Zilele trecute am testat si eu un GLK 220 cdi 4matic in weekend, multumesc Frank pentru recomandare.
Am facut 850 km cu masina in 2 zile, m-am dat pe Valea Prahovei, Paraul Rece si pe Zarnesti - Poiana Brasov sa vad cum sta in curbe. Comparativ cu X3 personal mi se pare ca are ceva ruliu in plus. Sunt putin surprins in conditiile in care garda la sol este mai mica decat la X3, cu vreo 4 cm. Intr-o curba la 90 de grade luata cu 65 km/h am fost surprins sa aud GLK-ul scartaind. Consumul total la cat m-am jucat cu ea, aproximativ 7.2%-7.3% in conditiile in care pe drumurile virajate am calcat-o la maxim (blana, nu blanitza) sa vad cum sta.
Masina este mult mai bine insonorizata, iar sistemul audio standard de pe GLK este din alta lume comparativ cu cel de pe X3. La ergonomie X3 este avantajat, la GLK mi se par deranjante cele 2 manete din partea stanga (semnalizare/stergatoare una si cruise control a doua). Maneta de semnalizare este intr-o pozitie incomoda fata de cum tii volanul in mod normal.
Desi la pret (cu discount) se poate compara cu Tuareg Mountain, este o varianta mai placuta, se conduce mai usor in oras, se parcheaza mai usor, iar Tuareg este muult prea multa masina.
Sunt curios sa gasesc si un GLK cu pachetul off road, sa vad cum ii modifica ruliul, confortul si consumul cei 3 cm in plus