Ford Fiesta
Scris 04 iunie 2011 - 02:45
Spusesei ca nu vezi nici o diferenta intre anvelopele de mai sus.
Scris 04 iunie 2011 - 03:44
''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU
Scris 04 iunie 2011 - 04:07
Cum ale mele au DOT de prin 2008, asta e varianta care mi se pare plauzibila. Pe net sunt multe poze cu ambele profile, deci nu prea cred sa fie vreunul din tipuri contrafacute
Deocamdata cred ca o sa stau cu bunghiu pe cel care a avut pana, sa vad daca face galma sau ceva ... deosebit in zona respectiva. Daca nu, cum oricum vara asta cu masina o sa se circule f putin (eu plecat, sotia in vacanta), o sa le las asa pana cel putin in toamna, cand as cumpara 2 pneuri sau pana cand se mai tocesc si le schimb pe toate (deja la anu fac 4 ani de fabricatie si daca prind vreo oferta, ma decid)
Aceasta postare a fost editata de andrei041: 04 iunie 2011 - 04:10
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
Scris 06 noiembrie 2011 - 09:39
Cu ocazia asta ii voi face si revizia de 45k km. Ce'am observat a fost ca in ~10k km facuti a papat vreo 800ml de ulei. Din ce'am inteles de la alti posesori de Fieste, tdci'ul n'ar papa ulei, dar cum pana acum nici n'am mai auzit pe vreun tdci'ul cu 1.4 sa aiba consumuri asemanatoare cu cele pe care le scot eu, poate ca asa se explica si consumul de ulei
Am montat zilele trecute si niste Bosch Valeo Retrofit. Ce'am observat insa azi e ca stergatorul de pe partea pasagerului nu calca pe toata lungimea, ci e ridicat la mijloc. Insa acum nu's sigur daca asa a fost de la inceput, ca nu am fost atent la asta cand le'am montat. Abia azi, dupa ce am lovit pe A2, la ~100km/h o cioara cu partea de sus a parbrizului m'am uitat mai atent si am observat si asta. Bine macar ca parbrizul nu a patit nimic ... am economisit o fransiza
La 42k am montat si pneurile de iarna. Cum insa la iarna vreau sa fac un mic circuit prin tara, inclusiv pasul Tihuta, ma gandesc serios sa iau macar o pereche de lanturi. Aveti ceva sfaturi? Vreun model anume sau ceva ponturi pentru ce sa urmaresc cand aleg lanturile? Ar ajuta mult sa cumpar lanturi si ptr rotile spate sau ar fi destul de inutile?
Scris 06 noiembrie 2011 - 09:43
Oricum, de obicei se lucreaza la greu pe Tihuta, nu cred ca zapada ar tine mai mult de o zi.
Scris 06 noiembrie 2011 - 09:48
2. Drum strategic
Scris 07 noiembrie 2011 - 11:29
Scris 16 februarie 2012 - 08:07
Intre timp am ajuns la 51k km, fara vreo problema notabila.
Azi am bagat si o spalare (prima pe anul asta). La o privire rapida, am observat ca pe oglinzi deja e sarita vopseaua in cateva locuri, asa ca la vara vor sosi niste aparatori de noroi.
Tot drumul la Buc m'a facut sa iau iar in calcul un scut metalic. La intoarcere am atins de vreo 2 ori pe dedesubt. Azi am bagat masina pe o rampa si la prima vedere nu a fost nimic afectat. O sa incerc totusi sa vad daca reusesc sa gasesc o Fiesta 1.4 tdci cu scut, sa ma conving cat de mult ar afecta garda la sol.
Iarasi, tot in vara, neaparat trebuie spalare a tapiseriei, ca deja cremul ala are mai multe nuante decat curcubeul
Si, daca e cuminte, poate si'un SB sau un cruise'control, da astea's la optionale, nu la necesare precum cele de dinainte
Scris 16 februarie 2012 - 08:18
Scris 20 martie 2012 - 10:53
Prima chestie la care m'am gandit a fost pistonas de frana/placute de frana intepenite. Asa ca am demontat etrierul. Intr'adevar, placuta din exterior nu mai culisa corect in portetrier, insa zgomotul era prezent si cand invarteam discul de frana fara etrier/placute montate.
Pasul urmator a fost o vizita la service. Asa cum aflasem intre timp c'ar putea fi, de vina a fost rulmentul intermediar al planetarei din dreapta. Ieri s'a facut insa doar constatarea, iar azi am fost programat pentru inlocuire. "Masa si dansul" au durat un pic peste o ora si au costat 380ron, la service Ford. La proba de dupa operatiune mecanicul a zis ca masina e in regula si inclin sa'i dau dreptate (exista posibilitatea ca acest rulment sa'l fi deranjat si pe cel de la roata, insa n'a fost cazul)
In rest, zilele astea ar cam trebui sa trec si eu la ciubotele de vara, ca astea e iarna deja fac zgomot mai mare de cand s'a incalzit.
Si, daca vremea si timpul or permite, poate fac o fapta buna si curat tapiseria
Si, ca tot e diesel, sa zic si de consum. Nu ca l'as fi calculat, insa de cand o am nu cred ca mi'a mai aratat autonomie de 782km dupa un plin. Bine, cand conducea sotia reusea si peste 800km, dar la mine era in jur de 650-680 pana acum
Scris 20 martie 2012 - 11:18
mie cam la fiecare alimentare imi arata range pe bord intre 800 si 950km, depinde pe unde/cum ma invart.
da io stiu ca minte cu nerusinare
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 20 martie 2012 - 11:32
Oricum, azi mai cand am alimentat imi estima autonomie 12km. Am pus pana a sarit pompa si am mai indesat un pic ... 36.3 litri. Deci ar insemna 4.64% pentru a rezulta autonomia de 782 ... n'are cum, da suna bine
Scris 20 martie 2012 - 11:41
nu stiu ce calcule is face el, dar tare mi-e ca e o blonda ca in clipul postat, cu 80miles with 80miles/hour
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 20 martie 2012 - 11:50
Scris 21 martie 2012 - 12:22
Scris 21 martie 2012 - 12:27
Scris 21 martie 2012 - 09:02
Azi am dat o fuga pana la Buc, maine o sa fac iar plinul sa vad cat a consumat. Oricum, din cei 782 de km autonomie pe care'i arata aseara, acum mai am ~100, dupa vreo 460 sau 470km parcursi, daca retin eu bine Si asta ptr ca a fost destul de aglomerat pe Cta-Cernavoda si Cernavoda-Cta si de voie, de nevoie, am mai stat si eu linistit ...
Pe A2, insa, am patit'o. M'am trezit de la cel din fata mea cu o pietricica in parbriz si de data asta n'am mai scapat ... s'a ciobit. Nu mi se pare grav, cred ca se poate remedia, insa cu siguranta nu din taste ...
Aceasta postare a fost editata de andrei041: 21 martie 2012 - 09:06
Scris 22 martie 2012 - 01:11
cand am mers cu o fiesta ca a ta cam la fel scoteam...
Scris 22 martie 2012 - 01:36
Oricum, dupa cum am mai zis, nu ma plang de consum.
Oricum, dci'ul de pe Logan e clar mai economic. Asta o stiu de pe Symbol'ul de 80CP pe care l'a avut taica'miu. Cu a mea, mergand la fel, am cam 1% in plus (cel mai probabil ptr ca e motorul mai slab si il fortez mai mult ptr a merge la fel)
Scris 22 martie 2012 - 02:01
Scris 22 martie 2012 - 08:35
Scris 22 martie 2012 - 09:11
@Andrei: Eu la diesel am o schema pe care o folosesc apropo de acceleratie. Cand vreau sa demarez rapid, apas pedala brusc pana la jumatate, o las sa intre in regim si abia apoi lipesc pedala de podea. Totul se intampla rapid in 2 secunde dar rezultatul este mult mai bun decat sa o calc pana la podea ca disperatul din prima. Of course ca n-am inventat eu asta, am vazut-o la Volvo S60 D3.
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 22 martie 2012 - 09:14
Scris 22 martie 2012 - 09:23
Sa moara BIBI, loganu e mai responsiv ca GETEREU !... Cand vreau sa demarez rapid, apas pedala brusc pana la jumatate, o las sa intre in regim si abia apoi lipesc pedala de podea. Totul se intampla rapid in 2 secunde ...
Scris 22 martie 2012 - 09:43
2 useri citesc subiectul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi