Scris 17 noiembrie 2009 - 09:01
o fi si asta o solutie, se spune ca daca apuci sa iei curba, nu ai mers suficient de repede. in rest, exista gume si gume, de iarna sau vara, all season sau nu, dar dintre ele, all season sunt poate cele mai slabe la ambele "anotimpuri" (adica nu le poti impinge nici iarna, nici vara).
cu foresterul am niste manevre pe zapada cu gume de iarna pe care cu gumele din fabrica de pe masina nici vara nu le faceam. da, frana de urgenta, evitare cu bracare serioasa in 2m maxim stanga si apoi dreapta (ca mai venea o masina din fata - noroc si cu un volan genial momo pe masina) si era o zapada crunta, lumea iesea in decor intr-o veselie cum forta putin. nu mai spun ca ideea de a derapa pe zapada nu a existat niciodata si unde ceilalti mergeau cu 50, eu la 120 nu aveam nici un stres.
cu golful am derapat pe gheata pe la 140 intr-un viraj, daca nu aveam gume de iarna, nu o mai controlam in veci. bine, oricum nu trebuia sa se intample, dar ca idee.
pe X3 am testat 2 gume de iarna, diferentele intre ele au fost majore la comportament rutier. trebuie sa le alegi cu grija. viteza redusa, consum si zgomot nu au si n-am mai avut asa ceva la gumele de iarna de prin 2002, iar fiecare masina a avut alte gume, alt producator.
nu zic ca nu e mai bine sa te feresti, dar si gumele astea sunt facute cu un rost. all season se mai numesc si no season. oricum sunt de preferat unora de vara, dar nu se pot compara cu niste gume de iarna bune. e adevarat ca daca nu prea ninge si te mai ajuta si masina, nu trebuie gume de iarna/vara la un mers preventiv, dar asta nu le face bune.
nu prea m-am zgarcit la ele pt ca sunt singurul contact practic cu soseaua. pt la vara trebuie gume noi, am o mare problema ce sa aleg. ce vreau eu, nu se importa in romania, sunt niste orezare.
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
Users ignored today: mecea