D'ale lumii noastre politice
Scris 06 iulie 2012 - 10:28
Voi nu vedeti ca tara asta de cand are presedinte o duce din ce in ce mai prost ????
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005
Scris 07 iulie 2012 - 05:54
No binie ma.
Scris 07 iulie 2012 - 06:14
Am spus mai devreme ca trebuie sa tii cont de contextul respectiv. Intre timp peste noi a trecut o criza care vrei nu vrei se face simtita. Problema ta tine mai degraba de faptul ca in business-ul in care functionezi esti prea mic ca sa ai un cuvant de spus. Sunt sigur ca daca ai fi condus un lant de farmacii (si distribuitorul din spate) alta era puterea de convingere. Daca ati strange randurile si ati lucra in comun (lanturile + micile farmacii) banuiesc ca efectele s-ar vedea imediat. Problema e ca lanturile le doare in c.r de tine.
Am mai spus-o, nu asta e motivul principal, nici macar unu secundar. Nu dezvolt.
Daca poporul ajunge la concluzia ca trebuie sa plece atunci sa plece. Dar nu cei care l-au votat au ajuns la concluzia asta. De cand guvernul actual isi eirjeaza astfel de atributii in numele meu? Rolul lui este sa intervina in cazuri de incalcare grava a constitutie lucru despre care nu poate fi vorba aici (motivele suspendarii neincadrandu-se intr-o astfel de situatie).
Daca poporul ajunge la concluzia ca trebuie sa plece, voteaza ca atare la referendum. Culmea culmilor, pana si CCR a balmajit ceva pe acolo, verdictul consultativ nu e deloc clar, ba chiar identifica la un moment dat niste chestii bla bla bla.
Apoi gresesti profund cand o tot dai cu guvernul, fiindca parlamentul este cel care l-a suspendat. iar dupa parerea mea, exista fapte care incalca grav prevederile constitutionale : neindeplinirea rolului primordial de mediator.
Eu sper sa ma insel dar am impresia ca miza suspendarii nu este interesul public ci interesele unor persoane cu pozitii cheie in noul guvern. Probabil ca atat Nastase cat si Voiculescu au dosare cu care sa poata sa manipuleze actualul guvern in interesul lor propriu. In cazul asta ai mai accepta o schimbare de putere? Viitorul ne va spune daca am avut dreptate sau nu.
Evident ca exista si interesul unor persoane. Dar spuneam mai sus, vizavi de baseku am avut mari semne de intrebare incepand cu 2005, transformate in certitudini in 2007. Daca voi fi pus sa raspund la intrebarea 'il mai vreti pe baseku sau nu', stiu ce voi raspunde. De asta vorbim noi acuma, nu de instaurarea la putere a lui x sau y. Aia se face prin alegeri.
Eu zic ca s-a depasit de mult joaca de'a echilibristica. Eu n-am auzit ca pe vremea lui Boc sa se produca atat de multe incalcari ale legii intr-un timp atat de scurt. Cum bine zicea un ziarist, in cazuri din astea prima intrebare care trebuie sa ti-o pui este "De ce? Cui foloseste?" iar raspunsul nu suna deloc bine.
In mod cert, fortarea legilor e cam fara precedent. Fara tagada, avem nevoie de o noua Constitutie si de legi mult mai bine puse la punct.
Nu pot decat sa il intreb pe baseku si pdl : ati avut majoritatea in parlament, guvernul, serviciile secrete, DNA, ANI etc. De ce nu ati micsorat numarul de parlamentari ? De ce nu ati pus un pic la punct legile astea ??
Plus ca ma asteptam ca in cazul in care astia au incalcat intr-adevar legile, sa poata fi dati in judecata, sa se sesizeze procuratura, militia etc.
Este foarte greu sa demonstrezi asa ceva. Dar daca s-a intamplat, sa fie pedepsiti.
Problema e ca (,) Constitutia a fost gandita cu si pentru Iliescu si partidul care era atunci la putere. Mai mult decat atat, cei care au lucrat la ea nici macar nu au avut "bunul simt" sa se inspire din democratii autentice. De valorile morale ale democratiei si separatiei puterii in stat, echilibru, etc nici nu mai vorbesc. Abia acum se observa ca (,) Constitutia este departe de a fi perfecta si fara o conlucrare atat din partea presedintiei cat si din partea parlamentului si senatului nu se va intampla nimic. Si problema nu e la presedintie pentru ca el singur nu poate face absolut nimic (exceptand iesirile din conferintele de presa) ci la parlament si senat, cei de acolo fiind mai interesati de beneficii materiale si mentinerea lor pe pozitia pe care o ocupa decat de interesul comun. Apropo de Basescu, eu am auzit declaratia lui de presa in care a confirmat faptul ca isi da demisia singur daca USL-ul implementeaza rezultatul ultimului referendum. De ce USL nu a acceptat solutia asta ca sa scape de el?
De ce nu a acceptat USL-ul ? Nu stiu. Dar de ce ma intrebi pe mine ? Eu sunt USL ?
P.S. Eu unul nu sunt de acord cu un sistem monocameral.
Iti recomand sa citesti "Orase corupte" unde autorii furnizeaza si o solutie pentru astfel de probleme. In mare ideea e in felul urmator. Nu zice nimeni ca trebuie sa fie inamovibili (desi nu le-a strica putina independenta ca sa poata sa-si faca treaba) dar trebuie sa existe un cenzor si pentru cenzori. Problema e ca in acest moment, parlamentul este organul statului cu cea mai mare putere dar care nu are nici un fel de cenzor. Si pentru ca asta nu este de ajuns sunt singurii care nu sunt alesi direct. Revenind la presedinte, obiectiv vorbind, motivele suspendarii ti se pare ca justifica acel act?
Da, motivele suspendarii justifica acel act.
Da, controlul aspupra parlamentului e subtire, de aceea avem nevoie de legi noi.
Inseamna ca nici eu n-as avea voie sa candidez pentru ca am fost ceva printr-un comitet in UTC. Sincer n-am habar ce functie aveam, mama se intelegea bine cu diriga si m-a trimis ca un fel de reprezentant al clasei in comitet, stiu doar ca mai chiuleam de la ore cu ocazia sedintelor. Cu toate astea la revolutie am iesit in strada si ii rugam pe militarii din tancurile care intrau in Bucuresti pe Bd. Pacii (actual Iuliu Maniu) sa nu uite ca sunt fratii nostri.
Ti-am mai spus, CC al UTC. Comitetul Central. Pe tara.
Daca voi credeti ca e intamplator, sa fiti sanatosi. Daca nu, tot asa.
Scris 07 iulie 2012 - 09:12
Aceasta postare a fost editata de pejte: 07 iulie 2012 - 09:12
Scris 07 iulie 2012 - 09:28
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 07 iulie 2012 - 10:25
Life must be taken one disaster at a time
Scris 07 iulie 2012 - 11:25
un sef de stat care a incalcat Constitutia, completez eu.Un condamnat în primă instanță la 5 ani de închisoare cu executare, exponent al mafiei politico-judiciare, a reușit astăzi să doboare un șef de stat. Cam la asta se reduce totul.
Crunt, nu-i asa, cu tradatorii astia. Traseistii ar trebui interzisi, macar pana la urmatoarele alegeri.Tot astăzi, "interesul național" a fost tranzacționat pentru 10 locuri în Parlament dacă nu știați. Am stat și m-am gândit: cum poate un om care a fost alături de Voicu, a fugit de Voicu, a rupt un partid, s-a lipit de un președinte să se întoarcă tot la Voicu? Ca ființe umane, oare cât de jos putem fi? Să negociezi viitorul unei țări doar pentru supraviețuirea ta minusculă - gândiți-vă voi cum se poate numi asta. Eu n-am mai găsit cuvinte potrivite în dicționar. Nici nu cred că s-au inventat.
Dar oare cine si-a intemeiat majoritatea "pentru 10 locuri in Parlament" ?
Cine crede că președintele Băsescu nu știa, se înșeală amarnic. înseamnă că, în mai bine de șapte ani, habar n-au cine le-a fost șef de stat. Cine a crezut vreo clipă că președintele Traian Băsescu cedează, la fel, au trăit poate în altă țară. Astăzi curgeau zeci de zvonuri: că-și dă demisia, că renunță, că fuge în munți, că face circ, că suspendarea va fi votată sâmbătă dimineața, ca va fi haos. N-au înțeles nicio clipă că omul politic Traian Băsescu joacă până la ultimul strop de sânge chiar dacă știe că nu câștigă. N-au înțeles că pe el nu-l vor îngenunchea EI, ci doar poporul român. în toți neuronii lui e un luptător. Sinapsele nu-l vor lăsa niciodată să-și "tragă" singur un glonț în cap.
Ok, acuma ca am terminat cu Cantarea Marinariei, va reamintesc ca la referendum vom hotara daca baseku mai ramane sau nu ca presedinte, nu daca a fost cel mai bun, daca aia is rai, daca altii nu au cumva 3 perechi de koaie si alte chestii.
Faptul ca voicu si iliescu sunt rai, nu il scuza pe presedinte ca a incalcat Constitutia.
Cea mai mare greseala a lui baseku e ca nu a instuaurat statul de drept, ca nu a lasat deoparte practicile securistice. Si e probabil singurul care putea sa faca asta, la inceputul guvernarii DA. Chiar brutal, chiar cu fortarea legii. psd nu avea voie sa existe. Faptul ca psd este la putere este in proportie de 99% vina lui baseku asa ca nu vreau sa ii mai acord credit unui om care a netezit ascensiunea psd-ului.
Scris 07 iulie 2012 - 12:18
unde a fost prima vizita pe care a facut-o dupa ce a fost investit ?????
cine numeste sefii de servicii ???
cati oameni a numit la Curtea Constitutionala??? Cati spune legea???
de ce dupa 8 ani de mandat de depolitizare membrii CCR sunt numiti de la partide??
Cine face parte din CC in lumea civilizata ????
de ce televiziunea publica depinde de partide ????
de ce mandatele de la ANI si DNA sunt prelungiute si rasprelungite, contrar legii
cum este posibil ca un partid care nu a trecut prin alegeri (PUNR) sa faca parte din coalitia de guvernare si din guvernul romaniei
din ce scriu din aia imi aduc aminte mai multe
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005
Scris 07 iulie 2012 - 05:23
Cei care sunteti inca tineri, plecati cat mai puteti din tara asta. Nu conteaza unde, numai sa plecati !!!
Scris 07 iulie 2012 - 05:32
Aveti instrumentul votului !
Abia atunci cand nu veti mai putea vota e baiu mare.
Scris 07 iulie 2012 - 05:37
Scris 07 iulie 2012 - 06:36
Scris 07 iulie 2012 - 11:04
De ce ? Stati aici si luptati ! Iesiti in strada si demonstrati !
Aveti instrumentul votului !
Abia atunci cand nu veti mai putea vota e baiu mare.
Stai linistit ca nu mai dureaza mult. Vei vota oricat, n va mai conta. De crezi ce-si doreste 'seful statului' parlament unicameral ?
Poate ne explica si noua cineva unde exista in lumea cu apa calda parlament unicameral!
si mai ales; de ce?
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005
Scris 09 iulie 2012 - 06:50
'Comisia este ingrijorata de evolutiile actuale din Romania, in special in ceea ce priveste actiunile care par sa reduca puterile institutiilor independente, cum ar fi Curtea Constitutionala. Statul de drept, verificarile democratice ii echilibrele democratice si independenta justitiei sunt pietrele de temelie ale democratiei europene si sunt indispensabile pentru increderea reciproca in cadrul Uniunii Europene. Politica guvernului trebuie sa respecte aceste principii si valori
http://www.newz.ro/s...-bruxelles.html
Scris 09 iulie 2012 - 07:54
Pe langa demiterea marinarului, aceste luni de tranzitie ne vor permita sa-i observam pe cei de la usl si sa actionam in consecinta.
Cum bine stim, inainte de a da jos trebuie sa ai alternativa.
Cum pdl e un partid mort, asteptam un partid nou, curat, de pilda Initiativa Civica sau Noua Republica, sa apara pe firmament pentru a ne putea darui voturile noastre.
Scris 09 iulie 2012 - 08:10
Fara suparare, dar ma ingrozesc citind posturile tale, si asta pentru ca sunt mult prea multi care gandesc ca tine ! In mod categoric si inevitabil ne asteapta o catastrofa de proportii !
Scris 09 iulie 2012 - 09:05
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005
Scris 09 iulie 2012 - 12:23
Ia baga si tu argumentele si opiniile tale si mai lasa citatele.
Caci daca lucrezi cu citate si mai ales de presa, ar trebui sa si stii doua lucruri esentiale:
unu, regulile scrierii unu articol de presa, si doi, cine sunt oamenii pe care ii citesti si citezi.
Mai deunazi l-ai citat pe Matzog, acum vii cu Tapalaga.
Ca sa stii si tu, Tapalaga este legat ombilical de madam Macovei, plus de asta publicatia la care scrie este recunoscuta ca oficios de partid.
Asta nu inseamna ca nu trebuie sa le citesti, salu sa le pui etichete din start.
Este foarte important insa sa stii in ce cheie sa citesti articolele.
Ce-ti scriu eu aici este ca sa intelegi mai bine contextul, nu interpreta altfel.
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005
Scris 09 iulie 2012 - 06:09
........
Ce-ti scriu eu aici este ca sa intelegi mai bine contextul, nu interpreta altfel.
Pierzi timpul degeaba. Tinerii "citeste" si da "paste" ! Dupa copy, evident ...
La aia cu intelesul, cred ca te mai crezi acum cativa zeci de ani. Ueik ap mon sher !!!
Scris 09 iulie 2012 - 06:25
Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, acuzat de evaziune fiscală
PUBLICATAcum 16 minute
ACTUALIZATAcum 8 minute
SURSAREALITATEA.NET
COMENTEAZĂ
Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, şeful vămilor Viorel Comăniţă, şi fostul şef al SIPI Constanţa Dan Secăreanu sunt cercetaţi de DNA, alături de omul de afaceri Radu Nemeş şi soţia acestuia, pentru complicitate la evaziune în legătură cu importul de produse petroliere, au declarat surse judiciare. Prejudiciul este estimat la 50 de milioane de euro.
Reginu. Treaba se impute, se apropie de Constanta.
Scris 09 iulie 2012 - 11:30
Chiar si acolo e de investigat deoarece telecabina nu merge decat atunci cand au ei grup organizat. Iar cand prin un grup mai mare la masa brusc se inrautateste vremea. Si petreci vrand nevrand o noapte in cabana la Balea )
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005
Scris 09 iulie 2012 - 11:40
Este vorba de enorm de multi bani, si daca se va dovedi ca el este colectorul se va presupune ca stie si cine erau beneficiarii !
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005
0 useri citesc subiectul
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi