eu am spus cu totul altceva. ai face bine sa citesti cu atentie ce are de spus interlocutorul tau.
nu sint de acord cu taxa la masinile de 4-5 ani, euro 3 sau euro 4. nici eu nu sint adeptul unui harb de 25 de ani, desi in romania sa nu uitam ca exista peste 2 mil de astfel de autovehicule, daca le putem numi asa. cu alea cum ramane ??
sa recapitulam
1.multi oameni in romania nu isi permit o masina noua, maxim un logan slabut.
2.multora nu le place logan. cei care accepta varianta asta si-au cam cumparat.
3.celor care nu le place logan sau vor musai altceva pot doar sa opteze pentru un second hand. sper ca sinteti de acord ca in majoritatea cazurilor, un SH adus de dincolo este un pic mai ieftin si la un rulaj aproximativ egal intr-o "forma" mai buna.
4.sintem intr-o piata comuna. nu mai exista granitele dpdv economic.
5.logan-ul merge intr-o proportie mare la export.
6.faptul ca un nene care avea o dacie de 25 de ani sau un golf1 etc isi aduce o masina de 4000-5000 euro care este cel putin euro 2 mi se pare cel mai mare castig pentru noi. aici este ADEVARATUL plus : siguranta mai mare in strafic si emisii poluante mai mici. restul sint legende.
7.exista oameni care au bani, dar nu ii vor da poate niciodata pe o masina noua, din cauza devalorizarii. si poate au si gusturi "premium" pe care altfel nu si le-ar putea satisface.
8.cel mai simplu : anunta cu surle si trambite ca in maxim 2-3 ani se va introduce impozitare PROGRESIVA functie de emisiile poluante. omul are timp sa decida ce va face cu harbul lui sau ce masina isi va cumpara, functie de viitoarele impozite care vor fi polularizate din timp. simplu ca buna ziua.
concluzie : eu nu am bani de masina noua (cel putin inca, cel putin aia pe care o vreau). am bani de logan da nu vreau. vreau sa-mi iau SH de dincolo.
asta vreau si nu mi se pare normal ca sa fiu ingradit in optiuni. ca doar nu dau la nimeni in cap sau nu fur de la nimeni din buzunar.
SOF�SM, sofisme, s.n. Silogism sau raţionament corect din punct de vedere formal, dar greşit din punct de vedere al conţinutului (fiind bazat pe un echivoc, pe utilizarea aspectelor neesenţiale ale fenomenelor etc.), adesea folosit pentru a induce �n eroare; p.gener. argument, afirmaţie etc. false. � Din fr. sophisme, lat. sophisma.
P.S. oare cati salariati de la dacia sint interesati daca baiatul meu are tot ce ii trebuie, daca parintii lui au un loc de munca si daca se descurca cu banii pe care ii castiga ??
Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 28 martie 2007 - 08:21
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.