Salt la continut

Fotografie
- - - - -

Criza Financiara - Ce sa facem?

• Please log in to reply
1523 replies to this topic

#151 vrajitorul din orz

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 987 Mesaje:
Inregistrat: 23-decembrie 04

Scris 16 octombrie 2008 - 01:37

.A cumparat o cunostinta un duplex de 300.000 euro intr-unul din blocurile de la Baneasa si cei de la vanzari i-au spus ca e primul roman din bloc.Multi din Germania, Rusia , Israel si tarile arabe.

Asta nu dovedeste nimic. Strainii respectivi au cumparat pentru: 1. specula imobiliare, si o sa vinda la primul hop; 2. in interes de afaceri/serviciu. Oricum am lua-o astia nu sint asa multi. Si majoritatea se bat pe o mina de apartamente/case noi in citeva zone. In blocurile normale strainii nu-s chiar asa desi.
De exemplu, de acum 10 ani Praga avea 20.000 de cetateni americani. Aveau chiar un fel de cartier al lor, spalatorii, starbucks etc ca in america. Aia erau acolo ca le placea Praga. De Spania nu mai zic ca toti englezii si americani ieseau la pensie acolo. Fenomenul asta nu exista in Bucuresti.

Mai e o chestie. In anii 90 natalitatea in Romania a fost foarte mica. Aia ajung intre 2010 si 2030 la 20-30 de ani cind omul se uita dupa o casa. Numai ca atunci n-o sa ajunga nimeni la visrta asta. Intre anii astia nu o sa fie oameni de douazeci si ceva de ani in Romania. In 2020 nu o sa fie oameni de 20-30 de ani. Imediat dupa aia o sa moara valul nascut la interzicerea avortului in Romania cind natalitatea a fost enorma. Cu alte cuvinte pe termen lung cred ca o sa fie o multime de case si pretul nu o sa creasca. In afara de cazul in care Romania devine tara de emigratie, deloc exclus.

Aceasta postare a fost editata de vrajitorul din orz: 16 octombrie 2008 - 01:44

• 0
Salam. Florin Salam.

#152 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:
Inregistrat: 05-ianuarie 04
  • Marca:Tiguan BiTDI
  • Model:Focus 1.5 Ecoboost
  • Motorizare:Logan 1310

Scris 16 octombrie 2008 - 12:40

Cit priveste al doilea articol unele date de acolo mi se par suspecte, de exemplu numai datoria externa a USA e cit PIBul dar vad ca se poate calcula diferit. Una peste alta nu vad cum parerea unui ziarist oarecare se poate numi "aroganta Americii"... Pai daca citam parerile unor ziaristi romani si spunem ceva despre Romania cum iese?
Sistemul finaciar american a fost splendid, de departe cel mai misto din lume chiar si pentru consumator (cum e bataia de joc si hirtogaraia care e la credite in Romania? poti sa iei un credit pe un plan de afaceri? iti cineva bani numai ca esti "promitator"?). Nu e nici o aroganta in asta, e un fapt pe care il poate atesta oricine a avut de-a face cu o banca americana. Dar asta pina acum vreo 2-3 ani. Cu citeva reguli in plus (care nu ar fi alterat experienta clientului solvabil, dar ar fi limitat excesele) ar fi fost bine mersi si in ziua de azi.

Aici se ignora un lucru major, si anume faptul ce statul american garanteaza creditele pentru start-up-uri, acele credite luate pe un plan de afaceri, ba chiar garanteaza si capitalurile investite de angel investors/venture capitalists in astfel de start-up-uri.

Pai in aceste conditii, daca as avea si eu garantia statului Roman, as finanta si eu start-up-uri la greu. Iar sa finantezi ceva cu garantie suverana nu este rocket science, pun pariu ca multi nici nu se mai uitau pe planul de afaceri...
  • 0
www.boldfrank.ro
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#153 vrajitorul din orz

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 987 Mesaje:

Scris 16 octombrie 2008 - 05:34

Asta cu garantatul n-am auzit-o in viata mea... si sigur nu-i adevarata ca-ti dau exemplu in 2 minute de abuzuri care ar duce numai la risipa din buget si n-a mai ramine bani. Pai cer si io un milin doua pentru bicicleta cu picioare si ii beau cu ala care mi-i aproba. Poti sa vii cu o sursa, ca mie mi se pare la capitolul poveste incredibila? Si ca idee, si ca spirit. Nu pot sa neg ideea complet ca o fi vreun guvern local dintr-un stat/orasel cu sete mare de start upuri care face si asta.
Singura garantie US legata de banci e depozitul bancar, 100,000 de persoana. Acu bush zicea si ceva de afaceri mici care au depozite garantate.
  • 0
Salam. Florin Salam.

#154 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:

Scris 17 octombrie 2008 - 12:32

proiectul trebuie aprobat si de stat ca sa beneficieze de garantie - o sa caut sa iti dau "dovezi"
  • 0
www.boldfrank.ro
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."

#155 vrajitorul din orz

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 987 Mesaje:

Scris 17 octombrie 2008 - 01:51

In cazul asta e o chestie foarte redusa in conditii speciale, eu cunosc destui insi aici cu start upuri si nici vorba de asa garantii.
  • 0
Salam. Florin Salam.

#156 DanCld

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 932 Mesaje:
Inregistrat: 31-august 06
  • Marca:Toyota
  • Model:Auris
  • Motorizare:1.6 VVT-i 124cp

Scris 24 octombrie 2008 - 02:40

Dupa cateva zile de asa-zisa stabilitate au inceput din nou salturile (in jos) la bursa si la cursu' valutist. Eu pariez pe inca 2-3 ani de probleme :) Da' las ca e bine, daca o sa creasca somajul si se va micsora cantitatea de bani plimbata pe piata.... hmmmm, va scadea traficul de pe strazi, nu va mai fi aglomeratie in magazine :)
  • 0

#157 vrajitorul din orz

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 987 Mesaje:

Scris 24 octombrie 2008 - 05:27

Si de unde stii ca tu o sa fii intre aia cu job?
  • 0
Salam. Florin Salam.

#158 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:

Scris 24 octombrie 2008 - 06:43

intrebarea vrajitorului e pertinenta...

la mine la mareata multinationala sunt zvonuri ca toata divizia va fi decimata...
  • 0
www.boldfrank.ro

#159 DanCld

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 932 Mesaje:

Scris 24 octombrie 2008 - 07:03

Raspunsul corect este ca nu ai de unde sa sti, chiar nu ai, indiferent ca esti senior in multinationala sau vanzator la McDonalds. Insa si in perioada cea mai grea a crizei economice din '29-'33 somajul mediu nu a trecut de 25%; scazandu-i pe cei 5% care nu vor fi niciodata angajati (din motive dependente de ei, nu de piata) rezulta ca ai totusi 4 sanse din 5 sa iti pastrezi slujba :devil: Probabil acceptand reduceri salariale si taieri de beneficii....
  • 0

#160 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 24 octombrie 2008 - 08:33

un pseudo-broker m-a sfatuit azi sa investesc in SIF-uri, fiind gata sa batem palma ca in 2 ani maxim valoarea lor se va tripla. voi ce credeti ??
ideea e ca azi au cazut cu aproape 10%.
:)
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#161 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:
Inregistrat: 29-august 03
  • Marca:Daewoo/Dacia
  • Model:Tico SL/Solenza
  • Motorizare:796/1.4

Scris 24 octombrie 2008 - 08:53

daca ai bani carora sa nu le duci dorul.... merita. pe termen lung.
si pretul a fost triplu cel putin...acum un an
  • 0
calator prin timp si spatiu...

#162 vrajitorul din orz

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 987 Mesaje:

Scris 24 octombrie 2008 - 10:09

Ideea cu SIFurile e posibil sa fie destul de buna. In toate crizele e bine sa cumperi jos, numai ca unii vor sa nimereasca fundul si sfirsesc prin a pierde mai mult. Faptul ca azi a scazut e irelevant, nu trebuie sa viri toti banii o data, imparte-i in 5 transe si cumpara la fiecare luna.
Pe de alta parte e bine sa ai ceva cash deoparte pentru vremile ce vor veni. Pentru ca nu m-as baza ca investitia in sifuri o sa fie "coapta" inainte de ... 10 ani sa zicem.

scazandu-i pe cei 5% care nu vor fi niciodata angajati (din motive dependente de ei, nu de piata) rezulta ca ai totusi 4 sanse din 5 sa iti pastrezi slujba Probabil acceptand reduceri salariale si taieri de beneficii....

Pai asta e smecheria, degeaba o sa fie toate ieftine ca tot n-o sa ai bani sa le cumperi. Degeaba o sa fie strazile goale a nici tu nu o sa ai bani de benzina... decit evident daca esti unii din cei caresint favorizati de criza (ai care au fost short, sau cioclii :)).

Aceasta postare a fost editata de vrajitorul din orz: 24 octombrie 2008 - 10:13

• 0
Salam. Florin Salam.

#163 DanCld

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 932 Mesaje:

Scris 26 octombrie 2008 - 09:16

Citeam undeva ca oamenii care au cumparat in 1929 actiuni (inainte de caderea pietei) si-au acoperit apoi pierderea cu cat au castigat dupa aceea in tot restul vietii active adulte :P Mi-e teama ca vor mai trece cel putin 10-20 ani pana cand cotatiile actiunilor vor reveni la valorile de anul trecut :)
  • 0

#164 alexsar

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 66 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 07
  • Marca:Renault
  • Model:Megane Classic 2002
  • Motorizare:1.9 dCi 102CP

Scris 27 octombrie 2008 - 10:12

pesimist mai esti domnule...:mellow:
  • 0

#165 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:
Inregistrat: 14-aprilie 08
  • Marca:Univega
  • Model:510
  • Motorizare:27 de viteze

Scris 28 octombrie 2008 - 12:29

La AlphaBank dobanda la depozit in RON e de 15% pe an, suma minima fiind de 75.000 RON (se pot depune pe 1, 3 sau 6 luni).
Ce e mai safe? Sa faci un depozit d-asta in RON sau sa ii transformi in euro (eu am ratele in CHF...)? :unsure:
  • 0
If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right (Henry Ford).

http://florinpanait.wordpress.com

#166 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 28 octombrie 2008 - 01:39

Depinde de unde iese de-o ciorba..........
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#167 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 28 octombrie 2008 - 02:03

de-o ciorba se pare ca nu iese de nicaieri, problema e ca s-ar putea nici sa nu mai RAMANA de-o ciorba ... :unsure:
  • 0
If you think you can do a thing or think you can't do a thing, you're right (Henry Ford).

#168 salesman

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.685 Mesaje:

Scris 30 octombrie 2008 - 01:57

Eu pana la urma am facut un depozit pe 1 luna la Alpha Bank cu 15.25% dobanda pe an...
  • 0

#169 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 30 octombrie 2008 - 05:22

http://humorland.wor...crisis-is-like/
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#170 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 30 octombrie 2008 - 05:28

Io pana azi nu am citit sau intervenit in topicul asta (din ce tin minte :() dar ma distreaza la maxim titlul "Criza Financiara - Ce sa facem?" :D Lol, ce naiba sa facem, ii dam cu tzuica si radem de ea, ce pisici sa facem? Vorbim discutii, emitem pareri, citam diverse surse, o luam in mana cu banii, aia e... Au mai fost crize si o sa fie, pentru mine nu e nici o criza de exemplu. Sau mai exact o duc la fel de prost ca si inainte de "criz financiara"... Deci? Ce sa fac? Sa rad de ea de exemplu :D
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#171 alexsar

Nou venit

• Members
  • Pip
  • 66 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 07
  • Marca:Renault
  • Model:Megane Classic 2002
  • Motorizare:1.9 dCi 102CP

Scris 30 octombrie 2008 - 10:57

http://humorland.wor...crisis-is-like/

oameni saraci, vai de capul lor, n-au ce manca... :angry: asta pentru ca unii de peste balta vor sa-i termine...
  • 0

#172 vrajitorul din orz

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 987 Mesaje:

Scris 31 octombrie 2008 - 05:53

:angry: Cine vrea sa-i termine? tu stii despre ce vorbesti? stai ca stiu eu: nu...
  • 0
Salam. Florin Salam.

#173 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 31 octombrie 2008 - 09:19

frate, cum sa mananci de 1 miliard si ceva? :angry:
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#174 vrajitorul din orz

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 987 Mesaje:

Scris 31 octombrie 2008 - 07:11

Astia au avut inflatie de ceva miliarde la suta pe luna iunie si in iulies scazuse la 290 de milioane %. Acum guvernul a taiat niste zerouri, vrea 12 daca tin bine minte ...
  • 0
Salam. Florin Salam.

#175 Frank SF

membru de nadejde

• Moderators
  • 5.657 Mesaje:

Scris 31 octombrie 2008 - 10:32

Io pana azi nu am citit sau intervenit in topicul asta (din ce tin minte :lol:) dar ma distreaza la maxim titlul "Criza Financiara - Ce sa facem?" :) Lol, ce naiba sa facem, ii dam cu tzuica si radem de ea, ce pisici sa facem? Vorbim discutii, emitem pareri, citam diverse surse, o luam in mana cu banii, aia e... Au mai fost crize si o sa fie, pentru mine nu e nici o criza de exemplu. Sau mai exact o duc la fel de prost ca si inainte de "criz financiara"... Deci? Ce sa fac? Sa rad de ea de exemplu :D

Nu e chiar asa mai unchiule, putem lua si noi unele "masuri" si anume sa economisim mai mult, sa rationalizam unele cheltuieli, sa dam mai mult din noi la servici ca sa avem sanse mai mari de a fi salvati de la o eventuala restructurare, sa fim atenti la semnele care prevad probleme pentru companie, sa vindem si transformam in lichiditati ce nu ne face neaparata nevoie, sa ne gindim atent unde ne tinem economiile, sa conducem mai orientat spre consum, sau sa mergem pe jos sau cu bicicleta etc.
  • 0
www.boldfrank.ro

2 useri citesc subiectul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi