Astazi am mers cu Focus 1.6TDCI 95CP echipare Trend cu optionale clima 2 zone si volan in piele.
Masina se prezinta nesperat de bine, este foarte bine inchegata si echiparea medie nu prea duce lipsa de nimic important. Bineinteles ca eram reticent in ceea ce priveste motorizarea lesinata, dar dupa ce am alergat putin cu masina pe DN1 am ajuns la concluzia ca nu e deloc rea - ca optiune de buget - dar merita upgrade-ul la versiunea de 115CP.
Peste 3500rpm motorul se aude destul de tare, dar are un sound interesant zici ca nu-i diesel dar nici benzinara. Bineinteles ca peste 4k ture nu mai stie nimic, dar in intervalul 2000-4000rpm da tot ce poate si asigura o deplasare decenta.
In comparatie cu gama 1.5dci de la Renault, TDCI-ul mi s-a parut mult mai rafinat si mai placut in exploatare. Culmea ca din cauza cutie de viteze Ford, motorul poate fi exploatat mai fain decat cel de la PSA - care este practic identic.
Directia este delicios de incisiva si feedbackul este bun. Mi-a placut si cum franeaza, cu toate ca raspunsul in pedala nu este inca la nivelul grupului VAG.
Finisajele interioare sunt bune, plansa de bord interesanta, insa destul de adanca, foarte placuta la atingere, dar din cauza formei care inchide cumva linia de design inspre extremitati, masina pare mai ingusta decat este.
In concluzie este o masina reusita, versiunea de 115CP este indiscutabil cea mai buna optiune. Discounturile sunt frumusele si fata de Golf ajunge sa fie sensibil mai ieftin in conditiile in care primesti in schimbul banilor tot o masina buna, bine lucrata, presupun ca suficient de fiabila, dar cu mult mai putin stil decat Golful...
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 23 februarie 2012 - 07:38