@dinoc eu pun pariu ca tu nu stii despre ce vorbesti
nota 2 si tu, treci in banca
relu e un bucatar extraordinar, a avut si emisiune la tv
si omul chiar vrea sa invete, nu toti ne-am nascut experti in diferentiale
Mike, probabil si tu m-ai luat la misto dar nu e nici o problema. chestia cu bucatarul a fost doar un exemplu. mi s-a parut funny ca ai spus pe pagina trecuta ca Relu e bucatar.
@dinoc, stii tu ce stii. imi place ca stii sa cauti pe net filmulete insa asa cum am mai zis, lumea nu sta un pic sa se informeze.
da, 335i i-o trage pe circuit lui S5 , nimic de zis, insa asta va fi valabil inca maxim 3-4 luni de zile.
cat despre liniute, as fi un pic mai rezervat. dar nu-i nimic , sa spunem ca i-o trage si acolo.
probabil argumentul tau cat si al lui canan suna ceva de genul: "BMW-ul e BMW frate. Nu te pui cu BMW-ul". astea le auzi la oameni neinstruiti, care se complac in putinul ce-l stiu samd.
Canan.
Incepand cu A5 si apoi cu A4, audi au inceput sa-si monteze motoarele in spatele puntii fata si nu in fata puntii fata ca pana acum. Un pic cam tarziu fac asta, e drept. la restul modelelor de audi, asa este "cum se termina grila fata incepe motorul". orice model nou de audi(A8, A7, A6, A3) va avea motorul in spatele puntii fata si aici rezultatul este distribuital greutatii mai buna pe cele doua punti.
stii de cati CP ar avea nevoie un 335 ca sa i-o traga lui S4 pe circuit? probabil minim 350 cp si un circuit unde sa conteze doar caii putere si nu handlingul.
de exemplu S4 are 333cp si 1765 kg iar 335i are 306cp si 1608 kg conform unor masuratori facute de automotorundsport cu ocazia unui test. S4 are in plus fata de 335i o tractiune integrala care cantareste 100kg si este posibil ca si echiparea masinii testate sa fi fost mai bogata(numai un sistem audio premium de 14 difuzoare cantareste 20 de kg). ceea ce conteaza este ca S4 din test avea 1765kg iar 335i avea 1608 kg. ia sa calculam cate kg/cp au ambele masini. S4 are 5.3 kg/cp iar 335i are 5.25kg/cp.
deci dragul meu canan, S4 are motor mai puternic dar si masina mai grea. practic, raportul kg/cp este aproape identic. ia sa vedem ce poate face fiecare motor si daca lui 335i nu-i trebuiau mai multi cp pt a bate un motor mai bun adica cel de pe S4:
0-80 km/h 3,6 Sek. 4,0 Sek.
0-100 km/h 5,0 Sek. 5,5 Sek.
0-120 km/h 6,8 Sek. 7,8 Sek.
0-130 km/h 7,8 Sek. 8,8 Sek.
0-160 km/h 11,5 Sek. 12,7 Sek.
0-180 km/h 14,6 Sek. 16,9 Sek.
0-200 km/h 18,6 Sek. 21,2 Sek.
primul este S4 al doilea este 335i. daca pana la 100 a fost o diferenta de 0,5 secunde, pana la 200 a fost o diferenta de 2.6 secunde iar ambele motoare au avut de facut un efort identic. kg/cp audi=kg/cp bmw. ca si fapt divers, in 2,6 secunde cat a fost avansul lui S4 o masina parcurge 144.4 metri daca are o viteza de 200km/h. deci, cu atat a ramas in urma 335i. mi se pare destul de rusinos.
uite aici testul automotorundsport:
http://www.auto-moto...est-943267.htmlpe circuit si nu numai au testat cele doua masini cei de la autozeitung. timpii obtinuti au aratati de mine intr-un post anterior.
de data asta si 335 -ul a fost xdrive.
Canan , spuneai ca de fapt lui 335 ii lipsesc ceva cp in lupta cu S4. uite ca nu-i asa. ii lipsesc mai multi pt a face fata la liniute (cu toate ca are o greutate mica in comparatie cu adversarul).
pe circuit 335 este o masina buna insa conteaza cu cine o comparam. ca daca o comparam cu S4, atunci 335i este in catgoria masinilor de epoca. uite aici concluzia celor de la automotorsport in care din punct de vedere dinamic audi S4 zdrobeste/umileste/calca in picioare pe bmw la capitolul unde era bmw suveran adica la dinamica. handling, slalom, frane, tractiune totul este mai bun la audi. practic, S4 il trimite pe 335 in epoca de piatra atat la capitolul motor cat si la dinamica. acum sa nu ma inteleaga nimeni greist insa daca mi-ar da cineva un 335 nu as spune nu.
remember: S4 are motorul in spatele puntii fata(nu langa bara fata) si un diferential activ pe puntea spate.
uite aici concluzia celor de la automotorundsport:
http://www.autozeitu...gesamtbewertungignora pe mitsu din ecuatie.
@dinoc, stii tu ce stii. imi place ca stii sa cauti pe net filmulete insa asa cum am mai zis, lumea nu sta un pic sa se informeze.
da, 335i i-o trage pe circuit lui S5 , nimic de zis, insa asta va fi valabil inca maxim 3-4 luni de zile.
cat despre liniute, as fi un pic mai rezervat. dar nu-i nimic , sa spunem ca i-o trage si acolo.
probabil argumentul tau cat si al lui canan suna ceva de genul: "BMW-ul e BMW frate. Nu te pui cu BMW-ul". astea le auzi la oameni neinstruiti, care se complac in putinul ce-l stiu samd.
te-ai intrebat de ce 335i i-o trage lui S5 iar S4 i-o trage lui 335i ??(asta in cazul in care stiai ca 335 si-o ia de la S4).
cum dracu se poate asa ceva , ca doar cele doua masini (S4 si S5) sunt aprope identice.
raspunsul este : din cauza ca S4 si S5 au motoare diferite.
S5 a fost lansat o data cu aparitia lui A5 si in acel moment, V6-le de pe S4 nu era aparut. ca atare s-a apelat pt S5 la acelasi vesnic 4.2 FSI , un motor vechi de minim 5 ani. are el 354cp , este drept insa are un mare dezavantaj: este V8. acest motor depasit tehnic mai este si V8 si are o greutate enorma iar asta face ca motorul sa atarne pe puntea fata chiar daca motorul este amplasat in spatele puntii. greutatea enorma a motorului distruge comportamentul dinamic al lui S5 si de aia si-o ia de la 335i. ce-i drept si-o ia cu aprox 0,2 sec nu cu mai buni de 1,5 sec cum si-o ia 335 de la S4.
probabil nu stii(pt ca nu te intereseaza) ca s-a lansat A5 cabrio care in varianta de S5 cabrio vine cu motorul de 3.0tfsi iar 4.2 fsi a ajuns la tomberon. din vara, S5 in varianta coupe primeste si ea motorul de 3.0 V6 si atunci S5 scapa de zeci de kg inutile pe puntea fata. rezultatul va fi un handling imbunatatit si bineinteles ca 335i si-o va lua.