Salt la continut

Fotografie
* * * * - 3 Voturi

Cat va costa cu adevarat masina (cititi intai primul post, apoi votati)

• Please log in to reply
138 replies to this topic

Poll: Cum considerati costul adevarat al masinii pe care o aveti acum? (62 membri au votat)

Cum considerati costul adevarat al masinii pe care o aveti acum?

1. e moca, de la firma/serviciu (3 voturi [4.84%])

Procentaj din vot: 4.84%

2. destul de mic si-mi place asa (8 voturi [12.90%])

Procentaj din vot: 12.90%

3. mic si vreau sa schimb in ceva mai bun/scump (2 voturi [3.23%])

Procentaj din vot: 3.23%

4. decent (30 voturi [48.39%])

Procentaj din vot: 48.39%

5. cam mare (9 voturi [14.52%])

Procentaj din vot: 14.52%

6. mare, cred ca o schimb (2 voturi [3.23%])

Procentaj din vot: 3.23%

7. e un sac fara fund (8 voturi [12.90%])

Procentaj din vot: 12.90%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#51 Aer Curat

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 12 ianuarie 2010 - 08:40

Daca ai bani sa poti tine 2-3 masini numai pentru tine, la ce bun calculele astea ? :)

Bai,
Nu mai faceti calcule, ca le vindeti instant .... :)

Sa vedem cat ar fi. ;)
Ma bate gandul sa trec pe ceva ieftin (ca si asa in RO nu prea ai unde sa te bucuri de o masina mai rasarita; iar cand ai avea o scurta portiune, esti cu familia in masina.......), tocmai din considerentele de mai sus. ;)
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#52 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 12 ianuarie 2010 - 08:46

Eu cred ca ai 2 variante:
- masina care-ti place, dar costa
- una "efteneala" pina trece criza asta....
Observi, in ambele cazuri, numai UNA :)
  • 0

#53 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 12 ianuarie 2010 - 08:52

daca o dai acum pe ce poti sau o pastrezi pana trece criza, s-ar putea sa te coste la fel.

ar merita numai daca faci pasul inapoi definitiv.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#54 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 12 ianuarie 2010 - 10:06

Eu cred ca ai 2 variante:
- masina care-ti place, dar costa
- una "efteneala" pina trece criza asta....
Observi, in ambele cazuri, numai UNA :)

Masina care-mi place nu o voi cumpara acum, chiar daca as avea disponibili suma necesara (ti-am povestit ca am altele de facut/terminat); in cel mai bun caz pt mine sunt nevoit sa mai astept macar 2 ani.
Insa oricum imi pun problema daca sau cat de mult merita. :)

............................
ar merita numai daca faci pasul inapoi definitiv.

Asta suna ca o sentinta negativa, fara posibilitate de apel. ;)
Niciodata sa nu spui niciodata, era o vorba.

La mine mai apare o chestiune suplimentara, intr-o proportie destul de mare va trebui sa mai cumpar inca o masina in familie; desi este o perioda propice achizitiilor, nu-mi pica tocmai bine avand alte cheltuieli/socoteli.
Fac diverse variante sa vad care mi-ar fi cea mai convenabila, in conditiile date.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#55 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 13 ianuarie 2010 - 06:11

Inca un aspect: de anul asta, asiguratorii (cei mai multi sunt javre ordinare, dar asta-i parerea mea) se strofoaca sa introduca sistemul bonus-malus; evident cat mai in avantajul lor.
Problema va aparea datorita faptului ca in cazul unei masini mai scumpe, la care prima de asigurare casco este pe masura, nu vom mai dat repede fuga sa efectuam diverse reparatii pe casco. In caz contrar cuantumul primei de asigurare putand ajunge atat de mare incat sa nu mai fie rentabila o polita casco (exceptie furtul sau duana totala).
Iar cum in minunata noastra urbe, toti soferii sunt atenti, grijulii, etc., locuri de parcare mai multe decat necesar, infrastuctura ireprosabila, sistematizarea strazilor si a traficului la inalte standarde de excelenta, ................... :(
  • 0

#56 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 13 ianuarie 2010 - 06:15

pe forumul bmw m-am certat vreo saptamana pe ideea ca in romania masina va ajunge lux. din pacate cei mai multi inca isi cumpara masini cu 2k� si sunt rupti de realitate. dar asa va fi, in cativa ani va fi un mare lux sa ai doar masina.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

#57 DeLucian

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 207 Mesaje:
Inregistrat: 27-octombrie 09
  • Marca:Suzuki
  • Model:Swift
  • Motorizare:1.5

Scris 13 ianuarie 2010 - 06:29

in cativa ani va fi un mare lux sa ai doar masina.

Cati? Pentru ca in Romania a fost asa doar pe vremea lui ceashca si chiar nu cred ca vom ajunge acolo.
  • 0

#58 alex230ro

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.936 Mesaje:
Inregistrat: 07-ianuarie 04
  • Model:325ti aka caaazaaan
  • Motorizare:2.5

Scris 13 ianuarie 2010 - 06:39

BMW e lux oricum o dai:
-noua costa garla si se devalorizeaza destul de rapid
-sh e de bulan dar oricum papa ceva bani
-imagine proasta in Romania
-infrastructura (drumuri) nepotrivita..
mai vreti?
PS:@DeLucian-maxim 5 ani zic eu

Aceasta postare a fost editata de alex230ro: 13 ianuarie 2010 - 06:39

• 0
"PUTEREA BATE CUPLUL PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"

#59 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 13 ianuarie 2010 - 07:17

Incep sa ma gandesc si eu tot mai mult la o varianta mai low cost la haudi-ul mult visat.
Totusi, tre sa fie incapatoare, sa aiba portbagaj si sa fie TDI.
:(
Ma duc sa-mi cumpar Golfu inapoi.
Sau tin S MAX-ul mai mult decat ma gandeam eu initial, poate cu niste cai in plus se schimba problema.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#60 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 13 ianuarie 2010 - 08:19

.....................
Ma duc sa-mi cumpar Golfu inapoi.
Sau tin S MAX-ul mai mult decat ma gandeam eu initial, poate cu niste cai in plus se schimba problema.

:lol:
Asta s-ar putea sa fie varianta optima, cel putin in perioada asta; mai ales ca S-maxul va satisface deplin necesitatile de spatiu, confort. :lol:
  • 0

#61 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 13 ianuarie 2010 - 08:21

Cati? Pentru ca in Romania a fost asa doar pe vremea lui ceashca si chiar nu cred ca vom ajunge acolo.

dar ce te face sa crezi ca toate astea ni se cuvin? la bulgari masinile sunt cam cu 10-15 ani mai vechi, cel putin.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#62 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 13 ianuarie 2010 - 08:39

Romanii viseaza ....
  • 0

#63 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 13 ianuarie 2010 - 09:03

nu stiu cat viseaza, dar nimic nu e gratis. e timpul sa platim.
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#64 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 13 ianuarie 2010 - 09:05

Pai nu-i tot aia ?
  • 0

#65 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 13 ianuarie 2010 - 09:05

Problema e ca nu platim doar costurile noastre, sau cele generate de noi. :lol:
  • 0

#66 DeLucian

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 207 Mesaje:

Scris 13 ianuarie 2010 - 09:24

e greu de spus ce ti se cuvine. cu certitudine trudesc mai putin in viata decat bunicii mei si totusi am mult mai multe. Societatea a evoluat, productivitatea a crescut, nivelul de trai a crescut. Avem mai multe. Cresterea economica are 2 componente: una sanatoasa, alta nesanatoasa. Componenta nesanatoasa va disparea. Dar convingerea mea e ca ne vom opri undeva mai sus decat acum 21 de ani.
  • 0

#67 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:

Scris 13 ianuarie 2010 - 09:41

boss, vezi lumea foarte limitat

Imagine amplasata
  • 0

Posted Image
despre fotografie

#68 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 13 ianuarie 2010 - 10:00

e greu de spus ce ti se cuvine. cu certitudine trudesc mai putin in viata decat bunicii mei si totusi am mult mai multe. Societatea a evoluat, productivitatea a crescut, nivelul de trai a crescut. Avem mai multe. Cresterea economica are 2 componente: una sanatoasa, alta nesanatoasa. Componenta nesanatoasa va disparea. Dar convingerea mea e ca ne vom opri undeva mai sus decat acum 21 de ani.

Nu prea inteleg eu ce legatura are ce spui tu, cu ceea ce se discuta (sau ar trebui) in acest topic, dar pe scurt si-n linii mari:
- nu cred ca va disparea asa usor componenta nesanatoasa, mai degraba este intr-un pericol mai mare componenta sanatoasa;
- truda mai scazuta se datoreaza progresului (desi uneori ar trebui puse ghilimele) tehnologic; dar vine si cu reversul medaliei, de unde amintesc: alimentatie mult mai putin sanatoasa decat cea a bunicilor; stres, poluare, etc.. Ai mai multe (uneori este doar impresia ca ai, de fapt nu tu ai :lol: ) tocmai datorita celor scrise anterior.
- nu stiu unde ne vom oprii, dar indiferent unde ar fi, daca ne oprim e nasol; daca ar fi sa ne repozitionam, ar fi altceva.
- asa cum scria si Cata, vezi imaginea de ansamblu (sau cat mai de ansamblu posibil), nu doar o mica bucatica care prezinta interes pt tine.

Oricum automobilele in forma lor actuala nu vor mai avea multi ani; peste 20 de ani (sau chiar mai devreme) vor fi nevoiti sa schimbe macar tipul de motor (desi la cum se aglomereaza lumea de masini, cu toata criza din acest moment, este posibil sa nu prea avem unde sua cum sa le folosim).
Dar pana atunci trebuie sa vedem ce avem de facut, care este compromisul optim tinand cont de contextul situatiei.
  • 0

#69 DeLucian

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 207 Mesaje:

Scris 13 ianuarie 2010 - 10:43

Nu prea inteleg eu ce legatura are ce spui tu, cu ceea ce se discuta (sau ar trebui) in acest topic, dar pe scurt si-n linii mari:
- nu cred ca va disparea asa usor componenta nesanatoasa, mai degraba este intr-un pericol mai mare componenta sanatoasa;

coexista. si pulseaza complementar fiecare. volumul creste.

- truda mai scazuta se datoreaza progresului (desi uneori ar trebui puse ghilimele) tehnologic; dar vine si cu reversul medaliei, de unde amintesc: alimentatie mult mai putin sanatoasa decat cea a bunicilor; stres, poluare, etc.. Ai mai multe (uneori este doar impresia ca ai, de fapt nu tu ai :lol: ) tocmai datorita celor scrise anterior.

Poate ar trebui sa te uiti la durata medie de viata, mortalitate infantila si zeci de alte statistici. Nu esti fericit si esti stresat? Problema ta. Dar nu afirma ca lumea e de rahat si e de vina pentru stresul si nefericirea ta.

- nu stiu unde ne vom oprii, dar indiferent unde ar fi, daca ne oprim e nasol; daca ar fi sa ne repozitionam, ar fi altceva.

Habar n-am ce ai vrut sa exprimi aici.

- asa cum scria si Cata, vezi imaginea de ansamblu (sau cat mai de ansamblu posibil), nu doar o mica bucatica care prezinta interes pt tine.

si cata si tu aveti dreptul la opiniile voastre si eu le respect. Eu n-am afirmat ca aveti viziuni limitate. Nimic nu ma bucura mai mult decat discutia cu niste vizionari. O poza nu inseamna ca s-a abatut saracia asupra lumii. Daca te uiti statistic, cresterea ca nivel de trai e imensa. China si India(aproape o treime din polulatia lumii) au avut o crestere uluitoare in ultimul timp. Si exemplele pot continua.

Oricum automobilele in forma lor actuala nu vor mai avea multi ani; peste 20 de ani (sau chiar mai devreme) vor fi nevoiti sa schimbe macar tipul de motor (desi la cum se aglomereaza lumea de masini, cu toata criza din acest moment, este posibil sa nu prea avem unde sua cum sa le folosim).

Aici suntem 100% de acord. Motoarele cu ardere interna sunt un monument de ineficienta, iar sistemul de management al traficului este total depasit si pe cale sa devina nefunctional.

Dar pana atunci trebuie sa vedem ce avem de facut, care este compromisul optim tinand cont de contextul situatiei.

OK. :lol:
  • 0

#70 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 13 ianuarie 2010 - 10:57

Daca vrei neaparat discutam in alt topic despre "fericire", in primul rand ce mai inseamna in ziua de astazi acest cuvant/notiune, cat de efemer a ajuns si dependent(a) de anumite chestiuni. :D
Nimeni de aici, sau cel putin eu nu am vazut, nu aafirmat ca lumea e de rahat, datorita nefericirii personale. :lol:
Eu unul nu ma consider vizionar, probabil ca nici Cata; dar avem dreptul la o opinie, inclusiv asupra potentialei evolutii a anumitor lucruri.
Priveste atent, dar f atent, la China si India (ca tot le-ai dat ex.), vezi unde erau si unde au ajuns; insa in acelasi timp compara unde a ajuns majoritatea polulatiei celor 2 tari (si nu doar o mica parte, cea bogata, a lor) cu situatia noastra (a ta, acunoscutilor, etc.). Cand f multi dintre ei o duc/duceau mult mai rau decat o duceam noi (care, la randul nostru ne plangeam ca o ducem rau raportat la tarile cu apa calda) iti dai seama ce potential imens au, sau ce ecart urias au de recuparat.
  • 0

#71 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 13 ianuarie 2010 - 11:00

bah, sa fiu sincer pe mine masina nu ma costa absolut NIMIC.
poate asa, doar o spalare din cand in cand. ca si pe alea le plateste firma.
in rest sunt foarte norocos, ca plateste firma tot.
sa traisca sefu ! :lol:

daca ar fi sa imi iau masina personala, nu mi-as lua pentru ca nu mi-as permite-o in momentul de fata.
sunt prea tanar ca sa arunc cu banii in fiare.
:D

sa fiti cuminti.
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#72 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 13 ianuarie 2010 - 11:09

Uite un om care recunoaste cinstit. :D
Seminte sau o farfurie cu mancare ? :lol:
  • 0

#73 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 13 ianuarie 2010 - 11:13

MANCAREEEEE :party1:
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#74 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 13 ianuarie 2010 - 11:18

Ok; te astept la Buc. :lol:
  • 0

#75 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 13 ianuarie 2010 - 11:26

Vezi ca "uscatii" halesc mult ! :lol:
  • 0

2 useri citesc subiectul