Salt la continut

Fotografie
- - - - -

D'ale lumii noastre politice

• Please log in to reply
3669 replies to this topic

#2726 Forester

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 06 iulie 2012 - 09:15

Tot o mizerie mi se pare si mie. Sa compare romanii cu nord-coreenii mi se pare halucinant, fie chiar si la nivel de parabole/hiperbole si alte figuri matematice asimptotice. Tot cum punctul de plecare al articolului (inteleg ca) e un batran betivan uitat de lume intr-o piata unde s-a manifestat.
Sau poate mi-a murit mie unul dintre neuroni iar celalalt a ramas stingher....
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#2727 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 06 iulie 2012 - 09:24

Forester, citatul respectiv l-am pus ca sa vezi ca si baseku a facut acelasi lucru cu presedintii celor 2 camere, doar viteza i-a lipsit.
Nu cred ca usl-ul dorea in mod deosebit debarcarea lui baseku, cred ca comportamentul lui i-a intaratat. Tipic de altfel.
Politrucul ala peltic, cu tot atacul lui prin ordonante, nu va putea niciodata sa-l schimbe pe marinar. Exista referendum.

Cu conditia sa-mi aduci in loc altii mai buni, nu doar niste marionete care se joaca de-a democratia.

Vezi, abordarea asta e destul de periculoasa. In primul rand, nu "eu" trebuie sa aduc pe altii. Daca un presedinte va fi demis, vor urma alegeri prezidentiale.
Apoi, in al doilea rand, CAND am avut noi ceva mai bun ?? la noi s-a votat mereu contra. Si am luat tepe peste tepe.

Nu cred ca ai fost atat de antipsd cum eram eu prin anii 90. Am desfacut prietenii, m-am certat cu amici. Pe atunci "noi", cum va place sa spuneti, eram 10-20 %. "Ceilalti" erau 80%. Am sperat mereu ca la un moment dat vor cadea si vor veni altii. N-au facut mare branza nici aia, cu toate ca in anumite domenii s-a miscat ceva. Polulatia i-a penalizat si l-a adus pe bombonel. Au furat aia de s-au spart, dar culmea, anumiti indicatori au fost pe plus, am inceput aderarea la NATO si UE etc. Mai aud, cateodata, chiar baseku spunea ca nastase a fost cel mai bun PM> mai sa fie...Apoi a venit DA si desi pdl-ul a facut parte din aceasta alianta, portocalii acuza in gura mare guvernul Tariceanu, dar pe de alta parte baseku se lauda cu curesterile salariale si ale pensiei din acele vremeuri.

Exagerand, de ce l-am dat jos pe ceausescu ?

In al treilea rand, in decembrie vor fi alegeri. Daca astia o dau de gard, nu-i votezi si gata, iti indrepti votul catre un om de centru dreapta, cum ar fi mru, securist de bine. Dar e dreptul tau sa-l votezi pe mru, ca si al meu, ATENTIE, sa ma exprin la referendumul respectiv.
Mai spun odata : n-am spus nicaieri ca votez usl.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#2728 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:

Scris 06 iulie 2012 - 09:51

Scuze, n-am formulat bine, propozitia cu marionetele era adresata generic celui care schimba oamenii din pozitii inalte, nu tie personal.
Cat despre MRU, asta avea 21 de ani la revolutie, cat de securist poate sa fie? Daca nu ma insel, si eu am apucat sa-mi iau carnetul de utecist cu putin timp inainte de revolutie, sper sa nu ma impuste nimeni pe strada pentru asta.
  • 0
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#2729 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 06 iulie 2012 - 09:57

Poi cine facea parte din CC al UTC ???
:)
Da Doamne ca mru sa insemne izbavirea.
Da cred ca am voie sa ma indoiesc.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#2730 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 06 iulie 2012 - 10:04

Da Doamne ca mru sa insemne izbavirea.
Da cred ca am voie sa ma indoiesc.

Izbavirea sigur nu. Ceva un pic mai bun, poate.
Doar ca nu vom afla, vine partidul rosu la putere timp de vreo 4.5 ani :(
  • 0

#2731 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 06 iulie 2012 - 10:21

Conteaza culoarea celui care te fura ??
  • 0

#2732 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:

Scris 06 iulie 2012 - 10:32

De furat fura TOTI. Nu mai am demult un astfel de dubiu, si ma declar complet neputincios. Dar, as vrea macar sa ii am pe unii care pe langa faptul ca fura, mai fac si ceva pentru prostime. Doar aici ii mai pot diferentia.
  • 0

#2733 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Marca:Opel
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 06 iulie 2012 - 10:35

Dar, as vrea macar sa ii am pe unii care pe langa faptul ca fura, mai fac si ceva pentru prostime. Doar aici ii mai pot diferentia.

+1
  • 0

#2734 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 06 iulie 2012 - 10:50

Teoretic, usl-ul nu a guvernat, asa ca e greu de tras concluzii.
  • 0

#2735 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 06 iulie 2012 - 12:18

Grinch, respectul pentru popor se vede si prin procentul pe care il aloci din PIB sanatatii. :)
In 2008, tariceanu ne-a platiti la 30 de zile, iar acuma am ajuns la 330, desi prin contractul cadru e specificat 210. 210 !!

Am spus mai devreme ca trebuie sa tii cont de contextul respectiv. Intre timp peste noi a trecut o criza care vrei nu vrei se face simtita. Problema ta tine mai degraba de faptul ca in business-ul in care functionezi esti prea mic ca sa ai un cuvant de spus. Sunt sigur ca daca ai fi condus un lant de farmacii (si distribuitorul din spate) alta era puterea de convingere. Daca ati strange randurile si ati lucra in comun (lanturile + micile farmacii) banuiesc ca efectele s-ar vedea imediat. Problema e ca lanturile le doare in c.r de tine.

Dar cum spuneam, acest aspect conteaza prea putin la ora actuala. Nici de la cei care sunt acum nu am mari asteptari in privinta asta.
Problema este cu totul alta. Pentru mine baseku este compromis. Definitiiv. Nu pot sa cred ca ati uitat chiar tot ce a facut omul asta, impreuna cu adunatura aia din pdl. Aici nu are rost sa discutam. Incepand cu 2005 se puteau face lucruri extrem de bune pentru tara si s-au si facut, in parte. Dar tipic pentru orice alianta cu baseku, n-a tinut. Baseku a vrut sa inglobeze PNL in pdl, la fel cum a reusit sa puna umarul la distrugerea PNTcd.
Baseku nu este omul dialogului, baseku nu "exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate" si nici nu a facut-o niciodata. Aici nu cred ca are curajul sa ma contrazica cineva. Iar in cazul asta vorbim de rolul presedintelui, conform Constitutiei.
Daca suntem democrati pana la capat, e evident ca trebuie sa plece. Omul nu si-a indeplinit rolul pentru care a fost ales. Scurt pe doi.

Daca poporul ajunge la concluzia ca trebuie sa plece atunci sa plece. Dar nu cei care l-au votat au ajuns la concluzia asta. De cand guvernul actual isi eirjeaza astfel de atributii in numele meu? Rolul lui este sa intervina in cazuri de incalcare grava a constitutie lucru despre care nu poate fi vorba aici (motivele suspendarii neincadrandu-se intr-o astfel de situatie).

Eu sper sa ma insel dar am impresia ca miza suspendarii nu este interesul public ci interesele unor persoane cu pozitii cheie in noul guvern. Probabil ca atat Nastase cat si Voiculescu au dosare cu care sa poata sa manipuleze actualul guvern in interesul lor propriu. In cazul asta ai mai accepta o schimbare de putere? Viitorul ne va spune daca am avut dreptate sau nu.

In ceea ce priveste problema precedentului, ai perfecta dreptate si asta e marea problema a acestor zile. Se joaca un fel de echilibristica, se trece de o parte si alta a granitei dintre legalitate si ilegalitate, fara ca noi sa putem acuza in mod clar si fara echivoc de incalcarea legii. Motivul ? Constitutia si legile sunt depasite, proaste, lasa loc de interpretari si nu descrie clar si fara echivoc ce poate si ce nu poate sa faca o institutie si cine pe cine controleaza. AICI e problema si aici ar fi mult de lucru. Dar odata rescrisa arhitectura legislativa, derapaje de genul celor din zilele astea nu ar fi posibile. A facut ceva pdl-ul in aceasta directie, in cei 3 ani de guvernare ?? A modificat pdl-ul numarul de parlamentari conform vointei populate ?? Aud ??
E foarte mult de povestit si oricum pe relu nu-l intereseaza, ca e teoria chibritului. Ce stie el nu poate fi atacat cu argumente, e convins ca nu poate fi altfel si nu insist.

Eu zic ca s-a depasit de mult joaca de'a echilibristica. Eu n-am auzit ca pe vremea lui Boc sa se produca atat de multe incalcari ale legii intr-un timp atat de scurt. Cum bine zicea un ziarist, in cazuri din astea prima intrebare care trebuie sa ti-o pui este "De ce? Cui foloseste?" iar raspunsul nu suna deloc bine.

Despre parlament, sa vedem ce ne spune Constitutia : Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării. Mi se pare destul de clar. Apoi, s-a propus votul uninominal pur, care repara chestia aia cu lipsa de reprezentativitate. Curtea Constitutionala l-a respins, dar la locale, unde am avut uninominal pur propous de pdl, nu a avut nimic de spus. :) Hai sa spun ca un uninominal in 2 tururi ar merge.
Nu uita ca uninominalul pur e o lege sprijinta de baseku, candva. Corect, trebuie amendata (interzisa de fapt) prostitutia politica. De ce n-a facut-o baseku ? Uite inca un motiv clar pentru care baseku si pdl trebuie sa plece : lipsa de reforma in domeniul legislativ. Si nu uita ca pdl s-a bazat 100% pe traseismul politic (aduc aminte doar de UNPR). Nu te-am vazut sa protestezi. :)

Problema e ca (,) Constitutia a fost gandita cu si pentru Iliescu si partidul care era atunci la putere. Mai mult decat atat, cei care au lucrat la ea nici macar nu au avut "bunul simt" sa se inspire din democratii autentice. De valorile morale ale democratiei si separatiei puterii in stat, echilibru, etc nici nu mai vorbesc. Abia acum se observa ca (,) Constitutia este departe de a fi perfecta si fara o conlucrare atat din partea presedintiei cat si din partea parlamentului si senatului nu se va intampla nimic. Si problema nu e la presedintie pentru ca el singur nu poate face absolut nimic (exceptand iesirile din conferintele de presa) ci la parlament si senat, cei de acolo fiind mai interesati de beneficii materiale si mentinerea lor pe pozitia pe care o ocupa decat de interesul comun. Apropo de Basescu, eu am auzit declaratia lui de presa in care a confirmat faptul ca isi da demisia singur daca USL-ul implementeaza rezultatul ultimului referendum. De ce USL nu a acceptat solutia asta ca sa scape de el?

In incheiere, vreau sa vorbim putin despre functii si inamovibilitate. Nu mi se pare normal ca niste oameni sa nu poate fi schimbati din functii. Nu vorbesc aici despre judecatori. Oamenii gresesc si trebuie pedepsiti pentru asta. E firesc.

Iti recomand sa citesti "Orase corupte" unde autorii furnizeaza si o solutie pentru astfel de probleme. In mare ideea e in felul urmator. Nu zice nimeni ca trebuie sa fie inamovibili (desi nu le-a strica putina independenta ca sa poata sa-si faca treaba) dar trebuie sa existe un cenzor si pentru cenzori. Problema e ca in acest moment, parlamentul este organul statului cu cea mai mare putere dar care nu are nici un fel de cenzor. Si pentru ca asta nu este de ajuns sunt singurii care nu sunt alesi direct. Revenind la presedinte, obiectiv vorbind, motivele suspendarii ti se pare ca justifica acel act?

Poi cine facea parte din CC al UTC ???

Inseamna ca nici eu n-as avea voie sa candidez pentru ca am fost ceva printr-un comitet in UTC. Sincer n-am habar ce functie aveam, mama se intelegea bine cu diriga si m-a trimis ca un fel de reprezentant al clasei in comitet, stiu doar ca mai chiuleam de la ore cu ocazia sedintelor. Cu toate astea la revolutie am iesit in strada si ii rugam pe militarii din tancurile care intrau in Bucuresti pe Bd. Pacii (actual Iuliu Maniu) sa nu uite ca sunt fratii nostri.
  • 0

Life must be taken one disaster at a time

#2736 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 06 iulie 2012 - 12:45

Nu stau sa raspund acuma, ci subliniez : CC al UTC.
  • 0

#2737 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 06 iulie 2012 - 06:16

Mai Cristi, tu defapt ai numai 3 probleme/nemultumiri :
1- decontarea medicamentelor ( si nu NOMENCLATORUL celor decontabile !!! ), pentru ca ai farmacie
2- invatamantul, pentru ca Doamna e in invatamant
3- Basescu, ca esti in "opozitie"
Daca ai face cu adevarat politica, ai aduce in discutie adevaratele probleme din tara asta. Tu nu le comentezi decat pe cele care te afecteaza pe tine personal, probleme care cu tot respectul sunt fix-pix pe langa adevaratele probleme ale romanilor !

Aceasta postare a fost editata de Relu: 06 iulie 2012 - 06:19

• 0

#2738 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 06 iulie 2012 - 06:24

Am mai spus, nu are nicio legatura situatia cu decontarea medicamentelor. Absolut niciuna.

Prea putin, treaba cu salariile din invatamant. Cand au avut profesorii ditamai salariul ? Nu as fi ipocrit sa-i scot ochii lui basescu cand Tariceanu a spus ca nu mareste salariile cu 50% ??

Eu sunt in opozitie fata de baseku, dar nu sunt opozitia. Asta da. Orice om normal ar trebui sa fie in opozitie cu basecu.

Incearca sa constientizezi faptul ca nu esti posesorul adevarului absolut. Si ca, chiar fara sa vrei sau sa iti dai seama, jignesti oameni care tin la tine. Evident, nu vorbesc de replica de mai sus.
  • 0

#2739 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 06 iulie 2012 - 06:47

Mai Cristi, cu ce Doamne iarta-ma te-am jignit ?
Daca nu as tine si eu la tine, crezi ca mi-ar pasa de ce scrii ?
Ma doare cand vad ca gresesti, in ciuda faptului ca multi incearca sa-ti explice CU ARGUMENTE ca nu e chiar asa cum crezi tu.
Asa cum am mai scris de nu stiu cate ori, eu NU sunt in opozitie cu Basescu !
Spunand ca numai cei anormali nu sunt in opozitie cu el, nu realizezi crezi ca tocmai tu JIGNESTI ????

Deja oiro e 4,53 !
Multumiti domnilor revolutionari de universitate dupa program ???
  • 0

#2740 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 06 iulie 2012 - 06:50

Daca crezi ca baseku a fost perfect, esti liber sa-l sustii.
Eu nu consider ca si-a facut datoria asa cum trebuia. Simplu.
Asta e parerea mea si stin la ea.
baseku a gresit de multe ori, in primul rand nu si-a indeplinit rolul lui primordial de mediator.
As intelege ca am gresit daca as sustine/vota usl-ul, dar nu o fac. Niciodata nu am sustinut psd-ul. De mult mi-am pierdut interesul fata de antonescu.
Dar asta nu ma aproprie de baseku, nu ma poate face sa ii iert greselile. Mai simplu de atata nu am cum sa explic. Mi-as calca principiile daca l-as sustine.
Ca sa se retina : nu cred ca cu usl viata noastra va deveni mult mai buna..
  • 0

#2741 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 06 iulie 2012 - 06:57

Daca crezi ca baseku a fost perfect, esti liber sa-l sustii.

N-a fost perfect, dar a fost CEL mai BUN de pana acum !

Eu nu consider ca si-a facut datoria asa cum trebuia. Simplu.
Asta e parerea mea si stin la ea.

Asa si, e cineva perfect ? Propune tu altul mai bun ! AUD ?????

baseku a gresit de multe ori, in primul rand nu si-a indeplinit rolul lui primordial de mediator.
As intelege ca am gresit daca as sustine/vota usl-ul, dar nu o fac. Niciodata nu am sustinut psd-ul. De mult mi-am pierdut interesul fata de antonescu.

Vei vedea ca vei avea parte de el, pentru ca sustii/sustineti debarcarea marinarului !

Dar asta nu ma aproprie de baseku, nu ma poate face sa ii iert greselile. Mai simplu de atata nu am cum sa explic. Mi-as calca principiile daca l-as sustine.

Pai tocmai aici gresesti ! Il dai jos, si NU AI pe altul mai bun sa pui in loc !

Ca sa se retina : nu cred ca cu usl viata noastra va deveni mult mai buna..

Deci recunosti in final ca ai totusi convingerea ca va deveni mai buna !!! :o
  • 0

#2742 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 06 iulie 2012 - 07:05

Mai relu, fiecare e liber sa-si sustina favoritii, Eu unul, la ora actuala, nu am.

Am mai spus-o, sper ca usl-ul se va rupe. E singura solutie pentru ceva mai bun. Evident, dupa parerea mea.
  • 0

#2743 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 06 iulie 2012 - 07:13

Mai relu, fiecare e liber sa-si sustina favoritii, Eu unul, la ora actuala, nu am.

Am mai spus-o, sper ca usl-ul se va rupe. E singura solutie pentru ceva mai bun. Evident, dupa parerea mea.

:(
  • 0

#2744 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 06 iulie 2012 - 08:08

Oficial, am pus-o !
O sa platim TOTI cu varf si indesat lipsa de discernamant a majoritatii ....

Aceasta postare a fost editata de Relu: 06 iulie 2012 - 08:23

• 0

#2745 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 06 iulie 2012 - 08:32

Sper sa am un cadou frumos de ziua mea: demisia senatorului ajuns presedinte :)
  • 0

Life must be taken one disaster at a time

#2746 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 06 iulie 2012 - 09:03

'256 sunt alaturi de nastase'.
  • 0

#2747 lexus

mecanic slefuitor/lustruitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.781 Mesaje:
Inregistrat: 16-decembrie 03
  • Marca:Seat
  • Model:Leon
  • Motorizare:1.6b

Scris 06 iulie 2012 - 09:13

Alegerea pe 29 va fi dificila; Sa ramana hotii actuali (care au dat mega tunuri) sau ne riscam cu alti hoti proaspeti, care posibil sa fure si mai mult?
  • 0
Imagine amplasata

#2748 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 06 iulie 2012 - 09:19

pe 29 nu se alege asta.
  • 0

#2749 lexus

mecanic slefuitor/lustruitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.781 Mesaje:
Inregistrat: 16-decembrie 03
  • Marca:Seat
  • Model:Leon
  • Motorizare:1.6b

Scris 06 iulie 2012 - 10:19

Ba exact asta se alege.
  • 0
Imagine amplasata

#2750 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 06 iulie 2012 - 10:24

ok.
  • 0

2 useri citesc subiectul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi