Salt la continut

Fotografie
* * - - - 2 Voturi

Suspendarea presedintelui

• Please log in to reply
481 replies to this topic

Poll: Vot (37 membri au votat)

Va prezentati la vot?

1. Da (33 voturi [89.19%])

Procentaj din vot: 89.19%

2. Nu (2 voturi [5.41%])

Procentaj din vot: 5.41%

3. Nu sunt sigur (2 voturi [5.41%])

Procentaj din vot: 5.41%

Cum veti vota?

1. Da, pentru suspendare (15 voturi [40.54%])

Procentaj din vot: 40.54%

2. Nu, impotriva suspendarii (22 voturi [59.46%])

Procentaj din vot: 59.46%

3. Indecis (0 voturi [0.00%])

Procentaj din vot: 0.00%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#326 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 21 mai 2007 - 04:22

La cine e telefonul acum? La presedinte sau la ziarista? Ce fel de furt e asta in care obiectul e tot la "victima"?

Acum sa fim seriosi .. Basescu nu a "insusit" telefonul pentru ca vroia sa-l foloseasca sau ca avea nevoie de el ci doar ca solutie sa o faca pe acea ziarista sa inceteze filmarea. Oricum pentru a se admite ideea unui furt trebuie intai sa existe reclamatie depusa la politie, precum si decizie judecatoreasca. Chiar si daca toate astea ar fi tot nu i se poate face nimic lui Basescu pentru ca are imunitate.
Ceea ce ne demonstreaza inca odata ca e doar o furtuna intr-un pahar cu apa alimentat de televiziunea lui Voiculescu.

Ca o nota: stau acasa toata ziua si ma uit alternativ pe Antena 3, Realitatea si N24 si in afara de Antena 3 care da o data pe ora (ati auzit bine o data pe ora) imagini cu "furtul" telefonului toate celelalte televiziuni se ocupa de probleme mai importante legate de miscarile partidelor politice dupa referendum.

vin vineri, iti iau masina, tu strigi sa ti-o dau inapoi..eu zic..ti-o aduc luni, ok?
apoi sambata la pranz ti-o trimit
e ok ce am facut eu?

de ce e o furtuna intr-un pahar cu apa? de ce absolut nimic din ce face el nu e gresit?

@viper: e o diferenta intre ma animalule si pasarica?
tu crezi ca un presedinte al unei tari ADEVARATE vorbeste asa? pe tine nu te deranjeaza? poate ca nu, pe mine da. daca in locul reporterei era o ruda de a ta? ti se parea normal sa se adreseze asa? de cenu a zis va rog lasati-ma in pace?

daca apar cu o inregistrare in care bush spune "negru imputit" crezi ca e o furtuna in pahar de apa?

dar imi place ca gasiti argumente. unii sunt securisti, comunisti, hoti, corupti, etc
el e unica alternativa.

@the grinch: da, si eu sunt de parere ca ne indreptam spre dictatura, spre putere concentrata in mana unui singur om (pardon animal biped). ne indreptam de asemnea spre partidul unic, presa comandata (tot ce e impotriva lui e rau, e clar).
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#327 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 21 mai 2007 - 04:23

The Grinch, m-am referit la faptul ca popularitatea lui Basescu este enorma si este in crestere, in curand va schimba constitutia, va fixa un nou prag pt intrarea in parlament, e voila :D

Este doar o idee, dar la popularitatea lui isi va permite sa faca el jocurile, si sa fim cinstiti, nu e usa de biserica.

Pe de alta parte, poporul il voteaza din diferite motive, dar un procent f mic il voteaza in cunostinta de cauza, un procent f mic este IN STARE sa distinga raul de bine din actiunile sale. Ma refer la agricultorii cu studii primare, si in general la oamenii care traiesc izolati si oricum ei NU STIU cum trebuie sa fie un presedinte, dar voteaza pt ca le place cum vorbeste sau ca e cool sau cine stie din ce alte motive irelevante.

Este parerea mea personala, si nu am pretentia ca sunt detinatorul Adevarului Suprem sau ca eu nu (pot sa) ma insel in privinta lui Basescu.

Popularitatea nu are nimic de a face cu dictatura. Sunt lucruri diferite. Daca cititi constitutia o sa vedeti ca pluripartismul (existenta a mai mult de un partid la guvernare), separatia puterilor in stat si echilibrarea lor sunt elemente de baza ale unei democratii. Daca acestea sunt respectate nu este posibila o dictatura.

Chiar si in situatia schimbarii constitutiei nu cred ca se vor modifica acele paragrafe. Plus ca mi se pare aiurea sa vorbim despre ceva ce nici macar nu exista iar modificarea unei constitutii nu se face peste noapte si nu intra in vigoare fara un referendum. Populatia a trecut prin cateva referendumuri si lucrurile nu mai stau ca pe vreamea lui Iliescu (adu-ti aminte ca si atunci a fost nevoie de schimbari de ultima ora sau tot felul de tertipuri pentru a aduce lumea la vot).

Am vazut si cateva statistici privind nivelul de pregatire al celor care au votat sambata si peste 75% din cei care au votat cu basescu aveau studii medii sau superioare.
  • 0

Life must be taken one disaster at a time

#328 VIPER

1Q

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 21 mai 2007 - 04:23

OK. Nu iesea Base. Cine ar fi fost pe lista alegerilor? Nume? Solutii?
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#329 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 21 mai 2007 - 04:25

va reamintesc ca s-a votat daca sa ramana base sau nu
alt candidat? ai 20.000.000+ de optiuni.
  • 0

#330 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 21 mai 2007 - 04:32

vin vineri, iti iau masina, tu strigi sa ti-o dau inapoi..eu zic..ti-o aduc luni, ok?
apoi sambata la pranz ti-o trimit
e ok ce am facut eu?

de ce e o furtuna intr-un pahar cu apa? de ce absolut nimic din ce face el nu e gresit?

Nu a zis nimeni ca nu a gresit dar sincer se face din tantar armasar. Daca fatuca aia se comporta corect si presedintele nu atunci poate ca merita sa i se dea asa mare importanta (oricum nu atat de mare cat i se da acum la antene). Insa cand fatuca aia a incalcat la randul ei regulile deja lucrurile sunt exagerate. Si daca fac iar referire la constitutie .. cui ii foloseste? presedintele este imun. Chiar daca l-ar condamna penal pentru furt nu o sa se intample nimic pana nu isi termina mandatul. Adica peste 2 ani jumatate cand lucrurile vor fi de mult uitate. O furtuna intr-un pahar cu apa.

@viper: e o diferenta intre ma animalule si pasarica?
tu crezi ca un presedinte al unei tari ADEVARATE vorbeste asa? pe tine nu te deranjeaza? poate ca nu, pe mine da. daca in locul reporterei era o ruda de a ta? ti se parea normal sa se adreseze asa? de cenu a zis va rog lasati-ma in pace?

daca apar cu o inregistrare in care bush spune "negru imputit" crezi ca e o furtuna in pahar de apa?

Daca eu iti zic ca folosesc uneori "pasarica" pe post de alint si pe persoana respectiva nu o deranjeaza ce mai zici? nemaivorbind de faptul ca toate acele cuvinte au fost spuse in particular si au aparut pe post pentru ca ziarista a vrut sa apara insa nu inseamna ca e si normal ca ele sa apara. Sa nu-mi spui ca tu nu injuri niciodata, nici macar in gand.

dar imi place ca gasiti argumente. unii sunt securisti, comunisti, hoti, corupti, etc
el e unica alternativa.
@the grinch: da, si eu sunt de parere ca ne indreptam spre dictatura, spre putere concentrata in mana unui singur om (pardon animal biped). ne indreptam de asemnea spre partidul unic, presa comandata (tot ce e impotriva lui e rau, e clar).

Mike, fara suparare dar tu habar n-ai ce inseamna dictatura si cat este de greu in conditiile actuale sa faci una. Citeste te rog constitutia dupa care zi-mi si mie pe pasi ce trebuie sa faci ca in tara sa fie dictatura si mai ales cum poti sa o faci fara ca nimeni sa ti se impotriveasca.

Dupa care vino si spune-mi si mie care dintre acei pasi i-a facut basescu si ai sa realizezi ca toata sperietoarea cu "dictatura" a fost doar o gogorita scornita de PSD in campania electorala de demisie e lui basescu.
  • 0

#331 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 21 mai 2007 - 04:35

Polularitatea nu are nimic de a face cu dictatura. Sunt lucruri diferite. Daca cititi constitutia o sa vedeti ca pluripartismul (existenta a mai mult de un partid la guvernare), separatia puterilor in stat si echilibrarea lor sunt elemente de baza ale unei democratii. Daca acestea sunt respectate nu este posibila o dictatura.

in constitutie se vorbete de pluralism, care inseamna ca tb sa existe mai mult de 1 partid, nu neaparat la guvernare etc. acu la guvernare e doar pnl, asta nu inseamna ca nu e pluralism

Chiar si in situatia schimbarii constitutiei nu cred ca se vor modifica acele paragrafe. Plus ca mi se pare aiurea sa vorbim despre ceva ce nici macar nu exista iar modificarea unei constitutii nu se face peste noapte si nu intra in vigoare fara un referendum. Polulatia a trecut prin cateva referendumuri si lucrurile nu mai stau ca pe vreamea lui Iliescu (adu-ti aminte ca si atunci a fost nevoie de schimbari de ultima ora sau tot felul de tertipuri pentru a aduce lumea la vot).

In ceea ce priveste tentativele de frauda, mentionam incercarea unor cetateni de a vota de mai multe ori (in Constanta, la sectia 5, un cetatean a votat de doua ori, fapt pentru care i-a fost retinut buletinul) dar si cazuri de transportare a alegatorilor la sectia de votare cu mijloace de transport apartinand unor partide politice (in judetul Gorj, cetatenii din comuna Telesti sunt transportati de liderul PD la sectia de vot cu ajutorul unor masini).

http://www.apd.ro/comunicat.php?id=83

Am vazut si cateva statistici privind nivelul de pregatire al celor care au votat sambata si peste 75% din cei care au votat cu basescu aveau studii medii sau superioare.

cat la suta din polulatia tarii are studii medii sau superioare?
  • 0

#332 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 21 mai 2007 - 04:42

Vrem nume. In conditiile actuale (post referendum) multe din numele care poate erau valide ca adeversari politici ai lui basescu inainte de referendum acum sunt iesiti din cursa.
Eu nu pricep de ce va tot luati de basescu de parca ar fi vina lui ca in acest moment nu exista oameni politici de partea opozitiei care sa-i faca fata intr-un eventual tur de scrutin pentru postul de presedinte al Romaniei.

in constitutie se vorbete de pluralism, care inseamna ca tb sa existe mai mult de 1 partid, nu neaparat la guvernare etc. acu la guvernare e doar pnl, asta nu inseamna ca nu e pluralism

Tu glumesti nu? Pluripartismul din constitutie nu se refera la guvern ci la parlament. Guvernul nu e totuna cu parlamentul. Spre deosebire de parlament guvernul are un program de indeplinit (program pe baza caruia a si castigat majoritatea in parlament) si nu cred ca opozitia are vreun interes ca ei sa-si duca la indeplinire programul (cel putin nu in romania).

In ceea ce priveste tentativele de frauda, mentionam incercarea unor cetateni de a vota de mai multe ori (in Constanta, la sectia 5, un cetatean a votat de doua ori, fapt pentru care i-a fost retinut buletinul) dar si cazuri de transportare a alegatorilor la sectia de votare cu mijloace de transport apartinand unor partide politice (in judetul Gorj, cetatenii din comuna Telesti sunt transportati de liderul PD la sectia de vot cu ajutorul unor masini).

http://www.apd.ro/comunicat.php?id=83

la diferenta mare care a rezultat in referendum (75%/25%) incercarile de frauda chiar nu au efect vizibil. Daca diferenta intre cele doua parti era de cateva sute de mii de voturi poate intelegeam sa discutam despre frauda dar nu e cazul cu acest referendum.

cat la suta din populatia tarii are studii medii sau superioare?

Ce legatura are? As zice ca aceasta a fost si problema referendumului. Multi nu s-au dus sa voteze ca nu au inteles de ce sau au avut alte lucruri de facut sambata (multa lume lucreaza sambata). In special dintre cei cu studii primare.
  • 0

#333 to_the_limit

Membru

• VIP Members
  • PipPipPip
  • 186 Mesaje:
Inregistrat: 03-decembrie 03
  • Marca:Volvo
  • Model:S60
  • Motorizare:2.0T 180cp

Scris 21 mai 2007 - 04:47

Iar eu nu inteleg de ce e basescu vinovat de tot,de alegeri,ca nu avem clasa politica,ca ne ocupa si cheltuim bani aiurea pe campanii cand bulgarii au euro-parlamentare acusi,etc.Mike eu nu zic ca basescu nu e vinovat in problema cu furtul,nu a rezolvat-o in maniera cea mai reusita,dar se exagereaza aiurea.
Ok,a dat cu bata in balta.
Nickula,PSD-e plin de casuneni,flote dar sub alte nume,avea si el pe sechelari,matuse tamari,etc nu are rost sa intram in amanunte pe ideea asta ca nu tine.
btw la faza cu flota am inteles ca AVAS a cam vandut-o,pozitia pe care o detine basescu atunci la facut sa dea o semnatura pe hartie.
  • 0
Megane 1.5 DCI. 80Cp.Putin,stiu,dar economic.
Supernova 1.4. 75cp.Mult,prea mult pentru caruta asta.

#334 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 21 mai 2007 - 04:52

btw la faza cu flota am inteles ca AVAS a cam vandut-o,pozitia pe care o detine basescu atunci la facut sa dea o semnatura pe hartie.

Basescu explica vanzarea flotei si (ne)implicarea lui in acest proces la un interviu cu Nasul: http://www.youtube.c...h?v=VRQmjiCRKWA
  • 0

#335 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:
Inregistrat: 29-august 03
  • Marca:Daewoo/Dacia
  • Model:Tico SL/Solenza
  • Motorizare:796/1.4

Scris 21 mai 2007 - 06:09

Intr-o tara normala, daca erai intr-un magazin langa presedintele acelei tari si duceai mana la buzunar sa scoti ceva, chiar si telefonul mobil, aveai o problema... mare de tot.
Lucrez in domeniu media.. dar asta nu ma impiedica sa-i numesc pe "jurnalisti" sacali..
Lucreaza in haita, agresivi si insistenti.. in numele "jurnalismului" ce de fapt e demagogie ieftina.. profitul conteaza.. audienta.
Pt asta se face orice
  • 0
calator prin timp si spatiu...

#336 nicukla

membrru

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 893 Mesaje:
Inregistrat: 02-octombrie 04
  • Marca:Renault
  • Model:Scenic II 2004
  • Motorizare:1.5 DCI 101 CP

Scris 21 mai 2007 - 06:21

1.nu suntem intr-o tara civilizata,
2. cu 2 minute inainte basescu ii arata ziaristei in timp ce aceasta i-l filma ce a cumparat din magazin,ii arata pur si simplu cumparaturile,deci cam brusc schimbarea de la arata la cumparaturile ziaristilor pana la a confisca telefonul mobil,
3. majoritatea ziaristilor in frunte cu C.T.Popescu si I.Cristoiu au dezaprobat gestul ''marlanesc'' ( cuvant folosit de Ion Cristoiu ) al presedintelui.
4.daca in America zicea un presedinte negru imputit a 2- a zi avea loc cea mai mare demonstratie si se lasa cu incendii,magazine devastate,masini incendiate etc.

la alegeri Basescu a zis: Adriane ( Nastase) roamni tot dintre 2 fosti comunisti trebuie sa aleaga.
In opinie mea ne trebuie un presedinte diplomat care sa fie respectat si sa nu fi fost comunist gen Ion Tiriac.( multi or sa sara acum ca arsi cu ce a facut la Balc etc.)
  • 0
In acest birou , O zi se munceste , O zi nu se munceste , AZI NU se munceste.

#337 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 21 mai 2007 - 06:33

.............
de ce comparatia cu meganeu e deplasata? eu ti-l iau, vii si mi-l ceri
iti dau cu flit si zic ca vorbim luni
e furt sau nu?
.............

Daca in portbagaj la megane e laptopu' tau, pe linga faptul ca nu e furt, nu crezi c-ai avea tot dreptul sa-i dai si un cap in gura ???

Era mai bine sa numaram oua sau sa ducem bomboane la mineri pe magheru ?

In mod categoric nu e presedintele ideal pentru Romania, dar daca era "debarcat", ce solutie ( propusa ) mai buna ar fi fost ?

Pai daca nu stiai cu cine il schimbi, cum drak sa propui debarcarea lui ????????? PRM, PNG, ????

Hai ca deviem de la subiect ( incheiat dealtfel ). Tot incheiat ar trebui sa fie si topicul asta.

Aceasta postare a fost editata de Relu: 21 mai 2007 - 06:34

• 0

#338 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 21 mai 2007 - 07:01

Mike, din cei ~ 20 milioane de Romani, scade copii, scade varstnicii (sa spunem cei de peste 60 ani, carora numai de presedentie la modul real nu prea le arde), scade pe cei care nu sunt eligibili (datorita lipsei pregatirii corespunzatoare, sau a vreunei pregatiri de orice fel, cei care sunt plecati din tara, cei care sunt retinuti din varii motive de la imobilizare pana la interdictia unor drepturi, etc.), ei bine dupa toate ac4este scaderi ai sa vezi ca cifra este cu totul alta.
Acum din acea cifra, scade pe cei care nu au sustinerea politica necesara pentru asa ceva (candidatura la presedentie), pe cei care chiar daca intrunesc conditiile nu au interesul de a candida si apoi hai sa vedem cu ce ramanem.
Si apoi, ei ar trebui sa iasa in fata, sa fie propusi, dar asa ceva nu s-a intamplat.
Cea mai buna politica si campanie anti Basescu ar fi fost nominalizarea unui contracandidat mai bun, serios si credibil. Insa pesedei si pseudopenelisti, acompaniati de matele lu' felix si nu numai, ne-au tras-o noua tuturor bine de tot. Ca sa nu crezi ca toata tampenia asta cu referendumul nu se sparge tot in capul polulatiei, de la nota de plata si pana la efectele ei pe plan ext si int.

Cat despre chestiunea cu tel: e drept ca Basescu a cam gresit-o. La fel de adevarat este ca acea jurnalista a fortat nota mai mult decat ar fi fost corect, normal, deontologic, etc. La fel de evident ca nu naumai din proprie initiativa ci si din directivele trustului de presa la care lucreaza si care vedem cum s-a comportat si cum se comporta. Insa, indiferent de asta, Basescu nu trebuia sa reactioneze asa, plus ca trebuia sa puna SPP sa ia tel si sa-l tina, nu el.
Aici vom avea o chestiune discutabila, intre dreptul la intimitate si dreptul de a nu fi hartuit, etc. si gestul reprobabil, precum si adresarea lui Basescu. La fel de adevarat este ca "pasarica" nu are DOAR inteles peiorativ si discriminatoriu, iar conversatia cu Maria Basescu, in propria masina este mai mult decat privata, iar jurnalista ar putea fi acuzata de incalcarea intimitatii, hartuire si chiar spionaj. Si tot la capitolul la fel de adevarat este si faptul ca f multi dinte noi injuram si fecam remarci mult mai agresive decat acestea.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#339 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:
Inregistrat: 10-mai 02

Scris 21 mai 2007 - 07:46

iar conversatia cu Maria Basescu, in propria masina este mai mult decat privata, iar jurnalista ar putea fi acuzata de incalcarea intimitatii, hartuire si chiar spionaj.

... la asta cu spionaju' m-am gindit si eu da' n-am reusit sa-mi dau seama pt. cine (KGB sau CIA) :( :( :)

Ce draqu' spiona ... marfa din Selgros sau chelia lu' Basescu fara suvita ???
  • 0

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

#340 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 21 mai 2007 - 07:59

Eu am mentionat doar cateva din interpretarile si conotatiile care se pot face, legal.
Daca tot e sa luam la tinta fiecare scama, hai sa le vedem pe toate, nu discreditar.
Oricum si SPP are o parte de vina pt ca a permis sa se ajunga acolo, si nu a intervenit pt evitarea situatiei. F bine se amintea mai sus ce s-ar fi intamplat intr-o tara cu apa calda daca cineva aflat langa presedinte baga mana in buzunar si scotea ceva de acolo, sau situatii similare.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#341 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:

Scris 21 mai 2007 - 08:06

Eu am mentionat doar cateva din interpretarile si conotatiile care se pot face, legal.

... si poti spune ce articol de lege a incalcat "pasarica" (oare exprimarea asta va deveni la fel de celebra ca "mai animalule" ?) cind filma cu camera de la mobil ?
  • 0

#342 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 21 mai 2007 - 08:45

In Selgros exista indicatoare si indicatii privind interzicerea filmarii si fotografierii in incinta (si chiar si in exteriorul) magazinului. De aceea si stateau toti reporterii cu camerele de luat vederi la intrare. In al doilea rand exista in protocolul SPP articole privind distanta pana la care oamenii se pot apropia de presedinte si in ce conditii. Cunosc personal pe cineva care a incercat sa se apropie de Nastase pe vremea cand era prim ministru la o receptie (vroia sa ia un autograf) si a fost imediat saltat de doi dintre SPP-isti si i s-a explicat ca nu are ce cauta acolo indiferent de motiv.
Probabil ca exista si ceva legislatie privind hartuirea si filmarea cuiva fara aprobarea prealabila a acelei persoane (de ex. la emisiunea "Tradati in dragoste" cei care sunt filmati acolo semneaza un contract intre ei si Prima TV pentru ca cei din urma sa fie acoperiti legali in urma filmarii acelor scene).

LE: Art. 26 din Constitutia Romaniei:

ARTICOLUL 26 - Viata intima, familiala si privata
(1) Autoritatile publice respecta si ocrotesc viata intima, familiala si privata.
(2) Persoana fizica are dreptul sa dispuna de ea insasi, daca nu incalca drepturile si libertatile altora, ordinea publica sau bunele moravuri.

• 0

#343 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:

Scris 21 mai 2007 - 09:02

In Selgros exista indicatoare si indicatii privind interzicerea filmarii si fotografierii in incinta (si chiar si in exteriorul) magazinului. De aceea si stateau toti reporterii cu camerele de luat vederi la intrare. In al doilea rand exista in protocolul SPP articole privind distanta pana la care oamenii se pot apropia de presedinte si in ce conditii. Cunosc personal pe cineva care a incercat sa se apropie de Nastase pe vremea cand era prim ministru la o receptie (vroia sa ia un autograf) si a fost imediat saltat de doi dintre SPP-isti si i s-a explicat ca nu are ce cauta acolo indiferent de motiv.
Probabil ca exista si ceva legislatie privind hartuirea si filmarea cuiva fara aprobarea prealabila a acelei persoane .

... asta cu indicatoarele din Selgros ... asa o fi (ca mi-e lene sa ma duc acum sa ma uit :) ) ... da' seamana cu chestia aia din armata de acum 20 si de ani cind ne spuneau ca n-avem voie sa comunicam nimanui adresa unitatii militare (situata intre blocurile de pe Sos. Oltenitei) ... si apoi ne spuneau sa ne invitam parintii si rudele la depunerea juramintului !

"protocolul SPP" - asta ce e ... ? - ce valoare juridica are ? (adica spus mai ca la tara - e lege si trebuie sa-l respecte "tat natu" ?)

... in ceea ce priveste existenta a "ceva legislatie privind hartuirea si filmarea cuiva fara aprobarea prealabila a acelei persoane" ... filmarea cuiva intr-un magazin fara a avea acordul respectivului nu e hartuire (ca daca ar fi ar curge la procese vis a vis de filmarea cu camerele de supraveghere) ... plus ca e simplu sa spui "eu nu-l filmam pe respectivul ci izmenele de pe raft ... ghinionul lui ca a trecut prin fata obiectivului" ...

... in schimb fapta lui Basescu se poate incadra la "deposedare prin violenta" ...

Aceasta postare a fost editata de adrian_r5: 21 mai 2007 - 09:05

• 0

#344 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 21 mai 2007 - 09:07

... asta cu indicatoarele din Selgros ... asa o fi (ca mi-e lene sa ma duc acum sa ma uit :) ) ... da' seamana cu chestia aia din armata de acum 20 si de ani cind ne spuneau ca n-avem voie sa comunicam nimanui adresa unitatii militare (situata intre blocurile de pe Sos. Oltenitei) ... si apoi ne spuneau sa ne invitam parintii si rudele la depunerea juramintului !

E cu totul altceva. Selgros e proprietate privata si daca nu-ti convine regula nu te duci, simplu. Desi din cate stiu eu aceasta regula e valabila cam in toate magazinele (Metro, Carefour, Selgros etc).

"protocolul SPP" - asta ce e ... ? - ce valoare juridica are ? (adica spus mai ca la tara - e lege si trebuie sa-l respecte "tat natu" ?)

Vrei sa-ti caut eu legea de functionare a SPP? Faptul ca unii nu stiu legea nu-i face mai putin vinovati iar in justitie necunoasterea legii nu te scapa de pedeapsa.

... in ceea ce priveste existenta a "ceva legislatie privind hartuirea si filmarea cuiva fara aprobarea prealabila a acelei persoane" ... filmarea cuiva intr-un magazin fara a avea acordul respectivului nu e hartuire (ca daca ar fi ar curge la procese vis a vis de filmarea cu camerele de supraveghere) ... plus ca e simplu sa spui "eu nu-l filmam pe respectivul ci izmenele de pe raft ... ghinionul lui ca a trecut prin fata obiectivului ...

Ti-am pus mai sus Art. 26 din constitutie care garanteaza dreptul la intimitate. Probabil ca un jurist va putea demonstra usor incalcarea acestui articol.
  • 0

#345 Spining

om

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.342 Mesaje:
Inregistrat: 09-iunie 02
  • Marca:Volkswagen
  • Model:T4
  • Motorizare:1,9L

Scris 21 mai 2007 - 09:09

Grinch, partea cu respectarea intimitatii nu se aplica persoanelor publice, politicienilor, etc.
  • 0
<!--sizeo:2--><!--/sizeo-->Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele... trage draperia!<!--sizec--><!--/sizec-->

#346 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 21 mai 2007 - 09:12

Hai nu zi, cum sa nu se aplice???

P.S. chiar in Selgros am vrut sa pozez niste produse ca sa le arat sotiei acasa. Foarte repede mi s-a explicat ca nu am voie si aparatul a fost pus intr-o punga si punga sigilata...
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#347 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 21 mai 2007 - 09:15

Daca in portbagaj la megane e laptopu' tau, pe linga faptul ca nu e furt, nu crezi c-ai avea tot dreptul sa-i dai si un cap in gura ???

Era mai bine sa numaram oua sau sa ducem bomboane la mineri pe magheru ?

In mod categoric nu e presedintele ideal pentru Romania, dar daca era "debarcat", ce solutie ( propusa ) mai buna ar fi fost ?

Pai daca nu stiai cu cine il schimbi, cum drak sa propui debarcarea lui ????????? PRM, PNG, ????
Hai ca deviem de la subiect ( incheiat dealtfel ). Tot incheiat ar trebui sa fie si topicul asta.

care laptopul meu? ce are una cu alta. ti-am zis, iti iau masina si ti-o aduc peste 2 zile. e furt sau nu?

a luat un bun care nu ii apartine. mi se pare INCREDIBIL ca il aparati si acum

de ce sa fie incheiat topicul? pt ca nu va convine discutia?

chiar se poate face ORICE in tara asta, se poate fura, injura, discrimina rasial si voi sa fiti de acord? ma gandesc ca daca o baga la gazare ca e tiganca ati fi abrobat, nu?

te puteai apropia de el pentru ca el a dat instructiuni clare spp ca e la plimbare sa atraga atentia si voturile.

@aer curat
"scade pe cei care nu sunt eligibili (datorita lipsei pregatirii corespunzatoare)"

vad ca pe el nu-l scadeti la criteriul asta. sau vi se pare un om pregatit?

inca o treaba
in carrefour cand oferea kkturi (pardon, cadouri) trecatorilor intr-un mod de toata mizeria.....vedea un copil...hai nu vrei tu bomboanele astea? (si le scotea din cos)...am luat in plus...nu vrei tu placintele astea? etc
atunci nu era pers publica

mi se pare inca o data incredibil cum oameni cu minte accepta un asemenea nenorocit si ii gasesc scuze, chiar explicatii!

iar pt aztec. sper sa ai parte de acelasi tratament pe care l-a avut si fata aia. poate atunci vei intelege ce inseamna abuz, discriminare, furt, jignire.

as vrea sa stiu cu ce va orbeste. e incredbil
  • 0

#348 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 21 mai 2007 - 09:21

Grinch, partea cu respectarea intimitatii nu se aplica persoanelor publice, politicienilor, etc.

Fara suparare dar din cate stiu eu nici o lege nu e mai presus de Constitutie. Pentru persoane publice, politicieni etc exista conferinte de presa, departament si specialisti de pr etc.
Ca unii (ziaristi) isi permit sa calce pe alaturi sub asa numita "libertate a cuvantului" este doar pentru ca in acest moment nu exista o lege a presei. De ce nu exista .. pai din cauza exact a acelor ziaristi care au sarit sus si tare ca li se ingradesc drepturile. Si uite asa ajungem la doua paragrafe din constitutie care in tagma ziaristilor se bat cap in cap .. "Dreptul la intimitate" si "Dreptul la libera exprimare".
Numai ca acolo nu a fost in nici un caz un exemplu de aplicare a "liberei exprimari.
Parerea mea e sa incetam cu subiectul legat de ziarista pentru ca e o manipulare pe fata .. se discuta pe o tema care are o finalitate bine definita oricat de grav ar fi gestul (presedintele este imun asa ca totul se incheie acolo) cu scopul de a indrepta atentia opiniei publice de la cealalta problema mult mai grava .. rezultatul referendumului si ce consecinte are el asupra clasei politice.

Incercati sa intelegeti ca scopul vostru nu este Basescu ci voi si lumea in care traiti. Basescu e doar trecator prin ea.
  • 0

#349 adrian_r5

Addicted

• Members
  • 6.094 Mesaje:

Scris 21 mai 2007 - 09:30

P.S. chiar in Selgros am vrut sa pozez niste produse ca sa le arat sotiei acasa. Foarte repede mi s-a explicat ca nu am voie si aparatul a fost pus intr-o punga si punga sigilata...

... sa vii sa-ti dau lectii ... eu am facut poze in cabina de proba de la Selgros cu camera Canon ... nu m-a intrebat nimeni nimic nici la intrare si nici la iesire :party1:
  • 0

#350 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 21 mai 2007 - 09:39

ok....ce parere ai de linkul pus de mine din pro-democratia? cu mobilizarea primarului pd care transporta oamenii cu masina?
sau doar psd fura la alegeri?
  • 0

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi