Suspendarea presedintelui
Scris 21 mai 2007 - 09:51
Ti-am zis si mai sus. Daca rezultatele referendumului erau apropiate la valori de cateva sute de mii atunci puteam sa discutam de furt dar atata vreme cat rezultatul este de 3/4 la 1/4 e greu de crezut ca PD-ul ar fi furat 50% din voturile celor care au participat la vot.
Ca sa intelegi de ce ignor aceste chestii am sa-ti explic cum functioneaza triajul la urgente (spitalul de urgenta). In cazuri de aglomerare la camera de urgenta orice secunda este pretioasa astfel ca exista un triaj al tuturor pacientilor care ajung la camera de garda. Astfel ei sunt impartiti in patru categorii:
- decedati: inseamna ca pacientul ori e mort ori chiar daca se intervine asupra lui nu mai are nici o sansa de scapare. orice minut pierdut cu acest pacient poate sa coste viata altuia;
- urgente: sunt cazurile care necesita atentie imediata si la care poate sa survina decesul daca nu se iau masuri (a se face diferenta intre acestia si cei de la decedati care orice ai face nu mai au nici o sansa chiar daca in momentul triajului sunt in viata);
- poate sa mai astepte: sunt cazurile care vor fi preluate imediat dupa urgente dar spre deosebire de cei de la urgente mai pot sa astepte;
- caz minor: sunt cazuri care pot fi tratate mai tarziu sau chiar de catre asistenti fara sa fie nevoie de medici.
Pe baza celor de mai sus atat cazul cu ziarista cat si cel cu furtul de voturi sunt cazuri moarte. orice decizie s-ar lua in ambele cazuri nu are cum sa influenteze cu nimic viitorul tau sau ceea ce se poate intampla in viitor.
Life must be taken one disaster at a time
Scris 21 mai 2007 - 10:11
Asadar:
Sa presupunem ca fiecare din noi am fi fost in locul lui Basescu, de la suspendarea (aiuristica) a parlamentului, pana in prezent de dupa referendum, si chiar in seara referendumului, fiind doar cu sotia (probabil in prima seara dupa f multa vreme doar cu sotia) la cumparaturi si cand oricum nimic din orice actiune ar mai fi contat (ca miscare politica vis a vis de referendum) si cu toata oboseala si stresul acumulate, vine o jurnalista si extrem de insistenta de tot sicaneaza, nu cu camera si microfonul profesionale ci cu un telefon mobil. Ei bine stati singuri si la rece, obiectiv vorbind si judecand, tinand cont de toate cele mentionate de mine mai devreme, cum ati fi reactionat voi in aceasta situatie ?
P.S.: de dupa acest mic exercitiu de imaginatie, obiectivitate si sinceritate personala, vreau sa va mai ganditi la ceva:
fara a suferi de vreo scenarita, ar fi posibil ca actiunea respectivei jurnaliste sa fi fost premeditata dinaintea referendumului, tocmai ca se intuia rezultatul si se dorea abaterea macar partiala a atentiei publice de la rezultatul referendumului si o noua tentativa de compromitere a presedintelui. Mai ales ca respectiva jurnalista provine de la trustul de presa a lu' motanu' felix; nu cred sa fie si asta tot o coincidenta. Ar fi o varianta, nu neaparat cea de necontestat.
Scris 21 mai 2007 - 10:15
Scris 21 mai 2007 - 10:17
pai stai un pic ca lui basescu ii placea sa-l filmeze ziarista cu 2 minute inainte si sa-i arate ce a cumparat din magazin.............................................
Daca e sa ascultam toata acea inregistrare buclucasa, ar cam reiesi ca nu prea era fericit ca era filmat nici inainte de incident. Cam asta ii spunea sotiei sale.
Aceasta postare a fost editata de Aer Curat: 21 mai 2007 - 10:17
Scris 21 mai 2007 - 10:19
Domnilor, intai de toate, revin cu rugamintea de a nu ne infierbanta si sa incercam sa facem un mic exercitiu, de imaginatie, dand dovada de maxima noastra obiectivitate.
Ei bine stati singuri si la rece, obiectiv vorbind si judecand, tinand cont de toate cele mentionate de mine mai devreme, cum ati fi reactionat voi in aceasta situatie ?
... personal mi-as fi vazut de treaba mea ignorindu-i pe ziaristi !
... de la Basescu am mai multe pretentii (decit de la fosti Iliescu sau Constantinescu) ... a fost lup de mare ... ar trebui sa stea mai bine la capitolul "stapinire de sine" si autocontrol !
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)
Scris 21 mai 2007 - 10:21
Insa, fara ai cauta scuze sau pretexte, incerc sa va supun atentiei faptul ca venea dupa o perioada extrem de tensionata si de stresanta si nu in ultimul rand de solicitanta. Iar ceea ce va urma de acum inaite nu este tocmai o vacanta la Spa.
Scris 21 mai 2007 - 10:24
asta e un SF bun de totP.S.: de dupa acest mic exercitiu de imaginatie, obiectivitate si sinceritate personala, vreau sa va mai ganditi la ceva:
fara a suferi de vreo scenarita, ar fi posibil ca actiunea respectivei jurnaliste sa fi fost premeditata dinaintea referendumului, tocmai ca se intuia rezultatul si se dorea abaterea macar partiala a atentiei publice de la rezultatul referendumului si o noua tentativa de compromitere a presedintelui. Mai ales ca respectiva jurnalista provine de la trustul de presa a lu' motanu' felix; nu cred sa fie si asta tot o coincidenta. Ar fi o varianta, nu neaparat cea de necontestat.
avea de unde sa stie ca base ii va lua telefonul, apoi va vorbi prostii in masina, va sterge prost fisierul etc
cam mult SF
Scris 21 mai 2007 - 10:24
... personal mi-as fi vazut de treaba mea ignorindu-i pe ziaristi !
... de la Basescu am mai multe pretentii (decit de la fosti Iliescu sau Constantinescu) ... a fost lup de mare ... ar trebui sa stea mai bine la capitolul "stapinire de sine" si autocontrol !
Pana acum dintre toti presedinti pe care i-a avut Romania, Basescu a fost singurul care sa descurcat remarcabil in situatii de criza (rapirea ziaristilor, inundatiile, suspendarea si referendumul etc). Experienta ca si capitan de vas l-a ajutat mult in acest sens.
Sa va aduc aminte ca in situatii similare Iliescu a chemat minerii? Si ce a iesit a ramas in cartile de istorie ca o pata rosie a perioadei post decembrie 89?
Scris 21 mai 2007 - 10:27
asta e un SF bun de tot
avea de unde sa stie ca base ii va lua telefonul, apoi va vorbi prostii in masina, va sterge prost fisierul etc
cam mult SF
Evident ca nu se stia ca EXACT asta se va intampla, ci se urmarea provocarea unei situatii compromitatoare.
Repet este doar o varianta a chestiunii, una din posibilitatile reale. Daca-i asa sau nu, poate, vom vedea.
Scris 21 mai 2007 - 10:28
Scris 21 mai 2007 - 10:29
asta e un SF bun de tot
cam mult SF
Stiau ca e la capatul rabdarii si stiau ca reactioneaza cand e provocat. E ca si cum te-ai juca cu bricheta pe langa un depozit de dinamita si apoi vii la tv si il acuzi ca a explodat. Altfel de ce ar fi insistat ziarista cu telefonul daca oricum nu avea voie sa filmeze si nici presedintele nu simtea nevoia sa i se ia un interviu. Nu cumva sa prinda acel moment in care basescu cedeaza. eu ii banuiesc pe cei de la antene ca aveau deja si inregistrarea cu injuratura din masina dar le-a fost frica initial sa o dea sau au asteptat intentionat ca sa o poata furniza. Altfel nu se explica de ce o scena filmata sambata la pranz apare la tv abia duminica seara. ca sa o recuperezi de pe card iti ia fix 2 min daca ai sculele necesare.
Scris 21 mai 2007 - 10:30
P.S. mai baieti se pare ca voi nu ati vazut la Tv decat ca este ceva rau despre basescu si ati sarit sa-l aparati.
primul filmulet este cand ii arat ziaristei ce a cumparat, o carte despre tranzitie, apa plata etc. si dupa 2 minute in parcare ii sare tandara si ii ia telefonul ziaristei.
au zis de nu stiu cate ori ca telefonul i-a fost returnat a2-a zi de consilieru Turcan in plic alb.Cei care o sunau pe ziarista vb cu basescu deci a folosit telefonul, se pune ca e furt calficabil? sau nu se pune?
Aceasta postare a fost editata de nicukla: 21 mai 2007 - 10:35
Scris 21 mai 2007 - 10:34
Cu chestiunea lupului de mare, sunt de acord.
Insa, fara ai cauta scuze sau pretexte, incerc sa va supun atentiei faptul ca venea dupa o perioada extrem de tensionata si de stresanta si nu in ultimul rand de solicitanta. Iar ceea ce va urma de acum inaite nu este tocmai o vacanta la Spa.
Sunt de-a dreptul coplesit de mila pentru bietul om... Si-l mai si compatimesc pentru ca mai apare cate un ziarist "gaozar" sau cate un "puiut de comunist" care-i strica lui baile de multime, cand iese sa se spele de toate pacatele.
Saracul, iesise si el la cumparaturi, ca tot omul, cand l-a luat prin surprindere o "tiganca imputita" sau o "pasarica", spune-i cum vrei, ca-i tot aia. Ar fi trebuit sa-i traga si-un pumn, nu doar sa-i ia telefonul...
Scris 21 mai 2007 - 10:36
Poate nu a fost AerCurat destul de clar asa ca o sa repet:
Basescu nu a castigat pentru ca e bun ci pentru ca ceilalti sunt prea prosti. Cand s-o gasi unul mai bun decat el acela sigur va castiga. Si nu e greu de gasit tocmai pentru ca Basescu nu e vreun model sau cine stie ce monument de moralitate dar pana acum din toti cei 322 nu e unul destul de bun sa se ia la tranta politica cu Basescu. Asta ar trebui sa spuna ceva despre clasa politica care ne conduce din Parlament si din cauza careia tocmai s-au cheltuit cateva milioane de euro pentru nimic. Banii mei, ai tai si a tuturor celorlalti care platesc taxe si impozite.
Experimente pe banii poporului. Daca erau manageri intr-o firma privata de mult zburau de acolo.
Scris 21 mai 2007 - 10:40
pai cred ca 70% din polulatia asta astepta, sa-i dea cu telefonu in cap si pe urma ziceau...ce bine i-a facut, sa se invete minte T.I.( tiganca imputita).Saracul, iesise si el la cumparaturi, ca tot omul, cand l-a luat prin surprindere o "tiganca imputita" sau o "pasarica", spune-i cum vrei, ca-i tot aia. Ar fi trebuit sa-i traga si-un pumn, nu doar sa-i ia telefonul...
cumparaturile stiam ca le face SPP-ul si sunt controlate sa nu pateasca ca Iuscenko sa fie otravit...dar...stai nene ca da bine la polulatie sa ma vada in supermarket.
Scris 21 mai 2007 - 10:43
incerc sa va supun atentiei faptul ca venea dupa o perioada extrem de tensionata si de stresanta si nu in ultimul rand de solicitanta. Iar ceea ce va urma de acum inaite nu este tocmai o vacanta la Spa.
... da' ce eu l-am pus sa se inhame la jugul asta ? ... daca e greu sa dea "cancel" si sa-si vada de ale lui ... daca vrea "next" atunci sa nu faca prostii !
Sa va aduc aminte ca in situatii similare Iliescu a chemat minerii? Si ce a iesit a ramas in cartile de istorie ca o pata rosie a perioadei post decembrie 89?
... o fi pata rosie in cartile de istorie ... da Iliescu tot nepatat a ramas !
Evident ca nu se stia ca EXACT asta se va intampla, ci se urmarea provocarea unei situatii compromitatoare.
... da', compromitatoare ... daca Basescu era singur, fara sotie, ca sa-l compromita "pasarica" aia era in stare sa se dea la el !
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)
Scris 21 mai 2007 - 10:46
... o fi pata rosie in cartile de istorie ... da Iliescu tot nepatat a ramas !
Daca imi aduc bine aminte Iliescu are infatisare in procesul cu minerii in Iunie. De ce crezi tu ca a impins el asa puternic cu suspendarea? De ce crezi tu ca l-a gratiat pe Miron Cozma cu 3 zile inainte sa i se termine mandatul de presedinte?
Scris 21 mai 2007 - 10:47
Scris 21 mai 2007 - 10:58
Aici zici cumva de Euroconstruct care a luat intretinerea la jumate din Bucuresti pe niste bani foarte, foarte multi ca e basescu la putere( era sa zic la spritz la goldel shlitz).Experimente pe banii poporului. Daca erau manageri intr-o firma privata de mult zburau de acolo.
Euroconstruct care pana sa fie basescu presedinte a avut asfaltari de la AND de 250.000 euro si acum are de 50 mil euro si mai punem si autostrada Moara Vlasiei -Ploiesti inca 200.mil ( asta e impartita la 3 ca Euroconstruct nu avea atatea utilaje cat erau necesare si s-au facut frati cu Pa&Co adica Casuneanu si Umbrarescu.
daca zici de chestii din astea ai dreptate, se fac experimente pe bani poporului.Sa mai zic de firma Luxten care i-a avut angajati pe Elena Basescu si Ioana Basescu cu salarii de 8000 usd si 25.000 usd pe luna de cand basescu era primar general al capitalei unde eu platesc impozit ? Impozit care se duce in mare parte in buzunarele Euroconstruct si Basescu( manechina sau divortata). Eu ele mai zic angajatilor ca sa se duca la primarie sa le dea o casa primaria cu vreo 11 camere, ca daca a primit primaru inseamna ca sunt destule ca doar primaru e de cativa ani in Bucuresti ca el e din Constanta si ei care s-au nascut in Bucuresti de 35-55 ani ar trebuie sa aibe drept la mai multe case.
Cand le zic la angajati chestii din astea ei raspund astfel:
1.casa din Mihaileanu= pai el daca era primar trebuia sa rezolve si pentru el o casa ca poate nu avea unde sa stea
2.salariile imense primite de ficele presedintelui= pai asa se fac afaceri, ungi rotitele care trebuiesc unse,
3.ca jigneste ziaristi , ii face gaozari si tigani imputiti= pai nici cumparaturile nu poate sa le faca omul linistit...dar bine le-a facut
etc, etc,
Scris 21 mai 2007 - 11:00
Oricum, putem spune ca treaba cu abaterea fie ea si partiala si momentana, le-a reusit. Vedem dupa cum si ce discutam noi pe aici.
Va repet, nu Basescu ma ingrijoreaza, ci lipsa de perspectiva a actualei clase politice. iar un fior rece pe sira imi provoaca indarjirea cu care se agata de orice frimitura de putere batranii comunisti si securisti, precum si alterarea unora dintre tinerii politicieni.
Haideti sa vedem ce, cum si daca putem face in legatura cu aceasta.
Apropo, oriunde in tarile cu apa calda, presedintel si institutia prezidentiala este mai respectata decat se intampla pe la noi. Ar trebui sa ne dea si asta de gandit.
Scris 21 mai 2007 - 11:02
dar cuvantul respect nu are ce cauta in propozitie cu basescu
@nicukla..nu te obosi, ca o faci degeaba. el nu e mafiot, el lupta cu mafia. e singura optiune din tara asta de momai.
Scris 21 mai 2007 - 11:08
Vad ca va indarjiti sa scrieti chestii pe care cei care au votat NU la referendum le stiu si cu toate astea au votat ce au votat. Nu pricepeti ca nu acele fapte ne-au facut sa votam NU ci lipsa de optiuni. Sa presupunem ca se vota DA la referendum. Vreau sa vad si eu care erau acei candidati sau acel candidat care ar fi putut sa concureze cu Basescu.
Nu mai zic nimic de cele trei luni in care l-am fi avut pe Vacaroiu presedinte interimar si un guvern format din papagali.
Scris 21 mai 2007 - 11:09
Hai sa o luam altfel: Voi, dar in primul rand restul clasei politice, sa vina cu propuneri concrete si viabile.
Ca asa discutam in van. Lipsa de propuneri sa se datoreze oare faptului ca nu prea exista, actualmente, cineva mai bun ?
Luati in considreratie si ce am mai tot spus, inclusiv in postul anterior, adica ca batranii misei nu prea vor sa promoveze adevaratele valori tinere de prin partidele lor, care este una din cauzele reale ale lipsei unor alternative viabile.
Scris 21 mai 2007 - 11:11
probabil in 1989 nimic nu era mai bun decat nea nicu si pentru multi romani.
mi-ati cerut optiuni...v-am zis, aveti o polulatie de peste 20mil...scoateti copii si ce vreti voi....chiar nu ramane nici o optiune?
Scris 21 mai 2007 - 11:21
In primul rand trebuie sa fi eligibil, apoi sa strangi x semnaturi, apoi sa fi votat.
Tu ca independent (poate) si sa spunem Becali..
Sincer, cine ar castiga din aceasta confruntare.. Cel educat, cu bun simt, cu idei bune sau unul ca becali?
In romania zilelor de azi un independent nu are sanse..
Pt a avea ceva sanse reale trebuie sa fie propus sau /si sustinut de un partid puternic. Deja optiuniole se reduc.
Am spus.. Mociornita in opinia mea e o optiune.. nu cred ca ar obtine prea multe voturi, nici de pe forum, dar intr-o confruntare directa cu unul dintre politicieni.
In '89 nu cred ca putea fi ceva mai rau.. de asta a iesit lumea in strada.
lipsa libertatilor, a mancari..
Dar poate daca pe plan international nu s-ar fi facut schimbari.. poate ceausescu inca mai traia.. sau nu. Ar fi fost oricum mai greu o insula de libertate intr-o mare de comunism. Toate se intampla la timpul lor...
PS. Exista ratii la ulei, zahar.. in ultimele luni se introdusesera si la carne, la painme exista ratii in unele zone, inca in Buc era la liber.. si de asta a rabufnit lumea.. dar si din lipsa libertatii.
Tu inca ai convingerea ca Adrian Nastase era mai bun?
Nu era obsedat si el de putere.. nu era obsedat de controlul media?
Aceasta postare a fost editata de aztec: 21 mai 2007 - 11:27
0 useri citesc subiectul
0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi