Criza Financiara - Ce sa facem?
#1026
Scris 27 noiembrie 2010 - 01:54
Preşedinte-jucător, şarlatan-comentator
http://www.gandul.in...entator-7750103
"S -a greşit". Aceasta era formula rituală în şedinţa de partid când un mare ştab comunist făcea una prea de tot groasă, care nu mai putea fi muşamalizată. Nimeni din sală nu întreba cine a greşit, unde, când, cum, de ce, căci risca să i se demonstreze pe loc că el e cel care a greşit şi să tragă consecinţele. T. Băsescu e şi mai tare. El zice: "Românii sunt păcăliţi, înşelaţi" în chiar clipa în care el, Băsescu, înşală încă o dată polulaţia. Este singurul şarlatan politic pe care îl cunosc capabil să şi comenteze în timp ce operează.
Taman când şeful FMI anunţă că România e pe buza falimentului, dl. preşedinte ne spune că nu muncim bine, de aia nu trăim bine. În cei şase ani de când fecundează România cu gândirea sa, dl. Băsescu n-a pomenit o dată verbul a munci. În 2004, ca "Să trăiţi bine!" era destul să-l votăm pe el şi toată lumea urma să capete câte o halcă din hoiturile pesediştilor traşi în ţeapă, în frunte cu grăsunul Adrian Năstase. Dacă şi cum munceau românii, nu îl preocupa pe dl. preşedinte şi nici pe numiţii români. Care l-au aplaudat pe dl. Băsescu nu că a condamnat nemunca, ci comunismul, o societate în care nu erau plătiţi pe măsura muncii, convinşi că în capitalism vor fi plătiţi fără să mai muncească ceva, deoarece urăsc comunismul. Dl. preşedinte nu i-a contrazis până acum, când a constatat că trăim din speculă.
În alegerile de anul trecut pe vremea asta, l-a auzit cineva spunând pe dl. Băsescu că pentru a-ţi lua salariul şi pensia e nevoie de muncă? A zis ceva de "fetele rujate, cu ochii bulbucaţi" care plâng după banii nemunciţi? Nicidecum, atunci candidatul Băsescu asigura lumea că dacă rămâne guvernul Boc la putere e garantată plata salariilor şi pensiilor, altfel e pericol. Votaţi şi încasaţi. Şi o să fie rost şi de ceva carne ieftină de mogul.
Iar acum, când România e un vas eşuat între colţii crizei, căpitanul Băsescu îşi anunţă echipajul, cu acelaşi rânjet cu care le spunea "Iarna nu-i ca vara" celor aflaţi pe punctul de a muri îngheţaţi, că trebuie să frece mai bine puntea. Că de vină pentru apa care intră în sala motoarelor s-a descoperit că nu sunt cei din cabina de comandă, nu e cârmaciul, ci fochiştii, matrozii, bucătarul, musul, care nu muncesc bine.
Cine a împrumutat bani cu lopata de la FMI şi i-a folosit ca să plătească pensiile şi salariile? Românii? Nu, românii doar i-au luat şi tot ei, şi copiii lor, îi vor da înapoi.
Românii - păcăliţi, înşelaţi? Da, dar cu largul lor consimţământ.
''...Degeaba ai o sabie de samurai daca nu stii ce sa faci cu ea...'' © RELU
#1027
Scris 27 noiembrie 2010 - 04:07
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#1028
Scris 27 noiembrie 2010 - 04:11
tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
despre fotografie
#1029
Scris 27 noiembrie 2010 - 08:56
Iata ce spune, in aceasta privinta, Mircea Cartarescu, azi de dimineata, in Evenimentul zilei:
“Ne-am scufundat din nou în sărăcie, ne-am întors în anii ’90, după ce câţiva ani am crezut că va fi mai bine. Nu ştiu ce s-a făcut bine şi ce s-a făcut rău în guvernarea Tăriceanu, dacă a crescut economia sau doar s-au mâncat economiile statului. Nu mai sunt sigur de nimic. Dar ştiu că aproape fiecare dintre noi am respirat puţin mai uşor cam între 2007 şi 2009, după care speranţele noastre s-au ruinat iarăşi. Naiba ştie, poate că guvernul Boc face ce trebuie făcut, pe când guvernul Tăriceanu a făcut prostii. Dar omul de rând (şi, când e vorba de buzunar, toţi suntem oameni de rând) vede că sub Tăriceanu a trăit mai bine şi sub Boc trăieşte prost şi din ce în ce mai prost. Ce am câştigat, deci, într-o parte, prin economii, pierdem prin frânare economică. Suntem asemenea lui Hagi Tudose, care-şi tăia din fundul anteriului ca să-şi peticească pieptul şi mânecile. Aici liberalii au dreptate, aş vrea s-o recunoască şi Boc, şi preşedintele Băsescu. Sigur, poate soluţia urgentă a fost limitarea cheltuielilor bugetare, dar foarte rapid politica bugetară trebuie să basculeze către încurajarea economiei, căci austeritatea pe termen lung ucide. ”
"Faptul ca Mircea Cartarescu isi schimba, odata cu trecerea timpului, pozitia atat fata de guvernarea liberala cat si fata de cea pedista, este salutar. As vrea sa raspund, totusi, la aceasta indoiala a lui Cartarescu privind felul in care au fost “mancate” in timpul guvernarii liberale economiile statului.
Iata cum stateau, in 2009, tarile Uniunii Europene, in ce priveste datoria publica (% PIB): Marea Britanie – 68,2%; Irlanda – 65,5%; Portugalia – 76,1%; Spania 53,2%; Franta -78,1%; Belgia 96,2%; Olanda – 60,8%; Germania – 73,4%; Italia – 116%; Grecia – 115,1%; Suedia 41,4%; Finlanda – 43,8%; Polonia – 50,9%; Austria – 67,5%; Ungaria – 78,4%. Media Uniunii Europene era de 55%.
Sa vedem acum ce mostenire a lasat Guvernul liberal aliantei PD – PSD in 2009. Ne vom raporta la metodologia UE, aceeasi in baza carora au fost calculate si datoriile publice ale celorlalte state. Ei bine, in anul 2008, datoria publica a Romaniei era de – tineti-va bine – 13,3% din PIB! Datoria publica externa era de sub 6% din PIB!
Datoria publica totala a coborat de la 18,8% din PIB, cat era in 2004, cu 5,5%, asta aviz socialistilor care acuza guvernarile de dreapta. In 2008 eram cam la egalitate cu Luxemburg si Bulgaria, numai Estonia avea o datorie publica mai mica.
Ceea ce a urmat stiti si dumneavoastra. Potrivit metodologiei europene, datoria publica a urcat cu aproape 10% in 2009, la 24% si ea va depasi, probabil, 30% in 2010.
Asadar, domnule Cartarescu si dragi romani, aceasta este dovada de netagaduit ca Guvernarea liberala nu a lasat dezastru si nu a risipit banii prin cazinouri. Faptul ca in perioada 2005 – 2008 datoria publica a avut o medie de 13,5% (deci anul 2008 nu a “explodat”, ci a fost usor sub media celor patru ani) fata de 23,2% in timpul guvernului PSD si 22,7% din PIB in timpul mandatului de un an al lui Isarescu, este elocvent.
Se dovedeste, astfel, ca am avut dreptate si in legatura cu deficitul din 2008. El este in mare masura un deficit contabil, nu rezultat al cheltuielilor peste posibilitati ( reamintesc, 1 miliard de euro au fost actiunile la Fondul Proprietatea si 1 miliard de euro excedentele primariilor din anii precedenti, utilizati in 2008 la investitii). Daca am fi cheltuit, peste posibilitati, 5,2% din PIB, acest lucru s-ar fi reflectat in datoria publica si, precum vedeti, nu este asa. In timp ce guvernarea PD a adaugat numai in 2009 peste 10% din PIB, adica vreo 12 miliarde de euro!"
#1030
Scris 27 noiembrie 2010 - 09:31
#1031
Scris 27 noiembrie 2010 - 09:33
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#1032
Scris 27 noiembrie 2010 - 09:48
#1033
Scris 06 decembrie 2010 - 01:58
Concurenta neloiala, favorizata de prevederile legii farmaciei, care permit ca importul, distributia engros si prin farmacii, sa apartina aceleeasi companii, directionarea prescrierilor, termenele de decontare in raport cu termenele impuse farmaciilor, prin contracte de catre furnizori, sunt realitati care conduc economic la disparitia treptata a acestora.
Uploaded with ImageShack.us
2. Farmaciile comerciale sunt in continua ascensiune, favorizate fiind de legislatie. Astfel, dupa ani de extindere agresiva, in care se bateau cu bancile si cazinourile pentru spatii stradale, retelele de farmacii au fost mai prudente anul trecut si au asteptat reglarea fluxului de bani care vin de la casa si care reprezinta principalul venit.
http://www.pharma-bu...e10/ten7.jpgDin datele prezentate intr-un studiu de piata al Ziarului Financiar, doar retelele de farmacii au avut cresteri. Cresterea puternica a retelelor de anul trecut s-a bazat pe de o parte, pe cresterea consumului de medicamente, in conditiile in care s-au eliminat plafoanele de farmacii in toamna anului 2008, dar si pe extinderea agresiva derulata pana in 2009.
Retelele gasesc relativ mai usor finantarea necesara pentru a compensa incetinirea platilor de la casele judetene de sanatate. In plus :
- au import si depozite proprii;
- aprovizionare completa;
- adaos comercial, pana la 100% (al firmei in care sunt parte);
- pot astepta platile CNAS, fara a fi sub presiunea unor furnizori;
- oportunitati facile de a creste in numar de unitati, achizitionate la valoarea medicamentelor furnizate ca depozit, prin incapacitatea farmaciei individuale de a rezista la conditii neloiale, create de legislatie si de autoritati.
#1034
Scris 06 decembrie 2010 - 02:44
Insa, ca si consumator, nici nu-mi vine sa dau pe un vaccin 280 de lei cand gasesc intr-un anumit lant acelasi vaccin la 220 de lei. De exemplu.
Sau cat de rau "taxeaza" aia mai micii tendinta asta mai eco/naturalista, de te seaca la preturi.
Sau faptul ca chiar si astia mici prefera sa=ti bage pe gat aspirina de import de 11 lei, ca aia interna de 4 lei pute.
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#1035
Scris 06 decembrie 2010 - 03:33
Sau sa-ti ceara reteta pentru Fasconal.astia mici prefera sa-ti bage pe gat aspirina de import de 11 lei, ca aia interna de 4 lei pute.
#1036
Scris 06 decembrie 2010 - 03:35
Pentru a putea rezista, orice intreprinzator trebuie sa "iasa in fata" cu o valoare adaugata. Daca o au, e OK. Daca nu ...
Aceasta postare a fost editata de Relu: 06 decembrie 2010 - 03:39
#1037
Scris 06 decembrie 2010 - 04:10
Apoi, nu stiu zau cum sta faza cu aspirina. Da la mine costa 3 lei.
Iar faza cu import versus romanesc e nu e caracteristic independentilor, cel putin in zona noastra.
La faza cu vaccinul e si mai simplu. Mie mi-l da cu 20 de lei si la medicul de familie - pediatru tot cu 20, dar ii baga disc de 20%. Cum l-as putea concura ? Dar nu 2 vaccinuri inclina balanta. Repet, ei au legi date pentru ei. Concurenta loiala ? E un concept picat in derizoriu.
Swiby, a gresit cine ti-a cerut reteta pentru Fasconal. Nu mai contine fenobarbital, e destul de slabut.
Dar la 17% farmacii independente in bukale nu m-a smira ca de fapt faptele alea sa fie petrecute tot in farmaciile de lant, doar ca nu le-ati identificat ca atare.
#1039
Scris 06 decembrie 2010 - 05:39
#1040
Scris 06 decembrie 2010 - 06:03
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#1041
Scris 06 decembrie 2010 - 06:23
#1042
Scris 06 decembrie 2010 - 07:37
Importatorul, ce poate fi si lant de exemplu face simpozioane cu medici... care mai apoi prescriu pe retete sau recomanda acel produs facut de firma x sau distribuit de x ca e mai bun decat la firma y concurenta.
Sau daca tu esti farmacie mica.. independenta dar vinzi bine si ai vad.. preturi mici.. se deschid langa tine 2-3 farmacii de la lanturile cunoscute.. sa-ti omoare incasarile. Odata ca scade putin vanzarea.. incepe presiunea cu termenele de plata... scadente.. etc.. ce pot fi facute chiar de distribuitor ce are interes sa te scoata de pe piata.
E chiar OZN ce zic eu...?
#1043
Scris 06 decembrie 2010 - 07:46
Deloc, asta e capitalismul/economia de piata......
E chiar OZN ce zic eu...?
Aceasta postare a fost editata de Relu: 06 decembrie 2010 - 07:56
#1044
Scris 06 decembrie 2010 - 09:14
lanturile de farmacii au monopolizat in proportie covarsitoare retetele specialistilor.
cat despre preturile la medicamentele "libere", as pune pariu ca la mine in farmacie medicamentele sunt mai ieftine decat in farmaciile de lanturi.
exceptand probabil produsele care sunt importate de depozitul care se afla in spatele lanutului respectiv.
cat despre "interzicerea" lanturilor, spre suprinderea mea s-ar putea ca acest lucru sa-l faca chiar actualul ministru al sanatatii. probabil ca s-au prins si ei ca in momentul in care pe piata vor exista preponderent lasnturi, posibilitatea casei de asigurari de a-si bate joc de farmacii va tinde catre 0 si depozitele din spatele lantisdoarelor vor dicta pretul medicamentelor si lista de compensate.
ca fapt divers, la ora actuala avem cele mai ieftine medicamente din EU. ca urmare a acestui lucru, exporturile indirecte vor ajunge anul viitor la 20-30% din totalul medicamentelor importate.
adica se importa o lyrica din USA ca peste 3 zile sa se importe in Germania, la pret dublu cu plata pe loc.
Tot ca fapt divers, Sensiblu e pe pierdere in anii 2004-2008. Poi cine ar putea concura cu o firma ce isi permite sa "piarda" timp de 4 ani ?
#1045
Scris 06 decembrie 2010 - 09:45
...
Tot ca fapt divers, Sensiblu e pe pierdere in anii 2004-2008. Poi cine ar putea concura cu o firma ce isi permite sa "piarda" timp de 4 ani ?
WTF???? Sensiblu a fost pe pierdere? Atunci HelpNet, care mie mi se pare ca au preturi sensibile mai mici decat Sensiblu???
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
#1046
Scris 06 decembrie 2010 - 09:50
Ovidiu Buluc, acţionar al distribuitorului de medicamente Farmexim şi al reţelei de farmacii Help Net, firme aflate între primii jucători pe domeniile pe care activează, spune că 40% din farmaciile din reţeaua sa sunt pe pierderi şi sunt susţinute de restul unităţilor. În total, reţeaua este pe profit, având o marjă de 4% în prima jumătate a anului, potrivit datelor companiei.
si Sensiblu
http://www.firmepene...al-9378655.html
Sensiblu Srl a obtinut profit in anii 1999, 2000, 2001, 2002, 2003 si 2004
Sensiblu Srl a inregistrat pierderi in anii 2005, 2006, 2007 si 2008
#1047
Scris 06 decembrie 2010 - 10:28
Ca unele pierd si altele sunt pe profit, e absolut normal, si asta datorita faptului ca exista LANTURI de buticuri vanzatoare de medicamente, singurele care pot supravietui ( +2 cu -1 = +1 )
Farmaciile "unitare" dau faliment pentru ca nu pot tine piept concurentei. Ce-i asa greu de priceput ??
Asa e in toata lumea, si e FOARTE NORMAL, atata timp cat CEAUSESCU a murit !
#1048
Scris 06 decembrie 2010 - 11:09
Daca facem comparatia cu benzinarii, poate ai prefera ca cel de la benzinarie sa aibe studii in domeniul combustibilului sau auto si sa nu fie pur si simplu un casier care sa incerce sa vanda benzina cu pret cel mai mare si sa gasesti numai benzina AGIP si Lukoil si sa dispara de pe piata sa zicem petrom sau omv ..
As mai spune, dar flicare calc si trebuie sa il restartez
#1049
Scris 06 decembrie 2010 - 11:15
Pe mine cu ce ma incalzeste ca ala de la ghiseu are studii sau nu ? Pur si simplu mi se rupe. Tot benzina aia o iau, aia care scrie in cartea masinii.Relu.. in parte ai dreptate, dar nu e chiar asa.
Daca facem comparatia cu benzinarii, poate ai prefera ca cel de la benzinarie sa aibe studii in domeniul combustibilului sau auto si sa nu fie pur si simplu un casier care sa incerce sa vanda benzina cu pret cel mai mare si sa gasesti numai benzina AGIP si Lukoil si sa dispara de pe piata sa zicem petrom sau omv ..
#1050
Scris 06 decembrie 2010 - 11:17
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
2 useri citesc subiectul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi