canan.
probabil stii ca a face niste modificari de layout al unui grup motopropulsor fata de un model de serie este f cotisitor. eu spuneam ca motorul a fost montat mai in spate raportandu-ma la generatia veche de A4 adica b8 versus b7. bineinteles ca in cadrul aceluiasi model, motorul este amplasat la fel indiferent ca este vorba de un amarat de 2.0tdi sau de un S4.
apropo, pai cum ai vrea sa se vada motorul unui 335 tinand cont ca el este un 6 in linie? nu ti se pare normal ca 3 din cei 6 cilindri sa "intre" in masina ?
poti sa pui niste timpi obtinuti pe circuit intre 335 si S4? ai spus ca ai fost pe un circuit si te-ai dat cu ambele si ca pareau identice. s-au facut niste cronometrari?
daca nu s-au facut cronometrari atunci e normal sa ai impresia ca cele doua sunt apropiate.
in fond si la urma urmei pe un circuit cu o lungime de cativa kilometri, un om nu sesizeaza o diferenta de o secunda intre doua masini si cred ca nu sesizeaza nici o diferenta de 5 secunde. importanta este cronometrul si ce spune acesta indiferent ca o masina are motorul in portbagaj pe cupola sau in fata farurilor. ceea ce este important este ca S4 este mai rapid atat pe circuit cat si la liniute din cronometrarile facute de altii. din pacate , eu nu fac parte din vreo elita ca sa pot participa la aceste evenimente si sa vin cu niste cifre cu timpii obtinuti de piloti profesionisti. am scotocit netul si am gasit urmatoarele:
S4 vs 335i
0-80 km/h 3,6 Sek. 4,0 Sek.
0-100 km/h 5,0 Sek. 5,5 Sek.
0-120 km/h 6,8 Sek. 7,8 Sek.
0-130 km/h 7,8 Sek. 8,8 Sek.
0-160 km/h 11,5 Sek. 12,7 Sek.
0-180 km/h 14,6 Sek. 16,9 Sek.
0-200 km/h 18,6 Sek. 21,2 Sek.
si cronometrari pe urmatoarele circuite:
autozeitung
S4 - 1:41:8
335xi - 1:43:1
Hokenheim:
S4 - 1:16:7
335i- 1:18:0
asa cum am spus, rezultatele la liniute cat si pe circuite nu sunt influentate de cei cativa cp pe care audi ii are in plus pt ca raportul kg/cp este oarecum egal sau chiar in defavoarea lui S4 adica 5,3kg/cp ptS4 si 5,25kg/cp pt 335i.
asteptam urmatoarea generatie de 335 care cu siguranta il va invinge pe acest S4. ceea ce conteaza este ca acum ierarhia este alta.
restul e cancan.
da-mi voie sa cred ca informatia pe care tu o ai vis a vis de faptul ca diferentialul activ spate de pe S4 nu va fi in standard pt viitoarele audi cu quattro este in egala masura la fel de falsa/adevarata cu cea pe care o am eu si care spune contrariul. in fond si la urma urmei, amandoi suntem muritori de rand indiferent ca vrem sa parem altceva iar la noi informatii 100% sigure ajung mai greu. vom afla cine are dreptate in maxim 9 luni de zile odata cu lansarea viitorului A8.
probabil a ramas placut surprins de acel A4 (sincer nu stiu daca era sau nu quattro)
cand spuneam de "campi" ma refeream la faptul ca nu intelegeam ce spui mai sus. despre ce vorbesti tu acolo?
sa nu uitam ca RS4 in fata lui M3 nu are nici o sansa.
pai si nu e normal sa fie asa?
RS4 este construit pe platforma faceliftului unui A4 ce isi are structura tehnica in 2001 chit ca RS4 a aparut ca si masina in 2005. M3 a aparut parca in 2006 pe platforma tehnica a unei masini din 2005. ce ti se pare anormal ca RS4< M3?
in primavara viitoare va aparea RS4 pe platforma actualului A4 si ierarhia se va schimba , acesta fiind un lucru normal de altfel.
Aceasta postare a fost editata de mariuscr: 11 martie 2009 - 01:29