@greiere: eu ma simt mai confortabil cu Tuareg. 1 am deja "relatia" de incredere cu serviceul, 2. sunt in familia VAG dinainte sa am permis, pe vremuri am avut un Audi, 3. mie imi place Tuareg in interior, dar , desigur, nu cu pielea aia execrabila ce vine in standard pe 245 CP. O configuratie pe gustul meu, costa cam 68 000 euro dar banii aia nu-i am, sa ii dau pe o masina, e cu vreo 20k euro peste suma ce mi-am propus-o eu initial. Asa ajung la Q5, ceva mai mic, dar mai vedem.
De ce nu BMW, si mai ales X3? Pai la calitatea materialelor e sub Tuareg, din punctul meu de vedere e o masina ce sta mai prost la capitolul fiabilitate. Nu zic ca Tuareg/Q5 sunt fenomene la capitolul fiabilitate, zic doar ca feelingul meu este ca au mai putine probleme, si poate mai ieftin de rezolvat!
Impozitul.... nu de el imi fac eu probleme, mi se rupe. Ala il platesc odata pe an. Restul costurilor mi se par mai importante. Iar acelea ar veni de la:
- revizii: aici intr-adevar BMW-ul sta mai bine, datorita pachetului inclus, la Tuareg costa intre 1200 si 1800 roni una
- consum: ca o paranteza, cat m-am plimbat azi prin Bucuresti cu Skoda mea toata ziua, aveam un consum de 9,2% in conditiile de trafic si ninsoare
- costuri generate de anvelope: jantele sunt 17-18 si la X3 si la Tuareg, deci pretul unei anvelope este egal
- asigurare Casco: asta este procent din valoarea masinii, deci clar mai mare la Tuareg
- asigurare RCA: asta parca e in functie de istoricul soferului si deci valorile sunt egale
- impozitul: il adaug si pe acesta la lista.
- pretul pieselor de schimb in general, cand se strica ceva
Din toata lista, consumul m-ar pune putin pe ganduri, pentru ca fac multi km si oricum dau peste 1 000 roni/luna pe motorina, probabil am ajuns pe la 1200 nu am mai fost atent. Sunt constient ca orice as lua ma va duce la un cost mai mare, depinde insa cu cat.
P.S. Masina eu nu o iau pentru imagine sau ca sa ma duc la tarfe. Din acest punct de vedere, Tuareg chiar ma incanta, e ceva mai discret decat BMW si nu sare in ochi ca un BMW desi e o masina mare. Cumparand un SUV, e normal ca nu ma intereseaza sa fac liniute pe sosea, iar daca as vrea doar senzatii tari as lua altceva , poate Elise-ul unei prietene
Aceasta postare a fost editata de kng: 21 decembrie 2012 - 11:48