Salt la continut

Fotografie
- - - - -

D'ale lumii noastre politice

• Please log in to reply
3669 replies to this topic

#1051 valentin_iordan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 875 Mesaje:
Inregistrat: 24-februarie 06
  • Marca:KIA - THE POWER TO IGNORE
  • Model:2007
  • Motorizare:1.5 CRDI 110 CP

Scris 11 decembrie 2009 - 05:25

Acum ca suntem la putere... CIOCU' MIC!

presimt o numarare pe parcursul a trei zile . :crying:
  • 0
Dachau, Auschwitz, Buchenwald

#1052 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Marca:Subaru
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 11 decembrie 2009 - 05:27

nu cred ca exista cineva care sa sustina ca impozitul forfetar (mai ales in perioada de criza) nu este o masura cate se poate de tampita. asta in conditiile in care ai ca referinta economii unde printre primele masuri anticriza a fost si cea cu reducerea impozitului pe venit si inghetarea sau micsorarea cheltuielilor bugetare. Iar la noi de frica alegerilor se (cuvant urat) pe ei sa aprobe proiectul cu noile pensii.
  • 0

Life must be taken one disaster at a time

#1053 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 04
  • Marca:Tiguan BiTDI
  • Model:Focus 1.5 Ecoboost
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 11 decembrie 2009 - 06:03

nu cred ca exista cineva care sa sustina ca impozitul forfetar (mai ales in perioada de criza) nu este o masura cate se poate de tampita.

http://www.hotnews.r...iza-inutila.htm

http://www.realitate...ala_530737.html
  • 0
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#1054 valentin_iordan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 875 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2009 - 08:24

a inceput numararea nulitatilor din psd .

oare cat va dura ?
  • 0

#1055 DanCld

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 932 Mesaje:
Inregistrat: 31-august 06
  • Marca:Toyota
  • Model:Auris
  • Motorizare:1.6 VVT-i 124cp

Scris 11 decembrie 2009 - 08:27

CCR a stabilit termen luni ora 15:00, probabil in ideea de a formula o decizie in cursul serii. Eu ma gandesc si la faptul ca numaratoarea asta ar putea sa mai aduca niste voturi in dreptul marinarului :laugh:
  • 0

#1056 Aer Curat

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 11 decembrie 2009 - 08:31

Ma gandeam dupa amiaza ca cea mai "tare" chestie in acest moment, pe care o poate scoate din joben pdl-ul este ca la renumararea voturilor anulate sa reiasa ca lui base i-au fost anulate ceva voturi fraudulos. :lol:
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#1057 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 11 decembrie 2009 - 08:39

http://www.hotnews.r...iza-inutila.htm

http://www.realitate...ala_530737.html

:lol: :lol: :lol: :lol:
auleu ! s-a anulat basescu singur...
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#1058 valentin_iordan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 875 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2009 - 08:43

:lol: :lol: :lol: :lol:
auleu ! s-a anulat basescu singur...

cred ca maine ai de dat un raport d-lui Oprea . bafta
  • 0

#1059 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 11 decembrie 2009 - 08:57

Lasind gluma, o firma care intr-adevar functioneaza, n-are cum sa fie afectata de impozitul forfetar, pentru ca oricum va plati impozit mult mai mare.
  • 0

#1060 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2009 - 09:05

Ba bine ca nu.
Gandeste-te la mici intreprinzatori (magazine familiale, mici mesteri, etc.) care platesc acest impozit forfetar. Apropos stii cum e calculat, nu ?
Se raporteaza la cifra de afaceri, deci..........
Daca te gandesti la marile companii, ele vor functiona fara probleme si cu acet impozit forfetar, la ele diferenta aparare daca trebuie sa dea bani in plus sau nu fata de ce plateau pana acum.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#1061 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2009 - 09:09

In conditii normale, bineinteles, relu.
Dar in conditii de criza....sint multi care nu au prea avut profit. Nu vad logica introducerii ei pe perioada asta. Evident, prin 2006-2008, era ridicol sa nu platesti impozit sau ma rog, cate 100 de lei pe 3 luni.
Dar cunosc oameni care nu au avut atata profit cat impozit le reiesea de platit. au spus pas si au inchis firma.

l-am facut "uitat" pe pagina anterioara pe d-l aer curat. fiindca sint un om de caracter si nu in ultimul rand, un gensalmen, precizez acest lucru.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#1062 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2009 - 09:09

Asa si ? Pai tocmai astia mici fac banii cei mai multi prin evaziune fiscala. Eu de ce pana mea sa platesc o circa de bani la stat si ei nu ? Ei nu beneficiaza de ce beneficiez si eu sau tu ?
Marea problema a romaniei e evaziunea fiscala !!!
  • 0

#1063 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2009 - 09:11

http://www.hotnews.r...ate.htm?cfadac=
Europarlamentarul PDL Cristian Preda considera ca ar trebui convocate alegeri anticipate daca PDL nu reuseste sa formeze o majoritate consistenta, care sa asigure implementarea proiectelor politice ale presedintelui ales si declansarea procesului de revizuire constitutionala, relateaza NewsIn.

Fostul consilier prezidential a spus, in cadrul unei dezbateri a Institutului de Studii Polulare, ca presedintele ales trebuie sa beneficieze de o majoritate clara care sa asigure punerea in aplicare a proiectelor sale, validate de catre electorat.

"Presedintele trebuie sa construiasca un guvern suficient de larg pentru a permite revizuirea Constitutiei (...) Nu trebuie sa pescuim cinci binevoitori pentru o majoritate. Daca nu se constituie, trebuie sa ne intoarcem la urne, sa-i intrebam pe cetateni daca vor o conducere divizata intre un presedinte cu proiectele sale si o majoritate parlamentara ostila. Daca nu se gasesc resurse pentru un guvern, trebuie sa mergem la urne", a spus Preda.

Stati un pic. Presedintele trebuie sa construiasca un guvern ??
De ce pixu meu nu face si parlamentu atunci ??

P.S> ce s-a intamplat cu niste studenti ??
  • 0

#1064 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2009 - 09:18

................
l-am facut "uitat" pe pagina anterioara pe d-l aer curat. fiindca sint un om de caracter si nu in ultimul rand, un gensalmen, precizez acest lucru.

Mare om, mare caracter. :beerchug:

Asa si ? Pai tocmai astia mici fac banii cei mai multi prin evaziune fiscala. Eu de ce pana mea sa platesc o circa de bani la stat si ei nu ? Ei nu beneficiaza de ce beneficiez si eu sau tu ?
Marea problema a romaniei e evaziunea fiscala !!!

Problema este ca nu asa, mai ales in momente de criza economica, vei rezolva evaziunea.
Cei care-si platesc darile la stat, ar trebui sa beneficieze in mod normal de aceleasi drepturi; problema este cum sunt percepute unele dari.
Eu platesc impozit forfetar si sincer se fac eforturi, cand vine nota de plata trimestriala; pt ca vremurile sunt cum sunt, e numa' praf, lucrurile merg greu, iar eu fac parte din micii intreprinzatori/comercianti, deci nu am vreo forta financiara in spate care sa ma traga la liman fara probleme.
La stat nu platim doar impozitul forfetar, ma duc cu o gramada de op-uri la banca, sa virez bani in conturile statului.
iar statul nu stie decat sa mai puna o taxa, impozit, etc si sa le mareasca pe cele exitente; era sa uit sa trimita organele abilitate in control, pt spaga si amenzi. In rest mumu.
  • 0

#1065 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2009 - 09:28

relu, nu am vazut sa iei obrazul statului la batut, atunci cand isi intarzie platile catre provati.
de fapt, nu am vazut pe (aproape) nimenisa o faca. nu am vazut sa protesteze atunci cand un contract (culmea, facut de acel stat) este modificat RETROACTIV.
nu am vazut (decat pe cei direct interesati) pe nimeni sa urle : cuum, statul cere lunar TVA si trimestrial forfetar, desi el plateste la 210 zile ?? adica imi cere sa platesc un profit pe care nu il am ??? si pe care, deloc culmea, s-ar putea sa nu-l am niciodata, fiindca chiar el, statul, nu e sigur ca-mi va plati banii astia.
de statu asta e vorba ????
  • 0

#1066 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2009 - 09:38

Cipriane,
Asa e la orice firma. Toate firmele platesc aceleasi taxe, toti avem aceleasi controale, etc... Vrem drepturi egale, pai hai sa si platim egal :lol:

Cristi, fara suparare, afacerile cu statul sunt ca orice afacere, Vrei o faci, nu vrei, nu te obliga nimeni. Stii ca platesc greu si creeaza probleme, nu mai fa afaceri cu ei !

In conditii normale, bineinteles, relu.
Dar in conditii de criza....sint multi care nu au prea avut profit.
......

Tre sa fii defect sa tii o firma care nu face profit. Dar buba nu e ca NU face, ca ea saraca face, buba e ca prin evaziune se scoate profit ZERO !
Vinde suc la chiosc si declara ca l-a vindut cu adaos 0,1% si adaosul real intra in buzunar CURAT/MURDAR !
Nenea, hai sa mai si dam daca tot cerem...... :lol:
  • 0

#1067 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2009 - 10:01

Cipriane,
Asa e la orice firma. Toate firmele platesc aceleasi taxe, toti avem aceleasi controale, etc... Vrem drepturi egale, pai hai sa si platim egal :D
....................................

Nu e deloc asa; vrei sa spui ca tu ai aceleasi controale si cu aceiasi frecventa ca un magazin alimentar sau o macelarie ?
Ca sunt f multe controale care pot venii indiferent de profilul firmei respective, este adevarat, dar nu toate. Apoi profilul firmei influenteaza frecventa controalelor, ca deh de unde sa-si ia si ei spaga, cota de amenzi de unde sa o faca, .......
De ce platim egal, facem profit egal ?
Ca trebuie sa avem aceleasi drepturi si obligatii (in mare) e corect, dar asta nu inseamna ca trebuie sa platim la fel (suma sau procent).
Evaziunea din RO, dpmdv, este intretinuta insasi de stat; pt ca daca ar vrea sa o diminueze la min posibil, ar face in primul rand o legislatie cu cap si coada, f clara, concreta si neinterpretabila. De acolo pleaca buba, apoi ar trebui sa fie o politica economico-fiscala constructiva si care sa favorizeze dezvoltarea, etc.
Sunt multe de spus pe aceasta tema, putem chiar face topic separat, numai ca noi am vorbii si dezbate aici, fara niciun rezultat concret aplicabil.
  • 0

#1068 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2009 - 10:03

of, reluuu... nu neg ca se face evaziune. dar momentul e foarte prost ales pentru forfetaru ala. asta e una.
exista oameni care isi castiga existenta printr-o firmulita mica. ei bine, anul acesta nu le prea merge. da nici nu pot sa o inchida, ca altfel nu mai manaca nimic. sint mii de oameni care nu mai au puterea sa o ia de la inceput. dar, pentru care, anul 2011 sau 2012 ar putea fi mult mai bun, in momentul in care lucrurile se vor mai cerne. da nu le cere sa-si inchida sandramaua.
mai e un aspect : la incadrarea in forfetar, s-a luat cifra de afaceri de anu trecut, care cred ca in 90% din cazuri nu mai corespunde. ca sa nu vorbesc de segmentele de forfetar. cum suna asta : intre 10 miliarde si 40 miliarde cifra de afaceri pe an se plateste x. poi nene 40 de miliarde e imens de mult fata de 10....

cat despre afacerile cu statu...in primul rand, farmacie este o societate comerciala plus o unitate sanitara. in alte tari a fost recunoscuta drept orice altceva decat o societate comeciala pura.
1.pret impus. no comment
2.desi omu vine cu banii, eu nu pot sa-i eliberez anumite produse, ca n-am voie. trebe reteta
3.se modifica preturile la MS, daca scad, tre sa le scad si eu, imi diminuez profitu. daca cresc, cica nu e prea legal sa le cresc ca daca ma prinde garda..
4.trebuie sa asigur permanenta (chiar acum scriu de la potica)
5.trebuie sa am minim 8 ore deschis pe zi, fara S, D si sarbatori legale.
6.trebuie sa desemnez un inlocuitor (farmacist) in faramacie
7.nu e prea voie sa inchizi farmacia.
8.desi prepar diferite forme farmaceutice, nu exista taxa laborum, cum era acum 20 de ani.

ajunge ??
ca un corolar : am facut facultatea de farmacie. am mai facut 2 ani de rezidentiat. ce pixu meu sa fac ?? imi place sa fiu farmacist. nu vreau sa fac altceva.
in afara oraselor mari, nu exista farmacie care sa-si justifice existenta fara contract cu casa de asigurari. sincer.
ORICUM, guvernul PDL a modificat RETROACTIV un contract cadru semnat prin ianuarie-februarie, in ceea ce priveste termenele de plata ale lunilor iunie, iulie, august si septembrie, in luna OCTOMBRIE. deci si daca as vrea sa nu mai am de a face cu statul, nu am cum, ca mi-e dator. si sa nu mai vorbim de amenintarile de genu : nu mai eliberati compensate, NU VA MAI VEDETI banii pe care vi-i datoram.

fata de statu asta sa am eu consideratie ???

P.S daca daca toti farmacistii se hotarasc sa nu mai semneze cu casa, ce crezi ca se intampla cu bolnavii cronici din Romania ??

Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 11 decembrie 2009 - 10:05

• 0

#1069 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2009 - 10:15

of, reluuu... nu neg ca se face evaziune. dar momentul e foarte prost ales pentru forfetaru ala. asta e una.
exista oameni care isi castiga existenta printr-o firmulita mica. ei bine, anul acesta nu le prea merge. da nici nu pot sa o inchida, ca altfel nu mai manaca nimic. sint mii de oameni care nu mai au puterea sa o ia de la inceput. dar, pentru care, anul 2011 sau 2012 ar putea fi mult mai bun, in momentul in care lucrurile se vor mai cerne. da nu le cere sa-si inchida sandramaua.
.......

Da nu-i obliga nimeni sa inchida !
BAH ! Io nu inteleg ce kakat de afacere e aia din care traiesti dar nu poti plati 200-300 oiro impozit ! Ori e prost patronu si mai bine se angajeaza, ori fraudeaza statul de rupe.
EU tai factura/chitanta pentru ORICE iese din magazinul meu. Si mie imi merge prost, si eu platesc taxe de ma cocosez. Diferenta intre cei corecti care trebuie sa mearga in continuare si aia care trebuie sa inchida, e ca primii isi platesc in primul rind taxele, si traiesc din ce ramine. Oricine face altfel moare !
  • 0

#1070 alias

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.214 Mesaje:
Inregistrat: 10-decembrie 03
  • Model:Forester 2008
  • Motorizare:2000cc, 158 HP

Scris 11 decembrie 2009 - 10:50

Bre nea Relu, nu stiu cum iti merge matale, dar sa stii ca sunt totusi si oameni cinstiti carora chiar le merge rau. Aveau si ei o previziune dar au pierdut contracte, au redus personalul, au chirii, rate, leasinguri si obligatii.
Si nu te lua de Oaspetele ca el are o situatie speciala. Pai cum ar fi fara...
si fara:Imagine amplasata
si mai ale fara...
Imagine amplasata

Gandeste-te numai ca am ramane fara alambicul din subsolul farmaciei !!!!:D
  • 0
Subaru Forester 2008
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005

#1071 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2009 - 10:55

Sincer ? Acest impozit forfetar ascunde impotenta anaf, politie economica si garda financiara de a coleta si controla contribuabilu. sau indolenta.

sa spunem ca fac o investitie in firma. destul de mare. ma imprumut de la banca. EVIDENT, 2 ani nu o sa am profit. tot ce-i posibil ca o sa merg in pierdere, pana la amortizare. no, numa bine, ca vine pogea si iti f##e un forfetar, ba te si termina anuntand ca nu se mai deduc cheltuielile ce tin de autovehicule. ce te faci ?? nu ai profit, ca nu ai cum. cheltuielile nu ti se mai deduc. si daca s-ar deduce, tu oricum trebuie sa platesti la stat, ca as avrea pogea. si mai gogonata : statul iti datoreaza niste bani. multi. mult mai multi decat impozitu forfetar. el nu plateste penalitati, ca asa vrea el. da vezi daca intarzii tu cateva zile.
si apropo cu lucrul cu statul : cineva trebuie sa o faca. sint lucruri care nu se pot face altfel, in capitalism. in comunism, era altceva.
atunci, ori ne mai revoltam si noi, ori plecam demn capu in pamant si nu ne mai revoltam ca lucrarile/contractele atribuite de stat merg doar la 3 firme, care sint dispuse sa astepte banii, mereu aceleasi. sa lasam coruptia si concurenta neloiala sa colcaie.
  • 0

#1072 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 11 decembrie 2009 - 11:01

Bre nea Relu ...

puteai sa pui si tu niste link-uri catre pozele alea.

Imagine amplasata
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#1073 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 11 decembrie 2009 - 11:14

Nu ma iau de Cristi, doamne fereste. Stiu cit de greu ii e. Mie crezi ca mi-e usor ? Intimplator stii f bine cit de "bine" imi merge afacerea. Perioada asta e gea pentru toata lumea. Au pierdut unii milioane, sau sute de milioane de euro. Cine rezista, va fi mai linistit ca pina acum 2 ani. Criza asta "cerne" !
Totusi, trebuie sa intelegem ca prima obligatie a unui intreprinzator e sa-si plateasca darile.
Din pacate, romanica e plina de patroni de carton. Si-au trintit o afacere, fenteaza cit pot, si fac bani.
Nu ca oaspetele, ca mine sau altii care au investit bani si munca in afacerea lor. Ceilalti doar "trag", iti fac tie concurenta, sparg piata cu preturi de rahat, pentru ca lucreaza fara sa factureze real si sunt impozitati aproape zero ! Pricepi ce zic ?

l.e.
Cristi, problema farmaciilor e un aparte si foarte grava. Dar nu discutam situatii particulare acum ci in general. Nimanui nu-i convine ca nu mai deducem cheltuielile masinilor. Dar afara asa e dintotdeauna, asa e normal. Banu se face greu, foarte greu, nu cum fac buticarii nostri. Ma crezi ca un buticar cistiga mai mult ca mine ? Crede-ma ca DA. Cum ? am scris mai inainte.
Si ai dreptate, cind sistemul fiscal va fi pus la punct, se va rezolva una din marile probleme ale romaniei.

l.e.2
Moderatorii !!!! Nu-l baneaza nimeni nene pe alias ??? :D
  • 0

#1074 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 11 decembrie 2009 - 11:16

nu cred ca exista cineva care sa sustina ca impozitul forfetar (mai ales in perioada de criza) nu este o masura cate se poate de tampita. asta in conditiile in care ai ca referinta economii unde printre primele masuri anticriza a fost si cea cu reducerea impozitului pe venit si inghetarea sau micsorarea cheltuielilor bugetare. Iar la noi de frica alegerilor se (cuvant urat) pe ei sa aprobe proiectul cu noile pensii.

eh :D
cred ca ai ramas suprins :D

l.e.2
Moderatorii !!!! Nu-l baneaza nimeni nene pe alias ??? :D

nenea alias
ai ban!

Imagine amplasata
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#1075 alias

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1.214 Mesaje:
Inregistrat: 10-decembrie 03
  • Model:Forester 2008
  • Motorizare:2000cc, 158 HP

Scris 11 decembrie 2009 - 11:39

Relu, parerea mea este ca in vremea asta trebuie sa ne "conservam" afacerile, si macar sa rezistam.
Nu ma uit ce face un anumit buticar din colt, (daca ma compar cu el nu ma mai consider om) Eu imi voi plati darile si obligatiile catre angajati si catre stat caci asta tine de obrazul meu.
Noi ca noi, dar situatia lui Cristi este chiar dramatica, deoarece au regimul pe care il au. Investesti bani ca sa recuperezi investitia in 270 de zile. Mama Mia!

Si sa stii ca nu ma baneaza nimeni! Caci in pozele acelea este adevarul. Si ca ca eu lacat pe poarta nu am pus niciodata.

Mike, Multumesc, pentru ban. Ban cu ban , mai punem de un garajbeque:). Replica cu lacatul e valabila si pentru tine, mai ales ca suntem vecini :D
  • 0
Subaru Forester 2008
ex Subaru Impreza 2008
ex Subaru Outback 2005

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi