Primul tau post interesant...
E un inceput, versus...
replica vine acum de la mine, dar nu aduce o perspectiva placuta, ci mai degraba una sumbra.
"Owners of capital will stimulate working class to buy more and more of expensive goods, houses and technology, pushing them to take more and more expensive credits, until their debt becomes unbearable.
The unpaid debt will lead to bankruptcy of banks which will have to be nationalized and State will have to take the road which will eventually lead to communism."
Karl Marx, Das Kapital, 1867
daca nu ma insel, asta e doar o interpretare a spuselor sale de fapt si http://en.wikipedia....isis_(economic) merita putina atentie.
sistemul ma depaseste in asa masura si cred ca ne depaseste, ca absolut orice masuri luam noi, nu ne este la dispozitia nici macar una singura (alta decat revolta si amenintarea cu anarhia, lucru care va fi oprimat intr-un mod atat de violent, ca multi vor ceda rapid), nu putem influenta in bine criza. schimarile trebuie sa fie globale si fundamentale. asta inseamna rasturnarea unor valori, "ingroparea" unor puteri. irealizabil dupa cate stiu eu natura umana.
are "criza" publica un an? pana acum nici macar o masura economica veritabila pt a schimba directia crizei nu am vazut. abordarea a fost atat de simplista, ca ma sperie efectiv. care e capacitatea celor care ne conduc?