Salt la continut

Fotografie
- - - - -

MAZDA 3 sedan 1.6 vs.RENAULT Megan 1.6/SKODA Octavia II

• Please log in to reply
102 replies to this topic

#76 dany_s

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 Mesaje:
Inregistrat: 20-septembrie 03
  • Marca:lexus
  • Model:GS 400
  • Motorizare:4.0 L V8 300cp

Scris 18 octombrie 2007 - 08:05

Eu as zice ca dintre cele 3 modele alegerea e simpla:

Logan de 1.4 cu abs si a/c. Sau un Sh la vreo 7000.

Eu inteleg ca de 15 ai carnet dar n-ai avut masina, dar asta nu inseamna sa te bagi la ceva mult peste posibilitatile tale financiare.

Daca pt a lua aceasta masina trebuie sa recurgi la credit pe 7 ani inseamna ca nu-ti permiti absolut deloc acea masina. Efortul financiar mi se pare enorm si nu are nici un fel de sens. Mai ales prin credit auto unde vei avea o dobanda de ~12%. Zici ca vrei sa tii masina cat te tine. Ok, dar te-ai gandit ce vei face daca peste 3-4 ani iti pica ceva la ea? Tu inca ai rate de platit care e clar ca vor fi la limitat in bugetul lunar daca le extinzi pe 7 ani. Imagineaza-ti ca platesti 200 euro pe luna rata si dintrpo data tre sa faci o reparatie de 400 euro. O sa ai de unde sa-i scoti? Dar daca dupa inca cateva luni mai pica ceva si iar te costa 300-400 euro reparatia, toate astea in timp ce tu mai platesti acele rate+ casco la maisna. Nu uita ca masina va fi in garantie un anumit timp (parca 3 ani la mazda) si chiar si pe timpul garantiei nu totul este acoperit. Ai revizii si consumabile care se pot duce si pe care le platesti din buzunar (frane si cine stie poate un ambreiaj ceva).

Eu zic sa te gandesti bine. Cumpara masina dar nu te lasa dus de val pt ca s-ar putea mai tarziu sa regreti foarte tare. Pana la urma e o adunatura de fiare si plastice.

Iaodi - dintre cele 3 Mazda imi place de departe cel mai mult in ansamblu. Megane are avantajul pretului de achiztionare iar Skoda avantajul spatiului si a valorii de revanzare.
  • 0

#77 maximus

BattleStar Galactica

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 999 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 19 octombrie 2007 - 12:26

omu si-a luat din cate stiu eu skoda octavia 2, mai scumpa decat spunea el initial. sa ii uram succes.
  • 0
Capul lui Moţoc vrem!

#78 Sedan

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 25 Mesaje:
Inregistrat: 11-octombrie 07
  • Marca:Audi
  • Model:A4
  • Motorizare:1.9 TDi

Scris 19 octombrie 2007 - 01:56

Eu inteleg ca de 15 ai carnet dar n-ai avut masina, dar asta nu inseamna sa te bagi la ceva mult peste posibilitatile tale financiare.

Daca pt a lua aceasta masina trebuie sa recurgi la credit pe 7 ani inseamna ca nu-ti permiti absolut deloc acea masina. Efortul financiar mi se pare enorm si nu are nici un fel de sens. Mai ales prin credit auto unde vei avea o dobanda de ~12%. Zici ca vrei sa tii masina cat te tine. Ok, dar te-ai gandit ce vei face daca peste 3-4 ani iti pica ceva la ea? Tu inca ai rate de platit care e clar ca vor fi la limitat in bugetul lunar daca le extinzi pe 7 ani. Imagineaza-ti ca platesti 200 euro pe luna rata si dintrpo data tre sa faci o reparatie de 400 euro. O sa ai de unde sa-i scoti? Dar daca dupa inca cateva luni mai pica ceva si iar te costa 300-400 euro reparatia, toate astea in timp ce tu mai platesti acele rate+ casco la maisna. Nu uita ca masina va fi in garantie un anumit timp (parca 3 ani la mazda) si chiar si pe timpul garantiei nu totul este acoperit. Ai revizii si consumabile care se pot duce si pe care le platesti din buzunar (frane si cine stie poate un ambreiaj ceva).

Eu zic sa te gandesti bine. Cumpara masina dar nu te lasa dus de val pt ca s-ar putea mai tarziu sa regreti foarte tare. Pana la urma e o adunatura de fiare si plastice.

Iaodi - dintre cele 3 Mazda imi place de departe cel mai mult in ansamblu. Megane are avantajul pretului de achiztionare iar Skoda avantajul spatiului si a valorii de revanzare.

In multe privinte ai dreptate in ceea ce scrii si m-am gandit si la lucrurile acestea;e dificil sa explic intentia mea in asa fel incat sa ma fac inteles - si, probabil, nu intereseaza pe nimeni.
Oricum, apreciez raspunsul tau care ma "arunca" din nou in "superba" mea rationalitate si prudenta...
Insa, am simtit un val de optimism - ma gandesc ca, in mod firesc, ca si trend, salariul meu o sa mai creasca - sunt intr-o perioada a viata in care cariera trebuie sa atinga apogeul; sigur ca am luat in calcul si varianta sa raman fara job (cea mai pesimista varianta)...
E adevarat, e o "adunatura de fiare si plastice", pana la urma dar, exrapoland expresia, si femeia e o adunatura de "carne si oase" dar cat de diferit sa imbina asta, de la o femeie la alta.
Alt argument pentru care as cumpara aceasta masina este asteptarea mea de ani de zile;daca tot am indurat atatia ani fara masina-cand imi permiteam un second-hand sau o dacie noua-tot in rate, dar pe o perioada mult mai scurta -parca nu se mai justifica achizitia unei masini care nu imi place absolut deloc - Dacia Logan.
Din punct de vedere practic sigur ca Dacia este o optiune extraordinar de buna pt.majoritatea romanilor dar nu pot da 7000 de euro pe o masina ce imi este chiar "antipatica"...
Ufffffff....greu de luat decizia.....

omu si-a luat din cate stiu eu skoda octavia 2, mai scumpa decat spunea el initial. sa ii uram succes.

Omule, nu-mi da emotii!M-ai facut si cu o Octavia 2, visul meu din anii 2005...
Inca nu am cumparat nici o masina!
Sigur va anunt daca se va intampla <_< ;daca nu, o sa ma ascund.... :ph34r_anim:
  • 0

#79 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:
Inregistrat: 05-aprilie 06
  • Marca:Renault
  • Model:Laguna III 2009
  • Motorizare:2.0dci - 150CP

Scris 19 octombrie 2007 - 03:21

Nu ma intelege gresit, dar daca la apogeul carierei tale tu vei fi multumit ca ai bani sa platesti rate la o masina compacta pe benzina in 7 ani, atunci ceva nu merge bine! Ori schimbi domeniul si cauti apogeul in alta parte, ori o iei mai usor cu o masina care sa iti fie mai utila decat placuta si astepti apogeul ala...
  • 0

Renault Laguna III.1 - 2.0dci 150CP

#80 dany_s

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 Mesaje:

Scris 20 octombrie 2007 - 12:59

In multe privinte ai dreptate in ceea ce scrii si m-am gandit si la lucrurile acestea;e dificil sa explic intentia mea in asa fel incat sa ma fac inteles - si, probabil, nu intereseaza pe nimeni.
Oricum, apreciez raspunsul tau care ma "arunca" din nou in "superba" mea rationalitate si prudenta...
Insa, am simtit un val de optimism - ma gandesc ca, in mod firesc, ca si trend, salariul meu o sa mai creasca - sunt intr-o perioada a viata in care cariera trebuie sa atinga apogeul; sigur ca am luat in calcul si varianta sa raman fara job (cea mai pesimista varianta)...
E adevarat, e o "adunatura de fiare si plastice", pana la urma dar, exrapoland expresia, si femeia e o adunatura de "carne si oase" dar cat de diferit sa imbina asta, de la o femeie la alta.
Alt argument pentru care as cumpara aceasta masina este asteptarea mea de ani de zile;daca tot am indurat atatia ani fara masina-cand imi permiteam un second-hand sau o dacie noua-tot in rate, dar pe o perioada mult mai scurta -parca nu se mai justifica achizitia unei masini care nu imi place absolut deloc - Dacia Logan.
Din punct de vedere practic sigur ca Dacia este o optiune extraordinar de buna pt.majoritatea romanilor dar nu pot da 7000 de euro pe o masina ce imi este chiar "antipatica"...

te inteleg perfect crede-ma, pt ca sunt un caz similar. Sunt student cu un venit redus dar am cumparat masina pe care mi-am dorito din totdeauna chiar daca puteam sa cumpar masina noua "de buget" dar pe care as fi injurato zilnic. Atunci, ca sa nu fac rabat de la a trai(adica bericica, vacante, iesiri etc) si nici sa nu am rate de platit pe 7 ani, am cumparat SH. Asta e, nu le poti avea pe toate. Tre sa te decizi. Insa deja in cazul tau sacrificiul mi se pare prea mare.
Zici ca te astepti ca salariul tau sa urce. Perfect normal. Dar tre sa te gandesti realistic la aceasta posibilitate si sa estimezi care-s sansele ca el sa urce, si cu cat. Tre sa iei in calcul si sansele sa peirzi acest job si care sunt sansele sa gasesti altul la fel, mai bine sau mai prost platit. De asemenea tre sa iei in calcul ca situatia ta sociala ar putea sa se schimbe daca de exemplu te casatoresti, eventual copii. Astfel de schimbari pot afecta foarte mult nevoilesi cheltuielile tale in special vis-a-vis de locuinta.
Toate lucrurile astea sunt importante si de luat in calcul.

Cat costa o Mazda 3 SH, de prin 2005? Daca te bazezi mult pe fiabilitatea ei atunci teoretic n-ar trebui sa fie probleme, mai ales ca totusi, o masina de 3 ani e aproape noua.
  • 0

#81 vrajitorul din orz

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 987 Mesaje:
Inregistrat: 23-decembrie 04

Scris 20 octombrie 2007 - 09:28

Citind topicul asta exact la asta ma gindeam si eu. OK, nu place loganul, altceva dar la banii aia. Masina nu e o investitie, sint bani aruncati pe fereastra. Toate masinile merg cam la fel si isi fac treaba cam la fel pina la urma. In aia 7 ani masina nu mai valoreaza mai nimic, isi pierde valoarea foarte rapid. Intr-un an, doi deja te cam plistisesti de ea. Da ma rog acum nu mai conteaza.
@Alex: nu toata lumea are cariere (si prioritati) care sa le permita bmwuri sau mertane, asta e. In nici o tara din lume, cu atit mai putin in Romania. La urma urmei mult mai bine un om cinstit intr-un Logan platit cu greu din sudoare decit vreun personaj interlop in S sau seria 7 facut din bani furati, spalati si evazionati.
  • 0
Salam. Florin Salam.

#82 Dee

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 902 Mesaje:
Inregistrat: 13-mai 05
  • Marca:OPEL
  • Model:ASTRA H
  • Motorizare:1.6 105CP

Scris 20 octombrie 2007 - 07:57

Mazda 3 e una dintre cele mai frumoase masini din casa sa iar dpdv calitativ nu discuta cu Fiat si alte ieftinituri. Nu sunt in aceeasi clasa si nu se adreseaza aceluiasi public. Indiferent de gangurelile anti masini japoneze venite de la diferite persoane care nu au auzit nici de producatorul de ulei Motul.
  • 0
On a self-imposed forum break...

#83 Legionaru'

master of VVT-i

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 660 Mesaje:
Inregistrat: 28-iulie 05
  • Marca:Toyota
  • Model:Avensis
  • Motorizare:1.8 VVT-i

Scris 20 octombrie 2007 - 09:31

diferite persoane care nu au auzit nici de producatorul de ulei Motul.

Pai daca nu fac ulei si pentru PD! :D :D :D
  • 0
TODAY TOMORROW TOYOTA

#84 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:
Inregistrat: 01-septembrie 04
  • Marca:VW
  • Model:Jetta 2007
  • Motorizare:1.9TDI 105cp

Scris 23 octombrie 2007 - 05:07

[warn 25 % pentru modul de adresare]

fiat are service spre deosebire de mazda care cauti cu lumanarea service, fiat are preturi foarte bune la piese, la mazda le iei f. scump si astepti mult la comanda, fiat are pret mic la dotari bune, mazda are 2 modele de dotari si pana nici pe alea nu le au pe stoc, e usor sa vorbesti din reviste cu poze... cand cresti mare mai vorbim

mazda vad ca are dealeri in 6 judete, fiat are aproape in toate judetele tarii, piese de schimb la fiat si-a luat un prieten cu 800 mii oglinda exterioara - bucata, cat e la mazda?

din punctul meu de vedere prefer fiat decat mazda, mai ales ca in ultimul timp fiat a scos niste modele frumoase la design si la pret bun

Aceasta postare a fost editata de spining: 29 octombrie 2007 - 03:35

• 0

#85 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 23 octombrie 2007 - 06:17

Terminati cu intepaturile.

on topic .. Sedan iti dau un citat din Dr. Hitch, o comedie romantica foarte draguta de altfel: "life is not the amount of breaths you take,it's the moments that take your breath away". Daca masina asta iti taie respiratia atunci lasa logica deoparte si cumpar-o. Pentru ca n-ai vrea sa ajungi la 70 de ani si sa regreti ca n-ai avut masina care ti-ai dorit-o atunci cand ti-ai dorit-o.

Eu deja ma tot gandesc cum sa fac un leasing pentru un M3 :D
  • 0

Life must be taken one disaster at a time

#86 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 23 octombrie 2007 - 07:50

Fiat-urile nu mai sunt chiar niste ''ieftinituri'', sunt din ce in ce mai bune si mai fiabile, lucru dovedit in practica, nu doar de statistici. Nu e frumos sa aruncam cu noroi in Fiat just for the fun of it. E adevarat ca Mazda3 nu concureaza cu Linea, Linea fiind creat pe o platforma alungita a GP-ului, 3ul fiind un Focus recarosat. Linea e o masina decenta, insa destul de scumpa. Mazda3 e un model extrem de reusit, penalizat in primul rand de dezinteresul dealerului local si de preturile exagerate pe care le practica. In alte tari, precum UK, de exemplu, Mazda3 e considerata o masina foarte accesibila, mai ieftina chiar decat Focus, in timp ce la noi e poate una dintre cele mai scumpe compacte.
  • 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

#87 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:
Inregistrat: 06-august 05
  • Marca:SEAT
  • Model:Leon
  • Motorizare:1.4 TSI

Scris 23 octombrie 2007 - 08:04

Cu promotiile actuale, Mazda 3 nu mi se pare mai scumpa decat un Golf de ex.
  • 0

#88 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:

Scris 23 octombrie 2007 - 08:20

pai oricum mazda 3 nu concureaza cu golf ci in zona de jos a podiumului, dupa cum spunea si the1, e sub focus, concurent cu ceed, megane, c4, bravo, etc, si cam asa is toate japonezele, numai ca din cauza ca in romania au preturi mari unii cred gresit ca is in partea de sus a clasamentului desi ele au ca target principal zona ieftina a masinilor din america

Aceasta postare a fost editata de sandumbogdan: 23 octombrie 2007 - 08:21

• 0

#89 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 23 octombrie 2007 - 08:25

noroc ca masina polulara e de lux ;)
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#90 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:

Scris 23 octombrie 2007 - 08:40

nu am spus ca e sub focus sau golf, dimpotriva. masina este poate peste multi concurenti din anumite puncte de vedere, fiind oferita la un pret extrem de atractiv in unele tari din Vest. La noi a devenit mai interesanta in ultimele luni, datorita reducerii de 1300 euro, insa noul model apare anul viitor si daca va semana cat de cat cu noua Mazda6, eu nu as mai cumpara modelul actual.
  • 0
Imagine amplasata

Imagine amplasata

#91 dany_s

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 Mesaje:

Scris 23 octombrie 2007 - 09:06

Mazda 3 cam peste tot comcureaza cu segmentul superior a clasei compacte non-premium, si afara si in Ro. De aia si e la pret comparabil cu Golful, pe unele piete chiar avand o imagine mai buna si unde poate fi accesorizata mai luxos decat Golful de exemplu. Pana nu de mut, in america Mazda 3 a fost singura compacta care avea optional tapiterie de piele, aer conditionat automat si xenon. Acum inca cativa ofera primele 2, dar xenon nimeni iar Golful spre exemplu nu ofera optional nici una. Stiu ca situatia e alta in europa dar ziceam ca idee ca in nici un caz Mazda 3 nu e considerata in patura de jos a compactelor cu Kia, Hyundai, Fiat samd.
  • 0

#92 Artanis

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.304 Mesaje:
Inregistrat: 06-august 05
  • Marca:SEAT
  • Model:Leon
  • Motorizare:1.4 TSI

Scris 23 octombrie 2007 - 09:14

Asta cu Mazda care concureaza in zona de jos a clasei, vine cu siguranta din partea unuia care nu s-a suit in viata lui in vreo Mazda, ca sa ramana "surprins" ca materialele si imbinarile sunt de multe ori peste echivalentele din grupul VAG.
  • 0

#93 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 23 octombrie 2007 - 09:16

pai oricum mazda 3 nu concureaza cu golf ci in zona de jos a podiumului, dupa cum spunea si the1, e sub focus, concurent cu ceed, megane, c4, bravo, etc, si cam asa is toate japonezele, numai ca din cauza ca in romania au preturi mari unii cred gresit ca is in partea de sus a clasamentului desi ele au ca target principal zona ieftina a masinilor din america

Noroc ca limba romana nu e de circulatie internationala ca ar sta aia d-afara pe garajul mai rau ca pe youtube.. :laugh: :laugh: :laugh:
  • 0

#94 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:

Scris 23 octombrie 2007 - 09:43

pai sa se distreze de naivii care cred mazda masina e superioara pentru ca are un pret gresit de taxe si de importator lacom? de ce nu cautati volumul de vanzari la mazda, probabil si mercedes clasa S s-a vandut mai bine, sau o fi mazda un fel de RR acuma cu siguranta
vezi oaspete cum a luat mazda super varf la clasa medie cu pret de golf mediu, cam ala e nivelul real al masinilor, si el a luat-o la un pret corect, asa si cu renault, vezi ca este un anunt aici pe forum de laguna II la pret de golf IV si se chinuie sa o dea

Aceasta postare a fost editata de sandumbogdan: 23 octombrie 2007 - 09:45

• 0

#95 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 23 octombrie 2007 - 09:59

• 0

#96 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 23 octombrie 2007 - 10:38

eu cred ca nu apreciem la adevarata valoare resursa pe care o avem pe aici...n-am mai ras atat de mult
intrebare quizz, dau o cola....din ce tara e cel mai mare producator auto? dar locul 2?
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#97 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:

Scris 23 octombrie 2007 - 10:46

cel mai mare e din US. Incepand de azi. ;)

''General Motors a redevenit constructorul cu cele mai mari cifre de vanzari din lume, dupa ce a reusit sa depaseasca gigantul concern japonez Toyota in urma unui al treilea trimestru extrem de profitabil. GM a reusit sa vanda 7.06 milioane de masini in primele 9 luni ale acestui an, fata de 7.05 milioane de unitati comercializate de Toyota la nivel mondial''

16valve.ro
  • 0
Imagine amplasata

Imagine amplasata

#98 masterblaster

Addicted

• Moderators
  • 6.376 Mesaje:
Inregistrat: 30-octombrie 05
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 23 octombrie 2007 - 10:49

mike cred ca stiai ca e toyota ;) ca si mine de altfel ;)
APROAPE ai o cola de dat :laugh:
  • 0
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#99 Sedan

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 25 Mesaje:
Inregistrat: 11-octombrie 07
  • Marca:Audi
  • Model:A4
  • Motorizare:1.9 TDi

Scris 30 octombrie 2007 - 01:11

Terminati cu intepaturile.

on topic .. Sedan iti dau un citat din Dr. Hitch, o comedie romantica foarte draguta de altfel: "life is not the amount of breaths you take,it's the moments that take your breath away". Daca masina asta iti taie respiratia atunci lasa logica deoparte si cumpar-o. Pentru ca n-ai vrea sa ajungi la 70 de ani si sa regreti ca n-ai avut masina care ti-ai dorit-o atunci cand ti-ai dorit-o.

Eu deja ma tot gandesc cum sa fac un leasing pentru un M3 :D

Multam de impuls.Sa ma tii si pe mine "la curent", te rog, daca te vei decide sa iei M3!
  • 0

#100 autoflorin

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 8 Mesaje:
Inregistrat: 16-februarie 07
  • Marca:kia rio
  • Model:dynamic- grey olive
  • Motorizare:1.4 97cp

Scris 17 decembrie 2007 - 04:23

MAZDA 3 - inaintea multora cu pretentii (cel putin la design)
fiat LINEA- cu adevarat hidoasa - prea rotunjita, nu stiu n-are forma, e ptr. fetite...
  • 0
intotdeauna superior

3 useri citesc subiectul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi