garajul.ro - SUBARU CLUB
Scris 11 noiembrie 2009 - 04:20
Scris 11 noiembrie 2009 - 04:21
''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU
Scris 11 noiembrie 2009 - 04:23
Scris 11 noiembrie 2009 - 04:24
Pentru mine si pentru oricine altcineva, pretul oficial este cel pe care-l gasesti la un dealer oficial.
Insist, nu amestecam pretul de dealer oficial cu cel de autovit, si nici pretul unei masini second ( chiar la 100 km ) cu una noua.
Scris 11 noiembrie 2009 - 04:31
Dar, vorbind serios, un Outback la 50mii de exemplu, chiar e exagerat de mult. La pret de X5 3.0d biturbo???
Scris 11 noiembrie 2009 - 04:33
Evolutiile preturilor la produse in general, rezulta in urma unor cheltuieli de productie in primul rind. Nimeni pe pamintul asta nu poate aprecia din afara care sunt acele cheltuieli. Ba mai mult, cind productia scade ( cum se intimpla acum datorita crizei ), orice produs rezulta mai SCUMP la fabricatie.In afara faptului ca este o consideratie/perceptie personala, iei in considerare preturile modelului anterior, alte evolutii (+ si -) ale preturilor, etc. si iti formezi parerea.
Sa nu mire pe nimeni o crestere inevitabila a preturilor ca rezultat a scaderii productiei. Nu va amagiti cu preturile de lichidari de stocuri in care intra masini de citiva ANI vechime, care se dau cu mult sub preturile de intrare. Sau la fel, sa nu mire pe nimeni daca se va ajunge la un moment dat la micsorarea preturilor prin scaderea drastica a calitatii masinilor.
Scris 11 noiembrie 2009 - 04:45
Unde ai gasit pretul ala la OPC? In link-ul dat de relu Insignia OPC pleaca de la 44.900E si ajunge la 46.375 pentru combi.
www.opel.ro
relu a scos preturile de GERMANIA. care n-au nici o legatura cu cele din ROMANIA.
sper ca ne-am lamurit toti acuma.
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 11 noiembrie 2009 - 04:49
Nu stiu ce tot ii trageti cu vanzarile. GT-ul e varf de gama, orin urmare nu este destinat vanzarilor de volum. Nici nu cred ca s-a gandit cineva ca va vinde mai mult de astfel 2-3 masini noi pe an in Ro.
De curiozitate.....cate Insignia OPC s-au vandut anul asta?
Scris 11 noiembrie 2009 - 05:03
Pe opel.ro NU exista preturi pentru insignia OPC !!!!!!!www.opel.ro
relu a scos preturile de GERMANIA. care n-au nici o legatura cu cele din ROMANIA.
sper ca ne-am lamurit toti acuma.
Scris 11 noiembrie 2009 - 05:11
Masinile sunt noi, 0km, garantie de fabrica si tot tacamul. sunt cu folia pe ele etc, am vazut si eu.
@Razvee - irelevant. nu a spus nimeni ca e repa scumpa in sensul ca nu merita banii sau altceva, s-a inteles profund gresit. e prea scumpa pt a o vinde.
nu ma intereseaza ca audi e mai scump. costa firma. ca opel e mai ieftin sau mai scump. la fel firma, tehnologia (totul e nou pe masina, au investit mult in asta, platesc terti pt anumite chestii nedezvoltate de ei, nevoia de profit, fie el si mic, dar sa fie etc.) subaru nu are in spate o imagine. pana acum ofereau un sasiu bun, 4x4 si un motor. cand au decis sa schimbe asta, si-au asumat niste riscuri. mari. va trece mult timp si multa cheltuiala din partea lor sa se faca cunoscute noile atuuri. si daca mai apare prin presa vreun articol legat despre materiale de slaba calitate la interior de exemplu, au fost loviti in freza TOTI potentialii clienti. dar TOTI. asa cum a patit si impreza. diesel bun, 4x4, performante bune, pret ok, DAR nu se vinde. de ce? deci nu mai exista nici un motiv dintre cele vechi. masina e competitiva pe piata 100%.
cand toti care stiu ce inseamna un STi spun ca noul model e nasol, au o problema. cum au rezolvat-o? nu stiu, pana acum a fost ignorata. vad ca prodrive nici nu mai ofera cifre pt modelele noi, doar niste preturi. si se pare ca au reduceri semnificative la multe chestii, 30%.
da, e greu sa apreciezi un pret pt o masina, dar poti aprecia cat ai da tu si pe ce anume. dupa cum se vede numele subaru si ce ofera acum nu poate scoate din buzunar sume mari de bani. cred ca i-ar costa mai mult sa refaca imaginea, decat daca o pastrau pe cea veche si faceau niste masini ieftine, fiabile si pt cunoscatori, ca asta au fost atatia ani.
e adevarat ce zice relu, preturile vor scadea pana la o limita in care marja de profit face afacerea nerentabila si fie urci pretul, fie inchizi. daca pe plan mondial situatia se va mentine, multi vor trage obloanele pana la urma. si asta diversificarea produselor e inutil de mare. nu-si pune nimeni problema unde dracu ajungem in ritmul asta?
Pe opel.ro NU exista preturi pentru insignia OPC !!!!!!!
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
Scris 11 noiembrie 2009 - 05:34
Cata,
Dupa parerea mea, cu toata imaginea stricata din ultima vreme, GT-ul ramine masina lor de top.
Platforma e excelenta, motorul la fel. Imaginea, asta e....
Una peste alta, nu ai cum sa compari masina de top a Subaru ( GT-ul ) cu niciun opel, reno, fiat, etc.....ever !
Scris 11 noiembrie 2009 - 08:02
la pretul ala nu va avea multi clienti. si ca sa vezi ca nu prea conteaza ce marca e la pretul corect, acum vreo 2 ani poate, astia de la subaru au avut o promotie la forester. cele mai multe erau aspirate, pana la urma niste jucarii foarte misto, dar care pana atunci nu au trezit interes. ei bine, la promotia aia a avut loc o explozie de foresteruri pe strazi. stiu asta pt ca inainte sa le iau ma uitam dupa si erau asa de rare, ca nu-mi amintesc sa fi gasit una ca a mea deloc sa o vad mai bine, iar aspiratele erau raritati. dupa le vedeam zilnic. intre timp au venit si ale mele, cu intarziere de vre-o luna, pt ca am tinut sa fie manuale, nu automate (astea zaceau pe stock). si dupa au aparut foarte multe.
dar sunt convins ca mai umbla ei la pret un pic.
cat priveste OPC-ul, s-ar putea ca opel sa fi reusit de data asta, cel putin asa sunt cam toate semnalele.
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
Scris 11 noiembrie 2009 - 08:04
Scris 11 noiembrie 2009 - 09:39
dar fa-ma sa inteleg de ce asa vehement " Una peste alta, nu ai cum sa compari masina de top a Subaru ( GT-ul ) cu niciun opel (etc).....ever !" ( referire la GT vs OPC )
cu ce e asa de inferior OPC-ul?
Scris 11 noiembrie 2009 - 09:40
Scris 11 noiembrie 2009 - 09:47
doar ca n-are "pedigree"?!?
Scris 11 noiembrie 2009 - 10:03
Scris 12 noiembrie 2009 - 12:04
pe de alta parte, pana acum, masina a fost primita pozitiv. nu acelasi tratament l-a primit vechiul OPC, care a fost ingropat din prima.
n-ai de unde sa stii daca nu au reusit o masina buna. se intampla foarte rar asta, iar opel nu mai are ceva decent de ani buni, de pe vremea GSi-ului.
despre fotografie
Scris 12 noiembrie 2009 - 12:16
Scris 12 noiembrie 2009 - 12:20
ca are istorie, si traditie, si restul, OK, dar CU CE e mai prost OPC-ul?
doar ca n-are "pedigree"?!?
Opelul nu are rafinamentul unui Subaru.
Acesta a fost dezvoltat permanent, cu meticulozitate, adoptandu-i reusitele tehnice in urma participarii la raliuri de unde a iesit doar victorios.
Treptat, ascendent, orice model fiind superior precedentului (excluzand ultimele sau hai, cele mai recente modele, acestea nefiind cumparate de catre cunoscatori).
Un Subaru te innobileaza, pe cand Opelul te eticheteaza.
Opc-ul este rezultatul lego-ului, alaturandu-se prin putine incercari un motor, o caroserie, un sofer.
Scris 12 noiembrie 2009 - 12:24
Ca si... ?pe cand Opelul te eticheteaza.
Scris 12 noiembrie 2009 - 12:29
Opelul are un pret corect, fiind destinata si ea cunoscatorilor .
Scris 12 noiembrie 2009 - 09:54
Scris 12 noiembrie 2009 - 10:00
In alta ordine de idei omul era destul de impresionat de masinutele respective. Finisajele in mod special i-au placut. Poate ma ratacesc si eu pe acolo zilele astea.
Scris 12 noiembrie 2009 - 10:29
2 useri citesc subiectul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi