Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Sprint Booster

• Please log in to reply
781 replies to this topic

#151 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 25 iunie 2010 - 05:46

corect,daca modelul de sprint booster care il ai e cel cu 3 "pozitii" e foarte simplu de verificat ce am zis eu mai sus :unsure: .Cum am zis nu contest ceea ce face sprintboosterul,poate pretul e cam mare dar cum am zis la BMW functioneaza

Nu contesti dar nici nu pricepi :lol:
Descarca nene pdf-ul si citeste-l ! Daca nu intelegi ce inseamna "responsiv" vezi ca ai un grafic acolo ;)

....pe de alta parte nu ar strica un soft si o dracovenie din asta.

Aici ai nimerit-o ! :lol:
  • 0

#152 alex230ro

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.936 Mesaje:
Inregistrat: 07-ianuarie 04
  • Marca:BMW
  • Model:325ti aka caaazaaan
  • Motorizare:2.5

Scris 25 iunie 2010 - 07:07

ok,o sa incerc sa trec si eu duminica viitoare pe la tine sa o probez,sau ma rog cand ai tu un pic de timp.
  • 0
"PUTEREA BATE CUPLUL PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"

#153 cata69

the nobody

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 25 iunie 2010 - 07:12

Aşa, de azi voi pune printre pastilele mele şi bomboane mentolate şi iau la întâmplare, poate funcţionează. Cam asta e la prima vedere acest "booster".

Mă gândeam să încep cu nişte glume gen "Mi-a dat cam 50 de cai în plus", dar mi-am adus aminte de cei care au făcut proba maşină cu minciuna/maşină remapat şi nici un şofer nu s-a prins care e una sau cealaltă.

La mine la automată acceleraţia nu e foarte liniară şi funcţioneză cam de felul următor: apeşi puţin, pleacă maşina bine până în 2k de ture, unde cade. Ca să treci peste 2k de ture trebuie să apeşi mult mai mult (estimativ din ce mişc piciorul de 2-3 ori mai mult). Pt. a accelera maxim însă nu mai e mult peste acest prag. Toate astea fac ca în anumite situaţii să nu poţi în oraş să te mişti confortabil. La mine totul se reduce la confort.

Am înţeles mai bine ce face în general un asemenea dispozitiv după ce am văzut la Gpower şi am început să caut pe net. Totuşi preţul lor era prea mare. Efectele diferă însă de la maşină la maşină. Ba unele au ceva asemănător din fabrică, numit buton "sport" de obicei şi care lucrează pur la senzaţii şi la plăcerea de a conduce, nu creşte puterea, nu-ţi dă vreo hartă mai agresivă pt. motor etc. De ce spun diferă? Anumite maşini, nu le ştiu pe toate, nu cred că ştiu nici posesorii, au limitări pe deschiderea "gazului" fie în treapta 1, fie până la 50-60km/h (există şi cazuri sau poate că or merge în paralel, când se limitează şi cuplul din ECU, dar şi aşa dacă ar fi "gazul" deschis maxim, maşina s-ar mişca mult mai bine). Aici apare o problemă cu mentolatele mele, minciuna reuşeste cumva să dea un voltaj amplificat peste ce ar fi dat pedala şi dacă ar fi fost WOT. Cum şi de ce, nu ştiu, cert este că nu-i doar o senzaţie, maşinile se mişcă fizic mai bine. CULMEA, e că sunt de obicei maşini mici şi nu foarte puternice. La unele merge şi din soft să schimbi răspunsul pedalei (la Golf s-a simţit cam ca după minciunică, la WRX era aceeaşi senzaţie).

Ce face jucăria pt. mine? Mai multe lucruri am observat azi, prin plecări succesive oprit/verde/roşu. În primul rând ţine maşina în "priză", cursa la pedală e mare şi nici nu o poţi lovi la podea dintr-o dată că ar fi inutil, maşina ar sesiza o cerere de putere bruscă şi stai să retrogradeze şi să se pregătească. Acum reacţionează mereu cu o fracţiune de secundă mai repede, e mult mai comodă pt. mine şi mai plăcută tocmai la mers prin oraş (pe afară nu am apucat să ies, dar poziţia în principiu e aceeaşi), e mai uşor să o faci să schimbe puţin mai sus. A dispărut acel gol din pedală după o apăsare uşoră, reacţioneză mai repede. Se turează mereu puţin mai mult, astfel cade pe un cuplu mai mare şi pare mai fâşneaţă. Controlul din pedală este mai fin, liniar.

Dacă maşina se "simte" mai rapidă şi de afară să ne spună frank, că era acolo când am plecat.

Cum e cu imposibilitatea de a o controla în oraş, în trafic, mai ales pe roşu? Iar depinde de la maşină la maşină sau de la şofer la şofer. La mine pe roşu reacţionează instant. Totuşi, numai după ce am auzit că cel care şi-a montat ieri se plânge că e prea agresivă aşa, am mers în cel mai mare trafic posibil să văd cum poţi controla acceleraţia. Trebuie să foloseşti cam 1-2mm, pt. mine e perfect, n-am avut nici o problemă.

Efecte negative? Teoretic e ca şi cum ai merge ceva mai tare, că WOT nu se pune problema decât dacă totuşi apeşi acceleraţia mult, dar tocmai acest ceva mai tare dă o senzaţie de plăcut şi în cazul meu particular e mai comod la picior. Desigur că vor apărea unii care spun că nu poţi da atâţia bani doar ca să nu apeşi acceleraţia în anumite feluri, dar dacă în general comoditatea costă. Alt efect negativ va fi consumul mai mare. Pt. că răspunde aşa de repede, eşti tentat să stai cu piciorul pe ea un pic mai mult, maşina pare mai vioaie şi te împinge la ilegalităţi.

Ce se întâmplă cu ultima parte a cursei pe care pedala nu mai face nimic? Nimic! Este insesizabil.

Dacă ar avea relu un buton care să-mi întărească şi amortizoarele niţel ar fi perfect :unsure:
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#154 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 25 iunie 2010 - 07:18

suna interesant.
cat ziceati ca e o cutiuta din asta cu surprize?
merge si pe o toyota LC din 2007? dieselul de 173cp...
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#155 koz

The One

• Members
  • PipPipPip
  • 325 Mesaje:
Inregistrat: 27-septembrie 02
  • Marca:Volkswagen
  • Model:GOLF 5
  • Motorizare:1.9 TDI 105+ CP

Scris 25 iunie 2010 - 07:32

900 RON pentru membrii Garajul.ro

nu exista deocamdata decat pentru LC > 2008
Daca masina e fabricata dupa iunie 2007 ar trebui sa mearga si la tine. Daca nu, asteptam urmatorul update.
  • 0

#156 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 25 iunie 2010 - 07:32

Repet, NU dă cai, dă comoditate şi plăcere în cele mai multe cazuri, iar în unele particulare reduce din gâtuirile acceleraţie la viteze mici.

Unii dintre voi aveţi butoane sport, de mă "inervez" acu', care mai întăreşte şi amortizoarele :unsure:

Dar cel mai meseriaş la Opel cu "sport" e că permite şi un soft separat numai pe acel buton. Oare de ce nu au adoptat toţi asta?
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#157 alexx_elf

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.777 Mesaje:
Inregistrat: 20-ianuarie 06
  • Model:Golf Mk7.5 GTI TCR
  • Motorizare:2.0 TSI

Scris 25 iunie 2010 - 07:34

Cata, este imposibil sa dea un voltaj mai mare decat ce ar da pedala. Sa rectific, este posibil, dar cu siguranta NU este de dorit. Din graficele din PDF, booster-ul se limiteaza la voltajul maxim pe care il da o pedala apasata "blana". Gandeste-te ce ar insemna sa ii dai unui chip prevazut sa aiba intrare maxima 5V, 7V. Nu e in regula.

PS: Descrierea in rest mi se pare ca ilustreaza perfect ce fac cifrele seci in termeni de senzatii la condus. Si nu cred ca isi ia nimeni masina dupa cifre :unsure:. Sa o stapanesti sanatos!

Aceasta postare a fost editata de alexx_elf: 25 iunie 2010 - 07:36

• 0

#158 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 25 iunie 2010 - 07:48

Nu ştiu, eu povestesc ce au găsit alţi utilizatori. De ex. maşina mea nu e gâtuită nici pe treapta 1 (oricum 99% din timp pleacă numai cu a 2-a, că aşa e gândită), nici până la 50km/h. La relu alta a fost reacţia, maşina lui se mişcă. Asta se pupă cu ce spuneau şi ceilalţi. Deci cumva dă semnal maxim. Curentul nu este pe valoarea maximă pe care o dă producătorul pt. WOT. Şi eu aş fi curios cum şi de ce poate face asta când acceleraţia e gâtuită, sau cum e gâtuită când e doar din pedală. relu nu cred că se bucura şi el degeaba.

Eu sunt semnificativ mai mirat de alt aspect, cât de mult se simte totuşi drăcia asta pe o maşină chiar sport, precum porsche, pt. că şi astfel de posesori dau un feed-back pozitiv.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#159 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 25 iunie 2010 - 07:57

Unii dintre voi aveţi butoane sport, de mă "inervez" acu', care mai întăreşte şi amortizoarele :unsure:

Dar cel mai meseriaş la Opel cu "sport" e că permite şi un soft separat numai pe acel buton. Oare de ce nu au adoptat toţi asta?

:lol:

e fain cu SPORT ON, si din ce povestiti voi aici, face cam aceleasi lucruri.
bine, la IDS+, se mai intareste si directia si amortizoarele ( altceva din pacate nu se intareste odata cu apasarea butonului :lol: ). e un mix foarte bun, cand ma gandesc ca totul la pachet a fost vreo 600eur+tva.

oricum, ca fapt divers, eu nu prea pot sa circul cu SPORT ON prin oras la mers normal spre lejer. adica raspunsul mai ales la tr1 e destul de "brutal". se simte f tare si la schimbarile de trepte. in oras prefer "standardul". mai apas cateodata butonul cand se mai incoarda vreunul ;) dar in ultima vreme tot mai rar... ;)
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#160 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 25 iunie 2010 - 08:09

Mai, din grafic se vede foarte clar ca minciunica NU deschide clapeta mai mult, ci mai REPEDE ! Cu alte cuvinte imbunatateste raspunsul !
Softul introducind un delay, cutiuta da informatia ca pedala s-a apasat mai repede si nu mai mult !
Eu asta am inteles, si mi se pare foarte clar rezultat din acel grafic.
  • 0

#161 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 25 iunie 2010 - 08:12

Cine vrea, să încerce, măcar se distrează o zi. Cam toţi care l-au montat şi au trecut peste preţ, l-au păstrat.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#162 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 25 iunie 2010 - 08:13

Din grupul nostru, prima a fost nevasta-mea ! :unsure:
  • 0

#163 Forester

Addicted

• Members
  • 6.114 Mesaje:
Inregistrat: 30-iulie 09
  • Marca:Subaru
  • Model:Păduraru
  • Motorizare:2457

Scris 25 iunie 2010 - 10:09

Pai ia vezi atunci cand se baga la Gostat minciunele si pentru handeiuri! :lol:
  • 0
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.

#164 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 25 iunie 2010 - 10:10

Vineeee !! :lol:
  • 0

#165 pejte

Addicted

• Members
  • 10.368 Mesaje:
Inregistrat: 11-februarie 08
  • Model:Astra H
  • Motorizare:1.6 115CP

Scris 25 iunie 2010 - 11:46

Eu sunt tare curios cum va reactiona Sprint Boosterul cu butonul meu Sport (din fabrica) apasat... astept la test :lol:
  • 0

#166 masterblaster

Addicted

• Moderators
  • 6.376 Mesaje:
Inregistrat: 30-octombrie 05
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 26 iunie 2010 - 12:33

@slammer uitandu-ma pe xls mai atent am vazut ca exista pentru kia rio (vezi vali :lol:) 1.5 crdi, in mod normal ar trebui sa fie la fel....ca motorul e identic si nu cred ca difera soft-ul...ai idee daca e compatibila minciunica?
  • 0
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#167 koz

The One

• Members
  • PipPipPip
  • 325 Mesaje:

Scris 26 iunie 2010 - 01:05

pentru kia aduc in mod sigur, e un singur part number care merge pe CEED, CERATO, RIO, SPORTAGE cam toate motoarele. Am dubii ca merge pe hyundai, dar nu e prea greu sa incercam :-)

inca unul in lista pentru urmatorul import :lol:

Aceasta postare a fost editata de Slammer: 26 iunie 2010 - 01:09

• 0

#168 masterblaster

Addicted

• Moderators
  • 6.376 Mesaje:
Inregistrat: 30-octombrie 05
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 26 iunie 2010 - 01:21

nu vad de ce nu ar merge din moment ce sunt modele gemene. daca nu-l iau eu (nu stiu daca o sa-mi permit desi banuiesc ca o sa-mi placa :lol:), cred ca o sa-l ia vali :D sau daca zici ca e acelasi pt toate modelele kia nu-i problema de "scapat" de el. apropo de asta...pune un anunt si pe clubkia :P

LE: daca nu e compatibil e vreun risc daca se conecteaza? (intreb ca un kinder ce sunt :D)

Aceasta postare a fost editata de masterblaster: 26 iunie 2010 - 01:23

• 0
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#169 koz

The One

• Members
  • PipPipPip
  • 325 Mesaje:

Scris 26 iunie 2010 - 11:31

teoretic ar trebui sa mearga si sistemul ETC sa fie acelasi, dar nu am cum sa verific chestia asta. Am avut acum o luna o situatie similara si Boulekos mi-a spus sa incerc sa vad daca functioneaza, nu prea are ce strica.

aducem si incercam
  • 0

#170 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 26 iunie 2010 - 12:10

Dacă nu e compatibil vei avea un fel de overboost :)
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#171 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 26 iunie 2010 - 12:37

inca unul in lista pentru urmatorul import :)

Sa facem lista! :D
  • 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

#172 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 26 iunie 2010 - 06:26

Subaru <2007 2 buc
Subaru >2007 1 buc

Continuati voi
  • 0

#173 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 26 iunie 2010 - 06:35

frank îl păstrează şi el, cred că a ieşit iar la plimbare şi nu a mai apucat să scrie ceva, am vorbit azi cu el :rolleyes:
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#174 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 26 iunie 2010 - 06:36

:rolleyes:
  • 0

#175 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 26 iunie 2010 - 06:45

Cred ca in ritmul asta mai trebuie cateva ''minciunele'' demo si pentru BMW-uri, se dau ca painea calda. :rolleyes:

Subaru <2007 2 buc
Subaru >2007 1 buc
Mitsubishi (Colt) 2005

Continuati voi

PS Vorbim de unitati demo sau comenzi ferme?
  • 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi