Salt la continut

Fotografie

Dacia Logan (partea a 2-a)

• Please log in to reply
514 replies to this topic

#351 adrian_r5

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 27 martie 2007 - 05:05

citesc si nu stiu daca sa rad sau sa ma enervez.
voi sunteti de origine romana sau ati dobandit cetatenia pe parcurs.

... sfatul meu (si cred ca si medicul ar fi de acord cu mine) este sa rizi, enervatul face rau ;)

in ceea ce priveste afirmatia "voi sunteti de origine romana sau ati dobandit cetatenia pe parcurs" te rog sa explici putin, ca n-am prea inteles ce vrei sa spui !
  • 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#352 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 27 martie 2007 - 09:01

apropo de cetatenie, cred ca toti sintem romani.
si nu cred ca e lucru rau ca vrem ce e mai bine pentru noi. in acceptiunea proprie si personala.
eu zic sa nu exageram cu insinuarile.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#353 DVS

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 112 Mesaje:
Inregistrat: 13-septembrie 05
  • Marca:Renault
  • Model:Laguna 2
  • Motorizare:1.9 DCI

Scris 27 martie 2007 - 10:46

eu nu cred ca ar fi bine pentru noi sa scada la jumatate achizitionarea de vehicule noi pe ani buni si sa ne trezim cu vreun milion de masini de 500 euro in jurul nostru.
  • 0
Cr�ateur d'automobile

#354 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 27 martie 2007 - 11:26

da cine se refera exclusiv la masinile de 500 de euro ? oricum, alea le gasesti si in romania. sau la 1000, ma rog.
chiar crezi ca un nene care isi permite sa achizitioneze o masina de 15-17-20 mii euro isi va lua un harb de 500 din germania ?
si nu crezi ca in romania exista si-asa 2 milioane de masini de 500 -1000 de euro ? cu alea cum rezolvi >?

eu zic sa nu ne subestimati inteligenta si sa veniti cu argumente solide, nu sofisme poluliste.

eu nu sint deranjat de taxa respectiva pentru masinile harburi, nu. desi daca RAR-ul ar fi corect, nu vad care ar fi problema. nu ar trece nici una.
ma refer la masinile de maxim 4-5 ani, cu euro 3 sau 4. nu ar fi un castig ca 50% din cei care conduc harburi sa le schimbe cu asa ceva ??
si oricum, toata harababura cu teama de masinile epave ar disparea daca
1.RAR-ul si-ar face datoria.
2.ar exista impozite care cresc odata cu nivelul de poluare al masinii. aaa, 2 milioane de posesori auto din romania ar trebui sa le arunce ??
poi pe ei de ce i-am proteja ??

ori intram cu totii in hora, ori oprim muzica.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#355 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 28 martie 2007 - 07:03

eu nu cred ca ar fi bine pentru noi sa scada la jumatate achizitionarea de vehicule noi pe ani buni si sa ne trezim cu vreun milion de masini de 500 euro in jurul nostru.

extremismul dauneaza.
cu siguranta orice audi, vw, ford, etc de 3-4 ani cu euro 3-4 e la zece nivele peste logan. oricum ai lua-o.
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#356 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:
Inregistrat: 01-septembrie 04
  • Model:Jetta 2007
  • Motorizare:1.9TDI 105cp

Scris 28 martie 2007 - 07:14

nu fii asa sigur ska, daca acel vw, ford are 200-300 mii km rulati situatia devine comparabila, ba chiar e posibil sa fie mai sigur loganul nou daca la 200-300 mii km nu se face revizie si nu se intretine acea masina
  • 0

#357 DVS

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 112 Mesaje:

Scris 28 martie 2007 - 07:44

sofisme populiste?
voi spuneti ca daca se va ridica taxa ar intra in romania masini de 3-4 ani cu euro 3-4? nu ar fi nici o problema asa, dar este FALS
nimeni nu ma poate convinge ca nu se va petrece in romania ce s-a intamplat in polonia. 2000000 de VO cu un pret mediu de 500�. de doi ani de zile volumul de vehicule noi a trecut de la 500000 la 250000 si nu se mai poate redresa. de stiut este ca polonia produce 800000 de vehicule pe an.
  • 0
Cr�ateur d'automobile

#358 edieseb

Cenzor E-zine

• Members
  • PipPipPip
  • 356 Mesaje:
Inregistrat: 07-februarie 04
  • Model:Corsa
  • Motorizare:1,3 Cdti

Scris 28 martie 2007 - 08:15

Adevarul e ca si badea Pletikosa de langa Varsovia care si-a putut lua un VW la 2000 de euro trebuie sa fie tare nefericit. De-asta badea Ion de langa Bucuresti nu stie ce sa mai faca de bucurie ca si luna asta tot cu schimb de 3 autobuze trebuie sa ajunga in centru. La nivel inalt e corecta ideea, dar la nivel personal cum il faci pe om sa fie de acord cu decizia? Ii spui ca nu e roman adevarat? Sau cauti o solutie sa-i facilitezi si lui accesul la o masina buna cu un pret decent?

Si faza cu 2 mil masini cu un pret mediu de 500 euro nu o cred. Daca tu imi dai un comunicat oficial care spune asta, atunci sunt si eu convins ca e nevoie de taxa mai mult decat are nevoie nea Ion de un Astra de 10 ani. Astept la modul cel mai serios un link
  • 0

#359 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 28 martie 2007 - 08:17

eu am spus cu totul altceva. ai face bine sa citesti cu atentie ce are de spus interlocutorul tau.
nu sint de acord cu taxa la masinile de 4-5 ani, euro 3 sau euro 4. nici eu nu sint adeptul unui harb de 25 de ani, desi in romania sa nu uitam ca exista peste 2 mil de astfel de autovehicule, daca le putem numi asa. cu alea cum ramane ??

sa recapitulam
1.multi oameni in romania nu isi permit o masina noua, maxim un logan slabut.
2.multora nu le place logan. cei care accepta varianta asta si-au cam cumparat.
3.celor care nu le place logan sau vor musai altceva pot doar sa opteze pentru un second hand. sper ca sinteti de acord ca in majoritatea cazurilor, un SH adus de dincolo este un pic mai ieftin si la un rulaj aproximativ egal intr-o "forma" mai buna.
4.sintem intr-o piata comuna. nu mai exista granitele dpdv economic.
5.logan-ul merge intr-o proportie mare la export.
6.faptul ca un nene care avea o dacie de 25 de ani sau un golf1 etc isi aduce o masina de 4000-5000 euro care este cel putin euro 2 mi se pare cel mai mare castig pentru noi. aici este ADEVARATUL plus : siguranta mai mare in strafic si emisii poluante mai mici. restul sint legende.
7.exista oameni care au bani, dar nu ii vor da poate niciodata pe o masina noua, din cauza devalorizarii. si poate au si gusturi "premium" pe care altfel nu si le-ar putea satisface.
8.cel mai simplu : anunta cu surle si trambite ca in maxim 2-3 ani se va introduce impozitare PROGRESIVA functie de emisiile poluante. omul are timp sa decida ce va face cu harbul lui sau ce masina isi va cumpara, functie de viitoarele impozite care vor fi polularizate din timp. simplu ca buna ziua.
concluzie : eu nu am bani de masina noua (cel putin inca, cel putin aia pe care o vreau). am bani de logan da nu vreau. vreau sa-mi iau SH de dincolo.
asta vreau si nu mi se pare normal ca sa fiu ingradit in optiuni. ca doar nu dau la nimeni in cap sau nu fur de la nimeni din buzunar.

SOF�SM, sofisme, s.n. Silogism sau raţionament corect din punct de vedere formal, dar greşit din punct de vedere al conţinutului (fiind bazat pe un echivoc, pe utilizarea aspectelor neesenţiale ale fenomenelor etc.), adesea folosit pentru a induce �n eroare; p.gener. argument, afirmaţie etc. false. � Din fr. sophisme, lat. sophisma.

P.S. oare cati salariati de la dacia sint interesati daca baiatul meu are tot ce ii trebuie, daca parintii lui au un loc de munca si daca se descurca cu banii pe care ii castiga ??

Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 28 martie 2007 - 08:21

• 0

#360 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 28 martie 2007 - 08:22

repet sandu, extremismul dauneaza. nu facem referire la masini cu miliarde de km. foarte bine masinile alea pot sa aiba linistit sub 100k.

da, ptr o masina de 10-15ani cu euro zero, sa fie taxe exorbitante. sunt complet de acord.
dar daca statu imi zice ca un opel astra sau un ford focus de 3-4 ani, cu 80-90k km, e mai HARB si mai CONSERVA ca un logan... ( sa nu ma intelegeti gresit cum ca loganul ar fi naspha ) atunci... ma las de "meserie"
  • 0

#361 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 28 martie 2007 - 08:25

Ii spui ca nu e roman adevarat? Sau cauti o solutie sa-i facilitezi si lui accesul la o masina buna cu un pret decent?

:party1:
  • 0

#362 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:

Scris 28 martie 2007 - 08:37

pai cat e taxa de prima inamtriculare pentru un astra/focus de 4 ani cu motor de 1.6 benzina euro 3? vad ca e 1200 euro, nu e chiar asa o catastrofa

Aceasta postare a fost editata de sandumbogdan: 28 martie 2007 - 08:39

• 0

#363 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 28 martie 2007 - 08:51

pentru tine omule, dar pentru nenea care are fix 4000 de cheltuit e prea mult si 500, ca trebuie sa aibe si o rezerva pentru mentenanta masinii.

eu personal nu sint de acord nici cu taxa de prima inmatriculare pentru masinile noi, dar asta este deja o alta poveste.
  • 0

#364 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:

Scris 28 martie 2007 - 08:55

pai nenea care are fix 4000 euro da avans si plateste restul in rate, ca oricum nu ii ajung 4000 euro pt. o masina buna
asa chiar daca ar fi 4000 euro o masina buna la care sa nu fie nici o taxa, ce ne facem cu aia care au fix 3500 euro? sa le dea statul 500 euro subventie? dar cu aia care au fix 3000 euro?
  • 0

#365 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 28 martie 2007 - 08:57

pai cat e taxa de prima inamtriculare pentru un astra/focus de 4 ani cu motor de 1.6 benzina euro 3? vad ca e 1200 euro, nu e chiar asa o catastrofa

1200 eur taxa de inmatriculare, la o masina de 6000 de eur , e 20% din valoarea masinii. DOUAZECI % !!!
dar asa e , nu e o catastrofa....

Aceasta postare a fost editata de ska: 28 martie 2007 - 08:57

• 0

#366 DVS

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 112 Mesaje:

Scris 28 martie 2007 - 08:59

crede-ma ca nu trebuie sa-mi dai definitia sofismului. asta a fost buna.
am citit foarte bine ce ai spus tu dar am presupus ca stii ca ori exista o taxa pentru toate masinile ori pentru nici una. nu ne putem intoarce la sistemul de dinainte de 2007 cand doar euro 3 erau permise in romania sau sa introducem taxa doar pentru masinile mai vechi de 5ani de exemplu. observ ca ai aceeasi atitudine agresiva atunci cand cineva nu este de acord cu tine sau care, poate, nu a inteles ce ai spus.

un exeplu rapid luat la o simpla cautare pe net:

"Circa doua milioane de autovehicule second-hand au intrat �n Polonia, de la momentul aderarii, �n 2004, dintre care 58,8 la suta cu o vechime mai mare de 10 ani, iar 34,47 la suta cu vechime de 4-10 ani. In primul an dupa aderare, vanzarile de autovehicule second-hand �n Polonia au crescut cu 1437%, cifrandu-se la 514.910 unitati fata de 33.496 unitati �n anul anterior."

http://www.smartfina...rarea europeana
  • 0
Cr�ateur d'automobile

#367 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:

Scris 28 martie 2007 - 09:02

ska, e 20% la o masina veche si ieftina, la o masina noua de 20 000 euro pe benzina cu motor de 1.6 e 160 euro, deci 0.8%
  • 0

#368 mol

Addicted

• Members
  • 6.444 Mesaje:
Inregistrat: 17-august 05
  • Marca:M3 Power by...
  • Model:Gillette
  • Motorizare:1,5 v

Scris 28 martie 2007 - 09:12

...iar pentru una de cca. 50-100 de mii de euro,procentul poate scadea sub 0,5%.

Ska,daca ai ,macar 0,8%...,las-o balta. :beerchug:
  • 0

#369 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 28 martie 2007 - 09:24

Ce tot ii dam cu Polonia asta, nu inteleg. Am vorbit cu foarte multa lume, toti vor sa mearga afara si sa-si aduca masina fabricata dupa 2000-2001. Asta inseamna 5-6 ani vechime. E asa o mare problema? Sunt asa de poluante? Ma indoiesc... Am fost de curand in Germania si multe masini erau "vechi", de dupa 2000 dar pana in 2005-2006. Poluare? Hmmm, daca nici nemtii nu sunt stricti cu TUV-ul lor... Hai sa nu mai cadem in extreme. Hai sa fim realisti! Nu se va duce nimeni 2000km sa isi aduca masina de 1000 euro!

Aceasta postare a fost editata de VIPER: 28 martie 2007 - 09:25

• 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#370 DVS

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 112 Mesaje:

Scris 28 martie 2007 - 09:46

in polonia comerciantii au adus grosul masinilor, nu persoanele fizice. si eu cred ca trebuie sa ne gandim mereu la polonia pentru ca ce s-a intamplat acolo se poate intampla si la noi.
  • 0
Cr�ateur d'automobile

#371 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 28 martie 2007 - 09:55

OK, si ce ar fi asa de complicat in a se stabili o "varsta" maxima a masinilor SH aduse de afara si, eventual, obligativitatea acelor firme importatoare de SH sa le faca testele RAR pentru a se stabili daca sunt OK? Variante sunt, dar nu sunt bune pentru "unii"...

Aceasta postare a fost editata de VIPER: 28 martie 2007 - 09:55

• 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele

#372 lexus

mecanic slefuitor/lustruitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.781 Mesaje:
Inregistrat: 16-decembrie 03
  • Marca:Seat
  • Model:Leon
  • Motorizare:1.6b

Scris 28 martie 2007 - 10:42

Buturuga mica nu o sa se joace prea mult timp cu UE. Cred ca pana la urma aceasta taxa va fi eliminata in totalitate.
  • 0
Imagine amplasata

#373 DVS

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 112 Mesaje:

Scris 28 martie 2007 - 10:47

dupa cum spuneam mai sus: este exclus sa se mai limiteze in vreun fel (varsta, euro) intrarea in romania a masinilor sau a altor bunuri in ganeral (incalcare grava a legii europeane). taxa forteaza legea.
iar testele RAR nu folosesc la nimic in aceasta situatie. ex.: daca o masina din 1985 functioneaza la parametrii acceptati de securitate, poluare, etc. cerute la momentul fabricarii masinii, aceasta este acceptata de RAR.
  • 0
Cr�ateur d'automobile

#374 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 28 martie 2007 - 11:17

dupa cum spuneam mai sus: este exclus sa se mai limiteze in vreun fel (varsta, euro) intrarea in romania a masinilor sau a altor bunuri in ganeral (incalcare grava a legii europeane)

Pai si taxa de prima inmatriculare ce face oare? Incalca si inca foarte grav aceleasi legi europene! Sau la una merge, dar la cealalta nu... E ca in "Ferma Animalelor" a lui Orwell: "Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale ca celelalte!"...
  • 0

Flickr - pozele mele

#375 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:

Scris 28 martie 2007 - 11:23

E ca in "Ferma Animalelor" a lui Orwell: "Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale ca celelalte!"...

Asta se cheama economie de piata si democratia, egalitatea totala este un concept al comunismului. :cunaooooo:
  • 0

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi