Salt la continut

Fotografie
- - - - -

D'ale lumii noastre politice

• Please log in to reply
3669 replies to this topic

#3026 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 30 iulie 2012 - 08:23

Auzi mai meceo, uite ce frumos zice un baiat pe un alt forum:

Nu ”TOT POPORUL” vrea sa plece presedintele!
Au vrut 7 milioane, sunt multi si ar trebui sa dea de gandit presedintelui, dar dorinta oamenilor nu a fost atat de mare cum vroia si spera USL sa fie !

Principiul ar trebui sa fie: nu-ti mai place locomotiva, o schimbi dar nu din mers ca ramai cu trenu-n drum ! Astepti prima gara, mai ales ca faci rau calatorilor !
Si culmea, fac rau exact celor mai vulnerabili (adica exact aia care i-au votat!!!) si anume pensionari, oameni cu venituri mici si cu amarate de rate luate in euro pentru un tv si un frigider...adica exact cei mai afectati de cresterea euro si a preturilor! "

Bagati la cutiuta, cei care inca mai puteti ....

Aceasta postare a fost editata de Relu: 30 iulie 2012 - 08:23

• 0

#3027 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 30 iulie 2012 - 08:34

Eu mai am o singura chestiune de spus: de ce ar considera orice sustinator USL in frunte cu descreieratii aia doi ca e imoral/amoral sa boicotez referendumul, cand mai asta iarna/primavara useleul facea acelasi lucru in parlament, chiulind cu nerusinare?? Au mai fost si platiti pentru asta!
Si inca o chestie: 8 milioane de romani au vrut sa-l dea jos pe base. Cam inca pe atat NU au vrut sau NU au considerat ca merita efortul de merge la vot pentru a-l da jos!

Nu stiu ce ar considera orice sustinator USL, dar eu vad putin altfel lucrurile.
1.Votul liber este esenta democratiei. Participarea la vot e cel mai bun exercitu in acest sens
2.Comisia de la Venetia recomanda clar lipsa cvorumului.
3.In Europa, doar Letonia si parca Rusia au acest cvorum
4.Au mai fost referendumuri pe la noi fara cvorum.
Faptul ca aproape 8 milioane au votat pentru demitere e clar. Cati sunt impotriva demiterii ?? Nu o sa aflam niciodata.

In fine, din punct de vedere legal, referendumul e invalidat, basecu se intoarce la job.

Ah, tot dupa parerea mea, aparitia cvorumului in legea referendumului anuleaza derapajele uslasilor.
S-a raspuns cu exact aceeasi moneda.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#3028 mecea

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.582 Mesaje:
Inregistrat: 27-decembrie 09
  • Marca:Tractor
  • Model:Modern
  • Motorizare:Fumigen

Scris 30 iulie 2012 - 08:38

4.Au mai fost referendumuri pe la noi fara cvorum.

eu nu stiu sa fi fost asa ceva, ba din contra sunt chiar sigur ca nu au mai fost, dar asta de altfel putea sa fie fara cvorum daca nu erau banditi sa se vrea si cu sacii in caruta, in esenta daca scoteau cvorumul din legea referendumului, punct, nu cum au facut-o ei > cvorum pentru orice referendum, mai putin pentru un referendum de demitere a presedintelui.
  • 0
567576.png

VW Touareg 7P V6TDI BMT / VW Eos 2.0 TFSI 
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! © Si daca vrei sa fi capitanul lor pune xenon in proiectoare.

#3029 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 30 iulie 2012 - 08:42

..........
1.Votul liber este esenta democratiei. Participarea la vot e cel mai bun exercitu in acest sens
..........

Uite eu nu-s de acord. Consider obligativitatea votului esentiala !

Faptul ca aproape 8 milioane au votat pentru demitere e clar. Cati sunt impotriva demiterii ?? Nu o sa aflam niciodata.

Daca a te duce sau nu la vot inseamna acelasi lucru, cat de tembel sa fii sa pierzi timpul votand ? Poate doar sa n-ai ce face altceva ....
Cine l-a vrut jos, s-a dus garantat la vot, si mai multi NU sunt ! E la mintea lu cocoshu !

In fine, din punct de vedere legal, referendumul e invalidat, basecu se intoarce la job.

:D

Ah, tot dupa parerea mea, aparitia cvorumului in legea referendumului anuleaza derapajele uslasilor.
S-a raspuns cu exact aceeasi moneda.

Au derapat pana au ajuns sub plapuma ! :lol:
  • 0

#3030 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 30 iulie 2012 - 08:58

M-am exprimat gresit, scuze.

Pe 19 mai 2007 s-au prezentat la urne 44,5% din alegători, respectiv 8.135.272 de români cu drept de vot. Chiar dacă prezenţa a fost sub 50%+1, rezultatele referendumului au fost validate.

Bazându-se pe experienţa pe care o are în domeniul referendumurilor, Comisia de la Veneţia a decis să recomande ca nici o hotărâre să nu fie luată cu privire la regulile cvorumului. "Un cvorum de participare (un procentaj minim) înseamnă că este în interesul unei propuneri a opoziţiei să se abţină decât să voteze împotriva lui. Spre exemplu, dacă 48% din electorat este în favoarea propunerii, 5% sunt împotrivă şi 47% tind să se abţină, cei 5% din adversari trebuie doar să părăsească cabina de vot pentru a-şi impune punctul de vedere, deşi sunt cât se poate de clar în minoritate. în plus, absenţa lor din campanie cel mai probabil va creşte numărul de abţineri şi, astfel, cel mai probabil cvorumul nu va fi atins. încurajarea fie a abţinerii de la vot, fie a impunerii punctului de vedere al minorităţii nu este sănătoasă pentru democraţie. Mai mult, există o mare tentaţie de falsificare (denaturare) a ratei de participare în faţa opoziţiei slabe", se arată în Codul de bune practici în materie de referendum al Comisiei de la Veneţia. Recomandările Comisiei de la Veneţia au fost deseori invocate pentru respingerea unor acte normative. A făcut-o inclusiv Curtea Constituţională când a decis să respingă Legea uninominalului pur, arătând că, potrivit recomandărilor Comisiei de la Veneţia, legislaţia electorală nu poate fi modificată cu şase luni înainte de alegeri.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#3031 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 30 iulie 2012 - 09:01

Maturizati-va .....
  • 0

#3032 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 30 iulie 2012 - 09:04

Relu, povestim offtopic acuma, lasandu-l pe basecu si securistii lui.
Pur si simplu nu exista cvorum in Europa. Europa aia care e data de exemplu si la care am fost foarte atenti.
  • 0

#3033 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 30 iulie 2012 - 09:06

Dar obligativitate a votului exista ?
  • 0

#3034 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 30 iulie 2012 - 09:07

Nu, poate cu exceptia Belgiei.

Nu poate exista cvorum fara obligativitatea votului.
  • 0

#3035 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 30 iulie 2012 - 09:09

Din contra. Nu poate exista notiunea de cvorum laolata cu obligativitatea. Ar fi absurd !
  • 0

#3036 Fanatic

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.610 Mesaje:
Inregistrat: 28-august 03
  • Marca:Porsche
  • Model:Boxster 981
  • Motorizare:2.7

Scris 30 iulie 2012 - 09:09

In cazul asta ar fi putut fi obligatorie, dar sa zicem la un vot pentru parlamentare.... daca nu iti place nici unul, de ce sa te duci la vot?
  • 0

Ex-FN2 owner

#3037 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 30 iulie 2012 - 09:13

Te duci pentru ca esti cetatean. Nu-ti place niciunul, ii tai pe toti !

Chiar nu glumesc. Votul mi se pare o indatorire civica extrem de importanta.
  • 0

#3038 Fanatic

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.610 Mesaje:

Scris 30 iulie 2012 - 09:16

Pai a-ti anula votul nu este oarecum echivalent cu a nu te duce?

Mie mi se pare importanta in cazul in care ai si pretentii la o schimbare sau ai tot felul de doleante.. Altfel, daca iti e indiferent ce se intampla, ar trebui sa-ti fie indiferent si votul.
  • 0

Ex-FN2 owner

#3039 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 30 iulie 2012 - 09:18

Mda, nema argumente.
:)
Daca tot inteleg ca 10 milioane de romani l-au vrut pe securist, de ce nu au participat normal la referendum ? Iti dai seama ce victorie extraordinara ??
60% contra 40%

Pai a-ti anula votul nu este oarecum echivalent cu a nu te duce?

Mie mi se pare importanta in cazul in care ai si pretentii la o schimbare sau ai tot felul de doleante.. Altfel, daca iti e indiferent ce se intampla, ar trebui sa-ti fie indiferent si votul.

poi a fi indiferent e ok. da nu e corect ca unul indiferent sa fie contabilizat la nu.
  • 0

#3040 Fanatic

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.610 Mesaje:

Scris 30 iulie 2012 - 09:19

Da ... si eu consider ca nu e ok asa ;).
  • 0

Ex-FN2 owner

#3041 mecea

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.582 Mesaje:
Inregistrat: 27-decembrie 09
  • Marca:Tractor
  • Model:Modern
  • Motorizare:Fumigen

Scris 30 iulie 2012 - 09:31

Te duci pentru ca esti cetatean. Nu-ti place niciunul, ii tai pe toti !

Chiar nu glumesc. Votul mi se pare o indatorire civica extrem de importanta.

De aia nu te-ai dus sa votezi si te-ai multumit cu postura de chibit din fotoliu ?
La tine se aplica versul lui genesis "don't do as i do, do as i tell you to do" ... As zice ca esti usor ipocrit aicea.

Maturizati-va .....

Te lasam pe tine sa ne arati cum :)) :)) :))
  • 0
567576.png

VW Touareg 7P V6TDI BMT / VW Eos 2.0 TFSI 
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! © Si daca vrei sa fi capitanul lor pune xenon in proiectoare.

#3042 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 30 iulie 2012 - 09:47

Cand nu mai ai argumente faci pe bulgarul ? Citeste nene posturile, ca schitze chiar n-am chef sa-ti fac !

Acum ati luat iar muhe, si veti mai lua cu lopata daca nu vreti sa deveniti cerebrali.

Insasi faptul ca ati fi preferat sa aveti 2 handicapati la carma tarii spune totul ..........
  • 0

#3043 alias

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.214 Mesaje:
Inregistrat: 10-decembrie 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester 2008
  • Motorizare:2000cc, 158 HP

Scris 30 iulie 2012 - 10:37

frecati menta; sa ceri ca disperatu' 50% plus 1 si apoi sa nu te mai prezinti la vot este de rahat. D'ala puturos de bebelus, nu din ala turcesc.
Onoare nene !!!
  • 0
Subaru Forester 2008
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005

#3044 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 30 iulie 2012 - 10:39

Din punctul meu de vedere un cvorum este acceptabil in cazul unui referendum pentru demiterea presedintelui pentru simplul fapt ca un referendum pentru demiterea unui presedinte este o exceptie de la regula. In mod normal cand te duci si votezi pentru presedinte il votezi stiind ca va fi in aceea pozitie timp de 5 ani de zile. Referendumul pentru demitere este doar un mecanism de control al abuzului (presedintelui) dar in acelasi timp nu trebuie sa fie o actiune de care se poate abuza (parlamentul). Tocmai de aceea este necesar ca in cazul in care chiar se considera ca presedintele a abuzat de pozitia lui parlamentul il demite si implicit se ajunge la referendum. Daca la referendumul pentru demiterea presedintelui ar fi necesar doar 50%+1 dintre participanti pentru validare ar aparea imediat un abuz pentru ca in cazul asta este de ajuns o masura nepopulara (vezi cazul cu scaderea pensiilor pe fondul crizei) ca parlamentul sa dea jos presedintele.
Ideea de baza este ca un mandat trebuie sa aibe continuitate daca vrei sa treci printr-o criza sau sa finalizezi proiecte pe termen mediu si lung. Nu iti poti permite ca, odata pe an, cand i se scoala opozitiei, sa te duci sa reconfirmi presedintele doar pentru ca majoritatea in parlament o are opozitia si nu partidul din care face parte presedintele. Cazurile cand parlamentul suspenda presedintele sunt exceptii care apar doar cand presedintele incalca grav Constitutia, lucru care nu s-a vazut deloc comunicat in campania de demitere a lui Basescu. Tinand cont si de graba cu care s-au grabit sa-l dea jos eu trag concluzia ca miza a fost cu totul alta si de natura mult mai obscura..
  • 0

Life must be taken one disaster at a time

#3045 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 30 iulie 2012 - 10:43

@alias
Unde ai vazut tu ca politicienii joaca cinstit ??
Politica in sine e cea mai mare organizatie mafiota dupa biserica !

Aceasta postare a fost editata de Relu: 30 iulie 2012 - 10:43

• 0

#3046 alias

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.214 Mesaje:

Scris 30 iulie 2012 - 10:52

gresit un pic parerea mea, presedintele nu este deloc

@alias
Unde ai vazut tu ca politicienii joaca cinstit ??
Politica in sine e cea mai mare organizatie mafiota dupa biserica !

asta nu este o scuza pentru rahatul pe care il traim!!!

Este cam asa: Foresterul meu si foresterul lui Forester vor participa la o liniuta. Dar daca la liniuta, ca spectatori, nu se prezinta 50% plus 1 din membri inregistrati pe garajul.ro, Forester pierde, indifrent cate secunde avans are iar eu sunt presedinte de forum. Ma lasi !!!!!!!!!!!!
  • 0
Subaru Forester 2008
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005

#3047 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 30 iulie 2012 - 11:02

Mai omule, astea NU au fost alegeri !
Grinch a explicat foarte corect !
  • 0

#3048 alias

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.214 Mesaje:

Scris 30 iulie 2012 - 11:12

Din punctul meu de vedere un cvorum este acceptabil in cazul unui referendum pentru demiterea presedintelui pentru simplul fapt ca un referendum pentru demiterea unui presedinte este o exceptie de la regula. In mod normal cand te duci si votezi pentru presedinte il votezi stiind ca va fi in aceea pozitie timp de 5 ani de zile. Referendumul pentru demitere este doar un mecanism de control al abuzului (presedintelui) dar in acelasi timp nu trebuie sa fie o actiune de care se poate abuza (parlamentul). Tocmai de aceea este necesar ca in cazul in care chiar se considera ca presedintele a abuzat de pozitia lui parlamentul il demite si implicit se ajunge la referendum. Daca la referendumul pentru demiterea presedintelui ar fi necesar doar 50%+1 dintre participanti pentru validare ar aparea imediat un abuz pentru ca in cazul asta este de ajuns o masura nepolulara (vezi cazul cu scaderea pensiilor pe fondul crizei) ca parlamentul sa dea jos presedintele.
Ideea de baza este ca un mandat trebuie sa aibe continuitate daca vrei sa treci printr-o criza sau sa finalizezi proiecte pe termen mediu si lung. Nu iti poti permite ca, odata pe an, cand i se scoala opozitiei, sa te duci sa reconfirmi presedintele doar pentru ca majoritatea in parlament o are opozitia si nu partidul din care face parte presedintele. Cazurile cand parlamentul suspenda presedintele sunt exceptii care apar doar cand presedintele incalca grav Constitutia, lucru care nu s-a vazut deloc comunicat in campania de demitere a lui Basescu. Tinand cont si de graba cu care s-au grabit sa-l dea jos eu trag concluzia ca miza a fost cu totul alta si de natura mult mai obscura..

Un pic gresit dupa parerea mea; presedintele este exponentul tuturor, si asa trebuie sa fie. Ai gresit pleci acasa, ca nu te-a pus nimeni sa candidezi.
Regii, in Europa noastra, sunt Regi pe viata si nu fac pana mor atata prostii cat fac presedintii nostrii intr-o luna.
Rezumand, parlamentul, prin lege, este cel ce poate face si desface in tara asta, atunci si oricand considera. Inclusiv in cazul presedintelui. Iar presedintele nu este decat un capitol in constitutie, nimic mai mult. Nu uita ca parlamentul suntem noi. Noi i-am votat, ei ne reprezinta. Ei de fapt suntem noi. Aaa, ca nu ne mai convine!!!, asta ar trebui sa ne indemne sa fim mai atenti pe cine votam. cand votam. Caci votam rar. Dar pentru asta au murit prostii aia la revolutie.

Mai omule, astea NU au fost alegeri !
Grinch a explicat foarte corect !

Curtea Constitutionala a zis ca sunt!
Suntem baieti, ori ce suntem ???

Cand e bine ??? cand vrea Urdea??
  • 0
Subaru Forester 2008
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005

#3049 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 30 iulie 2012 - 11:18

Un pic gresit dupa parerea mea; presedintele este exponentul tuturor, si asa trebuie sa fie. Ai gresit pleci acasa, ca nu te-a pus nimeni sa candidezi.

Asa este. Dar cine decide daca a gresit sau nu? In mod normal ar trebui sa fie cel putin 50%+1 dintre cei cu drept de vot care sa decida asta. Daca Basescu se facea vinovat de inalta tradare sau alt act de natura sa puna in pericol suveranitatea Romaniei fi sigur ca la vot veneau mai mult de 50%+1. Dar ce a fost in parlament a fost doar o mascarada. Ce naiba ca puteti citi si voi motivatia si sa trageti propriile concluzii. Cum naiba poti sa-l demiti pe actualul presedinte iar apoi, in mai putin de o luna, sa te faci vinovat de exact ceea ce ii imputai in motivatia de demitere ba chiar mult mai agresiv si vizibil? Tine de bunul simt nu de IQ sa pricepi chestiile astea.
  • 0

Life must be taken one disaster at a time

#3050 alias

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.214 Mesaje:

Scris 30 iulie 2012 - 11:22

Intelegeti si voi un lucru, ca Presedintele Republicii nu are cum sa ia masuri polulare sau impolulare, PENTRU CA NU POATE ! PRIN CONSTITUTIE! Rolul lui este altul, nu suntem (sper) intr-un stat in care se doreste ca presedintele sa fie un tatuc bolsevic.
http://www.presidenc.../?_RID=htm&id=6
  • 0
Subaru Forester 2008
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005

4 useri citesc subiectul

0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Google (1)