Salt la continut

Fotografie
* * - - - 2 Voturi

Suspendarea presedintelui

• Please log in to reply
481 replies to this topic

Poll: Vot (37 membri au votat)

Va prezentati la vot?

1. Da (33 voturi [89.19%])

Procentaj din vot: 89.19%

2. Nu (2 voturi [5.41%])

Procentaj din vot: 5.41%

3. Nu sunt sigur (2 voturi [5.41%])

Procentaj din vot: 5.41%

Cum veti vota?

1. Da, pentru suspendare (15 voturi [40.54%])

Procentaj din vot: 40.54%

2. Nu, impotriva suspendarii (22 voturi [59.46%])

Procentaj din vot: 59.46%

3. Indecis (0 voturi [0.00%])

Procentaj din vot: 0.00%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#76 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:
Inregistrat: 26-iunie 05
  • Marca:MITSU
  • Model:COLT
  • Motorizare:1.3 95hp

Scris 20 aprilie 2007 - 12:57

Singurul aspect care ma amuza teribil este imaginea de arhanghel mantuitor al neamului pe care si-a conturat-o Base. Cum poate lupta cu coruptia cand si el este un mare corupt si un mare hot. Sau toate dezvaluirile si adevarurile stiute despre afacerile lui dubioase au fost doar intoxicari lansate de oponentii lui? Flota, Cocos&Udrea, Administratia Lacuri parcuri, Luxten, casa din Mihaileanu, Alro Slatina sunt doar cateva dintre afacerile dubioase ale luptatorului imaculat. El striga ''hotii, hotii'', desi el insusi e un hot. ''Hotului de hoti i-e frica.''

E adevarat ca aparent, la inceputul mandatului, Base parea un personaj mesianic, venit pe pamant sa salveze Romania si sa starpeasca hotia si coruptia. Insa in ultimii 2 ani nu a facut decat sa ne arate ca nu e capabil sa puna piciorul in prag si s-a limitat la a arunca cu dejectii in adversarii politici si la a ameninta cu dezvaluiri senzationale care nu au mai aparut niciodata. Daca va mai ramane la putere oricum nu va face altceva decat sa continue aceasta lupta surda cu adversarii politici si nu va starpi coruptia.. pentru ca si el este un corupt. Singurul tel actual al lui Basescu este obtinerea unui nou mandat, pentru a scapa de dosarul Flota, care se va prescrie curand. Pentru asta e in stare de orice, fara sa se gandeasca la binele tarii.

Nu sunt nici PSDist, nici anti Basescu, nici pro PNL sau altceva, numai ca Base a murit pentru mine ca om politic. Este doar un alt Jiji sau Vadim.

Aceasta postare a fost editata de the1: 20 aprilie 2007 - 01:07

• 0
Imagine amplasata

''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU

Imagine amplasata

#77 Sandman_

software engineer

• Members
  • PipPipPip
  • 163 Mesaje:
Inregistrat: 21-martie 05
  • Marca:Renault
  • Model:Megane 2 CC
  • Motorizare:2.0 16v 136CP

Scris 20 aprilie 2007 - 12:58

Ne la Nistru pan' la Tisa, ca-n vremea lui Burebista! (manca-v-as ochii...)
  • 0
Renault Megane 2 Coupe-Cabriolet: 2,0 16v 136CP
and the best is still to come...

#78 to_the_limit

Membru

• VIP Members
  • PipPipPip
  • 186 Mesaje:
Inregistrat: 03-decembrie 03
  • Marca:Volvo
  • Model:S60
  • Motorizare:2.0T 180cp

Scris 20 aprilie 2007 - 01:00

Ce opozitie visezi, nene?
Tariceanu e la guvernare si are un guvern cu un program care este sustinut de PSD si respins de PD (pentru ca le-a luat ciolanul pe care l-au ros prea tare).

Numai visez nimic demult "nene",Tariceanu e la guvernare datorita Aliante DA,intre PD+PNL,a ca intre timp au devenit curve si au"sustinere"PSD in programe asta e alta treaba.
  • 0
Megane 1.5 DCI. 80Cp.Putin,stiu,dar economic.
Supernova 1.4. 75cp.Mult,prea mult pentru caruta asta.

#79 Sandman_

software engineer

• Members
  • PipPipPip
  • 163 Mesaje:

Scris 20 aprilie 2007 - 01:06

si curva de Basescu, care nu si-a respectat alianta, o ratezi? sau doar o omiti? sau o amani pentru anticipate?
  • 0

#80 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:

Scris 20 aprilie 2007 - 01:10

Vorbele in vant despre lupta anti coruptie dadeau bine doar in campanie. In realitate el sufera de amnezie temporara, din cand in cand. Exact cum s-a intamplat si in cazul demisiei ''in 5min''. Base e in general un mincinos si un foarte bun jucator de poker politic.
  • 0
Imagine amplasata

Imagine amplasata

#81 to_the_limit

Membru

• VIP Members
  • PipPipPip
  • 186 Mesaje:

Scris 20 aprilie 2007 - 01:14

si curva de Basescu, care nu si-a respectat alianta, o ratezi? sau doar o omiti? sau o amani pentru anticipate?

ha ha ha, adica PNL se aliaza cu partidul oponent tocmai pentru a distruge alianta si a arunca la gunoi presedintele si PD(si o face) si tot basescu nu a respectat alianta...ma faci sa rad 'nene' :laugh: :laugh:
  • 0

#82 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:

Scris 20 aprilie 2007 - 01:21

Pai Base e cel care a erodat in mod constant alianta cu unicul scop de a distruge PNLul. Uiti ca a creat un partid satelit al PD cu dezertori din PNL? Un partid menit sa devina un al 2lea caine credincios al Arhanghelului, o solutie creata pentru a speria si poate chiar a inlocui PD la nevoie, in cazul aparitiei unor posibili contestatari din PD. PNLul a avut de ales, ori murea, ori se alia cu dusmanii din PSD.
  • 0
Imagine amplasata

Imagine amplasata

#83 VIPER

1Q

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 20 aprilie 2007 - 01:23

Spre stiinta tineretului revolutionar de azi (:P), PNL-ul de acum nu are nici cea mai mica legatura cu ideea e PNL in general (nu zic de cel de inceput al lui Campeanu, zic de PNL ca partid istoric).
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#84 Sandman_

software engineer

• Members
  • PipPipPip
  • 163 Mesaje:

Scris 20 aprilie 2007 - 01:24

Basescu s-a angajat ca va sustine guvernul. Si l-a sustinut de n-a mai putut...
  • 0

#85 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 20 aprilie 2007 - 01:26

Bineinteles, reciproca nu era valabila si oricum nu conteaza, acum am gasit tapul ispasitor, nu?
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele

#86 to_the_limit

Membru

• VIP Members
  • PipPipPip
  • 186 Mesaje:

Scris 20 aprilie 2007 - 01:27

Evident PNL-ul inceputurilor erau fel de NOU,promova ideea de democratie in tot,si the1 te rog PNL de care imi vb tu aici e ala a Patricienilor &Co...asta spune tot.Daca inca nu ai realizat de ce au plecat cei din Pnl si si-au facut propriu partid eu numai zic nimic...

Aceasta postare a fost editata de to_the_limit: 20 aprilie 2007 - 01:28

• 0

#87 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:
Inregistrat: 29-august 03
  • Marca:Daewoo/Dacia
  • Model:Tico SL/Solenza
  • Motorizare:796/1.4

Scris 20 aprilie 2007 - 01:30

Sa o luam un pic mai din spate..
La alegerile din 2000 (sau cand au fost) au ajuns in "finala Ilici si Vadim
M-am dus la vot, cu toate ca pe ambii nu-i suport, sa votez pe cel care credeam ca e macar intreg la cap (chiar daca trecutul nu i-mi inspira incredere)

Vin alegerile din 2004..
Basescu Vs nastase.
A iesit Basescu
Sa gandim logic ce s-ar fi intamlat daca iesea Nastase.
Numea guvern PSD++UDMR+PUR sau PC cum se mai numeste acum..
Era mai bun decat PNL+PD..+UDMR+PC ?
Era Nastase mai "curat si mai uscat " decat Basescu.
Poate unii dintre voi inca mai au o impresie buna despre Nastase.. Pot avea credinta (din informatile care le mai am si eu) ca era un rau mult mai mare.. si nu numai imediat.

A iesit basescu. ok.. raul cel mai mic in alegeri..un an de zile s-a mers cat de cat, cu majoritate in parlament..
Din acel punct, daca "opozitia" ar fi dorit ORICAND ar fi putut initia o MOTIUNE DE CENZURA si cadea guvernul si poate PSD ar fi ajuns la putere.
Au dorit asta? NU
Deci sa ma lasae ...

OK.. Basescu e demis, pt fapte politice nu constitutionale.
Oare de ce mai trebuie consultata curtea constitutionala.. nu a facut oare parlamentul cu CC acelasi lucru care l-a facut si Basescu cu parlamentul cand a spus "v-am consultat"?

Ok.. Judecand la rece.. e demis.. 1 luna referendum.. 2 variante.

A. nu este demis si redevine presedinte prin
a1) neprezentare la vot
b1) votat in massa de polulatie

B. lumea se porezinta la vot si voteaza contra.

Din asta rezulta ca A= nu se schimba nimic.. si poate peste x zile gasim ca a incalcat iarasi constitutia.. poate chiar si prin acelasi motive, ca de, eggzista precedent"
B= alegeri anticipate

Isi da demisia.. trecem iarasi la varianta B.

Varianta B.
Amu.. e si mai naol.
Avem de ales (posibil "prezidenentiabili) dintre:

1. Voiculescu. Cu un partid de 1% dar mai multe televiziuni. Faptele sale sunt "notori" ca sa folosesc si eu un termen "parlamentar"
2. Becali. Becali si basescu... hm. oare o fi greu de vazut care ar fi mai bun sau nu?
3. Basescu. nu mai trebuie sa spun prea multe.
4. GEoana. sa fim seriosi.. a castigat vre-ofunctie in alegeri in afara de cele din partid?
5. Vadim. Si poate in fuga nimeni nu mai trage heblu.. sau o sa fie mai rapid el sau alti si inchid granitele.
6. Din partea PNL e cam neclar.
Tariceanu nu e prost sa candideze, se incalzeste Crin Antonescu parca sau alti

restul.. ce nu conteaza

se zvoneste o "incalzire" a lui Mugur Isarescu -baiat bun, prost daca se baga in asa ceva, ca il fac "astia"
Tiriac. Inger neprihanit, floarea vanatorii... ma lasi. O fi bun.. dar nu comentez.

Trebuie sa tinem cont si de faptul ca poate in turul 2 iarasi trebuie sa alegem raul cel mai mic, si nu pe cel mai bun.. care va fi acesta

Cine o iesi?.. care va fi raul; cel mai mic.

PS. oare daca am baut o cafea cu Basescu de cand e ales presedinte.. sunt indoctrinat si partinitor?

Aceasta postare a fost editata de aztec: 20 aprilie 2007 - 01:31

• 0
calator prin timp si spatiu...

#88 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:

Scris 20 aprilie 2007 - 01:42

Destul de corect. O analiza destul de obiectiva a situatiei...

Revenind la PNL, ah, normal ca PNLul de acum nu mai are nimic in comun cu PNLul de la inceputul anilor 90. Doar ca PLD este o clona a PDului, creata cu o mana de oameni care au plecat din PNL, doar fiindca faceau parte din tabara Stoica-Stolo si nu pentru ca ei ar fi niste ingerasi neprihaniti. Sa nu uitam si de lobby-ul fervent facut de Frankenstolo in favoarea rusilor de la Alro.

Aceasta postare a fost editata de the1: 20 aprilie 2007 - 01:44

• 0
Imagine amplasata

Imagine amplasata

#89 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 20 aprilie 2007 - 01:58

fratilor
raspundeti-mi de ce nu a demis basescu guvernul (poate face asta singur, fara alte prob) cand a vazut ca e ineficient? DE CE NU A FACUT-O?

@the grinch: pe la scoala se invata multe in ziua de azi, din pacate eu sunt foarte certat cu fenomenul scoala, nu mi-a placut, n-am prea dat pe acolo si nu ma incadrez intre intelectualii tineri si unanim sustinatori ai binelui in tara. imi petreceam orele la scoala in toaleta, fumand ca domnul presedinte si vrajind gagici. asta e, poate pana la urmatoarele alegeri ma mai pun la punct cu domeniul..

pentru a evita alte confuzii. cum e cu basarabia si cu bucovina...
am rude langa cernauti, romani ramasi de partea cealalta a baricadei la reimpartirea teritoriilor. din pacate am alfat mai multe despre rusi decat mi-as fi dorit vreodata sa stiu.
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#90 the1

ZaUan

• Moderators
  • 16.118 Mesaje:

Scris 20 aprilie 2007 - 02:07

http://www.hotnews.r...gzoom_71753.jpg

http://www.hotnews.r...-Electorala.htm
http://www.hotnews.r...-Electorala.htm
http://www.hotnews.r...-o-facatura.htm

Aceasta postare a fost editata de the1: 20 aprilie 2007 - 02:10

• 0
Imagine amplasata

Imagine amplasata

#91 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:
Inregistrat: 15-mai 02
  • Model:Forester XT 2007
  • Motorizare:2.500cc 230hp

Scris 20 aprilie 2007 - 02:12

fratilor
raspundeti-mi de ce nu a demis basescu guvernul (poate face asta singur, fara alte prob) cand a vazut ca e ineficient? DE CE NU A FACUT-O?

simplu. pentru ca presedintele nu poate demite guvernul. singurul care poate demite guvernul este parlamentul.

@the grinch: pe la scoala se invata multe in ziua de azi, din pacate eu sunt foarte certat cu fenomenul scoala, nu mi-a placut, n-am prea dat pe acolo si nu ma incadrez intre intelectualii tineri si unanim sustinatori ai binelui in tara. imi petreceam orele la scoala in toaleta, fumand ca domnul presedinte si vrajind gagici. asta e, poate pana la urmatoarele alegeri ma mai pun la punct cu domeniul..
pentru a evita alte confuzii. cum e cu basarabia si cu bucovina...
am rude langa cernauti, romani ramasi de partea cealalta a baricadei la reimpartirea teritoriilor. din pacate am alfat mai multe despre rusi decat mi-as fi dorit vreodata sa stiu.

pacat .. macar istoria merita sa o inveti .. recunosc ca eu am invatat mai mult istorie dupa ce am terminat scoala decat in timpul scolii dar macar eu am o scuza. istoria care se facea pe vremea mea era cu totul alta istorie decat ce te invata acum.

cat despre basarabia si bucovina cred ca cel mai bine ar fi sa dai un search dupa pactul Ribbentrop-Molotov pe net. uite colea un inceput: http://ro.wikipedia....otov-Ribbentrop
  • 0

Life must be taken one disaster at a time

#92 Sandman_

software engineer

• Members
  • PipPipPip
  • 163 Mesaje:

Scris 20 aprilie 2007 - 02:28

ASa, asa, theGrinch, ia pune-l tu la punct pe mike. Ia explica-i ce avantaje evidente si imediate vom avea din unirea cu Republica Moldova, ca sa nu mai zic de retrocedarea Bucovinei si Cadrilaterului...
  • 0

#93 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 20 aprilie 2007 - 02:35

Retrocedarea cui de catre cine? Cadrilaterul era al nostru, remember?
  • 0

Flickr - pozele mele

#94 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 20 aprilie 2007 - 02:41

din pacate nu exista nici un avantaj evident si imediat ba dimpotriva vor exista niste costuri destul de mari (cateva zeci de milioane de dolari). daca acest lucru se intampla in 1991 cand Republica Moldova si-a proclamat independenta poate altfel stateau lucrurile dar la acel moment desi existau declaratii politice in acest sens nimeni nu a miscat nimic (ma refer la partidele politice pentru ca exista cateva organizatii non guvernamentale care au facut mai mult decat declaratii). in momentul de fata acea zona este mai saraca si mai slab dezvoltata economic decat orice alta zona din Romania. insa din punct de vedere istoric atat bucovina cat si basarabia sunt teritorii romanesti.

Mie unul mi se pare putin cam absurd ca daca ma duc la rudele mele din Basarabia (bunicul e din basarabia) sa trebuiasca sa am pasaport iar daca ma duc la sora mea in Austria (ea avand cetatenie austriaca) sa pot sa ajung acolo doar cu buletinul.
  • 0

#95 Sandman_

software engineer

• Members
  • PipPipPip
  • 163 Mesaje:

Scris 20 aprilie 2007 - 02:44

si teritorul dintre Tisa si frontiera RO-HU era al nostru. Il ceri tu la Unguri? Hai sa fim seriosi si sa lasam copilariile astea. Poate prind la tanti Floarea de la tara, care inca se mai gandeste la Romania Dodoloata, insa de la oamenii de pe forumul asta ma astept la mai multe. Nu prea avem sanse cu platforma continentala si voi vorbiti de Cadrilater, Bucovina sau Basarabia.
  • 0

#96 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 20 aprilie 2007 - 02:49

da numai ca datorita integrarii in ue granita intre noi si ungaria este mai mult administrativa in timp ce din acelasi motiv granita intre noi si moldova este mult mai restrictiva cu atat mai mult cu cat sansele ca moldova sa intre in ue sunt foarte mici tinzand catre zero. si oricat ti s-ar parea tie de imposibil acest lucru sa stii ca exista organizatii (de ambele parti) care incearca sa faca ceva in directia asta (unirea moldovei cu romania sau integrarea moldovei in ue - http://ro.wikipedia....iei_cu_Moldova).

oricum am derapat rau de tot de la subiectul initial. sa ne intoarcem inapoi la suspendarea lui basescu :P

Later edit: am specificat mai clar care directie :D
  • 0

#97 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:
Inregistrat: 29-august 03
  • Marca:Daewoo/Dacia
  • Model:Tico SL/Solenza
  • Motorizare:796/1.4

Scris 20 aprilie 2007 - 02:49

sa revenim la problema din zilele noastre.. Nastase era mai bun ca Basescu?
Intre demiterea lui Tariceanu sau a lu' Basescu, ce am fiu ales, noi ca si popor.?
Nu era mai bine daca se faceau alti pasi.

In tara asta presedintele poate face gargara, in rest putine.
Guvernul poate sa faca ce vrea.. prin actul de guvenare si ordonante
  • 0
calator prin timp si spatiu...

#98 Grinch

antisocial

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4.354 Mesaje:

Scris 20 aprilie 2007 - 02:53

In tara asta presedintele poate face gargara, in rest putine.
Guvernul poate sa faca ce vrea.. prin actul de guvenare si ordonante

ce bine le-ai sintetizat .. as face insa cateva modificari:

Guvernul poate sa faca aproape tot ce vrea .. prin actul de guvernare si ordonante.
Parlamentul poate sa faca tot ce vrea .. el putand sa demita atat guvernul cat si sa suspende si/sau sa declanseze alegeri anticipate pentru presedinte.
  • 0

#99 Sandman_

software engineer

• Members
  • PipPipPip
  • 163 Mesaje:

Scris 20 aprilie 2007 - 02:54

cam asa e in toate tarile normale.

oricat ti s-ar parea tie de imposibil acest lucru sa stii ca exista organizatii (de ambele parti) care incearca sa faca ceva in directia asta

E utopic. In eventualitatea in care se uneste cu Romania, in Moldova se pierd cel putin jumatate din functiile publice importante.
In al doilea rand teritoriul R.M. ar fi foarte greu de controlat de la centru.
In al treila rand, uite ce s-a intamplat cu RFG dupa unirea cu RDG.
In al patrulea rand, crezi ca rusii dorm?
  • 0

#100 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 20 aprilie 2007 - 02:59

Ma treziti cand ajungeti la invazia romanilor? :P
  • 0

Flickr - pozele mele

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi