...
e bine pt ca politica nu se face cu virgine. ci cu presupuse virgine cu fundul rosu cum am tot vazut la tv sau profesioniste declarate. cand toti vor intelege asta, nu vor mai exista anumite comentarii pe forum.
pai fenechiu, culmea, NU? eu ce spuneam. un om sustinut de cine trebuie era zero de fapt.
NIMENI din politica de la cel mai inalt nivel nu e usa de biserica.
din nefericire dupa 89 am avut ghinion. acest ghinion s-a numit iliescu. sansele noastre au fost distruse de mineriada (parca chiar 2).
simplist rau, ca sa intelegem ce a facut iliescu, ar trebui sa ne uitam putin in trecut. prima miscare politica a omului a fost una polulista, comunista si democratica deopotriva, culmea. s-au unit cei slabi intr-un "partid" si l-au eliminat pe cel puternic. apoi, din randul lor au ales o noua putere, pt ca e greu sau imposibil ca o masa sa actioneze unitar, daca nu e condusa de cineva.
din nefericire, suntem oameni si puterea corupe, la orice nivel, in orice timp istoric. mai mult sau mai putin constient atunci, toti cei implicati in "putere" au practicat un fel de politica (care nu inseamna facerea de bine pt popor, ci promovarea unor interee, sa nu mai facem confuzii, asteptarile voastre in democratie ar trebui indreptate catre societatea civila si instrumentele de control, nu tatucul din capul tarii, alte reminescente comuniste).
politica a presupus manilulare in cele mai variate forme, tradari, aliante etc. politica si-a castigat renumele de "curva", nu de "inocenta". cand s-a ajuns la un sistem ceva mai dezvoltat, "democratic", pluri-partidic, in tarile unde acum vedem ceva, a exista un pact intre grupurile de interese (un pact fortat as spune) si s-a procedat la impartirea puterilor in stat. la 3 (+1, societatea civila reprezentata de mijloacele de informare in masa). cu mentiunea ca una dintre ele, puterea judecatoreasca, sa ramana neutra, indiferent de cine detine conducerea tarii. asta pt ca toti erau constienti ca orice amestec la acest nivel nu va face decat fie sa se treaca la totalitarism, fie ca ceilalti sa procedeze la fel si sa fie o vanatoare de vrajitoare ciclica.
revenind la romania, dupa 89, iliescu, de frica, a paralizat opozitia cum a stiut el mai bine in prima instanta, apoi a trecut la practicile vechi comuniste, de control al tuturor institutiilor statului, pt a-si asigura spatele indiferent de ce va fi mai tarziu. dupa vreo 6 ani de chin, romanii au votat impotriva lui iliescu. o mare coalitie a ajuns la putere. coalitia asa s-a luptat pe 2 fronturi. 1 cu iliescu si tentativele lui de mineriade si 2 cu setea de putere a unora, absolut normala, dupa cum spuneam, puterea corupe. incercarile de a-l condamna pe iliescu si pe comunisti au fost inutile, cand toate structurile erau puternic virusate. cdr-ul a adus ce oameni a mai putut, dar in esenta au fost decimati. cand a venit psd la guvernare, a facut o epurare politica de proportii. asta nu a ajuns la tv. ani de zile s-au judecat conflicte de munca cel putin si procesele au fost finalizate abia dupa inca 6 ani. daca castiga tot psd-ul, nu mai erau finalizate in veci.
dar atacurile si manilularea a functionat, psd-ul a furat mult in 2000 si a reajuns la putere. in 2006 basescu a inceput sa-i atace cu armele lor. manilulare la nivel inalt (cu stolojan, ba chiar de 2 ori), a gasit metode de contra-atac a masinariei de vot psd-ista (cred ca aici si-a spus cuvantul experienta de la capitala) si cel mai probabil a copiat-o.
se tot intreaba ce a facut basescu, care basescu a ratat practic ce dorea sa faca pt ca, pd-ul a stat putin la guvernare. tot psd-ul a tras sforile din umbra, sustinand pnl-ul, tot psd-ul a intoxicat ani de-a randul, zi de zi, tot psd-ul a fost la putere si acum, a fost partas la masurile nasoale pe care le denunta (sa nu uitam ca au plecat de la guvernare pt MAI, nu pt masurile luate de PDL in economie) si tot psd-ul tipa "uite lupul".
de acest partid trebuie sa scapam. mai departe vedem ce dracu facem. dar asta e un cancer care ne macina de prea mult timp. sunt foarte perversi.
eu il prefer pe dracu, decat sa vina tac'su. se plange psd-ul de fraude. ma bufneste rasul. ghinion, masinaria lui base a fost mai buna. �Ponta
asa ca eu as spune ca basescu trebuia sa castige tocmai pt a demonstra ca manilularea nu mai functioneaza, structurile nu mai sunt atat de bine controlate si ca e momentul ca ele (macar partial initial) sa devina un garant al democratiei (atat cat e ea) si nu niste instrumente de presiune.
daca va face ceva bine sau nu basescu, sunt multumit macar de s-ar intampla ce am spus mai sus. practic, din anumite puncte de vedere, ne aflam iar in 89.
curtea constitutionala e pusa de catre iliescu. ei si-au platit datoriile, dar sa vedem ce vor face acum. nu cred ca vor actiona pro psd.