e greu de spus ce ti se cuvine. cu certitudine trudesc mai putin in viata decat bunicii mei si totusi am mult mai multe. Societatea a evoluat, productivitatea a crescut, nivelul de trai a crescut. Avem mai multe. Cresterea economica are 2 componente: una sanatoasa, alta nesanatoasa. Componenta nesanatoasa va disparea. Dar convingerea mea e ca ne vom opri undeva mai sus decat acum 21 de ani.
Nu prea inteleg eu ce legatura are ce spui tu, cu ceea ce se discuta (sau ar trebui) in acest topic, dar pe scurt si-n linii mari:
- nu cred ca va disparea asa usor componenta nesanatoasa, mai degraba este intr-un pericol mai mare componenta sanatoasa;
- truda mai scazuta se datoreaza progresului (desi uneori ar trebui puse ghilimele) tehnologic; dar vine si cu reversul medaliei, de unde amintesc: alimentatie mult mai putin sanatoasa decat cea a bunicilor; stres, poluare, etc.. Ai mai multe (uneori este doar impresia ca ai, de fapt nu tu ai
) tocmai datorita celor scrise anterior.
- nu stiu unde ne vom oprii, dar indiferent unde ar fi, daca ne oprim e nasol; daca ar fi sa ne repozitionam, ar fi altceva.
- asa cum scria si Cata, vezi imaginea de ansamblu (sau cat mai de ansamblu posibil), nu doar o mica bucatica care prezinta interes pt tine.
Oricum automobilele in forma lor actuala nu vor mai avea multi ani; peste 20 de ani (sau chiar mai devreme) vor fi nevoiti sa schimbe macar tipul de motor (desi la cum se aglomereaza lumea de masini, cu toata criza din acest moment, este posibil sa nu prea avem unde sua cum sa le folosim).
Dar pana atunci trebuie sa vedem ce avem de facut, care este compromisul optim tinand cont de contextul situatiei.
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte