Salt la continut

Fotografie

Dacia Logan (partea a 2-a)

• Please log in to reply
514 replies to this topic

#376 VIPER

1Q

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 28 martie 2007 - 11:36

Nu ar nici o treaba economia de piata si democratia cu incalcarea legilor europene numai atunci cand acest lucru convine "unora"...
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#377 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:
Inregistrat: 01-septembrie 04
  • Marca:VW
  • Model:Jetta 2007
  • Motorizare:1.9TDI 105cp

Scris 28 martie 2007 - 11:43

HAHA...ma lasi fara cuvinte :angry:

asta se face de cand ma stiu oriunde in lume incepand de la cele mai sus aclamate democratii, legea e aceeasi pentru toti, toti ne nastem egali in fata legii, insa in timp unii devin mai egali ca altii :) vrei exemple? uita-te putin la tv

unde intervine politica sau bani multi la mijloc brusc toata egalitatea dispare, egalitatea de care zici tu e pentru oamenii de rand si cazuri marunte
renault a investit mult si a dat de munca la multi oameni, probabil fara renault, dacia se apropia de faliment, probabil a mai "uns" si prin guvern ceva, asa ca daca muchiul lui renault vrea taxe ceva e ok din partea mea, a facut mult mai multe pt. romania decat vw sau toyotad de ex.

Aceasta postare a fost editata de sandumbogdan: 28 martie 2007 - 11:46

• 0

#378 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:
Inregistrat: 29-august 03
  • Marca:Daewoo/Dacia
  • Model:Tico SL/Solenza
  • Motorizare:796/1.4

Scris 28 martie 2007 - 11:51

nu ne putem intoarce la sistemul de dinainte de 2007 cand doar euro 3 erau permise in romania ........................

Dvs.. nu toti romani sunt prosti su au memoria scurta, asa cum ar vrea APIA sa spunem...
acea norma pt ce a fost introdusa?..
tot pentru poluare sau pentru protectionism..?
Si.. pana una alta.. noi nu suntem Polonia, sa avem granita comuna cu germania, sa te duci repede pana acolo si sa-ti iei masina ca si cu te-ai duce la Buzau in targ..

sandu.. probabil ca dacia ar fi trebuit bagata in faliment, nu te intrebi asta.. sa-ti dau multe alte exemple ale unor societati de stat care in administrarea lui erau "gauri negre" si dupa privatizare au devenit "aur"?

Sidex e unul..
Probabil ca dacia trebuia falimentata pt a fi cumparata cat mai ieftin.. si asta cred ca Stroe o stie cel mai bine, trebuia doar sa nu faca nimic.. nimic bun pt dacia

Aceasta postare a fost editata de aztec: 28 martie 2007 - 11:55

• 0
calator prin timp si spatiu...

#379 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 28 martie 2007 - 12:05

@sandu: omule, multumesc, dar nu sunt tampit, stiu si eu si vad si eu astea. Ideea era ca cineva aici incerca sa ne arate ca nu e bine sa se faca ceva ce deranjeaza pe "unii". De parca am fi toti orbi...
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#380 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 28 martie 2007 - 12:35

crede-ma ca nu trebuie sa-mi dai definitia sofismului. asta a fost buna.
am citit foarte bine ce ai spus tu dar am presupus ca stii ca ori exista o taxa pentru toate masinile ori pentru nici una. nu ne putem intoarce la sistemul de dinainte de 2007 cand doar euro 3 erau permise in romania sau sa introducem taxa doar pentru masinile mai vechi de 5ani de exemplu. observ ca ai aceeasi atitudine agresiva atunci cand cineva nu este de acord cu tine sau care, poate, nu a inteles ce ai spus.

un exeplu rapid luat la o simpla cautare pe net:

1.nu ma intereseaza Polonia. chiar de loc. hai sa vorbim de Germania. e ok ??
2.taxa pentru toate masinile nu exista. ar trebui una bagata si pentru tranzactiile interne. atunci ar fi ok.
3.sustin eliminarea taxei in totalitate si introducerea impozitului diferentiat pe gradul de emisii poluante. cu asta s-ar scoate in scurt timp si rablele din circulatie, iar persoanele care isi cumpara masini noi sau aproape noi sint favorizate. ecologie, tata !
atitudinea agresiva o am fata de cei care au initiat taxa respectiva. si pentru sustinatorii agresivi a taxei.
:angry:
alt sofism :"iar testele RAR nu folosesc la nimic in aceasta situatie. ex.: daca o masina din 1985 functioneaza la parametrii acceptati de securitate, poluare, etc. cerute la momentul fabricarii masinii, aceasta este acceptata de RAR." - poate ca normele din 85 sau 90 nu or fi intr-atat de severe ca cele din 2007, dar nu cred ca erau permisive sau periclitau circulatia pe sosele. sa fim seriosi, frana e tot frana, directia e tot directie etc.

pai nenea care are fix 4000 euro da avans si plateste restul in rate, ca oricum nu ii ajung 4000 euro pt. o masina buna
asa chiar daca ar fi 4000 euro o masina buna la care sa nu fie nici o taxa, ce ne facem cu aia care au fix 3500 euro? sa le dea statul 500 euro subventie? dar cu aia care au fix 3000 euro?

nenea nu are bani de rate lunare. asta e. iar suma de 4000 era una prezumtiva, dar apropiata de realitate.
oricum, sint sigur ca impozitele vor sari in sus, asa ca se vor gandi de 3 ori daca merita achizitionarea unui autovehicul poluant.

iar nenea care nu are macar 2000-3000 de euro dispobibili sa dea pe o masina, nu va avea bani sa si-o intretina.

ska, e 20% la o masina veche si ieftina, la o masina noua de 20 000 euro pe benzina cu motor de 1.6 e 160 euro, deci 0.8%

discriminare in functie de vechime ??
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#381 sandumbogdan

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 639 Mesaje:
Inregistrat: 01-septembrie 04
  • Model:Jetta 2007
  • Motorizare:1.9TDI 105cp

Scris 28 martie 2007 - 01:57

iar nenea care nu are macar 2000-3000 de euro dispobibili sa dea pe o masina, nu va avea bani sa si-o intretina.

stiu personal cateva persoane care si-au luat tico/matiz pe la 2000-3000 euro si au bani sa le intretina si sunt foarte multumti de masinile lor :angry:
  • 0

#382 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 28 martie 2007 - 02:07

poi iara directionam oamenii ce sa-si cumpere ??
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#383 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:

Scris 28 martie 2007 - 02:08

Ok.. calculeaza cat ar trebui sa plateasca la aceste masini daca le-ar inmatricula pt prima data in romania..
Majoritatea masinilor Tico sunt Non-euro (putine euro 2), si daca s-ar aduce din afara ar fi considerate vechituri, rable, cazaturi, nesigure.. daca sunt inscrise la noi sunt bune.

PS daca as cumpara un tico (exact ca al meu) din germania ar trebui sa platesc numai taxa 2,284 E, adica 8,076 LEI

Aceasta postare a fost editata de aztec: 28 martie 2007 - 02:11

• 0

#384 edieseb

Cenzor E-zine

• Members
  • PipPipPip
  • 356 Mesaje:
Inregistrat: 07-februarie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Corsa
  • Motorizare:1,3 Cdti

Scris 28 martie 2007 - 04:28

un exeplu rapid luat la o simpla cautare pe net:

"Circa doua milioane de autovehicule second-hand au intrat �n Polonia, de la momentul aderarii, �n 2004, dintre care 58,8 la suta cu o vechime mai mare de 10 ani, iar 34,47 la suta cu vechime de 4-10 ani. In primul an dupa aderare, vanzarile de autovehicule second-hand �n Polonia au crescut cu 1437%, cifrandu-se la 514.910 unitati fata de 33.496 unitati �n anul anterior."

http://www.smartfina...rarea europeana

Pai asta e dat tot de romani. Da-mi un link la un comunicat al echivalentului apia in Polonia in care spune ca s-au inmatriculat 2 mil masini folosite de afara. Imposibil. Si cred ca toate oficialitatile poloneze ar vrea sa faca asta cunoscut si sa "responsabilizeze" consumatorul polonez. Dar nu exista acest numar decat in ziarele romanesti.
In al 2-lea rand, dupa numerele pe care mi le dai tu: in 2004 s-au vandut in Polonia 33k masini. Polonia este o piata unde se vand anual 500.000 masini noi sau vechi. Daca toata lumea stia ca in 2005 vor putea lua un Opel astra din Germania cu 1500 euro mai ieftin (datorita eliminarii taxelor la ei), atunci normal ca aproape nimeni nu a mai cumparat masina din Germania in 2004. Atunci, vanzarile din 2004 si 2005 le poti socoti impreuna. Si asta spune in jur de 550.000 in 2 ani. Vanzari si nu inmatriculari de masini proaspat aduse din Germania. Pai daca Ionel, care are Matiz isi aduce in august un Golf, el ii va vinde lui Vasile Matizul lui. O masina nou inmatriculata (nou nu noua) inseamna de multe ori 2 tranzactii vanzare-cumparare.
Daca in 2004-2005 cand a scapat lumea la cumparat masini s-au vandut 550000, sunt convins ca in 2006 nu s-au vandut mai mult de 300000. Deci nu sunt convins de ziarele romanesti si mi se pare si un pic stupid sa te tii atat de batos pe numerele alea fara sa le fi probat.

Contrar unora de aici care au spus ca nu conteaza ce a facut Polonia, eu zic ca piata romaneasca se aseamana din multe puncte de vedere cu cea poloneza si ar trebui sa invatam din problemele altora (nu zic greseli - cine poate judeca ce e gresit). Daca au fost aduse 2 milioane de masini in 2005 (primul an dupa aderare, cum specifica articolul) si 2006, atunci sunt si eu pentru taxa asta. Daca s-au adus pana intr-un milion, mi se pare in limitele normalului si suportabilului corelat cu cvasi-inexistentele vanzari din 2004 si cu faptul ca Polonia este o piata de desfacere aproape dubla Romaniei, venituri mai mari etc.

DVS, tu poti spune orice, caci lucrezi pentru Dacia. E normal. Ei iti dau painea pe care o pui pe masa. Asta nu inseamna ca oamenii care nu sunt de o alta parere au "probleme la mansarda" :cunaooooo: (sa-l citez pe unul mai smecher ca mine).
  • 0

#385 DVS

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 112 Mesaje:
Inregistrat: 13-septembrie 05
  • Marca:Renault
  • Model:Laguna 2
  • Motorizare:1.9 DCI

Scris 28 martie 2007 - 05:36

prezentare Polonia pr� CPC-VO, 11-12 octombrie 2006 Paris

VP VN import VO
2003 /358153 /33496
2004 /318102 /811823
2005 /235522 /877196
2006(pana in august) /156307 /501652

VP VN=vehicule particulare noi

din importuri VO:

68,4% - >10 ani
27,3% - 4-10 ani
4,3% - <4 ani

in Romania in 2006 s-au inmatriculat aproximativ 600 000 de vehicule de ocazie dintre care cam 100000 de import. marea diferenta a fost ca aceste importuri au fost obligate sa respecte niste bareme care acum nu mai exista.

Aceasta postare a fost editata de DVS: 28 martie 2007 - 05:38

• 0
Cr�ateur d'automobile

#386 dany_s

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 Mesaje:
Inregistrat: 20-septembrie 03
  • Marca:lexus
  • Model:GS 400
  • Motorizare:4.0 L V8 300cp

Scris 28 martie 2007 - 05:37

Taxa de prima inmatriculare e inca un mare furt legal al statului. Hai sa fim seriosi, nici ei nu stiu cum sa mai explice legea asta idioata.

Adica nu e ok sa-si aduca romanii masini vechi din vest dar e ok sa le pastreze pe ale lor, care-s net inferioare. Cate milioane de Dacii si alte mizerii de gen 70-99 nu sunt pe strazile Romaniei si circula fara probleme inmatriculate? Pt orice altefel de masina care e inlocuita cu un opel/bmw/mb samd chiar vechi, si persoana si tara ies in avantaj. Nu cel care-si schimba Dacia din 90 cu un Astra din 95 e ala pe care-l pierde Dacia ca potential cumparator de Logan pt ca ala nici de Logan n-are bani.
Vor sa se vanda Logan? De ce nu se dau reduceri mari (nu prostii gen "programul rabla) cand cumperi o Dacie noua si dai la scrap vechitura? De nu se obosesc putin sa faca produsul mai bun ca sa fie superior sau macar egal cu un Astra sau Focus de 3-4-5 ani?
Dar nu, e mai simplu sa nu faci nimic si sa pui o suprataxa, dacia se vinde, guvernul face bani , toti sunt fericiti mai putin polulatia.
  • 0

#387 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 28 martie 2007 - 05:56

dragi tovarasi si prieteni de pe www.garajul.ro,

nu va mai obositi sa aduceti fel de fel de argumente cum ca taxa asta este pentru protejarea mediului ... cu 2 zile in urma primul ministru al Romaniei dl. C. P. Tariceanu (liberal ca orientare politica) ne-a spus clar (ca sa stim si noi): taxa are ca scop pastrarea a slujbelor la Uzinele Dacia !

DVS,

te rog sa-mi raspunzi la urmatoarea intrebarea: daca pe cei de la Dacia in frunte cu uica Stroe ii preocupa atit de mult protejarea mediului din Romania, de ce au asteptat 1 ianuarie 2007 ca sa vinda (in Romania) Logan euro4, de ce in 2000 cind s-a interzis inmatricularea masinilor care nu au euro2 au cerut o pasuire (nu mai stiu de cit, 1 sau 2 ani) ca sa poata vinde masini non euro... de ce in 2004 cind nu puteai inmatricula decit masini euro3 ei mai vindeau Dacia Berlina euro2 ?
(nu astept neaparat un raspuns oficial ci parerea ta personala)

Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 28 martie 2007 - 05:57

• 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#388 edieseb

Cenzor E-zine

• Members
  • PipPipPip
  • 356 Mesaje:
Inregistrat: 07-februarie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Corsa
  • Motorizare:1,3 Cdti

Scris 28 martie 2007 - 09:14

Adica nu e ok sa-si aduca romanii masini vechi din vest dar e ok sa le pastreze pe ale lor, care-s net inferioare. Cate milioane de Dacii si alte mizerii de gen 70-99 nu sunt pe strazile Romaniei si circula fara probleme inmatriculate? Pt orice altefel de masina care e inlocuita cu un opel/bmw/mb samd chiar vechi, si persoana si tara ies in avantaj.

Pai si Dacia aia veche unde se duce? De cele mai multe ori ramane in circulatie. Se vinde la cineva care nu are nici aia 4000 sa aduca ceva de afara. Daca s-ar inlocui ar fi bine, dar prea putine masini vechi ar iesi efectiv din circulatie.

prezentare Polonia pr� CPC-VO, 11-12 octombrie 2006 Paris
VP VN import VO
2003 /358153 /33496
2004 /318102 /811823
2005 /235522 /877196
2006(pana in august) /156307 /501652

VP VN=vehicule particulare noi
din importuri VO:

68,4% - >10 ani
27,3% - 4-10 ani
4,3% - <4 ani

in Romania in 2006 s-au inmatriculat aproximativ 600 000 de vehicule de ocazie dintre care cam 100000 de import. marea diferenta a fost ca aceste importuri au fost obligate sa respecte niste bareme care acum nu mai exista.

Ai sursa pentru informatiile astea? Ai cumva si vanzarile inainte de 2003? Daca sunt corecte numerele, scuze pentru cuvintele adresate tie in posturile anterioare.
  • 0

#389 DVS

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 112 Mesaje:

Scris 28 martie 2007 - 11:40

am participat la paris la reuniunea pentru europa centrala si prezentarea facuta de marek este pe intranetul renault.
sunt acolo si cifrele dinainte de 2003 pe care am sa le postez maine cand ajung la birou.
altfel, ca sa-i raspund lui adrian, renault este in primul interesata de productie si de castig si in al doilea rand de mediu.
problema-i simpla: vanzarile scad la jumatate, profitul scade la jumatate, numarul angajatilor scade la jumatate, contributia la buget scade la jumatate, imaginea renault si a industriei romanesti au de suferit.
iar importurile nu au nici o legatura cu rablele care circula prin romania. nu este o scuza existenta rablelor romanesti pentru introducerea in tara a unui numar poate la fel de mare de astfel de rable. si cand zic rable nu ma refer la masini de 4-5 ani.

Aceasta postare a fost editata de DVS: 28 martie 2007 - 11:41

• 0
Cr�ateur d'automobile

#390 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 29 martie 2007 - 12:46

simt nevoia sa ma repet. :D
1.anul trecut s-au adus la greu masini SH de dincolo, totusi vanzarile dacia au batut toate recordurile. e drept, SH-urile au fost limitate prin eliminarea celor sub Euro 3, dar sint sigur ca grosul masinilor achizitionate de peste hotare vor fi Euro 3 si Euro 4.
2. anul trecut s-a exportat mai mult decat jumatate de loganuri, anul acesta si mai multe. si trendul am impresia ca e asta. foarte bine, dar asta dovedeste ca influenta taxei nu e asa de mare.
3.cumparatorul de logan tipic nu este atras de SH-urile de 6000-7000 euro de dincolo.
4.cu toate ca taxa a fost introdusa, vanzarile logan in romania au scazut. in afara de posibila saturatie cu loganuri a polulatiei susceptibile de a achizitiona asa ceva, nu vad cum a actionat benefic respectiva taxa.

in concluzie, eliminati taxa si puneti impozit diferentiat. lucrurile se vor cerne de la sine.

si ca sa fie clar pentru totdeauna
1.nu agreeze masinile gen golf 1, opel kadet etc. si nici daciile mai vechi de 15 ani, sa zicem
2.normele tehnice privitoare la frane, directie, semnale luminoase etc ce tin de siguranta traficului de acum 15 ani nu cred ca sint de natura de a permite inmatricularea unor harburi cu mare potential generator de evenimente rutiere. ce Dumnezeu, doar nu se autorizau sa ruleze pe sosele masini cu frana proasta, directie imprecisa si lipsa a farurilor, semnalizatoarelor etc.
3.faptul ca un nene trece de la dacia de 20-25 de ani la un opel de maxim 15 ani in stare normala de functionare mi se pare un mare plus vizavi de siguranta traficului si de ecologie.

Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 29 martie 2007 - 12:48

• 0

#391 dany_s

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 Mesaje:
Inregistrat: 20-septembrie 03
  • Marca:lexus
  • Model:GS 400
  • Motorizare:4.0 L V8 300cp

Scris 29 martie 2007 - 01:35

Pai si Dacia aia veche unde se duce? De cele mai multe ori ramane in circulatie. Se vinde la cineva care nu are nici aia 4000 sa aduca ceva de afara.

Nu neaparat pt ca daca s-ar da drumul la importuri, preturile masinilor SH din Romania ar scadea considerabil. Acum orice junghi de Dacie se vinde cu 500-1000 Euro care e aberant si in concordanta sunt si preturile celorlalte SH-uri. Daca la aceasi bani omu si-ar putea lua din Germania un Astra din 95 de exemplu in stare decenta de functionare, pai fi convins ca nimeni n-ar mai lua 500 euro pe respectiva Dacie, ci poate 100-200 euro ceea ce deja e pret de scrap. Parerea mea ca multe din ele ar ajunge unde ar trebuie (adica la fiare vechi) si ar fi inlocuite de masini din Germania din 90-00.

Bineinteles, ca masina sa poate fi inmatriculata ar trebui facuta o revizie tehnica stricta, si masina sa poata fi inmatriculata doar daca indeplineste anumite standarde. Bineinteles ar trebui ca sa nu mai fie coruptie la aceste teste ca sa nu poata trece cu brio oricine ii da mecanicului o spaga.

Aceasta postare a fost editata de dany_s: 29 martie 2007 - 01:35

• 0

#392 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:

Scris 29 martie 2007 - 06:37

altfel, ca sa-i raspund lui adrian, renault este in primul interesata de productie si de castig si in al doilea rand de mediu.
problema-i simpla: vanzarile scad la jumatate, profitul scade la jumatate, numarul angajatilor scade la jumatate

de acord cu tine ca "renault este in primul interesata de productie si de castig" - dar atunci de ce baga in fata minciuna cu protectia mediului ? (s-au daca a mers minciuna cu masina de 5000 euro, ce mai conteaza o minciuna in plus ...)

"vanzarile scad la jumatate, profitul scade la jumatate" - nu vad care e problema celor 22 milioane de romani faptul ca scade profitul Renault ... la ei in Franta exista taxa asta de prima inmatriculare ?

"numarul angajatilor scade la jumatate" - nu vad de ce trebuie sa fie asta o problema nationala ... a, ca sefii si angajatii de la Dacia vor "locuri de munca sigure" - de acord, dar probabil mai sint citeva milioane de romani care vor aceeasi garantie pentru locurile lor de munca ... cu ei cum ramine ?
  • 0

#393 DVS

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 112 Mesaje:

Scris 29 martie 2007 - 08:22

adrian, inteleg ca nu realizezi ce reprezinta pentru romania industria auto formata de dacia si intr-un viitor apropiat de viitorul patron de la craioava. scuza-ma dar remarcile tale sunt infantile.

"sint sigur ca grosul masinilor achizitionate de peste hotare vor fi Euro 3 si Euro 4"
aici este esenta discutiei. vei avea dreptate? daca in unele tari din jurul nostru nu s-a intamplat asa, de ce la noi s-ar lua majoritatea euro 3 si 4. temerea daciei nu este legata numai de starea mediului, ci si de faptul ca masinile care nu vor fi euro 3 si 4 vor avea implicit preturi scazute de achizitie si vor da peste cap piata vehicule noi din romania.
  • 0
Cr�ateur d'automobile

#394 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 29 martie 2007 - 11:05

1.ca sa fim siguri ca masinile achizitionate vor fiintr-o proportie covarsitoare Euro 3 su Euro 4, bagam un impozit diferentiat pe poluare, asa cum se regaseste el in majoritatea tarilor europene. cu ocazia asta cei care isi vor dori masini de 15-20 de ani se vor gandi de 2-3 ori daca merita, iar cei cu masinile deja inmatriculate se vor orienta spre ceva mai nou. dublu castig.
2.temerea daciei nu este asa de intemeiata. cum spuneam, vindeti mai mult la export. asta una.
apoi, in toata lumea exista masini noi si masini SH. nu se poate altfel. la fel, exista oameni care pretuiesc masinile noi, precum exista si altii, care din diferite considerente, nu si-ar cumpara masini noi.

interesul national (ca si cel individual) nu se suprapune intotdeauna peste interesele reno.
  • 0

#395 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:

Scris 29 martie 2007 - 12:24

Si la un moment dat, cand preamaria sa renault se va gandi ca e mai rentabil sa produca in alta tara dercat romania... ?
Daca va licita si castica si fabrica de la craiova.. cred ca este chiar un dezastru, atunci va santaja guvernul si mai tare..
  • 0

#396 DVS

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 112 Mesaje:

Scris 29 martie 2007 - 12:45

mai lasati renault-ul in pace ca indirefent de cine ar fi fost patron la pitesti sau cine va fi la craiova (in nici un caz renault) ar fi avut aceleasi temeri, pretentii, conditii.
sh exista peste tot in lume si sunt sigur ca in franta sau germania sunt mult mai multe jafuri decat in romania. problema insa este ca aceste masini s-au acumulat in timp, natural si nu a fost vreun bum care sa destabilizeze piata auto.
dacia inca nu a vandut mai mult la export.
daca era posibil si asa bine cu acest impozit diferentiat de ce nu l-a aplicat nici o tara nou integrata?
  • 0
Cr�ateur d'automobile

#397 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:
Inregistrat: 05-aprilie 06
  • Model:Laguna III 2009
  • Motorizare:2.0dci - 150CP

Scris 29 martie 2007 - 01:05

Eu nu vreau impozit diferentiat caci am masina noua din 2006 cu motor Euro3. S anu ma bage pe mine la rang de "poluator fruntas al patriei", ca nu imi convine. Daca lasa inca 5 ani motoarele Euro3 si Euro4 in aceeasi oala sunt OK :-)

Poate Guvernul sa bage si mama taxelor, masinile sub 1,6 si sub 5 ani tot vor fi taxate putin. Peste variabilele astea o sa se plateasca mult...

Aceasta postare a fost editata de AlexC: 29 martie 2007 - 01:06

• 0

Renault Laguna III.1 - 2.0dci 150CP

#398 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 29 martie 2007 - 03:48

mai lasati renault-ul in pace ca indirefent de cine ar fi fost patron la pitesti sau cine va fi la craiova (in nici un caz renault) ar fi avut aceleasi temeri, pretentii, conditii.
sh exista peste tot in lume si sunt sigur ca in franta sau germania sunt mult mai multe jafuri decat in romania. problema insa este ca aceste masini s-au acumulat in timp, natural si nu a fost vreun bum care sa destabilizeze piata auto.
daca era posibil si asa bine cu acest impozit diferentiat de ce nu l-a aplicat nici o tara nou integrata?

nu ma intereseaza ca ii zice reno, mercedes sau vw. faptu tot ala ramane.
oamenii care si-ar aduce SH de dincolo nu si-ar cumpara dacia logan doar fortati de imprejurari si taxe.
sa fim seriosi.

impozitul diferentiat se aplica peste tot in lumea civilizata, care se ingrijeste de mediu. daca noi nu ne numaram printre ei, asta e. oricum, in scurt timp, va veni.
  • 0

#399 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:

Scris 29 martie 2007 - 05:25

adrian, inteleg ca nu realizezi ce reprezinta pentru romania industria auto formata de dacia si intr-un viitor apropiat de viitorul patron de la craioava. scuza-ma dar remarcile tale sunt infantile.

de scuzat, te scuz (daca nu din alte motive, macar conform principiului "cine se scuza se acuza") ;)

tot ce se poate sa nu realizez "ce reprezinta pentru romania industria auto formata de dacia ..." dar te rog pe tine sa explici in citeva cuvinte (si te-as ruga sa raspunzi, nu sa te fofilezi asa cum ai facut cu intrebarea pusa de mine in Post #387) !!!

i.m.h.o. atita vreme cit Dacia nu exporta cel putin 75 % din productie ... nu reprezinta ceva pt. care sa stam cu capul plecat :D

in ceea ce priveste faptul ca remarcile mele "sunt infantile" te rog sa-ti sustii afirmatia si sa detaliezi putin (daca nu vrei aici o poti face si pe PM)

problema insa este ca aceste masini s-au acumulat in timp, natural si nu a fost vreun bum care sa destabilizeze piata auto.

piata asta auto care zici tu ca se va destabiliza face cumva parte dintr-o tara comunista cu economie centralizata ? ... sau dintr-o tara care de 3 luni face parte din UE ... ? si aici te rog sa-mi raspunzi si la intrebarea pusa in Post #392 : "in Franta exista taxa asta de prima inmatriculare ? "

... "mai lasati renault-ul in pace" - n-am nimic cu Renault sau Dacia ... dar ma deranjeaza minciuna !
(si crede-ma ca le statea mult mai bine celor de la Dacia si Renault daca stateau in banca lor si taceau din gura in legatura taxa asta ... chiar daca in surdina faceau lobby pt. mentinerea ei)

Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 29 martie 2007 - 05:30

• 0

#400 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 29 martie 2007 - 06:19

DVS, warning verbal pentru "infantile". continua discutia fara astfel de catalogari.
  • 0

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi