Scris 18 noiembrie 2009 - 05:28
hai sa nu degeneram discutia, ca si asa s-a ajuns prea departe.
el a spus in niste cuvinte ca in general sau pt el, gumele all season s-au dovedit mai rentabile decat vara/iarna dedicate si ca a avut niste experiente similare cu all season/iarna.
din experienta mea, tandemul iarna/vara e mai performant decat all season cam la orice capitol. desigur ca exista gume proaste pt orice sezon si ca poti avea gume de iarna mai slabe decat unele all season, nu este exclus, dar nu putem generaliza.
eu nu stiu cu ce gume all season vine acum subaru, dar alea cu care venea modelul vechi XT, derapau rau si vara. cand le-am schimbat, in prima curba, desi erau noi noute michelin-urile, simteam cum sta masina ca pe sine, se simte in volan forta tractiunii si masina nu derapeaza deloc.
repet, daca nu poti iarna/vara (sau nu vrei), oricum e mai bine iarna unele all season, dar nu poti spune ca sunt mai bune in vreun fel decat cele de iarna. niciodata. sa nu creada cineva ca daca ai gume de iarna, gata pe sosea esti ca pe gelatina. un exemplu, la golf, culmea, cu gumele de iarna m-am dat prima data mai tare pe curbe de 90� si masina se aseza frumos. cu ce gume venise ea din fabrica, michelin energy saver, eram pinguin. cand am trecut la vara sport maxxx, parca schimbasem suspensia. si au mai incercat cativa posesori de golf manevra asta dupa si au avut toti aceeasi senzatie. sa ai gumele potrivite nu e mereu o sarcina usoara, dar este esential la o masina. pe ring, cine avea semi-slick-uri parca avea 50% greutate in minus pe viraje.
sa nu mai zic ca am mers si la 0 grade tare cu gume de vara si la +20 cu gume de iarna, pe masini diferite. se poate, totul e in anvelopa. vezi unde rupe aderenta si ala e etalonul tau. sunt gume de vara pt care producatorl specifica ca la 0 grade nu mai ofera nici o aderenta, la altele specifica ca pot fi folosite pana la 0 grade fara probleme. daca nu ma insel, ce vreau eu sa iau de la orezari se incadreaza in a doua categorie, daca gasesc. prefer sa dau 500-1000� la cativa ani si sa merg fara stres, decat sa-mi impun sa previn imprevizibilul. cand am vazut cum tin la frana primele gume de iarna de pe X3, mi-am pus mainile in cap. cica pe zapada sunt meseriase, dar pe asfapt la rece, era crima cu aderenta. a doua zi am cautat sa le dau la schimb+diferenta pt siguranta mea.
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.

despre fotografie
Users ignored today: mecea