Despre o Skoda
Scris 19 aprilie 2012 - 08:53
120-130 pare o viteza numa potrivita pentru a obtine atat medii orare decente cat si consumuri decente.
Wolf e clar din Bran.
Scris 30 aprilie 2012 - 09:58
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
Scris 30 aprilie 2012 - 10:01
Scris 30 aprilie 2012 - 10:21
Scris 01 mai 2012 - 05:57
N-am nici cea mai mica problema, sincer. Ai spus sa merg, nu sa parchez.Cum ti s'ar parea Superb'ul ca singura masina in familie? E ok sa mergi cu dulapul prin oras?
Serios, chiar n-am greturi. Chiar daca nu pot parca in imediata apropiere a destinatiei, tot gasesc la 2-3 pasi o straduta (multe cu sens unic) unde o pot lasa. Avand senzori de parcare spate cu "imagine" pe display totul e ok.
Scris 01 mai 2012 - 12:31
Problema e sa gasesti un loc unde sa intre cat de cat (in Bucuresti).
Scris 01 mai 2012 - 12:42
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
Scris 01 mai 2012 - 03:35
Prin oras sau prin Bistrita?
Pai la Bistrita nu cred ca e problema cu parcatu' ... in schimb nu stiu cum se descurca cu sensurile giratoriiSuperbu se parcheaza la fel de lejer ca o Toyota LC 120 !
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)
Scris 21 mai 2012 - 08:42
Masina merge foarte bine, de consum sunt multumit, spatiul e mai mult decat ok. Singura faza deranjanta e un usor scartait care vine de undeva din stalpi, mai pregnant partea dinspre soferi (sau am eu urechea stanga mai buna). Problema pare des intalnta la toate tipurile de Superburi, inclusiv nenea de la reprezentanta stia de ea, dar a cam ridicat din umeri si mi-a recomandat sa ma duc la Cluj, unde au tinichigii mai versati. In fine, nu e ceva foarte deranjant, mai ales ca se manifesta doar la curbe luate incet spre foarte incet. O sa incerc sa nu se intample prea des, plus solutiile clasice cu spray WD 40 and stuff. In mod cert aici se vede faptul ca Skoda nu este o masina premium, probabil lungimea mare a masinii necesitand o rigidizare de zile mari, ca sa ma exprim ordinar, si se pare ca nu e cazul.
Dar asta nu e un motiv care sa ma faca sa-i neg celealte calitati, mai ales ca exista cazuri in care dupa tratament cu spray WD 40 zgomotul a disparut (ma rog, tine cateva luni efectul). Asa ca am decis sa-i aduc mici imbunatatiri, pe unde se poate, fiindca in mod cert va sta la mijne in garaj mult timp de acuma incolo.
primul pas va fi o navigatie OEM VW, RNS 510.
apoi, sper sa ajung prin iulie la nenea Relu, sa vedem ce putem face pe partea de audio.
in sfarsit, dar aici nu sunt 100% hotarat, si in mod cert doar anul viitor, o vizita la REVO.
Sa vedem cum iese masinuta de la revizie.
Skoda permite cumpararea unei extragarantii de 2 ani dupa iesirea din garantia originala, dar din discutia cu seful de service nu ar prea merita, ea adresandu-se exclusiv motorului (fara turbina, fara ambreiaj-volanta etc)
Scris 21 mai 2012 - 03:42
999 ron.
Cu atat mai mult ma despart cu drag de reprezentanta. Desi pana acuma practicau preturi de bun simt.
De data asta au bagat si interval inspectie service (???) 120 ron. Restul e oarecum normal (filtre aer-polen-motorina-ulei, oloi etc)
Au montat si navigatia, e de acolo. Doar culoarea rosie pare oarecum ciudata. Se poate schimba skin-ul, la urma urmei.
Cica au masurat si ceva la lichidul de frana, e in norme (densitatea). Il voi schimba la urmatoarea revizie.
Am timp inca cateva zile sa ma gandesc la extinderea garantiei, dar m-as mira sa purced.
Apropo, cu navi asta se aude clar mai bine. Da tot vreau s atrec pe la Relu. Poa se va auzi si mai bine.
Scris 22 mai 2012 - 08:35
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
Scris 22 mai 2012 - 08:38
Scris 22 mai 2012 - 08:52
În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
Scris 26 iulie 2012 - 09:20
Facut ITP, facut revizie, montat navigatie. Ghici cat costa ?
999 ron.
Cu atat mai mult ma despart cu drag de reprezentanta. Desi pana acuma practicau preturi de bun simt.
De data asta au bagat si interval inspectie service (???) 120 ron. Restul e oarecum normal (filtre aer-polen-motorina-ulei, oloi etc)
Interval inspectie service la 120 de lei nu era contravaloarea ITP-ului?
Ce harti ai acum la navigatia ta?
Eu zic ca e bine ca nu ai mai prelungit garantia...In urmatorii ani la o exploatare ca si pana acum nu are sa se strice nimic, dar vei avea posibilitatea sa faci economii la intretinerea "in the house".
Repede au trecut cei doi ani...multi inainte!
Scris 26 iulie 2012 - 11:58
O sa ma uit pe DVD-uri si iti spun si de harti.
Repede au trecut, sper ca urmatorii 2 sa vina cu si ai multi km. Masina imi place in continuare, singurul minus reprezentandul, cum spuneam mai sus, niste scartaituri din zona stalpilor, cum spuneam mai sus. Am primit si o recomandare vizavi de un spray cu care sa mai dau pe acolo.
Mersi de urari !
Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 26 iulie 2012 - 11:59
Scris 26 iulie 2012 - 01:12
Scris 26 iulie 2012 - 02:54
Imbunatatirea 'liniei audio' se amana deocamdata, date fiind niste cheltuieli neasteptate.
Scris 26 iulie 2012 - 04:19
Scris 26 iulie 2012 - 04:20
Are user la noi pe forum.
Scris 26 iulie 2012 - 05:03
Scris 26 iulie 2012 - 05:37
Nu stiu cum e cu insonorizarea la Octavia. Cert e ca la Superb se poate mai bine, in mod cert.
Imbunatatirea 'liniei audio' se amana deocamdata, date fiind niste cheltuieli neasteptate.
Insonorizarea la Octavia Elegance este o gluma. De altfel si linia audio.
In prezent nu mai folosesc Octavia Elegance 4x4 (a intrat in spate un mastodont) si folosesc doua atelaje, Logan Laureat 1.4 si Laguna break 1.6, 16 valve, Concorde, cu navigatie proprie,bla, bla... ,,full de full''.
Deci, (Oaspete,sper sa nu te superi ,,iarasi din nou''), brand-ul e brand, cum am mai spus-o. Diferente enorme la insonorizare, finisaje, linie audio...
Legat de modul de parcare a unui break (am vazut ca s-a discutat), este mult mai usor decat al unei berline fiindca , intorcand capul vezi luneta si cam acolo se termina masina, pe cand la berlina cam trebuie sa-ti imaginezi lungimea portbagajului). Octavia, berlina, break au aceeasi lungime.
Ei,asa cum ti-am mai spus-o, un 4x4 e altceva. Nu-l poti aprecia (ca si cutia automata) decat daca ai condus/avut mult timp asa ceva. Diferenta e de la cer la pamant, in senzatii.
Masina ta este superba, am vazut-o si pe viu de cateva ori , dar...ii lipseste cu desavarsire 4x4. .
Am sa te caut cand ajung prin Bistrita.
Aceasta postare a fost editata de mol: 26 iulie 2012 - 05:39
Scris 26 iulie 2012 - 05:42
intorcand capul
Cum vine asta ?
Scris 26 iulie 2012 - 05:51
adica rotire d-le... translatie, rotatie , crash.
Aceasta postare a fost editata de mol: 26 iulie 2012 - 05:52
Scris 26 iulie 2012 - 06:00
2 useri citesc subiectul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi