Mai baieti,
Daca cineva a inteles din ce am spus eu ca o masina din categoria "ascutitorilor" ( scuze dar asa le alint eu pe astea mici ) va crea senzatii sportive, ori nu a citit bine, ori m-am exprimat eu cum nu trebuia.
Ce am spus si mentin in continuare e ca 1.2/64 vis-a-vis 1.4/75 de la vag, merge mai BINE IN ORAS. Sau daca vreti si va face placere 1.4 e mai lenesa in mod evident decit 1.2 in trafic urban, adica pina in 3000 ture !!!
Nu am judecat cele 2 masini punindu-le sa faca liniute, ci in mod pragmatic la frecatul prin oras unde cea "mica" e net superioara celei de 1.4.
Nu am nevoie sa fie cineva de acord cu mine, ci am dat informatia asta in ideea ca daca cineva nu are posibilitatea sa le testeze pe ambele si vrea o masina strict de oras, ( trebuind sa aleaga din cele 2 cum a fost cazul meu ) sa stie ce impresie mi-au lasat mie.
Pacat ca unii dintre noi sunt atit de categorici numai studiind specificatii. Un drive test este singurul argument care da dreptul cuiva sa critice o masina, fara exceptii ! Dar si atunci depinde mult de experienta si gusturile celui care face testul.
Pentru mine personal, specificatiile nu inseamna decit o amarita de hirtie care ma ajuta sa-mi fac o idee de ansamblu asupra a ce ma intereseaza sa cumpar. Si asta in toate domeniile.
Exemple sunt multe, incepind cu IT unde nu dau 2 bani pe specificatia unui calculator pina nu vad cum functioneaza sau imi spune cineva care are unul la fel cum se misca, continuind cu electronicele care trebuie sa le vezi la treaba, sculele de muzica trebuie sa le auzi, masinile trebuie sa te dai cu ele macar juma de ora, etc....
Din pacate nu mai suntem in perioada anilor '70-80 cind specificatiile insemnau ceva, acum traim alte vremuri si anume vremurile societatii de consum. Daca vrei o masina buna tre sa te uiti in atelierele de service sa vezi daca sunt pline sau nu, etc....
Inca o data pacat ca avem acest stil de a purta discutii. Daca am fi mai putin categorici si deschisi la dezbateri constructive, ar fi multe de aflat prin "garajul" asta. Cel putin subiectul cuplu vs putere vs turatie eu il consider unul extrem de interesant, util si ar fi meritat un topic total separat. Sunt multi printre noi care au mers cu diverse masini si impresiile lor ar putea fi extrem de utile. Daca le mai combinam si cu explicatii tehnice, vom avea o imagine despre masini cum nu foarte multa lume o are. Nu-i pacat sa nu ?
Cu jigniri si atacuri nu rezolvam nimic decit sa stricam inca un topic si sa ne indepartam unii de altii. Unii mai si pleaca de pe forum....
Eu vreau sa cred ca pe viitor, chiar daca suntem in fata calculatorului, sa ne inchipuim ca suntem la o circiuma, bem o "bere", si discutam ca intre prieteni "care estem"...
http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/beerchug.gif