Suspendarea presedintelui
Scris 21 mai 2007 - 11:25
Mike eu unul nu am spus ca optiunile acelea nu lipsesc cu desavarsire, ci ca nu sunt promovate deloc, din motivele expuse mai sus, ma rog unele din motive.
Iar noi ca si alegatori, nu putem decat sa alegem dintre ce se prezinta. Si de asta este f bun votul uninominal.
Deci concret, nominalizand clar, pe cine am avea ca persoane mai bune?
Scris 21 mai 2007 - 11:28
Scris 21 mai 2007 - 11:30
Scris 21 mai 2007 - 11:35
dar atunci va scandalizati toti ca presa e controlata. ca nastase oprima presaTu inca ai convingerea ca Adrian Nastase era mai bun?
Nu era obsedat si el de putere.. nu era obsedat de controlul media?
cand base o face, e normal
nu vezi nici un dublu standard?
ma intrebi daca era mai bun? eu te intreb daca era mai rau....greu de dovedit, putem doar sa ne gandim. amandoi sunt corupti, nu merge argumentul cu "ala continua sa fure"..si asta fura macar la fel.
imi cereti o optiune (alta decat base)..eh, chiar daca e in aceeasi tabara cu el, l-as alege pe stolojan de exemplu...(intre basescu, stolojan, geoana, vadim si cine mai vreti voi).
Scris 21 mai 2007 - 11:39
The Grinch: ai tot respectul meu pentru cum ai reusit sa raspunzi la fiecare post cu argumente solide.
Propun stergerea acestui topic pentru a calma spiritile infierbantate ce au aprins deja intrigi intre membrii acestui forum.
Rusine voua... http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif
Aceasta postare a fost editata de Dok: 21 mai 2007 - 11:42
Scris 21 mai 2007 - 11:40
alegeri cu 100% vrem, dezbateri deloc
Scris 21 mai 2007 - 11:44
hai sa aveam o unica gandire
ca pe timpul comunistilor.
Scris 21 mai 2007 - 11:46
Scris 22 mai 2007 - 12:02
Doar am dat pagina si parca erau posturi dintr-o alta discutie, de unde treaba cu alegere unica, etc. ?
Mike, daca ar fi Stolo pregatit, ar scoate baietii notitele, info, etc. despre el. Cum de altfel a fost si cazul cand s-a retras din cursa prezidentiala.
Sincer nu-i bun.
Eu as vedea un politician, nu prea in varsta, dar versat si experimentat. Inca o precizare: nu-i musai ca pana acum sa fi activat in politica, adica ar putea fi cineva din afara actualei clase politice, cred ca ar fi si mai bine asa.
@Dok: de ce esti mai dezgustat ? Argumente concrete, etc.
Dictator mic ce sti tu de vrei sa ne stergi noua discutia, hai ca noi nu avem pretentii de la tine.
Scris 22 mai 2007 - 12:08
- pentru cei care sunt pentru Base: sprijiniti si taxati constructiv, cautand totodata variante si alternative pentru el; daca spuneti ca-i bun ca presedinte probabil ca exista unul si mai bun
- pentru cei care sunt impotriva; emigrati frate si intoarceti-va dupa alegeri, daca iese altcineva; pentru moment sunteti minoritari; sau daca nu emigrati, veniti cu variante... identificati alte optiuni si sprijiiti-le cat puteti; daca vrei sa spui ca ai facut ceva trebuie in primul rand sa faci ceva.
Iar despre telefon... dupa mai multe episoade nasoale din SUA am auzit niste americani vorbind... Spuneau asa: presedintele nostru a 'rezolvat' o asistenta? a facut cu ochiul reginei? vorbeste urat despre rudele lui? NU MA INTERESEAZA. PE MINE MA INTERESEAZA SA-SI FACA TREABA SI LA SFARSITUL MANDATULUI SA SIMT CLAR LUCRURILE PE CARE EU LE-AM ASTEPTAT DE LA EL.
Va las sa va certati in continuare... o seara buna!
Scris 22 mai 2007 - 12:25
ma scuzi nene, dar atat timp cat am cetatenia romana am dreptul sa stau aici. nu ma dai afara din tara daca nu iti place parerea mea. evadati voi in congo, ca tot amenintati la alegerile din 2004- pentru cei care sunt impotriva; emigrati frate si intoarceti-va dupa alegeri, daca iese altcineva; pentru moment sunteti minoritari; sau daca nu emigrati, veniti cu variante... identificati alte optiuni si sprijiiti-le cat puteti; daca vrei sa spui ca ai facut ceva trebuie in primul rand sa faci ceva.
m dreptul sa nu fiu de acord cu voi, chiar daca sunteti majoritari la vot
oare in realitate sunteti majoritari? unul din 2 romani nu si-a exprimat optiunea...unul din 2. de unde atata majoritate pe voi?
faptul ca nu vedeti alte optiuni e exact ce zic. credeti in alegerea unica, in presedintele tatic, bun la toate, la handbal, la fotbal, la limbaj de cartier si la bautura. mai putin la politica
zici ca il judecam dupa realizarile sale? care mon cher? care? ca in afara de a se lua in gura cu toata lumea nu mai are timp de altceva
iar despre furt nu o mai dati cotita. acolo a fost agresiune verbala si furt la adresa unui cetatean. dar ce sa-i faci, unii sunteti prea orbiti sa vedeti aparatorul legii facand asta.
v-am tot intrebat, de ce aparatorul justitiei nu si-a depus permisul dupa ce a circulat beat? o tot dati cu vodcaroiu in sus cand eu pot sa pun pariu ca nea base e mai mereu beat la televizor..dar iar dublu standarde
iar exemplul cu clinton nu tine, cariera sa politica a fost terminata de incidentul acela. va tot zic, ce s-ar fi intamplat daca bush sau clinton se refereau la un ziarist cu apelativul "negru imputit". cred ca era razboi civil in sua...
@aer curat: exista informatii despre stolo? atunci de ce vorbiti despre comunistul X sau informatorul Y cand in tabara cealalta sunt exact aceeasi speta de oameni? sau aveti impresia ca domnul capitan putea sa nu lucreze la securitate in vremea aia? dar deh, nu-i securist ca voiculescu
cu ce sunt mai buni?
Scris 22 mai 2007 - 12:43
Asadar, procentul e corect !
-De unde stii ca era beat ? I-a pus cineva fiola ?
-Pina una-alta razboiul se pare ca se va da in tabara invinsilor....
Scris 22 mai 2007 - 01:13
Personal nu contest, spre eradicare, un partid gen PSD, dar care realmente sa respecte doctrina si ideologia politica aferenta. Numai ca cei care carmuiesc acel partid (din '90 incoace) nu prea le au au cu astea, ci cu ideologia personala, daca intelegi ce vreau sa spun. Ei si cu astia am eu ce am.
Adevarat este si ca nu sunt singurii, si ca si celelalte partide au specimene de astea.
La fel de normal ar fi ca judecand rezultatul referendumului, nici principali artizani sa nu o dea cotita acum si sa-si dea demisiile. Sa nu uitam ca in Austria de ex., legea prevede ca intr-un astfel de caz se organizeaza alegeri parlamentare anticipate (fara discutie). La noi ......................
Chiar as vrea sa vina unul (ca daca vine o femeie nu are sanse, asa cum nu a avut nici macar in Franta), care sa stie ce vrea sa faca si cum sa faca, hotarat (gen Negoita), sa nu aiba mai mult de vreo 45 ani, nesantajabil si sa puna hamul pe ei. Si mai mult mi-ar place daca s-ar mai gasii inca vreo 250 de persoane la fel (mai putin treaba cu sexul sa nu fim acuzati de misoginism) care sa ocupe fotoliile din viitorul nostru Parlament (poate chiar unicameral).
Haideti, mai bine, sa ne concentram asupra acestei chestiuni decat sa ne tot contrazicem pe o tema chiar nesimnificativa prin comparatie.
Scris 22 mai 2007 - 01:23
Scris 22 mai 2007 - 07:59
cu ce sunt mai buni?
[/quote]
"...Referitor la acuzaţiile lui Theodor Stolojan, preşedintele PNL, conform cărora PSD ar fi responsabil de neincluderea Rom�niei �n primul val al integrării europene din 1997, �i reamintim că domnia sa nu a venit �n Rom�nia de pe altă planetă, ba chiar a guvernat ţara.
Iar �n perioada �n care a condus guvernul, Stolojan a făcut un gest memorabil menit să consolideze economia de piaţă rom�nească şi să integreze ţara �n Uniunea Europeană: a naţionalizat valuta. Ne �ntrebăm dacă nu cumva Theodor Stolojan nu doreşte să ajungă la guvernare din nou pentru a renaţionaliza valuta, fiind vorba de această dată despre euro, nu despre dolari.
Din păcate pentru preşedintele liberal, �n perioada 1992-1996 nu a putut constata direct eforturile guvernării noastre de a relansa economia şi faptul că procesul de integrare europeană a �nceput exact atunci, pentru că nu se afla �n ţară. Trebuie să �i amintim lui Stolojan că �n 1992, după glorioasa sa guvenare, a dat bir cu fugiţii la un post mult mai bine plătit la Banca Mondială.
Totuşi, nu putem să nu �i recunoaştem lui Stolojan şi meritele pe care le-a avut �n dezvoltarea economiei de piaţă, cel mai important fiind reprezentat de �Afacerea Megapower�.
Şi pentru că liderul PNL pare să aibă memoria scurtă, �i amintim şi că Guvernul Isărescu a fost susţinut de miniştri liberali. Nu de alta, dar ne �ntrebăm al cărui partid se consideră preşedinte domnul Stolojan, dacă se apucă şi critică perioada �n care s-a aflat la putere. .."
sursa:http://arhiva.informatia.ro/Article23762.phtml
http://ultimaora.phg...tii-s42657.html
Mda,se pare ca faza cu valuta s-a uitat pe aici.
Supernova 1.4. 75cp.Mult,prea mult pentru caruta asta.
Scris 22 mai 2007 - 09:09
Stolojan ar fi un bun prim ministru, apropo de nationalizarea valutei era un lucru care trebuia facut oricum. Stolojan insa are o mare problema daca vrei sa-l pui presedinte. Este santajabil, va aduceti aminte de alegerile din 2004? Nu stiu cu ce e santajabil dar un presedinte santajabil nu e un presedinte care sa raspunda la solicitarile electoratului si basescu stie asta.
Acum despre optiuni. Nu noi trebuie sa dam optiuni ci partidele. Daca ele nu pot sa dea optiuni insemna ca nivelul moral, de pregatire sau de ce mai vreti voi din parlament este cat se poate de jos. Aduceti-va aminte ca presedinte PSD Bucuresti este Vanghelie. Cei tineri n-au nici o sansa nu pentru ca nu au pregatirea necesara (desi si asta e unul din motive) ci pentru ca le lipseste experienta (de partid) si o sa-i manance cu fulgi cu tot astia mai batranii. Cel putin pe partea PSD-ului eu vad ca rechinii s-au ascuns in spate si au inceput sa bage in fata tot felul de marionete pe care ei ii pot manipula (geoana, vanghelie, ponta etc).
Cat despre Basescu stim toti cum stau lucrurile. Nu suntem orbi dar pur si simplu omul ala e mai incisiv si mai agresiv cu clasa politica decat au fost toti presedintii de pana acum si ceva pe deasupra. Iar daca poporul avea nevoie de ceva in perioada de patru ani intre alegerile parlamentare apoi exact de un paznic la parlament care sa stea cu biciul pe ei avea nevoie. Si pana acum basescu o face cat se poate de bine. Daca reuseste sa faca macar trei puncte din cele 11 pe care si/ni le-a propus are tot respectul meu.
Parlamentul a facut o mare greseala cand s-a luat de basescu .. daca opozitia in loc sa piarda timp cu suspendarea pierdeau timp sa gaseasca si sa pregateasca un candidat pentru urmatoarele alegeri lucrurile ar fi stat altfel la alegerile parlamentare. Eu cred ca termenele care se apropie (pe 25 mai pentru Voiculescu si in Iunie pentru Iliescu ca sa dau numai cateva exemple) i-au facut sa reactioneze fara o strategie post suspendare.
Voua vi se pare normal ca un presedinte de partid sa afirme aceste lucruri?
Life must be taken one disaster at a time
Scris 22 mai 2007 - 09:09
iar despre furt nu o mai dati cotita. acolo a fost agresiune verbala si furt la adresa unui cetatean. dar ce sa-i faci, unii sunteti prea orbiti sa vedeti aparatorul legii facand asta.
v-am tot intrebat, de ce aparatorul justitiei nu si-a depus permisul dupa ce a circulat beat? o tot dati cu vodcaroiu in sus cand eu pot sa pun pariu ca nea base e mai mereu beat la televizor..dar iar dublu standarde
Furt se numeste cand nu simti. Daca i-ar fi luat telefonul cand aia s-a intors cu spatele ar fi fost furt. Asa a fost jaf, pentru ca s-a folosit forta bruta.
Vacaroiu nu bea. O stie toata lumea, doar ca unii prefera sa se imbete cu zvonuri...
Probabil are un metabolism foarte accelerat si paharele de whiskey baute atunci au fost digerate instantaneu si au iesit din sange. Iar in Romania nu trebuie sa fii beat pentru a ti se suspenda permisul, ci doar b�ut, ceea ce era .-Cei care n-au votat, chiar nu conteaza, sunt cantitate neglijabila 100%. Daca pe ei nu-i intereseaza ce se intimpla cu tara, noua de ce sa ne pese de ei ?
Asadar, procentul e corect !
-De unde stii ca era beat ? I-a pus cineva fiola ?
-Pina una-alta razboiul se pare ca se va da in tabara invinsilor....
Relativ la afirmatia cu corectitudinea procentului, ma abtin de la orice omentariu
and the best is still to come...
Scris 22 mai 2007 - 11:02
Scris 22 mai 2007 - 11:10
In caz ca nu stiai legea ANI in forma in care a fost promulgata este mai proasta decat forma de pe vremea lui MM.
Legea ANI in forma in care a fost aprobata are o mare problema si anume sefii ANI sunt alesi de Parlament. Cu alte cuvinte eu imi fac un organism de control care sa ma controleze si tot eu ii aleg pe cei care sa ma controleze ca daca nu ma controleaza cum vreau eu pot oricand sa-i dau jos. Cum vine asta intr-un stat care vrea eliminarea coruptiei?
Si cu ocazia asta ti-am raspuns si la intrebarea ta cu votul in unanimitate.
Scris 22 mai 2007 - 11:16
Daca a fost atat de buna inainte, de ce n-a fost votata? (vei spune ca datorita pesedistilor si penelistilor, deci daca n-ai alt raspuns, ma multumesc doar cu un raspuns inteligent la prima intrebare)
Daca chiar iti place sa te legi de detalii, reformulez intrebarea din postul anterior: "de ce anterior suspendarii presedintelui nu a putut fi promulgata legea, iar in perioada interimatului a trecut cu unanimitate? tu spui ca nu cunosc modul in care se face separarea puterilor in stat. Eu spun ca nu e o simpla coincidenta...
Scris 22 mai 2007 - 11:16
tin minte ca jucam cu niste apevisti, vecinii de la bloc, filcai in sase. un joc de mare angajament si care necesita maxima concentrare. faza figura era cand, dupa disputarea a 2-3 maini devenea clar de tot ca nu se va intampla nimic, cartile se aruncau pe masa si se amestecau, pentru un nou joc. insa discutiile dupa acele 2-3 maini durau minute in sir. procesul etapei.
din pacate, romania este o republica, deci trebuie sa avem un presedinte.
din pacate, cel mai putin rau dintre cei care au candidat sau si-au anuntat intentia este basescu.
eu cred ca aste e clar. nu se poate sa nu avem presedinte.
de acum incolo, sariti cu propuneri. Stolo nu merge, e clar ca e santajabil. Tiriac nu-mi inspira incredere de loc, ah, oare o sa aflam vreodata anumite adevaruri, ca sa zic asa. Isarescu e bun acolo unde e si atat. altcineva ?
Scris 22 mai 2007 - 11:22
Furt se numeste cand nu simti. Daca i-ar fi luat telefonul cand aia s-a intors cu spatele ar fi fost furt. Asa a fost jaf, pentru ca s-a folosit forta bruta.
Art. 211. � T�lharia
Furtul sav�rsit prin �ntrebuintare de violente sau amenintari ori prin punerea victimei �n stare de inconstienta sau neputinta de a se apara, precum si furtul urmat de �ntrebuintarea unor astfel de mijloace pentru pastrarea bunului furat sau pentru �nlaturarea urmelor infractiunii ori pentru ca faptuitorul sa-si asigure scaparea, se pedepseste cu �nchisoare de la 3 la 18 ani.
Nu mai vorbiti despre lucruri pe care nu le cunoasteti. Poate imi spuneti si mie care sunt acele amenintari sau violente de natura sa puna victima in stare de inconstienta sau neputinta de a se apara.
Discutia despre furt a fost acum doua pagini in urma si cred ca am explicat foarte clar ca nu avea cum sa fie furt atata vreme cat obiectul se afla la ziarista.
Si daca e atat de proasta, de ce au votat-o parlamentarii PD si PLD?
Daca a fost atat de buna inainte, de ce n-a fost votata? (vei spune ca datorita pesedistilor si penelistilor, deci daca n-ai alt raspuns, ma multumesc doar cu un raspuns inteligent la prima intrebare)
Daca chiar iti place sa te legi de detalii, reformulez intrebarea din postul anterior: "de ce anterior suspendarii presedintelui nu a putut fi promulgata legea, iar in perioada interimatului a trecut cu unanimitate? tu spui ca nu cunosc modul in care se face separarea puterilor in stat. Eu spun ca nu e o simpla coincidenta...
Ti-am dat deja raspunsul. Asa cum era legea in forma ei initiala devenea un organ de control al parlamentarilor. Or fi ei hoti dar prosti nu sunt sa aprobe un organ care sa le controleze hotiile. Asa ca au asteptat pana cand Basescu a fost suspendat, au modificat legea in forma noua care le permite lor un control asupra conducerii ANI (tii minte .. aceeasi organizatie care trebuie sa-i controleze pe ei) si au votat-o in graba.
Explica-mi si mie ce organ de control e acela care e la cheremul celui controlat. E ca si cum as ruga eu un angajat de-al meu sa-mi faca analiza activitatii si sa ma penalizeze la salariu daca nu muncesc destul.
Scris 22 mai 2007 - 11:25
parlament unicameral (viteza, numar redus de parlamentari, etc...) ales prin vot direct odata la 4 ani
presedinte cu atributii restranse (mediere, ceva politica externa) ales prin vot direct odata la 6 ani
cancelar, care este seful guvernului, ales prin vot direct simultan cu parlamentul
In felul acesta avem si presedinte, ca de-aia suntem republica, si avem si premier care ne reprezinta (e ales de popor, nu numit de presedinte). Demisia cancelarului implica doar alegeri anticipate pentru functia de cancelar, nu o gramada de procese de renumire, revotare in parlament, etc...
Nu mai vorbiti despre lucruri pe care nu le cunoasteti. Poate imi spuneti si mie care sunt acele amenintari sau violente de natura sa puna victima in stare de inconstienta sau neputinta de a se apara.
Discutia despre furt a fost acum doua pagini in urma si cred ca am explicat foarte clar ca nu avea cum sa fie furt atata vreme cat obiectul se afla la ziarista.
Ti-am dat deja raspunsul. Asa cum era legea in forma ei initiala devenea un organ de control al parlamentarilor. Or fi ei hoti dar prosti nu sunt sa aprobe un organ care sa le controleze hotiile. Asa ca au asteptat pana cand Basescu a fost suspendat, au modificat legea in forma noua care le permite lor un control asupra conducerii ANI (tii minte .. aceeasi organizatie care trebuie sa-i controleze pe ei) si au votat-o in graba.
Explica-mi si mie ce organ de control e acela care e la cheremul celui controlat. E ca si cum as ruga eu un angajat de-al meu sa-mi faca analiza activitatii si sa ma penalizeze la salariu daca nu muncesc destul.
vezi ca iar interpretezi ca pe Constitutie
acolo scrie violente sau amenintari sau punerea in stare de inconstienta...
cand eu iti smulg tie telefonul din mana cum se numeste? Eu zic ca violenta. Poate tu gasesti un alt termen legal mai interesant, ca vad ca te pricepi.
Tot nu mi-ai spus de ce PD si PLD au votat legea, pentru ca ei nu sunt hoti...
Scris 22 mai 2007 - 11:28
iliescu si gasca au ucis, oarecum indirect, oameni. banuiesc ca cei care-l hulesc azi pe basescu au participat ieri la protestele impotriva bolseviciilor din psd, nu-i asa ?? totodata, din moment ce ati protestat impotriva psd-ului (sau cum se mai numea el in trecut), nu puteti acuma sa-i votati.
deci : care e alternativa ?
Scris 22 mai 2007 - 11:30
si eu ti-am mai explicat faptul ca daca iti iau masina si ti-o returnez dupa 2 zile tot furt se cheama. si daca ti-o dau dupa 2 ore tot furt ii zice.Discutia despre furt a fost acum doua pagini in urma si cred ca am explicat foarte clar ca nu avea cum sa fie furt atata vreme cat obiectul se afla la ziarista.
nu era telefonul lui, nu avea ce sa caute cu mana pe el. punct. dreptul de propietate spune ceva? nu pui mana pe un obiect care nu e al tau, e dovada video ca ea i l-a cerut inapoi deci el tinea un obiect al altcuiva.
faptul ca tu contesti o faza CLARA de incalcare a drepturilor cuiva nu face decat sa scada si din valoarea argumentelor pe care le aduci in rest.
problema exact asta e, ca din sustinere exagerati nu doar dovezile pe care le considerati irelevante, ci si cele care sunt clare ca lumina zilei.
@ceilalti: daca stolo e santajabil (a facut ceva rau), de ce basescu nu il demasca? daca el stie ca omul a facut ceva rau in trecut, incompatibil cu o functie publica, a dat cu papagalul sau chestii de-astea, de ce il accepta langa el? de ce accepta sustinerea sa?
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi