Salt la continut

Fotografie
- - - - -

D'ale lumii noastre politice

• Please log in to reply
3669 replies to this topic

#1251 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 28 decembrie 2009 - 03:01

Ajuta la ceva critica ta ?
  • 0

#1252 cata69

the nobody

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 28 decembrie 2009 - 03:19

nu vrem sa te contram, nu poti sterge cu buretele nene, ca n-ai cum. cum e posibil ca intr-o tara sa fie canditat la functia suprema in stat fiul unuia care a omorat oameni la revolutie??? CUM??? nu poti uita, nu poti ierta. hai ca in general m-am ferit sa intru in polemici delicate.

vrei sa se faca ceva acum, dintr-o data? si eu vreau sa castig la loto. ghinion. a iesit altu castigator.

intrebi ce cauta la putere basescu, daca nu face si nu drege. cauta, ce cauta toti. pt dumnezeu, la guvernare ar fi venit PSD-ul. care tocmai ce a plecat, NU pt ca nu le convenea programul, ci pt ca le-au luat astia ministrul de interne. deci ce crezi ca se putea intampla, ce mari realizari? nu pricep.

nu ai fi votat PSD sau PDL, ci PNL, fiind un liberal convins. cei care crezi ca reprezinta liberalismul, chiar o fac? intreaba-te cand ai timp si analizeaza.

din pucntul meu de vedere, basescu a pierdut tot sau mai corect spus, va pierde/distruge PDL-ul. nu stiu ce strategie viseaza ei, se bazeaza pe cresteri economice pe hartie, bani nu au deloc, romania nu mai produce nimic semnificativ. o situatie ca asta cam distruge un partid aflat la guvernare. nu au capacitatea de face ceva. chiar daca ar vrea, nu au cu ce, la scara la care ar fi necesar acum, pt a elimina lipsurile acumulate in astia 20 de ani. nu poti face peste noapte drumuri, hoteluri, schimabri de mentalitate etc. normal sa ne urmareasca greselile trecutului. altfel ceva masuri se vor lua, ca nu stau degeaba, dar minuni nu vor exista, nimeni nu le-ar fi putut face. nu ar fi avut cu ce si cu cine. neamtul nu rezista la guvernare mai mult de 6 luni, chiar si pt simplul fapt ca PSD-ul a declarat dupa alegeri ca intentiona sa-l schimbe atunci.

oricum traitul in trecut e la fel de prost ca traitul cu gandul ce-ar fi putut sa fie daca. acum stam si vedem ce fac astia. sa-i criticam e usor. orice poate fi criticat, de vreme ce perfectiunea nu exista.
v-am dat exemplu greciei, unde guvernul a facut ceva, se vede, se simte. totusi populatia a fost mereu nemultumita, mereu manifestarile au fost violente. tara e in colaps. peste 300 de miliarde de � datorie. evaziuen fiscala, vreo 30 mld pe an. deci departe de a fi o tara saraca. e greu sa gasesti tari in care si poporul si conducerea sa traga in acelasi sens. una e coreea, in care oamenii si-au donat toate valorile statului pt a nu intra in colaps.

e simplu sa spui "sa faca ceva", e greu sa si faci. romanul are un tipar imbecil. stiu foarte, chiar foarte bine cine sunt cei din administratie. nu se impune o reformare, ci o stergere cu buretele. e foarte foarte complicat sa produci astfel de schimbari. ori le faci violent ori le lasi sa intervina pe cale naturala, in zeci de ani.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#1253 valentin_iordan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 875 Mesaje:
Inregistrat: 24-februarie 06
  • Marca:KIA - THE POWER TO IGNORE
  • Model:2007
  • Motorizare:1.5 CRDI 110 CP

Scris 28 decembrie 2009 - 03:39

daca azi s-ar organiza alegeri nenea Oaspete ar castiga cu cel putin 70 000 voturi impotriva coalitiei Cata - PNL , Relu-PC , Vali Iordan - PSD , Aditzu - PRM si reprezentatii altor sindicate membrii activi ai acestui forum .
  • 0
Dachau, Auschwitz, Buchenwald

#1254 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 28 decembrie 2009 - 03:56

chiar m-ai facut sa rad cu lacrimi.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#1255 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 28 decembrie 2009 - 03:58

e simplu sa spui "sa faca ceva", e greu sa si faci.
nu se impune o reformare, ci o stergere cu buretele. e foarte foarte complicat sa produci astfel de schimbari. ori le faci violent ori le lasi sa intervina pe cale naturala, in zeci de ani.

au avut 20 de ani sa tot faca ceva... si unde suntem? mergem tot inapoi, inloc sa mergem inainte.
perfect de acord, trebuie STERS totul. altfel nu vad nici o luminita.
poate pe calea naturala nu mai apucam noi sa vedem nimic...
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#1256 DeLucian

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 207 Mesaje:
Inregistrat: 27-octombrie 09
  • Marca:Suzuki
  • Model:Swift
  • Motorizare:1.5

Scris 28 decembrie 2009 - 03:59

ori le faci violent ori le lasi sa intervina pe cale naturala, in zeci de ani.

Esti optimist. Asta inseamna ca in timp lucrurile se deplaseaza catre bine. :)
Insa pe mine viata m-a invatat ca de fapt tendinta e oscilanta, ca tot ceea ce se intampla e de fapt reactie, nu actiune. Sincer, ma cam tem cand ma gandesc la viitor pe o perioada de zeci de ani, pentru ca extrapolarile din prezent nu arata prea bine, fundatia realitatii noastre - MONEDA - se cam clatina si ea ....

Aceasta postare a fost editata de DeLucian: 28 decembrie 2009 - 04:00

• 0

#1257 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 28 decembrie 2009 - 04:02

vali, cateodata umorul spuselor tale e atat de ascuns, incat tot cautandu-l ajung sa ma intreb daca nu cumva vrei sa ma iei peste picior.
:)

ce zici tu cata acolo e foarte adevarat. dar iti pot arata ca si tu gresesti in anumite puncte de vedere.
"cum e posibil ca intr-o tara sa fie canditat la functia suprema in stat fiul unuia care a omorat oameni la revolutie???" - exista vreo lege care sa interzica asta ??
"vrei sa se faca ceva acum, dintr-o data? " - basescu a avut 5 anisori, iar ultimul an a fost full HD
"v-am dat exemplu greciei, unde guvernul a facut ceva, se vede, se simte. totusi polulatia a fost mereu nemultumita, mereu manifestarile au fost violente. tara e in colaps. peste 300 de miliarde de € datorie. evaziuen fiscala, vreo 30 mld pe an. deci departe de a fi o tara saraca. e greu sa gasesti tari in care si poporul si conducerea sa traga in acelasi sens. una e coreea, in care oamenii si-au donat toate valorile statului pt a nu intra in colaps."
- exact asta e pericolul spre care se indreapta Romania sub basescu si pdl : transformarea intr-o a doua Grecie. Doar ca aia se scot incepand din mai, noi nu.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#1258 DeLucian

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 207 Mesaje:

Scris 28 decembrie 2009 - 04:05

- exact asta e pericolul spre care se indreapta Romania sub basescu si pdl : transformarea intr-o a doua Grecie. Doar ca aia se scot incepand din mai, noi nu.

Daca n-ai bani de spaga la medic, ar fi bine ca macar sa-i fi dator -altfel tre lasa sa mori.

Aceasta postare a fost editata de DeLucian: 28 decembrie 2009 - 04:09

• 0

#1259 valentin_iordan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 875 Mesaje:

Scris 28 decembrie 2009 - 04:24

vali, cateodata umorul spuselor tale e atat de ascuns, incat tot cautandu-l ajung sa ma intreb daca nu cumva vrei sa ma iei peste picior.

am pozat de multe ori in prostanacul acestui forum . uneori simt nevoia sa punctez la impresia artistica pentru a mai drege busuiocul.

din pacate anul acesta am reusit performanta de a ma lua singur la misto ( .. masochist ) prin faptul ca in plina criza am renuntat de mai multe ori la singura sursa de venit preferand vesnica cautare a jobului ideal .

chiar daca uneori pot puncta la impresia artistica te rog sa gestionezi acest dialog de la distanta fara idei preconcepute . stiu ca am competente de a ma ineca ca tiganul la mal sau de a da cu secretiile apoase in fasole si din acest motiv invoc o doza suplimentara de toleranta din partea ta . uneori am mintea mai odihnita ... asta-i tot .
  • 0

#1260 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 28 decembrie 2009 - 04:28

ce zici tu cata acolo e foarte adevarat. dar iti pot arata ca si tu gresesti in anumite puncte de vedere.
"cum e posibil ca intr-o tara sa fie canditat la functia suprema in stat fiul unuia care a omorat oameni la revolutie???" - exista vreo lege care sa interzica asta ??
ar fi 2 aspecte de punctat aici.
1. daca dupa revolutie trecea legea cu interzicerea accesului vechilor comunisti in functii si geoana dupa 20 de ani ajungea presendinte, era ok, un merit al sau si un vot al poporului. legea nu a trecut si geoana a fost sub ocrotirea lui ilici. e o realitate.
2. exista legea "bunului simt" exercitata de catre populatie prin vot si pana atunci de presa. e o lege greu de priceput in romania, pt ca-i tara de lumea a treia. n-ai sa vezi in veci in capitalism (sunt exceptii, dar mici, prin franta si italia, nu le discut acum) oameni cu succese politice dupa un scandal de proportii sau diverse suspiciuni chiar. la noi, astea sunt la ordinea zilei, sfidarile ating cote inimaginabile. acest "bun simt" fortat al politicianului nu exista aici.

"vrei sa se faca ceva acum, dintr-o data? " - basescu a avut 5 anisori, iar ultimul an a fost full HD
am mai discutat despre asta. de ce nu discutam despre tariceanu care stia din 2006 ca va fi de rahat si in loc sa-i "duduie economia", lua masuri si acum puteam avea fie investitii, fie rezerve. acum nu vreau sa iau apararea PDL-ului doar pt ca de fapt au guvernat cateva luni, fara majoritate parlamentara si cu masurile luate deja de ep vremea cand PSD a fost la guvernare. e foarte interesant cum imaginea PSD, care a sustinut guvernarile din timpul lui basescu, direct sau indirect, nu pare sa fi avut de suferit. mi se pare absolut ireal. legi trecute de PSD in parlament, cu ajutorul PNL sau PDL care sunt atribuite lui base. pana si uninominalul a fost modificat si facut de kkmk de catre PSD. e ca si cum din miere, base ne-a bagat in buda. bine nu a fost in tara asta pe meritul ei si a guvernantilor niciodata. totul a fost o conjunctura internationala favorabila sau nu. drept dovada, marea criza de rahat impusa prin manipulari succesive ne-a distrus instant.
"v-am dat exemplu greciei, unde guvernul a facut ceva, se vede, se simte. totusi populatia a fost mereu nemultumita, mereu manifestarile au fost violente. tara e in colaps. peste 300 de miliarde de � datorie. evaziuen fiscala, vreo 30 mld pe an. deci departe de a fi o tara saraca. e greu sa gasesti tari in care si poporul si conducerea sa traga in acelasi sens. una e coreea, in care oamenii si-au donat toate valorile statului pt a nu intra in colaps."
am fost mereu, doar ca mai vindeam cate ceva din tara. am cam ajuns la fund. potential aveam si noi, dar probabil vei spune ca base nu a investit in drumuri, turism, energie.

...

@DeLucian - nu sunt optimist, asa au lucrurile o tendinta de a merge spre bine si de a se redresa. nu inseamna ca e o ascendenta permanenta, doar ca dupa cadere, urcarea e mai sus decat in trecut si tot asa. incet incet, societatea romaneasca a evoluat spre bine. am avut oarece ghinion ca s-au crizat unii peste noapte. cu ce scop, inca n-am priceput. dar din ce am invatat eu la scoala, absolut tot ce sa declarat, tot ce s-a facut, la nivel mondial, nu numai in romania, au fost masuri pro criza. de ce si pt cine, dracu stie. o sa aflam noi candva. sper.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#1261 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 28 decembrie 2009 - 04:38

ANI a confiscat averea comisarului şef de la permise Argeş
http://www.evz.ro/ar...-permise-Arges/

Curtea de Apel Piteşti a hotăr�t confiscarea a 9.750 de euro şi a peste 900.000 de lei din averea lui Vasile Voinea, comisar şef �n cadrul Serviciul Regim Permise Argeş. Decizia poate fi atacată la instanţa supremă.

ANI cere confiscarea a 90.000 euro senatorului Dumitru Oprea
http://www.realitate...rea_524771.html
Jurnaliştii publicaţiei susţin că inspectorii au descoperit că demnitarul nu are cum să �şi justifice acest venit.

Dumitru Oprea a fost p�nă �n aprilie anul trecut rector al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. A decis �nsă să candideze la Parlament. Deoarece şi-ar fi depus cu �nt�rziere declaraţia de avere, inpectorii ANI au �nceput verificările din oficiu. Ca atare, pe anii 2001-2008 au observat o diferenţă de 90 de mii de euro �ntre sumele declarate �n conturi şi cele care existau acolo.

Dumitru Oprea nu a vrut să comenteze acuzaţiile pentru Realitatea TV, deoarece decizia ANI nu i-a fost �ncă adusă la cunoştinţă. Sumele nedeclarate, susţine actualul senator, provin din caştigul de rector dar nu a considerat necesar să le treacă pentru că şi-a �ncheiat mandatul pentru această funcţie anul trecut.

Uite, un bun inceput. Una din directii, dar scormonit in rahat de la inceput. Aici merita scormonit trecutul intr-adevar.

cata, nu ii iau apararea lui giona, dar nu poti interzice fiului sa candideze pentru ce a facut tatal. e imoral, daca vrei.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#1262 DeLucian

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 207 Mesaje:

Scris 28 decembrie 2009 - 04:41

@DeLucian - nu sunt optimist, asa au lucrurile o tendinta de a merge spre bine si de a se redresa. nu inseamna ca e o ascendenta permanenta, doar ca dupa cadere, urcarea e mai sus decat in trecut si tot asa. incet incet, societatea romaneasca a evoluat spre bine.

100% de acord ca societatea romaneasca a evoluat spre bine. Dar pe viitor, vezi trendul ca fiind pozitiv, ceea ce inseamna ca esti optimist. Oricum, experienta de 20 ani e mult prea mica. E ca si cum te-ai duce la medic si sa te astepti sa pleci sanataos pe baza experientelor din trecut. Uneori nu se intampla asta.
De felul meu sunt optimist si sper sa ai dreptate. Ziceam doar ca mi-e putin teama.
  • 0

#1263 valentin_iordan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 875 Mesaje:

Scris 28 decembrie 2009 - 04:42

dai in Oaspete ... hop si stirea pozitiva.

inca una :

www.100000romani.ro

scuze ca nu stiu sa o inserez sub forma unui link . solicit ajutorul uni admin generos .

Aceasta postare a fost editata de valentin_iordan: 28 decembrie 2009 - 04:54

• 0

#1264 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 28 decembrie 2009 - 05:00

ANI a confiscat averea comisarului şef de la permise Argeş
http://www.evz.ro/ar...-permise-Arges/

Curtea de Apel Piteşti a hotăr�t confiscarea a 9.750 de euro şi a peste 900.000 de lei din averea lui Vasile Voinea, comisar şef �n cadrul Serviciul Regim Permise Argeş. Decizia poate fi atacată la instanţa supremă.

ANI cere confiscarea a 90.000 euro senatorului Dumitru Oprea
http://www.realitate...rea_524771.html
Jurnaliştii publicaţiei susţin că inspectorii au descoperit că demnitarul nu are cum să �şi justifice acest venit.

Dumitru Oprea a fost p�nă �n aprilie anul trecut rector al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. A decis �nsă să candideze la Parlament. Deoarece şi-ar fi depus cu �nt�rziere declaraţia de avere, inpectorii ANI au �nceput verificările din oficiu. Ca atare, pe anii 2001-2008 au observat o diferenţă de 90 de mii de euro �ntre sumele declarate �n conturi şi cele care existau acolo.

Dumitru Oprea nu a vrut să comenteze acuzaţiile pentru Realitatea TV, deoarece decizia ANI nu i-a fost �ncă adusă la cunoştinţă. Sumele nedeclarate, susţine actualul senator, provin din caştigul de rector dar nu a considerat necesar să le treacă pentru că şi-a �ncheiat mandatul pentru această funcţie anul trecut.

Uite, un bun inceput. Una din directii, dar scormonit in rahat de la inceput. Aici merita scormonit trecutul intr-adevar.

cata, nu ii iau apararea lui giona, dar nu poti interzice fiului sa candideze pentru ce a facut tatal. e imoral, daca vrei.

tu spui asa in general presupun, ca e imoral. da, copiii nu trebuie sa raspunda pt faptele parintilor, in masura in care s-au delimitat de ele si nu au ajuns unde sunt acum, datorita lor. altfel e imoral sa mai candidezi in atare conditii, stiind pe ce se fundamenteaza ascensiunea ta. dar aici e romania, am pretentii nerealiste.

sincer, nici nu ma interesa acest aspect legat de geoana, nu-s asa de naiv. multi securisti au functii in toate partidele. ce mai conteaza unul in plus.

DeLucian - in general tendintele sunt de evolutie pozitiva si istoric daca privesti lucrurile la nivel planetar. totul tinde spre mai bine. nu e perfect, dar oricum prefer sa traiesc acum, decat in urma cu 200 de ani de exemplu. ca pana ajungi acolo treci prin niste traume puternice, e foarte posibil, dar e ceva normal. e foarte ciudat cum stim ce ne face bine si rau, dar refuzam sa actionam in consecinta. e fix, si asta e un exemplu genial cu privire la natura umana, ca la biserica. crestini, amarati, piosi, pana dau aia sarmale. cand apar sarmalele nene, dispare crestinismul.

Aceasta postare a fost editata de cata69: 28 decembrie 2009 - 05:01

• 0

Posted Image
despre fotografie

#1265 DeLucian

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 207 Mesaje:

Scris 28 decembrie 2009 - 05:14

DeLucian - in general tendintele sunt de evolutie pozitiva si istoric daca privesti lucrurile la nivel planetar. totul tinde spre mai bine. nu e perfect, dar oricum prefer sa traiesc acum, decat in urma cu 200 de ani de exemplu. ca pana ajungi acolo treci prin niste traume puternice, e foarte posibil, dar e ceva normal. e foarte ciudat cum stim ce ne face bine si rau, dar refuzam sa actionam in consecinta. e fix, si asta e un exemplu genial cu privire la natura umana, ca la biserica. crestini, amarati, piosi, pana dau aia sarmale. cand apar sarmalele nene, dispare crestinismul.

Cred ca EU traiesc in cea mai frumoasa perioada din istoria omenirii. Pentru mine n-ar fi putut fi nicicand mai bine, pentru altii ORICAND ( dar altadata) ar fi putut fi mai bine. N-as vrea sa vorbesc despre tendinte la nivel planetar atata timp cat exista perspective ca Afganistan, Irak, Somalia, Coreea de Nord, etc etc.
Despre natura umana, lacomie, biserica ...cred ca nu ne mai putem opri daca incepem discutia
  • 0

#1266 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 28 decembrie 2009 - 05:28

tarile pe care le-ai mentionat sunt tinute acolo, nu ca n-ar avea potential sa cresca. pestele ... capul ...

totusi pana nu de foarte mult timp, se credea ca persoanele de culoare sunt inferioare intelectual. si stii cum se demonstra asta? li se interzicea accesul la orice forma de invatamant. nu stiau sa scrie, sa citeasca, sa gandeasca la un anumit nivel, deci clar inferioare :)
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#1267 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 28 decembrie 2009 - 05:52

mai observ o atitudine de maxim rahat romanesc. o fi si in alte tari, dar acolo isi permit, la noi nu ar fi cazul. la tv se critica. bah, da se critica orice si se distruge total. nu ar fi mai frumos sa faca ceva constructiv? intreb si eu ca bula. se plang, se vaita, previziuni sumbre, oamenii sunt rai etc. dar sa faca ceva pt a combate fenomenul, de ce nu se poate??? dar lipsit de interese, daca il pune pe geoana sa planteze copaci, ma pis pe ei si nu asa se motiveaza oamenii.

cand reusim sa scapam a 4-a putere in stat din mainile grupurilor de interese, s-ar putea sa fie un prim pas spre normalitate.

shit, cuna a discurs basescian. dar base e precum popa, e important ce spune, dar nu le si face :)
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#1268 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 28 decembrie 2009 - 05:58

Hai sa vorbim despre parinti, daca tot e la moda
Senatorul PSD Sergiu Nicolaescu face o dezvăluire extrem de interesantă, pentru Inpolitics, �n ceea ce-l priveşte pe tatăl lui Traian Băsescu, a cărui biografie este extrem de puțin cunoscută. Reputatul regizor afirmă că a fost coleg cu Dumitru Băsescu la Şcoala de Ofiţeri de Marină, unde acesta din urmă fusese admis graţie Partidului Comunist.

Tatăl președintelui, coleg cu Milea, Stănculescu si Sergiu Nicolaescu

Sergiu Nicolaescu a povestit că tatăl actualului preşedinte a făcut parte din r�ndul muncitorilor pe care puterea comunistă i-a băgat la Şcoala de Ofiţeri, pe bază de dosar. „Tatăl meu a fost �nchis pe 5 ianuarie 1948. Eu eram atunci la Şcoala de Ofiţeri de Marină. Am dat examen la Sibiu. Atunci toate şcolile dădeau examen la Sibiu. Iar la urmă, la Sibiu, din septembrie p�nă �n decembrie, am făcut un curs comun de politică. Făceam instrucţii şi politică. Acolo am fost coleg cu mai mulţi, printre care generalul Victor Stănculescu, generalul Vasile Milea şi tatăl lui Băsescu”, a povestit regizorul, �n v�rstă de 77 de ani. „Eu intrasem cu media 10 şi eram primul pe listă. Unii nu aveau nici măcar liceul, iar alţii făcuseră vreo patru clase, dar au ieşit ofiţeri. Ei mă cunosc, dar eu nu-i cunosc pe toţi. Erau unii cu care făceam cursuri noi, după-amiază şi seara. Făcusera c�teva clase şi au ieşit ofiţeri. Partidul a vrut să bage c�t mai mulţi muncitori. Erau şi elevi foarte buni, dar au băgat multă muncitorime. Tatăl lui Băsescu era unul dintre ei”, şi-a amintit Sergiu Nicolescu. Cel care a jucat rolul comisarului Moldovean susţine că din cauza acestor muncitori pe care practic Partidul Comunist i-a făcut ofiţeri, �ntreaga generaţie a avut de suferit. „La acea vreme ni se spunea că suntem promoţia roşie”, a explicat parlamentarul.

Misterioasa retragere din Armată

Prea multe informaţii despre activitatea lui Dumitru Băsescu nu se cunosc. Se ştie că, după ce a terminat Şcoala de Ofiţeri, �n 1949, tatăl actualului preşedinte al Rom�niei, locotenentul Dumitru Băsescu, a fost detaşat la Basarabi unde a făcut parte din Regimentul 18 de Tancuri. Acolo, timp de aproximativ trei ani, mai exact �ntre 1953 şi 1956, Dumitru Băsescu s-a aflat �n subordinea directă a fostului său coleg de la Şcoala de Ofiţeri, Vasile Milea, cel care ulterior a ajuns ministru al Apărării şi care s-a sinucis �n decembrie 1989. Despre Dumitru Băsescu au mai apărut şi alte informaţii care �nsă au rămas la stadiul de zvonuri, nefiind confirmate p�nă �n prezent. Una dintre ele se referea la faptul că tatăl lui Traian Băsescu s-ar fi retras, �n mod misterios, din Armată cu c�ţiva ani �naintea Revoluţiei din ‘89. (Răzvan Gheorghe)

Vestile bune continua !!! Numarul doi din PD-L Bistrita. marele tradator a sfintelor idealuri ale liberalismului, e tras de urechi de DNA>
Culmea, se pare ca a fost decartat de catre numero uno din judetul BN, lingaul Olteanu, tot PDL
http://www.bistritea...d=1262001226074

Actualul director al Directiei Judetene a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud a fost trimis in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie pentru fapte de coruptie. Acesta este acuzat de trafic de influenta, fapta pe care ar fi comis-o in perioada in care a fost consilier judetean.
  • 0

#1269 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 28 decembrie 2009 - 06:04

pai mi se pare de mare bun simt ce a facut dumitru basescu. n-a iesit la revolutie un imaculat cu practici comuniste.
mi-a scapat ceva?

uite ca se misca justitia :)

daca ne mai certam mult, poate poate il ia si pe ilici cineva. si sa nu-l mai aduca inapoi.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#1270 DeLucian

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 207 Mesaje:

Scris 28 decembrie 2009 - 07:03

tarile pe care le-ai mentionat sunt tinute acolo, nu ca n-ar avea potential sa cresca. pestele ... capul ...
totusi pana nu de foarte mult timp, se credea ca persoanele de culoare sunt inferioare intelectual. si stii cum se demonstra asta? li se interzicea accesul la orice forma de invatamant. nu stiau sa scrie, sa citeasca, sa gandeasca la un anumit nivel, deci clar inferioare :)

Nu sunt de acord, dar e in ton cu "gandirea pozitiva". Relativ la discriminare, demonstratia nici macar nu conteaza. La fel se credea si despre femei. Starea de fapt era insa una reala. Formele de control al multimilor sunt multiple, accesul discretionar la educatie/job-uri fiind una dintre ele(forma primitiva a fost bata, dar s-a mai rafinat intre timp in unele regiuni). Se practica si in ziua de azi, chiar si in SUA.
Ideea e ca fiecare dintre noi existam intr-un context socio-politic asupra caruia nu am avut nici o influenta, deci implicit nu avem nici un merit sau vina. In MASTERMIND uman al echilibrului global nu cred - in sensul de a tine tari/regiuni in mizerie. Exista dictatura, dar nu cred in dictatori. Cred insa in camarile.
Realitatea economica e ca nu putem progresa prea mult cu totii.
In general, bursa e vazuta ca un joc cu suma 0. Nu ne putem imbogati toti acolo. iar Bursa = Economia. Cred ca "jocul" e copia fidela a relatiei prada/pradator din natura. Au existat si acolo dezechilibre de-a lungul timpului.
Si, ca sa mai aducem inca o variabila in discutie, banuiesc ca nu te temi ca in clipa de fata, in timp ce noi purtam aceasta discutie virtuala, un asteroid se indreapta spre pamant, sau se formeaza o tornada de gradul 5 chiar deasupra Bucurestiului. Nu mai prea conteaza statistica daca ceva te afecteaza in mod direct.
Sa nu uitam ca discutia pornise de la afirmatia ta ca lucrurile se vor aseza de la sine in bine in cateva zeci de ani. si eu am zis ca esti optimist. etc.
Sper totusi sa ai dreptate.
  • 0

#1271 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 28 decembrie 2009 - 07:05

n-a iesit la revolutie un imaculat cu practici comuniste. - asta n-am inteles-o.
la asta tereferi ?? " Una dintre ele se referea la faptul că tatăl lui Traian Băsescu s-ar fi retras, �n mod misterios, din Armată cu c�ţiva ani �naintea Revoluţiei din ‘89."
  • 0

#1272 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 28 decembrie 2009 - 07:40

@ oaspete - esti de acord ca daca la revolutie, toti comunistii erau scosi din functii si in locul lor veneau altii, afectati si aia de comunism, ca nu se putea altfel, dar nepracticanti inraiti, ar fi fost mai bine pt tara?

@DeLucian - si da si nu. teoretic tarile dezvoltate, din rezursele irosite (aruncate pur si simplu), ar putea scoate din foamete cam intreaga planeta. totusi sunt tinute in saracie din n motive, prea complexe pt a fi atacate aici.
"camarila" ta este grupul meu de interese. nu exista un "mastermind" global, desi, eu fiind un sustinator al grupurilor si nu al elitelor, s-ar putea ca la nivel planetar grupul de interese sa fie alcatuit exclusiv din elite. e greu de apreciat. in general ne bazam pe informatii neverificate, ca nu ai cum. mai transpira cate ceva, de obicei dupa ce nu mai prezinta importanta.
bursa e un joc de tip piramidal, evident ca mereu trebuie sa fie pierzatori la baza. economia nu e in mod necesar la fel. dar apare piramida sociala, alta nebunie si mai complexa.
fenomenul natural e imposibil de controlat, dar si pe scari pot sa cad. e lucru cert ca in momentul actual se schimba polaritatea planetei (nu e prima data), ca se vor topi calotele, ca ne vor lovi niste inundatii si calamitati foarte urate intr-un viitor nu prea indepartat etc. nu de putine ori am intrebat care e finalitatea cresterii polulatiei umane pe glob? vrem sa traim mult, fara boli, dar ca sa facem ce? scopuri nobile nu avem si nici in natura nostra primara nu sta bunatatea, ci supravietuirea. pana sa ne omoare planeta, foarte posibil sa se omoare multi intre ei. studiaza putin cazul particular cu insula pastelui. intelegi perfect cum stam pe terra asa.
daca ne mutam putin, luna de indeparteaza constant de planeta, soarele va exploda candva etc. sunt chestii prea mari ca sa ne gandim la ele ca la drobul de sare.

intreba relu ce se poate face in tara.
am cateva idei. din pacate pt cativa ani ar fi nevoie de un efort colectiv si sa nu se mai imbogateasca nimeni. putem incepe constructia adevarata de drumuri, hoteluri si amenajari turistice, investitii in diverse forme de producere a curentului electric (eoliene, micro-hidrocentrale, panouri solare - la nivel local, care sa asigure un nivel de autonomie cat mai mare), regandirea agriculturii (am vazut cum o fac altii, daca s-ar aplica la noi am fi foarte tari. pt asta oamenii isi mentin proprietatea pe teren, dar nu si posesia, e mai complicat de pus in practica, dar cred ca s-ar putea face asta, situatia e una speciala). desigur ca facute acum, toate astea cer sacrificii, saracie cativa ani, modestie etc, dar altii se chinuie si o fac si intr-un final o vor duce mai bine ca noi. e simplul principiu al oricarei afaceri de succes, reinvestim tot profitul, pt noi cheltuieli minime. e putin altfel decat gandeste romanul in particular si chiar omul in general. traiesti modest acum, gandesti pe termen lung. in romania acest tip de gandire a fost distrus de la varf. s-ar putea sa fie prea tarziu acum.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#1273 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 28 decembrie 2009 - 08:00

Cata greu nu ar fi (ce spui tu in ultima parte) dpdv juridic, daca vrei se formeaza asociatiile agricole. Problema este cine sa le formeze si sa se ocupe de ele; f multi dintre tarani ( aici termenul nu este folosit in sens peiorativ) sunt dispusi sa intre in asociatii. Dar pe langa asta ar trebui sa existe programe complexe pt agricultura la nivel national, astfel revenim la cine sa le faca, evident cu cap.
Orice am face trebuie privit pe termen lung, pe termen scurt nu prea mai tine si oricum pe termen lung pierzi, iar pe termen mediu este imposibil in forma actuala a lucrurilor.
In RO, omul vrea cat mai mult, cat mai repede si fara sa investeasca mai deloc, tu spui de sacrificii; desi e corect ce spui tu, insasi ideea de a ne mai sacrifica, din nou, s-a dezavuat in acesti ultimi 20 de ani. Omul de rand nu prea mai accepta sacrificiul, pt ca oricum astia de conduc tara fura cat pot, astfel sacrificiul ar fi doar al nostru, pt binele lor. Si tot in mocirla am fi, doar ca in una mai adanca.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#1274 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 28 decembrie 2009 - 08:06

si uite asa revin la unde plecam si cine stinge lumina.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#1275 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 28 decembrie 2009 - 09:26

......
intreba relu ce se poate face in tara.
am cateva idei. din pacate pt cativa ani ar fi nevoie de un efort colectiv si sa nu se mai imbogateasca nimeni. putem incepe constructia adevarata de drumuri, hoteluri si amenajari turistice, investitii in diverse forme de producere a curentului electric (eoliene, micro-hidrocentrale, panouri solare - la nivel local, care sa asigure un nivel de autonomie cat mai mare), regandirea agriculturii (am vazut cum o fac altii, daca s-ar aplica la noi am fi foarte tari. pt asta oamenii isi mentin proprietatea pe teren, dar nu si posesia, e mai complicat de pus in practica, dar cred ca s-ar putea face asta, situatia e una speciala). desigur ca facute acum, toate astea cer sacrificii, saracie cativa ani, modestie etc, dar altii se chinuie si o fac si intr-un final o vor duce mai bine ca noi. e simplul principiu al oricarei afaceri de succes, reinvestim tot profitul, pt noi cheltuieli minime. e putin altfel decat gandeste romanul in particular si chiar omul in general. traiesti modest acum, gandesti pe termen lung. in romania acest tip de gandire a fost distrus de la varf. s-ar putea sa fie prea tarziu acum.

Cu cine cata ? Cu cei care se bucura si chiar mindresc ca au fentat taxa de drum sau impozitele ? Vrem de toate, dar pe ce ?
La critica nu ne intrece nimeni. Net are toata lumea si e foarte simplu sa gasesti bube in capul oricui, dupa care sa plingi ca n-ai avut noroc sau ai avut gninion, sau ai fost furat, etc....
Suntem un popor defect de la cel mai mic/sarac pina la primul lemurian din capul statului. In tara asta nu s-a facut niciodata NIMIC cit ne-am guvernat singuri. Studiati istoria poporului roman ( daca n-ati facut-o deja ) si vedeti de ce am fost in stare cu forte proprii. Daca n-am facut-o in 2000 de ani, nu va asteptati sa iasa ceva acum.
  • 0

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi