D'ale lumii noastre politice
Scris 26 octombrie 2011 - 12:59
Hai sa fim si seriosi.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
Scris 26 octombrie 2011 - 01:26
Evident ca nu e o crima daca nu esti regalist. Hai sa fim si seriosi.
Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 26 octombrie 2011 - 01:26
Scris 26 octombrie 2011 - 01:39
Insa nu asta e ideea. Ci faptul ca se poate lua cineva de ei ca n-au avut fetze sau gesturi potrivite maretiei momentului.
Si mai trebuie sa rectific ceva: eu as zice ca nu pentru a strange capital politic s-au dus ei acolo, ci pentru a nu pierde prea mult prin absenta!
De asemenea sunt convins ca penele si pesede pupa icoane cu regele inainte de culcare...
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
Scris 26 octombrie 2011 - 01:43
dar cine-i mai agreeaza pe pesedisti ??
la fel si antenele. dintr-odata, urla simpatia monarhica in ei.
cat despre liberali, nu m-as hazarda. nu cred ca e cazul lui Antonescu, dar daca ne gandim ca totusi Tariceanu si un coleg de-al lui au stat la baza acestei manifestari...
Scris 26 octombrie 2011 - 01:54
Punctele aduse in discutie de oaspete sunt tragice, dar am, asa, o mica banuiala ca in toata istoria romanilor lucrurile au stat cam la fel, cu variatii usoare pe + sau -.
Vorba aceea "Aceeasi piesa, alti actori"
Scris 26 octombrie 2011 - 03:22
Politicieni romani sunt, culmea, romani.
Desi am simpatii liberale, nu o sa ies acuma in fata sa sustin ca ei ar fi incoruptibili, manati de interesu polular sau alte baliverne. Cel putin la nivel local, cu mici exceptii, liberalii sunt de plans.
In special prin alianta cu pesedeul, eu am ramas fara "obiectu votului", ca sa zic asa. Nu stiu ce ar trebui sa se intample ca sa votez pesedeul.
Cum pdl nu servesc nici atat, cred ca am sa ma rezum sa votez la locale, dar si acolo am un mare semn de intrebare. Sper ca totusi FDG sa aiba si anul viitor candidati, ca atunci voi putea vota cu inima impacata.
Dar ce sa vezi, pana si sasii deraiaza in Romania. Presedintele nostru, Iohannis, a devenit un om increzut si foarte greu de abordat. Nu spune nimeni, are realizari, probabil e cel mai bun primar. Dar totusi...
Scris 27 octombrie 2011 - 01:35
Scris 27 octombrie 2011 - 01:42
Scris 27 octombrie 2011 - 01:48
Pica Grecia SAU vindea tot ce avea de vaznare ca sa stranga bani. Nu era nimeni dator sa o salveze. Bancile care au avut descoperire pe Grecia - GHINION. La fel cum au facut profituri uriase, la fel puteau sa si piarda.
Lumea tot vorbeste de efectul dominoului. Pica o banca, pica si altele, apoi pica tot sistemul. VRAJA pentru papagali.
Oricum capitalismul va disparea in timp relativ scurt. La fel cum au disparut si celelalte oranduiri sociale. Va aparea alta.
Scris 27 octombrie 2011 - 01:55
Scris 27 octombrie 2011 - 01:57
Tocmai datorita precaritatii situatiei din acest moment.
Cel mai puternic supravietuieste pe spinarea celui mai slab. Nu nuantez, ca se intelege.
Germania e probabil cel mai mare exportator, raportat la polulatie si valoarea marfii. Probabil, la concurenta cu Japonia.
Daca nu ar avea piete de desfacere, ce s-ar intampla ?
Ah, de ce s-a ajuns aici ? E mult de poivestit. Nu cred ca grecii vor trage invatamintele, poate o perioada de cativa ani vor fi mai atenti, si atat.
Dar cred ca restu se vor orienta si isi vor "micsora expunerea" in directia elena, astfel incat a doua oara sa nu mai sara la cap cand vor auzi "lupu!".
Eu catre partzul Paul : toata viata nu ati facut nimica pentru romani"Prinţului Paul către Regele Mihai: În cei 50 de ani de comunism nu aţi făcut nimic pentru români!
http://www.adevarul...._347965831.html
Curtea Supremă din Anglia cere judecătorilor români să-l execute silit pe prinţul Paul pentru o datorie de aproximativ 2 milioane de euro. Magistraţii englezi au decis ca prinţesei Lia şi soţului său, prinţul Paul de România, să le fie indisponibilizate proprietăţile din Anglia, din Ţara Galilor şi din România.
Înalta Curte de Justiţie - Divizia Queen's Bench a decis, la 2 iunie 2010, în dosarul cu numărul HQ 10X00866, că prinţul Paul de România, „cunoscut şi sub numele de prinţul Paul, Paul Lambrino, Paul Philippe de Hohenzollern", şi prinţesa Lia a României, „cunoscută şi sub numele de prinţesa Lia, Lia Triff, Lia de Hohenzollern şi Lia Georgia Hohenzollern", să-i plătească lui Marco Houston 1,8 milioane de lire sterline (peste 2 milioane de euro).
De fapt, asta e regele potrivit pentru romani : regele cocalar.
Scris 27 octombrie 2011 - 02:21
Germania e cel mai mare exportator raportat la nr de polulatie. 82 mil fata de mai mult decat dublu ce au Japonia, SUA... China nici nu mai zic. Si sunt cel mai mare exportator nu prin razboaie (vezi SUA) sau inovatii tehnice (vezi Japonia), ci prin consecventa, produse de calitate buna, mult R&D, multa tehnica in general, disciplina si nasul unde trebuie.
Pe plan global, ca volumuri nete, probabil Germania e pe 2 sau 3 (dupa SUA, eventual si China).
Cel puternic castiga. Ce i-a oprit pe greci sa faci minuni? Avem destule exemple: Japonia, Singapore, Coreea de Sud, Taiwan, Malaezia. A, aia au fost prosti si au muncit, iar grecii faceau p_ mare la soare si la o maslina? Ghinion, shit happens.
Grecia trebuia lasata sa cada. Se consolida sistemul, se elimina veriga slaba (saluuuut, Andreiiiiiii Gheorgheeeeeeeeeee).
Pentru cei care au minime cunostinte de istorie, raspunsul la intrebarea "de ce se incearca salvarea Greciei" e simplu. PENTRU IMAGINE. Fiindca s-a insistat pe ideea de Europa unita. S-a plusat pe UE, euro, spatiul economic european, etc.
In secolul asta, IMAGINEA CONTEAZA FOARTE MULT. De aia se dadeau ratinguri de A++++++ - PENTRU IMAGINE. Daca pica Grecia, IN TIMP se duce sistemul european in jos, probabil pica euro, dolarul redevine UNICA moneda universal valabila (cu minusurile ei, evident).
Scris 27 octombrie 2011 - 05:39
Mai exista un scenariu de care am inceput sa aud din ce in ce mai des......
Pentru cei care au minime cunostinte de istorie, raspunsul la intrebarea "de ce se incearca salvarea Greciei" e simplu. PENTRU IMAGINE. Fiindca s-a insistat pe ideea de Europa unita. S-a plusat pe UE, euro, spatiul economic european, etc.
...
Un fel de WW3, dar fara arme, din care va castiga DE si va cucerii, one-by-one tarile EU.
Stiu destui germani care s-au saturat sa tot plateasca 'farfuriile sparte in Peloponez', dar platesc.
Vezi ghiontul din francez si englez de duminica, parca, cand l-a intrebat de ce se baga, ca el are sterline, vezi zambetele despre italian, care deja are zilele numarate si vin alegeri anticipate in cizma la anu'...
Germanca se lupta, caci nu bancile ei sunt cu expunerea, ci cele ale francezului, deci dupa o portie de tzatziki, nemtii servesc spaghetti si apoi beau o sampanie ...
Apoi nimeni si nimic in EU le va mai sta in cale...
Buldogul nu se prea pune, are sterline si Banca Angliei are problemele ei sa tina linia de plutire la bancile locale. Acolo se poate ajunge usor prin Irlanda...
Ramane de vazut...
Scris 27 octombrie 2011 - 05:45
Apropo,
1. De ce n-au vrut englezii sa renunte la lira?
2. Nemtii cred ca au regretat inca de cand s-a introdus euro, din 2000 parca!!!
3. De ce n-au vrut norvegienii in EU si euro? Ca aia au bani cacalau.
4. De ce n-a vrut Elvetia?
Lucrurile incep sa se imputa. Asta e clar.
Scris 27 octombrie 2011 - 07:26
Scris 27 octombrie 2011 - 07:37
Scris 27 octombrie 2011 - 10:07
"Buna ziua,
Cunoasteti faptul ca multe persoane au castigat mult in Reforma pensiilor?
Stiti ca piata in reforma in sanatate este de peste 4 ori mai mare decat in reforma
pensiilor?
Stiti ca se estimeaza ca comisionul sa fie mai mare, fata de 100-350Ron?
Stiti ca cel mai mult au castigat persoanele care au inceput inaintea reformei si au
facut o echipa?
Stiti ca completam un formular, luam o semnatura (persoanele nu platesc nimic)
si comisionul este al nostru?
Detalii:
E un fenomen care va dura 6 luni, si care avem norocul, bafta sa-l intalnim.
Toti oamenii activi din Romania platesc CAS.
O parte din suma platita de fiecare,
va fi redirectionata catre o casa privata de sanatate.
Aici intervine rolul nostru.
Din momentul in care este vorba de ceva obligatoriu si gratuit
(oamenii nu scot alti bani din buzunar, oricum platesc acel CAS),
noi ii vom informa despre ofertele care vor fi in piata,
iar ei isi vor da semnatura pe adeziunea respectiva.
Stiti cu ce firma sa colaborati pentru reforma?
Daca Nu, va recomand o firma de renume,
cu experienta in reforme,
care a fost pe primul loc in reforma pensiilor
care a facut 7 reforme in europa
si care deja s-a apucat de a strange o echipa mare de agenti.
Care sponsorizeaza cu premii mari formarea echipei
(deci putem castiga si pana la reforma, si dupa reforma)
Astfel sunt create cateva trepte de premiere, pana la reforma,
pentru toti cei care se califica
1. Carti, CD-uri;
2. Laptop
3. Excursie Egipt (2 persoane)
4. 5.000 Euro pentru Dotari
5. 25.000 Euro pentru o masina
6. 125.000 Euro pentru un Sediu
7. Finantare a unui proiect International
Cu cat vei castiga mai multe premii pana la Reforma,
cu atat vei castiga comisioane mai mari la Reforma!
Sunt deja peste 11.000 de agenti la aceasta firma
In plus, aceasta activitate poate fi desfasurata pe langa activitatea noastra de baza
DE RETINUT !!!
COMISIOANELE SE ESTIMEAZA CA VOR FI MULT MAI MARI
DECAT LA REFORMA PENSIILOR (100-350 Ron/Semnatura)
~~ SE VOR CASTIGA BANI FRUMOSI ~~
DECI , NU MAI EZITA ...CONTACTEAZA-MA
SI INTRA IN CEA MAI BUNA ECHIPA !!!!
Trimite un e-mail cu subiectul: Da, doresc informatii suplimentare
Si vei primii Linkul firmei impreuna cu multe informatii suplimentare
Acest e-mail iti este trimis o singura data,
din dorinta de a te ajuta sa castigi cat mai mult din Reforma Sanatatii"
Vad ca oaspetele someaza
Preiau eu stafeta ) Cica s-au "gasit" si armele lui Gaddafi. La fel cum s-au "gasit" si ale lui Saddam
Problema e nu ca s-au "gasit", ci ca sunt enorm de multi papagali care chiar cred
Scris 28 octombrie 2011 - 01:14
http://www.zf.ro/eve...conomia-8909622
Scris 28 octombrie 2011 - 01:58
Fondurile acestea sunt ratiunea de baza pt care am intrat in UE in 2007. Sunt bani cu care se pot face MULTE. Bani cu care economia s-ar fi miscat. Nu sunt multi, nu ne ajuta sa reconstruim o tara sau sa schimbam mentalitati, dar sunt extraordinar de utili in aceasta perioada. Dar noi bineinteles NU suntem in stare.....
Scris 28 octombrie 2011 - 03:47
Problema e ca, incercand sa salveze Grecia (care nu va fi salvata decat atunci cand iese ea insasi pe PLUS), ingreuneaza automat situatia altora.
Pana la urma se pare ca sunt si altii, la fel de destepti ca moi - recte Washington Post, preluat.
"Washington Post scrie într-un text publicat astăzi că ideea cu ștergerea datoriei Greciei este de fapt un ambalaj în care liderii europeni au ambalat de fapt falimentul controlat al Greciei.
Practic, prin ștergerea datoriei, liderii europeni au recunoscut, implicit nu explicit, că Grecia este în incapacitate de plată.
Washington Post se întreabă dacă acordul la care au ajuns liderii europeni este o soluţie viabilă sau doar o amânare periculoasă a sfârşitului.
Afirmația publicației este întărită de poziția celor de la agenția de rating Fitch, care vede cu aceiași ochi măsura luată de liderii europeni. "
Pentru cei care nu stiu sa citeasca printre randuri: nu declaram Grecia in faliment ca nu e cazul, nu o lasam de izbeliste ca e de-a noastra. IMAGINE/PR/VRAJA.
Scris 28 octombrie 2011 - 09:51
Imi permit sa postez un articol intreg. Merita citit, zic eu.Prinţului Paul către Regele Mihai: În cei 50 de ani de comunism nu aţi făcut nimic pentru români!
Autorul e un om care nu-mi place in mod deosebit. Dar e istoric. Bine, asta nu inseamna ca neconditionat trebuie sa-i dam dreptate. Dar totusi, e un istoric.
Și dacă Regele Mihai nu abdica în 1947?
Sau: putea Regele Mihai să oprească armata română la Nistru, în 1941? Putea România obţine condiţii mai bune de la Aliaţii anglo-americano-ruşi înainte de 23 august 1944? Ce s-ar fi întîmplat dacă Regele Mihai l-ar fi graţiat pe mareşalul Antonescu în 1946? Dacă acest gen de întrebări vă interesează cît de cît, cu siguranţă aţi auzit vorbindu-se, în ultimele zile, despre o aniversare. A fost ziua Regelui. A 90-a.
Ceea ce m-a interesat cu acest prilej n-a fost evenimentul în sine – care ar trebui să fie ocazie de bucurie pentru români (în măsura în care românii mai sînt în stare de bucurii, acesta putea fi un mic prilej) –, ci discursul de fond ce a însoţit aniversarea. În dezbaterile ce au premers ziua de 25 octombrie mi-au atras atenţia nu răspunsurile date, ci mai cu seamă întrebările puse. Nu cunoştinţele respondenţilor mi s-au părut grăitoare, cît mai ales nelămuririle şi curiozităţile jurnaliştilor. Aceasta, pentru că starea societăţii noastre de azi e mai bine descrisă prin întrebările puse decît prin răspunsurile date – şi aceasta se aplică şi aniversării regale. Am primit şi eu cîteva chestionare de la ziare, în măsură a reaprinde, aici, unele dileme monarhice. În privinţa răspunsurilor mele, unele vă vor convinge, altele nu – dar, în genere, numai muza Clio şi Dumnezeu pot să ştie unde e aici adevărul absolut.
Care a fost relaţia tînărului Mihai I-ul cu legionarii în 1940? N-a fost nici o relaţie – cu excepţia faptului că legionarii s-au comportat relativ civilizat cu Regele, din două motive: unu, pentru că ştiau cît de polular era Regele (şi ideea de Rege) în ţară, şi doi, pentru că legionarii erau orice şi oricum, numai republicani nu erau.
Ce puteri avea Regele Mihai în raport cu Ion Antonescu în perioada 1940-1944? Foarte puţine. Antonescu venise la putere într-un moment de criză naţională, apoi ţara a intrat în război etc. – astfel încît pentru mareşal (care era Conducătorul statului, al guvernului şi al armatei) niciodată n-a fost o prioritate să se gîndească la prerogativele tradiţional-constituţionale ale Regelui (mai ales că şi Constituţia ţării trecuse ea însăşi prin convulsii în ultimii ani).
Putea Regele să prevină crimele împotriva evreilor români? A făcut-o (alături de Regina mamă Elena) chiar mai mult decît se ştie. Din păcate, guvernul condus de mareşal şi-a asumat explicit rezolvarea „problemei evreieşti“ din ţară, într-o manieră care iniţial era consonantă cu politicile rasiale ale lui Hitler.
Putea Regele să oprească la Nistru înaintarea spre Est a armatei române? Nu. Şi nici măcar lui Antonescu nu cred că i se poate imputa că n-a făcut acest lucru.
De ce Regele, după 23 august ’44, l-a dat sovieticilor pe mareşal? Nu Mihai I-ul l-a dat pe Antonescu pe mîna ruşilor – ci acea mînă, în condiţiile de atunci, era suficient de lungă încît să trateze România ca pe un self service de ocazie. Oricît de mult ne-ar durea, un lucru e real: România era atunci în zona directă de interes a URSS, şi nu a SUA.
De ce nu l-a graţiat Regele pe mareşal? În opinia mea, Antonescu ar fi fost executat chiar şi dacă ar fi fost judecat de americani. Ideea că Mihai I-ul l-ar fi putut graţia ţine mai curînd de fantezia istoriei contrafactuale decît de realităţile Europei de după 1945.
Nu cumva 23 august-ul românesc a grăbit înaintarea sovieticilor în Europa în dauna anglo-americanilor? Nu. Zarurile fuseseră aruncate deja şi ruşii erau gestionarii zonei în care ne aflam. România ar fi fost comunizată cu sau fără 23 august – dar măcar acea zi a mai salvat pentru cîţiva ani o relativă (şi în cele din urmă înlăturată) normalitate a vieţii în ţară. Fără 23 august, personal cred că sacrificiul României ar fi fost încă şi mai mare.
Putea Regele să se opună sovieticilor într-o măsură mai mare decît a făcut-o? Nu. Din păcate, în acel moment nici măcar Anglia sau SUA nu se puteau opune sovieticilor mai mult decît au făcut-o. Mihai I-ul măcar a încercat: în august 1945, cînd i-a cerut premierului Petru Goza să abdice. Fără succes, pentru că în spatele lui Groza era armata sovietică, pe cînd în spatele Regelui nu era decît un popor român timorat.
Ce s-ar fi întîmplat dacă Regele nu abdica în decembrie 1947? Foarte probabil că ar fi fost expulzat cu forţa (Stalin avea mijloacele pentru aceasta) sau i s-ar fi înscenat orice, inclusiv sinuciderea (Stalin era maestru în aşa ceva) – caz în care nu mai aveam aniversarea de alaltăieri, ci doar o comemorare.
Aşadar, e de reţinut că Regele Mihai l-a avut adversar pe Stalin, şi nu pe Gheorghiu-Dej & Comp. Faptul că Stalin e azi în oprobriul popoarelor libere, iar Regele Mihai e contemporanul nostru aniversat arată că, totuşi, în Istorie binele mai şi învinge. În consecinţă, există oameni cărora chiar merită să li se spună La mulţi ani! Regele Mihai e unul.
Adrian Cioroianu este profesor la Facultatea de Istorie, Universitatea Bucureşti.
http://www.dilemavec...-nu-abdica-1947
Scris 28 octombrie 2011 - 10:19
Scris 29 octombrie 2011 - 06:52
General vorbind.
Scris 29 octombrie 2011 - 12:55
Unde am mai "spus" eu un truism? Arata-mi postul.
Se vede de la o mare distanta ca esti pe de o parte liberal, pe de alta parte cu simpatii monarhiste. E de inteles, cunosc multi cu aceleasi credinte.
Ce rost ar avea atunci sa-ti explic ce si cum? Faptul ca am fost olimpic la istorie, si printre cei mai buni din tara m-ar indreptati sa-ti dau un raspuns detaliat, pe 15 pagini, dar nu am nici timpul disponibil, si chiar daca l-as avea nu m-as obosi sa scriu atat.
Scris 29 octombrie 2011 - 03:30
JIGNÍRE s. 1. insultare, ofensare, ultragiere, (livr.) vexare, (fig.) rănire, (livr. fig.) lezare. (~ cuiva cu vorbe grele.) 2. (concr.) afront, injurie, insultă, ocară, ofensă, rușine, umilință, (livr.) ultraj, vexațiune, (pop.) hulă, sudalmă, suduitură, (înv.) băsău, dosadă, înfruntare, necinste, obidă, (fig.) atingere, (livr. fig.) lezare. (Nu poate suporta ~; o ~ adusă cuiva.)
Daca spui cuiva ca e inalt si el are 2 metri, l-ai jignit ??
Mai apoi, spunand ca nu are rost sa-mi explici, MA JIGNESTI tu pe mine.
Si in al treilea rand, putin imi pasa mie ca ai fost cel mai bun din lume la ceva. Si eu am fost al 14-lea pe tara la rezidentiat. Si ??
Tu ai facut scoala presupun pe vremea lui ceasca. Atunci ai fost si cel mai bun la istorie. Ce istorie se facea atunci ??
0 useri citesc subiectul
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi