D'ale lumii noastre politice
Scris 10 iulie 2012 - 06:36
Scris 10 iulie 2012 - 04:53
Scris 11 iulie 2012 - 01:36
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 12 iulie 2012 - 06:34
Vezi, d-aia limbricul ala razboinic are succesuri la anumite parti ale publicului. Ii aduna doar pe cei care urla in aceeasi directie si creeaza impresia de gloata unita cu un țel unic. Cum face asta? prin selectie, postam doar de la cei care ne convin, ii lasam sa se auda doar pe cei care ne plac si ne canta in struna.
Mai exact, am lasat si eu o comentariu acolo, minunandu-ma de faptul ca toata lumea lumea urla contra basescu si pdl si nu era nici macar o singura voce macar temperata, nu neaparat pro. Am aflat si de ce, postul meu n-a trecut de moderare.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
Scris 12 iulie 2012 - 06:43
Scris 12 iulie 2012 - 08:38
perfectiune nu exista.
Scris 12 iulie 2012 - 08:42
Scris 12 iulie 2012 - 09:05
Scris 13 iulie 2012 - 05:56
Scris 13 iulie 2012 - 11:55
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
Scris 13 iulie 2012 - 03:45
asta sincer mi se pare o prostie sincer...
Scris 13 iulie 2012 - 03:47
Presedintele Barroso si-a exprimat ingrijorarea profunda cu privire la evenimentele politice recente din Romania, in ceea ce priveste statul de drept, independenta justitiei si rolul Curtii Constitutionale. El a subliniat ca verificarile necesare si echilibru necesar intr-un sistem democratic trebuie sa fie garantate. Presedintele Barroso a clarificat faptul ca Guvernul roman trebuie sa respecte independenta deplina a justitiei, sa restabileasca competentele Curtii Constitutionale si sa se asigure ca deciziile sale sunt respectate, sa nominalizeze un Avocat al Poporului care sa se bucure de sustinerea tuturor partidelor, sa asigure o procedura noua si transparenta de numire a procurorului general si a procurorului sef al Directiei Anticoruptie si sa faca din integritate o prioritate politica.
iar eu sunt tare ingrijorat de ingrijorarea lor.
Ei zic cam asa: "Sa se asigure ca deciziile CC sunt respectate",
curte care este formata din politruci si nu din juristi de prestigiu. Presedintele actual al Curtii nu a prezidat nici macar o zi.
mai departe,
"sa nominalizeze un Avocat al Poporului care sa se bucure de sustinerea tuturor partidelor", adica mai pe romaneste ombdusman
iata ce ar trebui sa faca:
Institutia Avocatului Poporului are drept scop apararea drepturilor si libertatilor persoanelor fizice in raporturile acestora cu autoritatile publice. Ea este o autoritate publica autonoma si independenta care are buget propriu si isi exercita atributiile din oficiu sau la cererea persoanelor lezate in drepturile si libertatile lor.
Domenii de activitate
a) drepturile omului, egalitate de sanse intre femei si barbati, culte religioase si minoritati nationale,
drepturile copilului, ale familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap,
c) armata, justitie, politie, penitenciare,
d) proprietate, munca, protectie sociala, impozite si taxe.
pai cum sa pui un politican agreat, caci sigur va fi un politician daca va fi agreat de toti?
iata prin lume ce face:
In Danemarca, Ombudsman-ul are menirea sa controleze administratia civila, militara si municipala; controlul include dreptul de a efectua anchete ca urmare a unei initiative proprii sau ca urmare a plangerilor formulate de persoane particulare. In Marea Britanie, la propunerea Premierului, Regina numeste un “Comisar parlamentar” pentru administratie. Acesta are ca sarcina analizarea plangerilor cu care este sesizat de catre Camera Comunelor. In Germania, un “Comisar parlamentar” face anchete la solicitarea Comisiei pentru aparare din Bundestag, dar si din proprie initiativa. Franta are un “Mediator” care analizeaza problemele sesizate din zona administratiei (mai ales cu privire la relatia administratiei cu persoanele particulare).
si sa: "sa asigure o procedura noua si transparenta de numire a procurorului general si a procurorului sef al Directiei Anticoruptie"
sa intelg ca cea veche, al lui Base, caci el face numirile, este veche si netransparenta.
Si daca e asa, ai au atata grija de noi, de ce nu s-au sesizat pana acum? Daca tin minte bine, Daniel Morar a fost reconfirmat in functie, termenul fiiind din punct de vedere legal, expirat.
Brusc europeniilor le pasa. Intrebarea este unde au fost cand a numarat Roberta Anastase voturile din camera deputatilor.
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005
Scris 13 iulie 2012 - 03:49
*Reinstaurarea regulii majorităţii necesare pentru validarea rezultatelor referendumului (jumătate plus unu din numărul celor înregistraţi pe listele electorale): abrogarea OUG nr. 41
asta sincer mi se pare o prostie sincer...
De ce ? Mie mi se pare ceva normal. Nu vreau ca Basescu sa ramana acolo 'by default' sau sa fie dat jos cu votul a 10% din polulatie...
Scris 13 iulie 2012 - 04:03
foarte tare.
atunci de ce sa nu aplicam regula sa fie revalidat de jumatate plus 1, sa vedem, ii strange??? Caci el a fost pus in functie in cifre absolute de cca 5 mil votanti .
De ce ? Mie mi se pare ceva normal. Nu vreau ca Basescu sa ramana acolo 'by default' sau sa fie dat jos cu votul a 10% din polulatie...
explica-te, nu am inteles nimic.
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005
Scris 13 iulie 2012 - 04:10
9.920.640 54,32% Numarul total al alegatorilor care s-au prezentat la urne
9.693.041 97,70% Numarul total de voturi valabil exprimate
227.135 2,28% Numarul voturilor nule
dar raspunde la intrebare, vreau sa iti inteleg logica.
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005
Scris 13 iulie 2012 - 04:22
explica-te, nu am inteles nimic.
E simplu. Vreau ca 50%+1 din polulatia cu drept de vot sa voteze daca il mai vor sau nu pe actualul carmaci al tarii.
Nu ca voturile a 10% din polulatie sa decida asta, si nici ca votul sa fie anulat pentru ca nu a fost destula lume prezenta la urne.
S-a inteles ?
Acum explica si tu cifrele alea
Aceasta postare a fost editata de pejte: 13 iulie 2012 - 04:23
Scris 13 iulie 2012 - 04:46
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005
Scris 13 iulie 2012 - 04:51
Daca nu ti (vi) se pare corect, astept argumentarea
Aceasta postare a fost editata de pejte: 13 iulie 2012 - 04:52
Scris 13 iulie 2012 - 04:57
Eu credeam ca vorbim de lege , nu de ce ni se pare.
Aceasta postare a fost editata de alias: 13 iulie 2012 - 04:59
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005
Scris 13 iulie 2012 - 06:51
Comisia de la Venetia recomanda referendum fara cvorum !
si sa: "sa asigure o procedura noua si transparenta de numire a procurorului general si a procurorului sef al Directiei Anticoruptie"
sa intelg ca cea veche, al lui Base, caci el face numirile, este veche si netransparenta.
Si daca e asa, ai au atata grija de noi, de ce nu s-au sesizat pana acum? Daca tin minte bine, Daniel Morar a fost reconfirmat in functie, termenul fiiind din punct de vedere legal, expirat.
Brusc europeniilor le pasa. Intrebarea este unde au fost cand a numarat Roberta Anastase voturile din camera deputatilor.
Eu de aia am pus citatul asta. Lumea europeana e ingrijorata, pe drept, de ce se intampla in Romania. Ingrijorarea provine insa din ambele parti, daca mi-e permis.
Appoi.
Inteleg cand Europa ii recomanda lui ponta cel degraba plagiator si inventator de masterate
- Reinstaurarea regulii majoritatii necesare pentru validarea rezultatelor referendumului
- Inlocuirea ministrilor cu probleme
- Demisia parlamentarilor incompatibili (exista doua cazuri - Sergiu Andon si Florin Pislaru)
- Fara numiri la DNA si la Parchetul General in timpul interimatului lui Crin Antonescu
- Nici o gratiere prezidentiala (aluzie la Adrian Nastase)
Anastae ? Anastase who ??
Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 13 iulie 2012 - 06:52
Scris 15 iulie 2012 - 10:26
Cat priveste referendumul, este absolut evident ca, cel putin in cazul presedintelui, aceleasi reguli care guverneaza numirea, trebuie sa guverneze si demiterea. Mai mult, cei 5x% care nu vor vota, nu o fac pentru ca il iubesc pe base si aplica o tactica "militar-navala" prin care nu se prezinta la vot ca sa nu se faca cvorum-ul, nu, pe ei ii doare intr-un mare fel in cot de cine conduce tara asta, iar o prezenta de 45% (sa zicem), dintre care 70% voteaza cu demiterea ar trebui interpretata: 31.5% din polulatie vrea sa plece base, 13.5% il vor in continuare, 55% nu au nici o preferinta. In acest caz, legitimitatea presedintelui este evident, 0.
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi