MIe tocmai mi s-a intamplat si daca nu aveam franele bune la "salvare" acum eram la Service cu ea.
Pe Panduri, eu eram pe banda a doua si un bou cu un Opel Astra break, l-a apucat crosetatul, desi era clar ca nu are unde se duce la ora aia din cauza aglomeratiei. Ideea e ca, s-a bagat brusc in fata mea de pe prima banda, fara semnal, dara nimic, dupa care, a franat la fel de brusc pentru ca in fata era trecerea de pietoni de la scoala 143. Noroc ca eu incetinesc intotdeauna la trecerea aia (am lucrat vis-a-vis multa vreme si stiu traficul in zona). Problema era ca din spate, venea la fel de tare unul cu un Logan si nu stiam cat de bine ii tin aluia franele. I-au scartait putin, dar pana la urma s-a oprit la timp. Oare de ce, de ani buni, cand franez, ma uit intai in spate si apoi in fata?
Cam toate incidentele pe care le-am avu cu masinile, au fost busituri din spate. Si la "salvare" s-a intamplat acelasi lucru in prima luna cand am luat-o.
Multa lume merge lipit de ala din fata de parca i-ar lua cineva nevasta daca s-ar interpune. Ba mai mult, multi, in momentul in care dai semnal ca vrei sa schimbi banda, si astepti...poti sa astepti mult si bine ca in loc sa te lase, accelereaza sa nu-i "furi" locul in coloana. Poate de aceea s-au si obisnuit multi sa se bage direct, fara sa mai astepte. Ca oricum nu te lasa nimeni. Si, cu riscul de a fi misogin, femeile sunt cele mai a dracului la fazele astea.
"Mazda 6 TE Plus, 4 usi, MZR 2.0i 147cp, alb perlat, praf maro, cu 3 pedale: pedala pentru zgomot, pedala pentru apropiat parbrizul, si pedala pentru dezmortit piciorul stang."