pai mai Cata69 ... clientul da 50.000 de euro pe o masina care nu stie offroad mai deloc ,pe motiv ca soferul e amator ? Deci pana la urma ce cumpara ? Tehnica sau feeling-uri , adica abureli ? Daca soferul tot e prost , de ce nu cumpara Tucson, pentru ca oricum nu va putea aprecia designul suav si absolut al Q5-ului ? De ce masinile astea de fitze sunt cumparate tocmai de clienti care nu pot sa aprecieze nimic, nici partea tehnica, nici latura estetica sublima ? Un client care "e prost" in ce conditii cumpara o masina scumpa de genul acesta ? Nu cumva doar cand i se implementeaza subliminal in cap ca are nevoie de produsul respectiv daca vrea "sa fie cineva" si ca a cumparat masina perfecta ?
pai nu stiu, nu intrebi pe cine trebuie bag seama.
Cata69 sa simplificam lucrurile pentru ca in efervescenta ta intelectuala ai uitat esentialul. Te aduc eu pe pamant si te intreb : cum interpretezi comportarea "jenibila" a Audi Q5 din filmuletzul respectiv ? Mai existau sisteme ale masinii pe care soferul nu le-a folosit astfel incat el a pus in umbra performantele masinii ? Adica soferul a fost prost ca a oprit corect , acolo unde trebuia pentru a arata ce poate masina si nu a fost hotoman ca restul soferilor ? A mai ramas ceva de stiut care ne-a scapat ?
nu e efervescenta intelectuala. nu am plecat sa apar q5. am plecat sa apar niste premise. vad ca se vorbeste din reclame si de pe net, fara sa se cunoasca si viata reala. nu-i bai, nu e singurul domeniu.
care comportare jenibila? din film? ce film? cine l-a facut, cine este soferul, ce au vrut sa demonstreze? nu-mi pot forma pareri obiective si sustine "teze" bazate pe fractiuni din filme de pe net, decat de amorul artei, adica sa mai vorbim si noi cand nu avem ce face. eu am dat exemplu CONCRET stiut si de audi si de subaru. tu stii vreunul? ai mers cu masinile in situatiile prezentate? te-au lasat in drum, pardon in offroad? atunci cum poti judeca o masina dupa o secventa dintr-un film. cine striga ca e manipulare reclama si cine se lasa manipulat acum? uite asta ne scapa de fiecare data. asa cum imi este mie judecata masina de catre toti, desi nu a mers nimeni in veci cu ea, dar asa i se pare lui. cand am pus-o pe sosea langa GTI (de fapt peste GTI, ca nu mai sunt stock de mult masinutele alea, surpriza). deci sa nu tragem concluzii radicale.
apoi tocmai ca am spus, quattro NU e pt offroad, ca nu pt asta a fost gandit. daca si dupa ce zic asta ma intrebi pe ce dai 50k�, eu ce sa raspund? ce as mai putea raspunde?!? nu stiu. efectiv nu stiu. cine te opreste sa nu-ti iei tucson? (apropo, am unul, deci sa nu-mi povestesti ce masina fantastica de offroad e, te rog, e o masina excelenta in banii ei si la nivelul ei, deja suntem la al doilea, ca se strica foarte repede, dar e ieftina si e consumabil, isi slujeste scopul).
cum poti aprecia tu capacitatea de intelegere a clientului? deci problema nu e masina in sine, ci cine o cumpara. pai atunci hai sa discutam despre asta.
sunt atatea cazuri de "soferi" cu gume nepotrivite in noroaie si pe zapada, care dau vina pe masina, ca mi-ar lua cateva pagini sa le povestesc. da, aia isi cumpara masina fara sa stie ce cumpara, o iau dupa cum arata, dupa faptul ca e 4x4 (si atat, pt ei orice 4x4 e la fel), dupa reclame in varfuri de munti, fara sa vada tot, fara minim de bun simt in a se documenta cat de cat, din mai multe surse, fara un drive test macar. e o cu totul alta problema. de fapt problema e la ei, NU la masini. nu poti da vina pe masina ca esti tu (generic vorbind) fraier.
si mai e o lume pe care nu o cunosti si nu o constientizezi. lumea unde tot ce ai este o carte de vizita, spune ceva despre tine. nu te duci la on intalnire de afaceri de sute de mii de euro cu loganul? asa functioneaza treburile acolo sus.
asa ca hai sa lasam q5 in pace, sa-si cumpere cine vrea, dar daca se da si offroader si isi ia si q5, sa se apuce nene de offroad in second life, nu in real life.