeasi nu?
  • 0
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#223 Diesel

    Membru

  • Members
  • PipPipPip
  • 396 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Location:Cluj-Napoca

Scris 16 octombrie 2007 - 10:26

r&d

Cu cat se vand Lagune phase1 '99-'00 in Cluj si cine le cumpara?
Din ce am vazut lumea cauta masini SH cat mai noi si da...cat mai ieftine.
  • 0

#224 Diesel

    Membru

  • Members
  • PipPipPip
  • 396 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Location:Cluj-Napoca

Scris 16 octombrie 2007 - 12:41

Laguna generatia 1 vroiam sa spun, nu phase1.
  • 0

#225 R&D

    Membru

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 Mesaje:
Inregistrat: 06-februarie 03
  • Location:Cluj-Napoca
  • Marca:Volvo
  • Model:V40 transat
  • Motorizare:2.0T 165cp

Scris 16 octombrie 2007 - 02:21

Se dau cu 4500 +/- 700 euro depinde de dotari(poate sa aiba doar 2 geamuri electrice sau 4, AC manual sau clima automata, cu/fara bord computer, cu/fara jante de aliaj, tapiserie piele,plus sau panza), an de fabricatie (poate fi din 98 pana in 01), tara de provenienta (din Franta mai ieftine) si motorizare (1.6 cu taxa mai mica, 1.8 mai mare cu 400 de euro). Si mai depinde in mare masura de comisionul celui care le vinde. La pretul asta nu prea gasesti masini care sa aiba 4 usi :P. Iar Laguna vine cu spatiul de la clasa medie, jante de aliaj, climatronic, bordcomputer, vopsea metalizata, motoare performante si alte bunatati.Grandtour se vinde greu. Limuzinele se vindeau f. bine.
In vara se vindeau ca pita calda pentru ca gaseai din plin in Germania (la 3500 de euro, pretul cerut de vanzator, puteai alege din pagini intregi pe mobile.de si aratau super beton) si erau putini care stiau ca sunt euro3 chiar masini din 1998. Chiar erau faze amuzante la RAR la coada la identificare ;).
Acuma de ~2 luni nu mai gasesti usor in Germania Laguna limuzina de 1.6 sub 4000 de euro in stare buna. Cerere mare, oferta mica, automat pretul a crescut. In schimb au aparut pe autovit cu gramada...

Aceasta postare a fost editata de R&D: 16 octombrie 2007 - 02:26

  • 0
Ford Mondeo limousine 2.0TDDI GHIA 116cp 2001 - de vanzare 6500 euro
Proud to be Renault F1 fan




0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi